١٠٤ - قَدْ جَاءَكُمْ بَصَائِرٌ مِنْ رَبِّكُمْ ...
در این آیه می فرماید و دلایل کفر و ایمان برای همه روشن گردید و هر که ایمان بیاورد، از روی بصیرت است و هر که کافر شود باز از روی بصیرت میباشد.
هرچند انسان دارای عقل و هوش است و می تواند به وسیله این ابزار، خیر و شر را درک کند لیکن عقل به تنهایی کافی نیست و از طرفی فرهنگ و تربیت محیط در آن تأثیر میگذارد و فهم انسان را در محدوده ای مشخص قرار میدهد و انسان نمی تواند خود را از رسوبات فرهنگی محیط دور کند؛ برای همین خدا پیامبران را فرستاد که انسان را هدایت کند.
پس هر که چشم خود را باز کرده و با درایت به احکام الهی عمل کند به نفع خود است و هر که چشم عقل را ببندد و کوری کند بر ضد خود قیام کرده است میفرماید: اگر شما از فهم درست پیروی نکنید و بصیرت های دین را پشت سر بیندازید در زندگی دنیا، دچار آفتها و در آخرت گرفتار عذاب الهی خواهید شد و در آن صورت من نگهبان و حافظ شما نیستم.
فَمَنْ أَبْصَرَ فَلِنَفْسِهِ وَ مَنْ عَمِيَ فَعَلَيْهَا ....
″بصير″ صفت مشبهه است یعنی بینا و آگاه، ″اعمی″ نیز صفت مشبه است یعنی نابینا لكن «ابصر» در این آیه فعل است یعنی دید، چشم گشود، «عمی» نیز فعل است یعنی کوری کرد، چشم را بست.
در فعل زمان لحاظ میشود ولی در اسم زمان منظور نمیگردد.
با توجه به این نکته ترجمه دقیق آیه این است پس هر که چشم باز کند و نگاه کند به سود اوست و هر که چشم ببندد به زیان اوست.
نکته این فعل آن است که دیدنیهایی که برای انسان سرنوشت ساز است رؤیت آن زمانی و لحظه ای است و اگر انسان به موقع چشم را باز نکند آنچه را که باید ببیند از دست داده است.
١٠٥ - وَكَذَلِكَ نُصَرَفُ الآيات ...
ما این گونه آیات و دلایل روشن را در شکلهای گوناگون بیان میکنیم ولیکن مخالفان حق از تصریف آیات برداشت منفی کرده میگویند: پیامبر این سخنان را از راه مذاکره و بحث با دانایان به دست می آورد و به ما به عنوان وحی آسمانی تحویل میدهد.
و اما مؤمنان از این تصریف آیات حق را به روشنی می یابند و به آن ایمان می آورند.
١٠٦ - اتَّبِعْ مَا أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ...
در این آیات خاطر پیامبر اکرم (صلّی الله علیه وآله) را از نگرانی حق ناپذیری مشرکان تسکین می دهد؛ به این معنا که تو وقتی پیام ما را به درستی ابلاغ نمودی رد و قبول مردم تو را آزار ندهد؛ زیرا تربیت الهی اقتضا کرده است که مردم با اراده و انتخاب خودشان ایمان بیاورند.
لذا در این آیه میگوید تو بدون توجه به گفته های کافران به کار خود ادامه بده و از آنچه از پروردگارت به تو وحی شده پیروی کن.
۱۰۸ - وَ لَا تَسُبُّوا الَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ الله ...
در این آیه تأکید میکند شما هیچ گاه بتها و معبودهای دیگران را دشنام ندهید؛ زیرا این عمل سبب میشود آنها نیز به ساحت مقدس الهی همین کار را به دشمنی و جهالت انجام دهند؛ زیرا هر گروه و ملتی به عقاید و اعمال خود دلبستگی دارد و این قاعده الهی است که هر کسی به باورها و اعمال خود علاقه مند باشد کسی با سوء انتخاب و دیگری با حسن انتخاب اعمالی را انجام میدهد و آن را دوست دارد، لذا فرمود: ما این چنین برای هر جمعیتی عملشان را زینت دادیم و بازگشت همه آنها به سوی خداست و آنها را به آنچه میکردند متنبه خواهد ساخت.
حدیث از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده که مؤمنان معبودهای مشرکان را ناسزا میگفتند و آنها نیز معبود مؤمنان را لذا خداوند مؤمنان را از دشنام معبودهای مشرکان منع کرد.
در روایات اسلامی درباره منع دشنام به گمراهان تذکراتی آمده است که مسلمانان نباید با وجود حجتهای روشن دین به حربه بی حاصل دشنام به معتقدات مخالفان متوسل شوند.
حدیث امیر مؤمنان (علیهالسلام) به جمعی از یاران خود که پیروان معاویه را در جنگ صفین دشنام میدادند میفرماید من خوش ندارم که شما فحاش باشید اگر شما به جای دشنام اعمال آنها را برشمارید و روی اعمال آنها تجزیه و تحلیل نمایید به حق و صواب نزدیک تر است و برای #اتمام_حجت بهتر.
مطابق آيه مورد بحث لا تسبوا الذين» و عمل امیر مؤمنان (علیهالسلام) اعمال برخی عوام جاهل شیعه که به رهبران اهل سنت ناسزا می گویند، خلاف شرع است و اگر احیاناً عوام سنی هم به رهبران شیعه ناسزا بگویند سبب ساز اصلی نیز گناهکار است.
۱۰۹ - وَ أَقْسَمُوا بِاللَّهِ جَهْدَ أَيْمَانِهِمْ .
شأن نزول: عده ای از قریش به پیامبر (ص) گفتند: تو برای ما از معجزات موسی و عیسی و انبیای دیگر نقل میکنی تو نیز امثال این کارها را انجام بده تا ایمان آوریم؛ مثلاً از خدا بخواه کوه صفا را طلا کند
و تو برخی مردگان ما را زنده کن تا تو را تأیید کنند فرشتگان را پیش ما آور پیامبر (ص) فرمود اگر بعضی از این کارها را به جا آورم ایمان می آورید؟ گفتند حتماً ایمان میآوریم پیامبر که آماده دعا کردن شد جبرئیل نازل شد و گفت تو اگر بخواهی دعای تو را اجابت میکنم ولی در این صورت چون این یک اتمام حجت نهایی است و اگر آنها ایمان نیاورند همه هلاک خواهند شد و به صلاح آنها نیست که این معجزه انجام بگیرد ولی اگر آنها را به حال خود واگذاری شاید
در آینده اسلام بیاورند و از این هلاکت قطعی نجات یابند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨ روزمان را با قرآن نورانی کنیم.
🤲 اللّٰهم عجّل لولیّک الفرج
🎥 ترتیل صفحه ۱۴۱ قرآن کریم
( آیات ۱۰۲ تا ۱۱۰ سوره مبارکه انعام)
✨ #امام_صادق (علیهالسلام) میفرمایند: «ثَلاثَةٌ یَشکُونَ اِلَی اللهِ، عَزَّ وَ جَلَّ، مَسجِدٌ خَرابٌ لا یُصَلّی فیهِ اَهلُهُ وَ عالِمٌ بَینَ جُهّالٍ وَ مُصحَفٌ مُعَلَّقٌ قَد وَقَعَ عَلَیهِ الغُبارُ لا یُقرَاُ فیهِ»
سه گروه نزد خدا شکایت میبرند:
√ مسجد ویرانی که مردم در آن نماز نخوانند،
√ عالمی که بین جاهلان تنها بماند،
√ و قرآن رها شده و غبار گرفتهای که خوانده نمیشود. (اصول کافی ۲/۶۱۳)
🎙 استاد: شهریار پرهیزگار
#قرآن_بخوانیم
#قرار_روزانه
╭════════════
| ✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - -
Quran-page-141.mp3
2.53M
📢 هر روز #یک_صفحه_قرآن بخوانیم
📖 صفحه صد و چهل و یک قرآن کریم
🎙 با صدای استاد #شهریار_پرهیزگار
✏️ #توصیه مهم حضرت آیتاللهالعظمی خامنه ای مدظله العالی:
هر روز حتماً یک صفحه قرآن بخوانید.
https://eitaa.com/Nafaahat/11285
╭════════════
│📱 @Mabaheeth
│✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - - ‑ ‑
#صد_آیه_از_ملکوت | ۸۳
🏷 آراستگی ظاهری
✨
﴿ اعراف/ ۳۲ ﴾
#قرار_روزانه | #حفظ
╭═══════════
│📱 @Mabaheeth
│✨ @Nafaahat
╰๛--- ‑ ‑ - -
Screen_Recordin-1697380432236.mp3
11.68M
#چله_شبانه | ۱۱
#سوره_واقعه
#امام_باقر علیه السلام :
🌌 آن که هر شب پیش از خواب سوره واقعه را بخواند خدا را ملاقات می کند در حالی که چهره اش چون ماه شب چهارده تابان باشد.
📖 متن سوره مبارکه
https://eitaa.com/Nafaahat/3684
╭═══════๛- - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
│✨ @Nafaahat
│📖 @feqh_ahkam
│💌 @arame_janam
│📚 @ghararemotalee
╰๛- - - - -