نهج البلاغه
🌺 شرح #خطبه_80 🔴 بخشدوّم ✨ معاشِرَ النَّاسِ ، إنَّ النِّسَاءَ نَواقِصُ الْإِيمَانِ ، نَوَاقِصُ الْ
💬 | #پیام_جدید
متن پیام:
سلام چرا در شرح خطبه ۸۰ نواقص رو تفاوت معنی کردید ؟ ایا امام علی اگر میخواستند نمیتونستند از کلمه تفاوت استفاده کنند ؟
✍️سلام مخاطب گرامی!
ضمن تشکر از انتقاد بجای شما! متن ترجمه را ما اضافه نکرده ایم و تنظیمش مربوط به همان موسسه ای است که آثار استاد را منتشر می کنند و ما برای حفظ امانت دخل و تصرفی در آن نکرده ایم. هر چند در کلیپ اینطور ترجمه نمی شود.
#خطبه_متقین
📌قسمت چهل و سوم
🔰 امیر المومنین به چهار وصف برجسته ديگر از اوصاف پارسايان اشاره مى کند که هر يک مکمّل ديگرى است، مى فرمايد :
▫️نَفْسُهُ مِنْهُ فِي عَنَاء. وَ النَّاسُ مِنْهُ فِي رَاحَة
💠نفس خود را به زحمت مى افکند; ولى مردم از دست او راحتند، خويشتن را براى آخرت به تعب مى اندازد و مردم را از ناحيه خود آسوده مى سازد
✍اشاره به اين است که مشکلات را براى راحتى ديگران پذيرا مى شود; مثلا هر گاه مشکلى در جامعه پيدا شود او براى حل آن خويشتن را به زحمت مى افکند تا ديگران راحت باشند و در واقع اين نوعى ايثار و فداکارى است که انسان براى راحتى بندگان خدا، مشکلات اجتماعى را تحمل کند.
🔹بعضى از شارحان نهج البلاغه جمله سوم و چهارم «أَتْعَبَ نَفْسَهُ...» را به منزله دليل براى دو جمله قبل دانسته اند; يعنى اگر نفس او از ناحيه خودش در زحمت است به سبب اين است که پيوسته براى آماده کردن سراى آخرت مى کوشد و اگر مردم از دست او راحتند به واسطه اين است که او براى اين کار تصميم گرفته است.
✔️اين احتمال نيز وجود دارد که اين دو جمله، ناظر به مسئله ديگرى باشد; دو جمله قبل، اشاره به امور مادى و اين دو جمله اشاره به امور معنوى باشد.
📝ادامه دارد...
🔶 @Nahj_Et
🍀امیر المومنین علیه السلام:
☘️إنَّ الدُّنيا لَم تُخلَق لَكُم دارَ مُقامٍ ، بَل خُلِقَت لَكُم مَجازا لِتَزَوَّدوا مِنهَا الأَعمالَ إلى دارِ القَرارِ . فَكونوا مِنها عَلى أوفازٍ حديث ، وقَرِّبُوا الظُّهورَ لِلزِّيالِ (لِلزَّوالِ) .
🌱امام على عليه السلام : دنيا آفريده نشده كه سراى ماندن شما باشد، بلكه آفريده شده، كه گذرگاه شما باشد تا از آن براى سراى ماندگارى تان توشه عمل برگيريد. پس، در دنيا همواره مهيّاى سفر باشيد و مَركب ها را براى رفتن ، آماده سازيد.
📚 نهج البلاغه #خطبه_132
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃🌹بدان، خدایی که گنج های آسمان و زمین در دست اوست، به تو اجازه درخواست ( بی واسطه از او) داده، و اجابت آن را ( فقط خودش ) بعهده گرفته است.تو را فرمان داده که ( فقط ) از او بخواهی تا عطا کند، درخواست رحمت کنی تا ببخشاید، و خداوند بین تو و خودش کسی را ( به عنوان واسطه ) قرار نداده تا حجاب و فاصله ( بین تو و خودش ) ایجاد کند، و تو را مجبور نساخته که به شفیع و واسطه ای پناه ببری. و در صورت ارتکاب گناه در توبه را مسدود نکرده است. در کیفر تو شتاب نداشته، و در توبه و بازگشت، بر تو عیب نگرفته است.
📘#نامه_31
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠احتمالاتی که شارحان نهج البلاغه در رابطه با این فراز خطبه گفته اند
📌 نهجالبلاغه/ #خطبه_116/ قسمت7
🎤صوتی استاد مفسردکتر#محمدعلی_انصاری
🔶 @Nahj_Et
♨️فرار از مرگ ممکن نيست!
▫️أَيُّهَا النَّاسُ، کُلُّ امْرِىء لاَق مَا يَفِرُّ مِنْهُ فِي فِرَارِهِ. الاَْجَلُ مَسَاقُ النَّفْسِ وَالْهَرَبُ مِنْهُ مُوَافَاتُهُ
🟤 «اى مردم! هر کس از آنچه فرار مى کند، در همان حال فرار به آن مى رسد !، «اجل» سرآمد زندگى و پايان حيات است، و فرار از آن، رسيدن به آن است !»
✍هنگامى که اجل فرا رسد و فرمان حرکت از دنيا از سوى خداوند صادر شود، حتى داروها نتيجه معکوس مى دهند آنچه در حال عادى شفابخش بود، سبب مرگ مى شود.اين احتمال نيز در تفسير جمله بالا داده شده که، انسان زمانى را که براى درمان در چنين حالات صرف مى کند او را به پايان عمرش نزديکتر مى سازد
#خطبه_149
🔶 @Nahj_Et