فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 قرآن خطوطی نوشته شده است که نیاز به شرح و بیان دارد
📌 نهجالبلاغه/ #خطبه_125/ قسمت2
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
🔶 @Nahj_Et
#نهج_البلاغه
▫️وَ مَنْ رَضِیَ عَنْ نَفْسِهِ کَثُرَ السَّاخِطُ عَلَیْهِ
🟤آن کس که از خود راضى باشد افراد خشمگین بر او بسیار خواهند بود.
✍دلیل آن روشن است، زیرا فرد از خود راضى انتظار دارد دیگران براى او احترام فراوان قائل شوند، همه به او سلام کنند، در مجالس، صدر مجلس را به او اختصاص دهند، روى حرف او سخنى نگویند و پیوسته زبان به مدح و ثنایش بگشایند. هنگامى که این گونه احترامات را نمى بیند و مردم او را در جایگاه اصلى اش مى شناسند نه آنچه خودش ادعا دارد نسبت به مردم بدبین مى شود و زبان به بدگویى مى گشاید و بى اعتنایى پیشه مى کند و همین امر مردم را به او خشمگین مى سازد. به دیگر سخن، این صفت زشت هم او را نسبت به مردم خشمگین مى سازد که به گمانش حق او را ادا نمى کنند و قدر او را نمى شناسند و هم مردم را نسبت به او.
📘#حکمت_6
🔶 @Nahj_Et
حکمت 35 - مَنْ أَسْرَعَ إِلَى النَّاسِ بِمَا یَکْرَهُونَ قَالُوا فِیهِ بِمَا لَا یَعْلَمُونَ.mp3
1.71M
📚شرح و تفسیر #حکمت_35 (کلمات قصار)
⏮ استاد حجت الاسلام و المسلمین #نظافت
⏱دقایقی در محضر نهج البلاغه شنیدنی؛زیبا ؛ روان و کاربردی و شنیدنی .گوش کنید و لذت ببرید.
📄موضوع: عکس العمل ارتباط نادرست
🔹 اهداف تبیین شیوه صحیح بیان آنچه ملایم طبع مردم نیست.
🔹انواع سخنان از جهت ملایمت با طبع مردم کدامند؟ شیوه صحیح بیان آنچه ملایم طبع مردم نیست کدام است؟ چگونه بیان خود را لطیف تر کنیم
🔹چگونگی سخن با افراد در عرصه ارتباطات
🔹سخنی که به مصلحت مردم است اما با طبعشان سازگار نیست باید لطیف بیان شود و سرزنش آمیز نباشد.
🔹ایمان ده درجه دارد اگر کسی با پایین ترین درجه برخورد کرد نباید او را ساقط کرد و او را کافر و بی دین نامید.
🔹در ارتباطات سعی شود ذائقه افراد را در نظر گرفت و محبت کرد.قبل از سخن با افراد باید زمینه سازی کرد.
🔶 @Nahj_Et
D1738744T14663909(Web)-mc.mp3
13.12M
🔹 ثروت و اولاد وسیله امتحان الهی در دنیا
#خطبه_92 نهج البلاغه که خطبه قاصعه است، مورد بحث ماست. قاصعه به معنای کوبنده است، چون امیرالمومنین در این خطبه به شدت شیطان را میکوبند و تکبر را مذمت میکنند.
🎙 استاد#حسینی_قمی 🕊🌹
🔶 @Nahj_Et
🔰فرازهایی ازدرس اخلاق هفتگی آیت الله العظمی جوادی آملی در مسجد اعظم قم
📋شرح #حکمت_125 نهج البلاغه
🔸 امیرالمومنین در تعریف اسلام در این کلام نورانی می فرماید: مجموعه عقاید مستدل، مجموعه اعمال با اخلاص و انضمام این دو مجموعه به نام اسلام است.
کسی مسلمان است که در بخش معرفت و علم و نظر، محققانه این معارف را بگذراند و در بخش اعتقاد و باور، متحققانه باور کند و در بخش عمل آنچه را محققانه فهمید و متحققانه باور کرد، با اخلاص عمل کند، اگر این مجموعه حاصل شد، این می شود اسلام.
🔸 امیرالمومنین فرمود: اسلام را چنان مى شناسانم و معرفی می کنم كه پیش از من كسى آن گونه معرّفى نكرده است، اسلام همان تسلیم دربرابرخدا و تسلیم همان یقین داشتن و یقین همان اقرار درست، و اقرار درست انجام مسئولیت ها، و انجام مسئولیت ها همان عمل كردن به احكام دین است.
🔸 تمامی افراد خصوصا ما حوزویان، نباید خوشحال باشیم که چیزی را فهمیدیم، بلکه فهمیدن و علم، نیمی از راه است، صریحاً قرآن فرمود ﴿وَجَحَدُوا بِهَا وَاسْتَیقَنَتْهَا أَنْفُسُهُمْ﴾ برخی با اینکه یقین دارند باز هم عالماً و عامداً بیراهه می روند... .
🔸 امیرالمومنین فرمود: در بخش تحقیق علمی، انسان باید مواظب باشد که گرفتار شبهه و شک و ظن نشود و هرچیزی را به جای یقین ننشاند، اگر می خواهد مسلمان باشد، گمان و احتمال و مانند اینها نمی تواند یقین درست کند. اسلام، تسلیم در برابر حق است.... .
مطالعه کامل متن درس
🔶 @Nahj_Et
🌸 امیرالمؤمنین علی علیه السلام :
🌺 و من وصية له (عليه السلام)
وَ لَا تُقَاتِلَنَّ إِلَّا مَنْ قَاتَلَكَ وَ سِرِ الْبَرْدَيْنِ وَ غَوِّرْ بِالنَّاسِ وَ رَفِّهْ فِي السَّيْرِ وَ لَا تَسِرْ أَوَّلَ اللَّيْلِ فَإِنَّ اللَّهَ جَعَلَهُ سَكَناً وَ قَدَّرَهُ مُقَاماً لَا ظَعْناً فَأَرِحْ فِيهِ بَدَنَكَ وَ رَوِّحْ ظَهْرَكَ فَإِذَا وَقَفْتَ حِينَ يَنْبَطِحُ السَّحَرُ أَوْ حِينَ يَنْفَجِرُ الْفَجْرُ فَسِرْ عَلَي بَرَكَةِ اللَّهِ
💐 احتیاط های نظامی سربازان پیشتاز :
جز با كسی كه با تو پیكار كند، پیكار نكن، در خنكی صبح و عصر سپاه را حركت ده، در هوای گرم لشكر را استراحت ده، و در پیمودن راه شتاب مكن، در آغاز شب حركت نكن زیرا خداوند شب را وسیله آرامش قرار داده، و آن را برای اقامت كردن، نه كوچ نمودن، تعیین فرموده است پس آسوده باش، و مركبها را آسوده بگذار، آنگاه كه سحر آمد و سپیده صبحگاهان آشكار شد، در پناه بركت پروردگار حركت كن.
📚 نهج البلاغه #نامه_12
🔶 @Nahj_Et
🔹علامه سيد هبه الدين شهرستاني
💠علامه سيد هبه الدين شهرستاني، فقيه و اسلام شناس نامدار شيعه
... دانشمندان بسياري نهج البلاغه را ستوده و اعتراف کرده اند که مطالب عاليه ي آن در حد اعجاز است، چنانکه عقول ايشان از عظمت برق لامعي که از خطبه ها و مزاياي جملات آن مي درخشد به حيرت مي افتد.
تعجب ادبا تنها به ملاحظه ي انسجام الفاظ نهج البلاغه نيست و دهشت و تحير دانشمندان نيز به اين نيست که معاني بليغ آن به سر حد اعجاز رسيده، بلکه شگفتي و تحير آنان همه و همه در تنوع مقاصد و منظوره اي گوناگوني است که در خطبه ها و کلام آن وجود دارد و امام عليه السلام از عهده ي بيان آنها به خوبي برآمده و برتري شخصيت خويش را بر همگان آشکار کرده است.
📚منبع :پيرامون نهج البلاغه، علامه سيد هبه الدين شهرستاني، ترجمه ي عباس ميرزاده ي اهري، چاپ سوم.
🔶 @Nahj_Et