شخصیّت جناب عبدالعظیم هم شخصیت علمی بوده، هم شخصیت جهادی بوده و هم ابتکاراتی داشته است.
رهبر انقلاب؛
♦مرحوم «شیخ نجاشی» میگوید: «ایشان خطب امیرالمؤمنین را جمع آوری کرد.» با این حساب، ایشان در حدود صد و هفتاد سال قبل از تألیف نهج البلاغه، خطب امیرالمؤمنین را جمع آوری کرده است؛ این کارِ خیلی مهمّی است. هیچ بعید نیست که سیّدرضی رضوان اللَّه علیه از نوشته ی ایشان استفاده کرده باشد.
♦️ از سوی دیگر ایشان به دلیل شخصیت جهادی خود، با حال اختفاء و فرار به ری آمده است. شیخ نجاشی میگوید: «حارباً من السّلطان»؛ ایشان از دست خلیفه ی عبّاسی از عراق و حجاز گریخت و به ری آمد؛ چون ری مرکز و محل تجمّع شیعیان بود. هم در مدینه و هم در عراق، همه ی اینها مجبور نبودند از دست خلیفه بگریزند. این، مبارز بودن ایشان را نشان میدهد. مشخّص میشود ایشان اهل نشر معارف امامت بوده؛ بخصوص در دوران حضرت جواد و حضرت هادی علیهماالسّلام که ایشان حداقل راوی این دو امام است. دوران عجیبی بوده است؛ دوران اختناق شدید نسبت به ائمّه و درعین حال دوران نشاط عجیب شیعه در سراسر دنیای اسلام... معلوم میشود در آن دوران، این بزرگوار شخصیت مهم و فعّالی بوده که مورد توجّه خلیفه قرار گرفته و تحت تعقیب بوده و به ری گریخته است.
♦️بنابراین هم شخصیت جهادی است، هم شخصیت علمی است و هم محدّث است و حداقل از امام جواد و امام هادی علیهماالسّلام روایت نقل کرده است.
📚بیانات در دیدار اعضای برگزارکننده ی کنگره ی حضرت عبدالعظیم الحسنی و بیانات در صحن حرم ۱۳۸۲
🔶 @Nahj_Et
شرح_صوتی_نامه_۲۱ (1).mp3
6.48M
📙سایت بنیاد مجازی نهج البلاغه در فضای مجازی و تالیفات استاد #میرزامهدی_صادقی
#نامه_21
#شرح_صوتی
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☀️🌷 حکایت خورشید ری
🔰شرح زندگی حضرت #عبدالعظیم حسنی(علیه السلام)
🔶 @Nahj_Et
امام علی علیه السلام:
كسى را كه قرآن در قيامت شفاعت كند، شفاعتش قبول شود و كسى كه قرآن از او شكايت نمايد، شكايتش پذيرفته مى شود.
وَ أَنَّهُ مَنْ شَفَعَ لَهُ الْقُرْآنُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ شُفِّعَ فِيهِ، وَ مَنْ مَحَلَ بِهِ الْقُرْآنُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ صُدِّقَ عَلَيْهِ
📙نهج البلاغه #خطبه_176
🔶 @Nahj_Et
🥀"شجاعت، بصیرت، هدایت، حق شناسی، دشمن شناسی، عشق به شهادت و امیدوار به دربافت پاداش الهی و زنده ماندن برای شکست ظالمان و فاسقان را از مولای هستی حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام بیاموزیم"🥀
امیر بیان امام علی علیه السلام می فرمایند:
🍀إِنِّي وَ اللَّهِ لَوْ لَقِيتُهُمْ وَاحِداً وَ هُمْ طِلَاعُ الْأَرْضِ كُلِّهَا مَا بَالَيْتُ وَ لَا اسْتَوْحَشْتُ؛ وَ إِنِّي مِنْ ضَلَالِهِمُ الَّذِي هُمْ فِيهِ وَ الْهُدَى الَّذِي أَنَا عَلَيْهِ لَعَلَى بَصِيرَةٍ مِنْ نَفْسِي وَ يَقِينٍ مِنْ رَبِّي، وَ إِنِّي إِلَى لِقَاءِ اللَّهِ لَمُشْتَاقٌ وَ [لِحُسْنِ] حُسْنِ ثَوَابِهِ لَمُنْتَظِرٌ رَاجٍ؛ وَ لَكِنَّنِي آسَى أَنْ يَلِيَ [هَذِهِ الْأُمَّةَ] أَمْرَ هَذِهِ الْأُمَّةِ سُفَهَاؤُهَا وَ فُجَّارُهَا، فَيَتَّخِذُوا مَالَ اللَّهِ دُوَلًا وَ عِبَادَهُ خَوَلًا وَ الصَّالِحِينَ حَرْباً وَ الْفَاسِقِينَ حِزْباً؛ فَإِنَّ مِنْهُمُ الَّذِي قَدْ شَرِبَ فِيكُمُ الْحَرَامَ وَ جُلِدَ حَدّاً فِي الْإِسْلَامِ،(۱)
🍀به خدا سوگند، اگر تنها با دشمنان روبرو شوم درحالیکه تمام روى زمين را پر کرده باشند، نه می ترسم و نه وحشت می کنم، زيرا من به گمراهى كه آنان، درش غرق شده اند و به هدايتى كه خود بدان آراسته و استوارم، خوب آگاهم و از جانب پروردگارم با يقين همراهم.
همانا من برای ديدار پروردگار مشتاق و به پاداش دلپذیر او امیدوارم و منتظر آن هستم.
ولى اندوه من از اين است كه مشتى بي خردان و تبهكاران اين امّت، حكومت را به دست گيرند و مال خدا را ميان خود دست به دست گردانند و بندگان خدا را به خدمت(بردگی) گيرند و با خوبان(پرهیزگاران) در پيكار شوند و فاسقان را ياران خود سازند.
🌸خدایا به همه بندگانت توفیق شناخت و اطاعت از حضرت امیرالمومنین امام علی علیه السلام را عنایت فرما به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
📙منبع:
۱_ نهج البلاغه، فرازی از نامه ۶۲، صفحه ۴۲۶ و ۴۲۷، ترجمه دشتی
🔶 @Nahj_Et
💠 امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام :
💢 اندیشه مانند دیدن با چشم نیست؛ زیرا چشمها گاهی به صاحب خود دروغ می گویند؛ اما عقل به کسی که از او نصیحت بخواهد؛ خیانت نمی کند.
📚نهج البلاغة نشر الهجرة ص525
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 دو معنا و مفهوم "آنچه خدا از ما گرفته است"
📌 نهجالبلاغه/ خطبه132/ قسمت3 از 19 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_132
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️فَاتَّقِ اللهَ فِي نَفْسِکَ، وَنَازِعِ الشَّيْطَانَ قِيَادَکَ وَاصْرِفْ إِلَى الآْخِرَةِ وَجْهَکَ، فَهِيَ طَرِيقُنَا وَطَرِيقُکَ
🟠در درون وجود خود از خدا بترس و تقواى الهى پيشه کن و با شيطان که مى کوشد زمام تو را در دست گيرد بستيز (و زمام خود را از چنگ او بيرون آور) توجّه خود را به سوى آخرت معطوف بنما که راه (اصلى) ما و تو همان است.
📘#نامه_55
🎤آیت الله العظمی جوادی #آملی
🔶 @Nahj_Et
شرح_صوتی_خطبه_۱۵.mp3
5.75M
.
📙سایت بنیاد مجازی نهج البلاغه در فضای مجازی و تالیفات استاد
.
#میرزامهدی_صادقی
#خطبه_15
#شرح_صوتی
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«رادمردی حضرت امیر مؤمنان سلام الله علیه در میدان جنگ»
📹آيت الله العظمی#جوادی_آملی
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از شاه بیت مقاومت ✌️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📝🖌پرسش هفته چهارم
به نظر شما با توجه به اینکه تا این لحظه بیش از ۲میلیون و ۴۰۰هزار واحد مسکونی در حال ساخت است، آیا آقای رئیسی میتواند به وعده ساخت ۴میلیون واحد مسکونی عمل کند؟
فیلم_نوشت؛ ابرپروژه ۵۶۰هکتاریاستانقم
1⃣ بله قطعاً ☺️
2⃣ احتمال دارد 🤔
3⃣ قطعاً خیر 😑
همراهان گرامی کانال به سوی قلّه ها، برای پاسخ به پرسش ، لطفا یکی از لینک های زیر را لمس کرده و پاسخ خود را درج کنید.👇👇👇👇👇
https://EitaaBot.ir/poll/5zse0
https://EitaaBot.ir/poll/5zse0?eitaafly
#نهضتساختمسکن
به کانال "به سوی قله ها" بپیوندیم👇
https://eitaa.com/joinchat/3117023246Cf96f41a7fb
#کپیهمهمطالبآزاد👆
🔰هجرت و جهاد از نگاه نهج البلاغه
▫️هجرت و جهاد بعد از ایمان مطرح است.الَّذِينَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ...
📙(توبه آیه ۲۰)
▫️هجرت از نگاه امیرالمومنین علیه السلام در نهج البلاغه یعنی شناخت حجت خدا و اقرار به امامت و تبعیت از ایشان و در این راستا نصرت به ولی خدا در جهت نیل به اهداف او
▫️کسی که می خواهد مجاهد باشد باید اول مهاجر باشد یعنی از خود به اطاعت و تبعیت از ولی خدا هجرت کرده باشد. در جهاد فرهنگی نیز باید اول مهاجر واقعی شد تا بتوان کارهای مؤثر انجام داد.
▫️حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام نمونه کامل این چنین مهاجرت و مجاهدت است. و الگویی است برای منتظران و ناصران امام زمان عج
✍چکیده ای از بحث امروز در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 کلیپ تصویری اگر حمزه بود
ابن ابي الحدید معتزلی در شرح نهج البلاغه می نویسد :
بسياري از روايت كنندگان نقل كرده اند كه او ( حضرت علي عليه السلام) پس از ماجراي سقيفه اظهار ناراحتي كرد و حق خود را خواسته و كمك طلبيد و فرياد كشيد؛ زيرا در نزد وي حاضر نشدند و بيعت نكردند. و او در حاليكه رو به سوي قبر رسول خدا كرده بود گفت:
" اي فرزند مادرم، اين قوم، مرا ناتوان يافتند و چيزي نمانده بود كه مرا بكشند" و فرمود: واي جعفر من امروز جعفر ندارم؛
واي حمزه؛ من امروز حمزه ندارم!!!.
روي كثير من المحدثين انه [علی بن ابی طالب ] عقيب يوم السقيفة تالم وتظلم واستنجد واستصرخ حيث ساموه الحضور والبيعة وانه قال وهو يشير الي القبر (يا بن ام إن القوم استضعفوني وكادوا يقتلونني)، وانه قال وا جعفراه ولا جعفر لي اليوم واحمزتاه ولا حمزة لي اليوم.
📖إبن أبي الحديد المدائني المعتزلي، أبو حامد عز الدين بن هبة الله بن محمد بن محمد (متوفاي655 هـ)، شرح نهج البلاغة، ج ج 11، ص 65، تحقيق محمد عبد الكريم النمري، ناشر: دار الكتب العلمية - بيروت / لبنان، الطبعة: الأولي، 1418هـ - 1998م.
🎤 حجت الاسلام #رفیعی
🔶 @Nahj_Et
حکمت 45 - لَوْ ضَرَبْتُ خَیْشُومَ الْمُؤْمِنِ بِسَیْفِى هَذَا عَلَى.mp3
5.6M
📚شرح و تفسیر حکمت 45
🎇موضوع: هیچ مومنی دشمن امیرالمومنین نخواهد شد و هیچ منافقی دوست امیرالمومنین نخواهد شد.
☑️علائم و نشانه های ایمان
☑️ایمان مومن ایمان درونی و قلبی می باشد.
☑️انواع دوست کدام است؟
☑️راه شناخت منافق چیست؟
☑️نفاق ضد ایمان است.
☑️چگونگی تاثیر رفتار و روش دیگران بر فرد.
⏱دقایقی در محضر نهج البلاغه؛زیبا ؛ روان و کاربردی و شنیدنی .گوش کنید و لذت ببرید.
⏮ استاد حجت الاسلام و المسلمین #نظافت
#حکمت_45
🔶 @Nahj_Et
🌹 جنگ خندق🌹
🍃حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم:
🍃 «لمبارزة على بن أبى طالب لعمرو بن عبدود يوم الخندق، أفضل من أعمال أمتى إلى يوم القيامة.»
🍃 «مبارزه علي بن ابي طالب با عمرو بن عبدود در روز خندق، برتر از عبادت تمام امتم تا روز قيامت است.»
📚 جامع الاحاديث، ج7، ص108
به مناسبت روز جنگ خندق
ابن ابیالحدید شارح نهج البلاغه میگوید: شخصی از استاد ما ابوالهذیل سؤال کرد آیا منزلت و جایگاه ابوبکر در نزد خداوند بزرگ میباشد یا علی (علیهالسّلام)؟ استاد در جواب گفت: ای پسر برادرم وقتی علی با عمرو بن عبدود در روز خندق به مبارزه بر خواست این عملش برابری کرد با اعمال و طاعات تمام مهاجرین و انصار و از اعمال آنها بزرگتر نیز بود چه رسد از عمل ابیبکر به تنهایی.
📙شرح نهج البلاغة، ج۱۹، ص۲۶، تحقیق:محمد عبد الکریم النمری، ناشر:دار الکتب العلمیة - بیروت، لبنان، الطبعة:الاولی، ۱۴۱۸ه - ۱۹۹۸م.
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر مردم میدانستند که در قبرها چه میگذرد ..
▫️فَكَأَنَّ كُلَّ امْرِئٍ مِنْكُمْ قَدْ بَلَغَ مِنَ الْأَرْضِ مَنْزِلَ وَحْدَتِهِ، وَ مَخَطَّ حُفْرَتِهِ، فَيَا لَهُ مِنْ بَيْتِ وَحْدَةٍ، وَ مَنْزِلِ وَحْشَةٍ، وَ مُفْرَدِ غُرْبَةٍ!
🟤گويى هر يك از شما به سر منزل تنهايى و حفره گور خويش رسيده است، اى واى از آن خانه تنهايى و منزلگاه وحشت و جايگاه غربت
✍آرى، انسانى كه يك ساعت تنهايى را به آسانى تحمل نمى كرد و هميشه در جمع دوستان و بستگان و ياران مى زيست، هنگامى كه چشم از اين دنيا مى پوشد از همه دوستان و ياران و خويشان براى هميشه فاصله مى گيرد و در گورى سرد و تاريك و وحشتناك در تنهايى مطلق گرفتار مى شود و چه سخت و دردناك است؛ مگر اين كه توفيق يابد ياران جديدى از ميان اعمال صالح خود و فرشتگان پروردگار برگزيند و قبر او روضه اى از رياض جنّت و باغى از باغ هاى بهشت شود؛ نه حفره اى از حفره هاى جهنّم.
📘#خطبه_157
🔶 @Nahj_Et
.pending-1714716158-شرح_صوتی_خطبه_۱۶_جلسه_۱.mp3
5.99M
.
📙سایت بنیاد مجازی نهج البلاغه در فضای مجازی و تالیفات استاد
.
#میرزامهدی_صادقی
#خطبه_16
جلسه اول
#شرح_صوتی
🔶 @Nahj_Et
شرح حکمت ۲۵۲
❣امیرالمومنین علیهالسلام مى فرماید:
✨أَحْلِفُوا الظَّالِمَ ـ إِذَا أَرَدْتُمْ يَمِينَه ـ بِأَنَّهُ بَرِيءٌ مِنْ حَوْلِ آللّهِ وَقُوَّتِهِ؛ فَإِنَّهُ إِذَا حَلَفَ بِهَا كَاذِباً عُوجِلَ آلْعُقُوبَةَ، وَإِذَا حَلَفَ بِاللّهِ آلَّذِي لاَ إِلهَ إِلاَّ هُوَ لَمْ يُعَاجَلْ، لاَِنَّهُ قَدْ وَحَّدَ آللّهَ تَعَالَى
💠 «هرگاه خواستيد ظالمى را سوگند دهيد اينگونه سوگند دهيد كه از حول و قوه الهى برى است (اگر فلان كار را انجام داده باشد) زيرا اگر اين قسم دروغ باشد مجازات او به سرعت فرا مىرسد (يا به درد سختى مبتلا مىگردد و يا مىميرد) اما اگر چنين سوگند ياد كند: به خدايى كه جز او خدايى نيست (اين كار را نكردهام) در كيفرش تعجيل نمىشود، زيرا خدا را به يگانگى ستوده است
✍از اين سخن امام عليه السلام روشن مىشود كه تعبيرات سوگندها بسيار متفاوت است؛ تعبيرهايى كه مدح و ثناى الهى در آن است سبب تعجيل عقوبت نمىشود اما تعبيرات خشنى كه بر ضد آن باشد، عقوبت را تعجيل مىكند. در حديث معروفى كه در كتب مختلف آمده مىخوانيم: شخصى نزد منصور، خليفه عباسى از امام صادق عليه السلام بدگويى كرد. منصور به دنبال حضرت فرستاد وهنگامى كه امام عليه السلام حضور پيدا كرد عرض كرد: فلان كس درباره شما چنين وچنان مىگويد. امام عليه السلام فرمود: چنين چيزى دروغ است؛ اما بدگويىكننده گفت: دروغ نيست و واقعيت دارد.
✔️امام عليه السلام او را به برائت از حول و قوه الهى اگر دروغگو باشد قسم داد. او همين سوگند را ياد كرد و هنوز گفتارش تمام نشده بود كه فلج شد و مانند قطعه گوشتى بىجان به روى زمين افتاد! پاى او را گرفتند و كشانكشان از مجلس بيرون بردند و امام صادق عليه السلام از اين توطئه رهايى يافت.
📙#حکمت_252
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📗 کتاب صوتی "شکوه نهج البلاغه" فصل دوم
اثر جرج جرداق
سیدرضی (ره) نهجالبلاغه را از میان سخنان پراکندهی امیرالمؤمنین (علیهالسلام) در کتابهای گوناگون با ملاک بلاغت و فصاحت برگزید. «جورج جرداق» نیز کتاب «روائع نهجالبلاغه» را از میان سخنان علی (علیهالسلام) در نهجالبلاغه انتخاب و گزینش کرد.
کتاب "شکوه نهج البلاغه" ترجمه فارسی کتاب روائع نهجالبلاغه اثر جرج جرداق است. جرج جرداق نویسنده، اسلام پژوه و شاعر مشهور مسیحی لبنان است که به نوشتههایش درباره امام علی علیه السلام شهرت دارد.
شمار کسانی که در کتاب شریف نهج البلاغه تأمل کرده اند کم نیست، ولی کتاب حاضر به قلم جرج جرداق مسیحی، تلاش دارد مقام انسانی و عدالتخواه مولا علی علیه السلام را به دور از وقایع و اختلافات تاریخی تبیین کند.
کتاب روائع نهجالبلاغه (شکوه نهجالبلاغه) شامل دو بخش عمده است: نخست مقدمه زیبا و دیدهگشای جرج جرداق درباره مقام ادبی و امتیازهای فکری امام علی علیهالسلام آمده و سپس گزیدهای از خطبهها و نامههای امام علی علیهالسلام در نهجالبلاغه درج گردیده است.
✍️ نویسنده: جورج جرداق
🎙 راوی: حسن سلطانی
⏱ 398 دقیقه
🔻کاری از ایران صدا
book.iranseda.ir/detailsalbum/?VALID=TRUE&g=611721
🔶 @Nahj_Et
﷽
🔰 گرفتار نشو
🔖 از بزرگی پرسیده شد: چه کنیم ابراز محبت و ارادت دیگران در ما اثر نکند و گرفتار غرور نشویم؟
فرمودند: «الغِنى والفَقرُ بعدَ العَرضِ علَى اللّهِ»[1]
⬅️ دارا و ندار آنجا معلوم میشود.
اینکه دائم بگویند تو چقدر خوبی! توچقدر سرمایه معنوی داری! توچقدر دیگران را متحول کردی! تو چقدر....!
✍🏻 دنیا سرای اوهام و خیالات و تصورات است، حقیقت انسان در غاشیهای است که در قیامت از آن پرده برداری میشود.
📙[1] نهج البلاغه، #حکمت_452
🔶 @Nahj_Et