💫آیت الله العظمی جوادی آملی:
عمل خالصانه آن است که انسان، نیت خود را از هرگونه آلودگی و ناخالصی پاک کرده، عمل را تنها برای خشنودی خدا انجام دهد و ستایش دیگران در او اثر نداشته باشد.«العَمَلُ الخالِصُ الّذی لا تُريدُ أنْ يَحْمَدَكَ علَيهِ أحَدٌ إلاّ اللّه ُ عزّ و جلّ»[۱]
📚[۱]الکافی ج۲ ص۱۶
سلونی قبل ان تفقدونی (تحریر نهج البلاغه) ج۴ ص۵۲۸
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 کسی که قرآن را راهنمای خود قرار دهد، هدایت خواهد یافت
📌 نهجالبلاغه/ خطبه147/ قسمت16 از 23 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_147
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌼🍃امیرالمؤمنین امام على علیه السلام:
🌲🌳لَعَنَ اللّهُ مَنْ لایغارُ.
خدا لعنت کند کسى را که غیرت ندارد.
📚نهج البلاغه، کلمات قصار ح۴۷
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهج_البلاغه
▫️عَرَفْتُ اللَّهَ سُبْحَانَهُ بِفَسْخِ الْعَزَائِمِ، وَ حَلِّ الْعُقُودِ، وَ نَقْضِ الْهِمَم.
🟠خدا را از سست شدن اراده هاى قوى، گشوده شدن گره هاى دشوار، و درهم شكسته شدن تصميم ها، شناختم.
✍اشاره به اينكه، بسيار مىشود انسان تصميم محكمى به انجام كارى مىگيرد، اما ناگهان اراده او تغيير پيدا مىكند بىآنكه عاملى براى آن تغيير بشناسد! اين نشان مىدهد كه ارادهاى از بيرون به آن تعلّق گرفته بود كه اراده اين شخص فسخ شود وگرنه دليلى ندارد كه انسان با داشتن تصميم قوى بر كارى ناگهان منصرف شودامام عليه السلام مىخواهد بفرمايد گاهى مىشود ارادههاى عادى و يا ارادههاى قوى بر انجام كارها، بدون عامل شناخته شدهاى فسخ مىشود و اين نشانه وجود اراده قوىترى بالاتر از اراده ماست.
📘#حکمت_250
🔶 @Nahj_Et
شرح_صوتی_نامه_۵۱.mp3
8.94M
شرح نامه ۵۱
دستورالعمل شدید به مسئولین جمع آوری مالیات
📙سایت بنیاد مجازی نهج البلاغه در فضای مجازی و تالیفات استاد #میرزامهدی_صادقی
#نامه_51
#شرح_صوتی
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❣امیرالمومنین علیهالسلام مى فرماید:
▫️لاَ وَالَّذِي أَمْسَيْنَا مِنْهُ فِي غُبْرِ لَيْلَةٍ دَهْمَاءَ، تَكْشِرُ عَنْ يَوْمٍ أَغَرَّ، مَا كَانَ كَذَا وَكَذَا
💠 نه، سوگند به آن كس كه ما را در بقاياى شب تاريك نگه داشت؛ شبى كه لبخند سپيده دمش از روز روشن پرده برداشت، كه چنين و چنان نبوده است.
✍امام عليه السلام در اين تشبيه جالب، نخست اشاره به تاريكى شبهاى ظلمانى مى كند («غُبْر» به معناى باقيمانده و «دَهْماء» به معناى سياه و تاريك است) كه به دنبال آن، روز روشنى است. گويى همانند انسانى است كه به هنگام لبخند، لبهاى او كنار مى رود و دندان هاى زيبايش آشكار مى شود. («تَكْشِرُ» از ريشه «كَشْر» (بر وزن نشر) به معناى كنار رفتن لبها براى خنديدن و «أغَرّ» به معناى روشن وسفيد است).
🔹اينكه امام عليه السلام اين قسم زيبا و فصيح را براى چه موضوعى ياد كرده، روشن نيست. شايد براى مرحوم سيّد رضى روشن بوده؛ ولى چون هدفش بيان زيبايى قسم بوده از ذكر آن صرف نظر كرده است.
✔️ اين احتمال نيز هست كه بر سيّد رضى نيز روشن نبوده و آنچه را او به آن دست يافته اصل سوگند بوده است؛ ولى مى توان به قرينه قسمى كه امام عليه السلام ياد كرده حدس زد كه قسم، اشاره به ظهور اسلام و محو آثار شرك و كفر و بت پرستى و انتقال مردم از دوران تاريك جاهليت به دوران نورانى اسلام بوده و جمله «ما كانَ كَذا وكَذا» درواقع اشاره به نفى بعضى از بدعت هايى بود كه در اسلام گذاشته شد و در زمان پيامبر اكرم صلي الله عليه وآله وجود نداشت.
📘حکمت277
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از قاصدک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃دوره آموزشی زندگی آرام 🍃
🟩بیش از ۲۰ ساعت آموزش مفید و کاربردی (آفلاین ، هفته ای ۲ جلسه)
🟧براساس مطالعات و تجربیات میدانی از آسیب ها و مشکلات خانواده ها
🟦با رویکرد رسیدن به آرامش و حل مسائل
🟥پشتیبانی و گواهی پایان دوره معتبر
اطلاعات بیشتر 👇
https://eitaa.com/moshavereh_et/1760
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
..استجابت دعا....✨
🍃هرگز از تأخير اجابت دعا نا اميد مباش، زيرا بخشش الهى باندازه نيّت است، گاه، در اجابت دعا تأخير مى شود تا پاداش درخواست كننده بيشتر و جزاى آرزومند كامل تر شود، گاهى درخواست مى كنى امّا پاسخ داده نمى شود، زيرا بهتر از آنچه خواستى به زودى يا در وقت مشخّص، به تو خواهد بخشيد، يا به جهت اعطاء بهتر از آنچه خواستى، دعا به اجابت نمى رسد، زيرا چه بسا خواسته هايى دارى كه اگر داده شود مايه هلاكت دين تو خواهد بود
📘#نامه_31
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 پناه آورنده به خدا، در امان و دشمن او، هراسان است
📌 نهجالبلاغه/ خطبه147/ قسمت17 از 23 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_147
🔶 @Nahj_Et
شرح_صوتی_حکمت_۲۲۲_و۲۲۳_و۲۲۴_و_۲۲۵.mp3
8.87M
شرح حکمت ۲۲۲
مشارکت پر برکت
از باران رحمت و نعمت ترا سهمی رسد ، اگر شریکانت مشمول رحمت و نعمتند
شَارِكُوا الَّذِي قَدْ أَقْبَلَ عَلَيْهِ الرِّزْقُ- فَإِنَّهُ أَخْلَقُ لِلْغِنَى وَ أَجْدَرُ بِإِقْبَالِ الْحَظِّ عَلَيْهِ
شرح حکمت ۲۲۳
عدل و احسان
کار مردان چیست ؟ احسان و کرم ، کار بی دینان ، اجحاف و جمع درم
وَ قَالَ ع: فِي قَوْلِهِ تَعَالَى إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ- الْعَدْلُ الْإِنْصَافُ وَ الْإِحْسَانُ التَّفَضُّلُ
شرح حکمت ۲۲۴
بده بستان
امروز کاری بکن دستی بگیر ، تا بوقت درماندگی یاری بینی و رستگاری
ع: مَنْ يُعْطِ بِالْيَدِ الْقَصِيرَةِ يُعْطَ بِالْيَدِ الطَّوِيلَةِ
شرح حکمت ۲۲۵
آغاز گر جنگ
ما در پی صلحیم نه آغاز گرجنگ ، تقدیر آغازگر شکست است و ننگ
وَ قَالَ ع لِابْنِهِ الْحَسَنِ- ع لَا تَدْعُوَنَّ إِلَى مُبَارَزَةٍ وَ إِنْ دُعِيتَ إِلَيْهَا فَأَجِبْ- فَإِنَّ الدَّاعِيَ إِلَيْهَا بَاغٍ وَ الْبَاغِيَ مَصْرُوعٌ
📙مجازی و تالیفات استاد #میرزامهدی_صادقی
#حکمت_222
#حکمت_223
#حکمت_224
#حکمت_225
#شرح_صوتی
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کشف فضائلی از امیرالمومنین حضرت علی (علیه السلام) در کتاب هزار و صد ساله اهل سنت در اسپانیا ! حامد کاشانی
ابومحمد قاسم بن ثابت سرقسطی (255-302ق) از علمای اهل سنت مالکی مذهب کتابی دارد با عنوان "الدلائل فی غریب الحدیث" که در آن روایاتی از فضائل امیرالمومنین علیه السلام آمده که تنها در کتاب شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید (متوفای قرن ۷ ق) یافت میشد.
🔊 حجت الاسلام والمسلمین
#حامد_کاشانی
🔶 @Nahj_Et
📌 درگذشت آیت الله سید حسن طباطبایی قمی
🔹 سید حسن قمی، در سال ۱۲۸۹ ش در نجف به دنیا آمد و پس از تحصیلات مقدماتی در دروس محمد حسین غروی نائینی و علمای بزرگ شرکت کرد. پس از چند سال همراه پدر به ایران آمده و در مشهد به ادامه تحصیل و تدریس پرداخت. پس از واقعه مسجد گوهرشاد، همراه پدر به عراق رفت. سپس در ۱۳۲۰ ش به ایران بازگشت و در مشهد سکونت گزید.
🔸 در مشهد امامت مسجد گوهرشاد را به عهده گرفت. در سال ۱۳۴۱ ش و به دنبال تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی، طی تلگرافی به اسدالله علم، لایحه را موجب انزجار مردم و دولت را ملزم به صرف نظر کردن از تمامی مصوبات خلاف شرع نمود.
🔻 وی در جلسه ای که در منزل آیت الله میلانی برای بررسی عواقب لایحه مذکور تشکیل شده بود، استاندار خراسان را تهدید کرد که در صورت لغو نکردن تصویب نامه، مردم را به تحصن در مسجد گوهرشاد دعوت خواهد کرد. که رژیم پهلوی او را از مشهد به زاهدان و خاش و بعد به کرج تبعید کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی او مجدداً در مشهد ساکن شد.
▫️ منزل وی پیش از انقلاب، از پایگاه های اصلی روحانیون مبارز و مخالفین دولت پهلوی در مشهد بود. پس از انقلاب، در دیدار با امام از برخی مسئولین و سیاست های انقلاب گلایه کرد.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الاول_۲۵
#سید_حسن_قمی
🔶 @Nahj_Et
♥️ امیرالمومنین امام علی (علیه السلام):
🔸 فِى الْقُرْءآنَ نَبَاءُ ما قَبْلَكُمْ، وَ خَبَرُ ما بَعْدَكُمْ، وَ حُكْمُ ما بَيْنَكُمْ.
☝️ خبر گذشته و آینده و قوانین مورد نیاز امروزتان، همه در قرآن است.
📓 نهج البلاغة، ح ۳۰۵.
🔶 @Nahj_Et
📌 آغاز نبرد بین توابین و لشکر شام
🔹 پس از عاشورا، برخی شیعیان که به خاطر یاری نرساندن به امام، پشیمان بودند، به این نتیجه رسیدند که این ننگ جز با انتقام از قاتلان پاک نمی شود. چند ماه بعد حدود صد تن از شیعیان در خانه «سلیمان بن صرد خزاعی»، جمع شدند و به مشورت پرداختند.
🔸 اهداف توابین در دو جهت بود: «خونخواهی از قاتلان امام حسین ع»، «سپردن حکومت به خاندان پیامبر ص». تشکیل جلسات هفتگی توابین در سال ۶۱ قمری به صورت پنهانی در حضور سلیمان که فرمانده بود برگزار می شد. آنان مخفیانه به تهیه نیرو و اسلحه پرداخته و مقدمات جنگ را آماده میکردند.
🔻 هرچند افراد زیادی وعده داده بودند که همراه وی می شوند اما سرانجام چهار هزار نفر در نخیله، محل تجمع سپاه توابین، حضور یافتند. هنگامی که سپاه به کربلا رسید، از اسب ها پیاده شدند و گریان خود را به قبر امام ع رسانده و اجتماع پرشوری را تشکیل دادند.
▫️سلیمان در روز کارزار به تبیین پیکار و سفارشات جنگی پرداخت و جانشینان خویش را معرفی کرد. در ۲۵ جمادی الاول، دو سپاه برابر یکدیگر قرار گرفتند و نبرد بین توابین و لشکر شام آغاز شد. پس از نبرد چهار روزه، بسیاری از توابین کشته شدند.
#تقویم_تاریخ
#جمادی_الاول_۲۵
#قیام_توابین
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از پژوهشگاه فضای مجازی (پردیس قم)
#رویداد_آیه
📡 برگزاری کارگاه بهصورت آنلاین! 🎉
📌 بخاطر درخواستهای شما، امکان حضور آنلاین در کارگاه تولیدمحتوایِ دینی آیه رو هم فراهم کردیم. 🥳🤩
📎 از طریق این لینک میتونین شرایط حضور به صورت آنلاین رو مطالعه و ثبتنام کنین. ✌🏻
🖥️ پژوهشگاه فضایمجازی (پردیسقم) @QomCsri
بازوی خردمند سپهر فناوری
💠🔹امیرالمؤمنین علی علیهالسلام⇩
《لِكُلِّ مُقْبِلٍ إِدْبَارٌ وَ مَا أَدْبَرَ كَأَنْ لَمْ يَكُنْ》
هر چيزى كه روى میآورد
روزى پشت خواهد كرد
و چيزى كه پشت میکند
گوئی هرگز نبوده است
📙نهج البلاغه، حکمت ۱۵۲
🔶 @Nahj_Et
📌 درگذشت آیت الله علی پهلوانی (سعادتپرور)
🔹 حاج شیخ علی سعادت پرور، در سال ۱۳۰۵ در خانواده ای مذهبی در تهران به دنیا آمد و در سنین کودکی به مکتب رفت. او مقدّمات علوم دینی را نزدِ آقا شیخ محمّدحسین زاهد و مرحوم آقا شیخ علیاکبر بُرهان[ از جمله شاگردان مرحوم آقا سیّد علی قاضی] فرا گرفت.
🔸 در سال ۱۳۲۳ برای ادامهی تحصیل به قم مُشَرَّف گردید و ضمن فراگیری علوم حوزه نزدِ حضرات آیات بروجردی، امام خمینی و علّامه طباطبایی با شخصیّت معنوی حضرت علّامه طباطبایی بیشتر آشنا شد.
🔻 پس از اندک زمانی، گمشده خود را در وجود علامه یافت. در سال ۱۳۳۱ رسماً در جرگه شاگردان اخلاقی - عرفانی ایشان درآمد و به جلسات خصوصی آن عارف بزرگ راه یافت. از آن زمان تا رحلت علّامه، از محضر ایشان کسب فیض کرد. در زمان حیات علامه و با اجازه وی، به تربیت اخلاق سالکان راه حق همّت گماشت و تمام عمر شریف خود را صَرفِ این مهم کرد.
▫️ وی از همراهان مرحوم آیت الله کاشانی و نیز حضرت امام خمینی و از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ تا پایان عمر مدافع نهضت اسلامی بود و نیز از یاران و دوستان نزدیک مقام معظّم رهبری به شمار میآمد. برخی از آثار وی عبارت اند از: «جلوهی نور»، «فروغ شهادت»، «سرّ الاِسراء»، «جمال آفتاب» و ... . سرانجام در ۵ آذر ۱۳۸۳ در گذشت و در حرم حضرت معصومه س دفن شد.
#تقویم_تاریخ
#آذر_۵
#آیت_الله_پهلوانی
🔶 @Nahj_Et