6.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ايمان، #نوری است كه اگر در اندرون كسی بتابد، آثار آن در جوارح و جوانح او قابل مشاهده است.امير عارفان حضرت علی(عليه السلام) مي فرمايد: ايمان، معرفت قلبی، اقرار زبانی و عمل به جوارح و اركان است؛ «الإيمان معرفة بالقلب و إقرار باللسان و عمل بالأركان»
📙[نهج البلاغه حکمت۲۲۷]
📙ادب فنای مقربان ج۳ ص۲۰۴
🔶 @Nahj_Et
امام هادی علیه السلام فرمودند:
إنَّ للهِ بِقاعاً یُحِبُّ اَنْ یُدعی فیها فَیَسْتَجیبَ لِمَنْ دَعاهُ، وَ الحَیرُ مِنهَا
خداوند را زمین ها و جاهایی است که دوست دارد در آن جا او را بخوانند تا خواسته ی دعاکننده را اجابت کند. حائر و حرم حسینی، یکی از آن جاهاست.
📚 تحف العقول ص ۴۸۲
◾️شهادت امام هادی علیه السلام تسلیت🖤
🔶 @Nahj_Et
💠 امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام
🔹يا اِبْنَ آدَمَ، إِذَا رَأَيْتَ رَبَّكَ سُبْحَانَهُ يُتَابِعُ عَلَيْكَ نِعَمَهُ وَ أَنْتَ تَعْصِيهِ، فَاحْذَرْهُ
🔸اى پسر آدم، چون ببينى خداوند سبحان نعمت هايش را پى در پى به سوى تو مى فرستد در حالى كه او را نافرمانى مى كنى از وى برحذر باش.
📗نهج البلاغه، حکمت 25
ترجمه: حجت الاسلام حسین انصاریان
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 چه نزدیک است امروزِ ما به فردایی که سپیده آن زده است
📌 نهجالبلاغه/ خطبه150/ قسمت5 از 21 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_150
🔶 @Nahj_Et
📌شهادت شیخ اشراق (سهروردی)
🔹شهابالدین یحیی بن حبش سهروردی، مشهور به شیخ اشراق، فیلسوف و عارف برجسته ایرانی و بنیانگذار مکتب فلسفی اشراق است. او در سال ۵۴۹ قمری در دهکده سهرورد زنجان به دنیا آمد و نزد اساتید علوم عقلی و حکمی به تحصیل پرداخت.
🔸سهروردی به شهرهای مختلفی همچون مراغه، اصفهان، دیاربکر، آناتولی، و حلب سفر کرد و سرانجام در سوریه اقامت گزید. در حلب، دانش و نبوغ او توجه ملکظاهر، فرزند صلاحالدین ایوبی، را جلب کرد؛ اما دیدگاههای بدیع و اظهار نظرهای بیپروای او، خشم فقیهان سنتی را برانگیخت.
🔹مکتب اشراق که سهروردی بنیانگذاری کرد، بر مبنای مراتب نور و ظلمت شکل گرفته است. او خداوند را نورالانوار میدانست و موجودات دیگر را مراتبی از این نور. فلسفه او بر شهود و کشف استوار بود و با استفاده از اندیشههای افلاطونی و ایرانی باستان، نظامی جدید را در حکمت اسلامی معرفی کرد.
🔸از میان آثار او، کتاب حکمة الاشراق برجستهترین اثر فلسفیاش به شمار میآید. دیگر آثار مهم او شامل عقل سرخ، آواز پر جبرئیل، و لغت موران هستند. مجموعه آثار او تحت عنوان مصنفات شیخ اشراق در چهار جلد منتشر شده است.
🔹سهروردی در نهایت به دلیل بدخواهی دشمنانش، در ۴ رجب سال ۵۸۷ قمری به دستور صلاحالدین ایوبی در حلب زندانی شد و جان باخت. درباره چگونگی مرگ او روایتهای مختلفی وجود دارد؛ برخی میگویند از گرسنگی جان سپرد و برخی دیگر بر این باورند که به دستور حاکم گردن زده شد.
#تقویم_تاریخ
#رجب_۴
#سهروردی
🔶 @Nahj_Et