فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فضائل_امیرالمومنین
🎥امیرالمومنین علیه السلام، انیس و مونس و آرامش رسول خدا صلی الله و علیه و آله
🔊 حجتالاسلام والمسلمین #حامد_کاشانی
🔻این عشقی که شما به امیرالمومنین علیه السلام دارید ارثیه پیغمبره
📒پیامبرگرامی اسلام صلیالله علیه و آله و سلم»:
عُنوانُ صَحیفَةِ المُؤمِنِ حُبُّ عَلیِّ بنِ ابیطالب علیهالسلام. سرلوحة پروندة هر مؤمن (در روز قیامت) دوستی و محبت علی بن ابیطالب علیهالسلام است.
(مستدرک حاکم، ج ٣، کنزالعمال، ج ١١، ص ٦١٥)
🔶 @Nahj_Et
بخشی از وصایای امیرالمومنین علیهالسلام
فرمود: «ای فرزندان عبدالمطلب! مبادا که با گفتن پیاپی امیرمؤمنان کشته شد! امیرمؤمنان کشتهشد! در خون مسلمانان غوطهور شوید. به هوش باشید که به خونخواهی من جز از قاتلم هیچکسی نباید کشته شود. هرگاه از این ضربت جان دادم، ژرف بنگرید که در برابر ضربت او به یک ضربت بسنده کنید. مبادا که آن مرد مُثله شود، که من خود از رسول الله که درود خدا بر او و خاندانش باد، شنیدم که میفرمود: از مُثله کردن، هر چند سگی گزنده باشد، بپرهیزید.»
هیچ حکومتی را در طول تاریخ نمیتوان یافت که به این اندازه برای مخالفانش حق قایل شده باشد. مخالفان امیرالمؤمنین با امنیّت و حرمت، تحت لوای حکومت علوی زندگی می کردند
نهج البلاغه، #نامه_47؛ و نیز ر.ک: تاریخ طبری، ج5، ص
🔶 @Nahj_Et
📸 #عکس_نوشت
🔻ما چه کنیم ابن ملجم نشویم؟
ابن ملجم از دوستداران علی بود. امیرالمؤمنین در نهج البلاغه فرمود این فتنهها که میبینید اتفاق میافتد، افراد زیر و رو میشوند، یکباره مسیرها تغییر میکند، اصلش دو تا عامل کلی دارد. «أهواء تتبع» و «أحكام تبتدع»، اول تبعیت از هوای نفس و دوم بدعت در دین.
آیت الله مصباح یزدی
۱۳۸۸/۱۲/۰۸
🔶 @Nahj_Et
💠ضرورت یاد مرگ
ای بندگان خدا! از مرگ و نزدیك بودنش بترسید، و آمادگیهای لازم را برای مرگ فراهم كنید، كه مرگ جریانی بزرگ و مشكلی سنگین به همراه خواهد آورد، یا خیری كه پس از آن شری وجود نخواهد داشت، و یا شری كه هرگز نیكی با آن نخواهد بود، پس چه كسی از عمل كننده برای بهشت، به بهشت نزدیكتر؟ و چه كسی از عمل كننده برای آتش، به آتش نزدیكتر است؟ شما همه شكار آماده مرگ می باشید، اگر توقف كنید شما را می گیرد، و اگر فرار كنید به شما می رسد، مرگ از سایه شما به شما نزدیك تر است، نشانه مرگ بر پیشانی شما زده شد، دنیا پشت سر شما در حال درهم پیچیده شدن است، پس بترسید از آتشی كه ژرفای آن زیاد، و حرارتش شدید، و عذابش نو به نو وارد می شود، در جایگاهی كه رحمت در آن وجود ندارد، و سخن كسی را نمی شنوند، و ناراحتیها در آن پایان ندارد، اگر می توانید كه ترس از خدا را فراوان، و خوشبینی خود را به خدا نیكو گردانید، چنین كنید، هر دو را جمع كنید، زیرا بنده خدا خوش بینی او به پروردگار باید به اندازه ترسیدن او باشد، و آن كس كه به خدا خوش بین است باید بیشتر از همه از كیفر الهی بترسد.
#نامه_27
🔶 @Nahj_Et
💠پند و هشدار به معاویه
🔹نسبت به آنچه در اختیار داری از خدا بترس، و در حقوق الهی كه بر تو واجب است اندیشه كن، و به شناخت چیزی همت كن كه در ناآگاهی آن معذور نخواهی بود، همانا اطاعت خدا، نشانه های آشكار، و راههای روشن. و راهی میانه و همیشه گشوده، و پایانی دلپسند دارد كه زیركان به آن راه یابند، و فاسدان از آن به انحراف روند، كسی كه از دین سر باز زند، از حق رویگردان شده، و در وادی حیرت سرگردان خواهد شد، كه خدا نعمت خود را از او گرفته، و بلاهایش را بر او نازل می كند، معاویه اینك به خود آی، و به خود بپرداز! زیرا خداوند راه و سرانجام امور تو را روشن كرده است. اما تو همچنان به سوی زیانكاری، و جایگاه كفرورزی، حركت می كنی، خواسته های دل تو را به بدیها كشانده، و در پرتگاه گمراهی قرار داده است، و تو را در هلاكت انداخته، و راههای نجات را بر روی تو بسته است.
#نامه_30
🔶 @Nahj_Et
💠نامه امام به مصقله بن هبیره
🔹سخت گیری در مصرف بیت المال
گزارشی از تو به من دادند كه اگر چنان كرده باشی، خدای خود را به خشم آوردی، و امام خویش را نافرمانی كردی، خبر رسید كه تو غنیمت مسلمانان را كه نیزه ها و اسبهاشان گرد آورده، و با ریخته شدن خونهایشان به دست آمده، به اعرابی كه خویشاوندان تواند، و تو را برگزیدند، می بخشی. به خدایی كه دانه را شكافت، و پدیده ها را آفرید، اگر این گزارش درست باشد، در نزد من خوارشده، و منزلت تو سبك گردیده است، پس حق پروردگارت را سبك مشمار، و دنیای خود را با نابودی دین آباد نكن، كه زیانكارترین انسانی، آگاه باش، حق مسلمانانی كه نزد من یا پیش تو هستند در تقسیم بیت المال مساوی است، همه باید به نزد من آیند و سهم خود را از من گیرند.
#نامه_43
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🎥 #جهان_مدیا|نسخه ای از نهج البلاغه در قرن ۵۳۸ هجری توسط علی ابن ابوالقاسم جمع آوری شده که می گویند از نسخه های دیگر کامل تر است و این نسخه قرار است توسط موسسه نهج البلاغه در عراق منتشر شود
🔶 @Nahj_Et
💠امام علی علیه السلام:
🔹اِعلَم أَنَّ الَّذِی بِیَدِهِ خَزَائِنُ السَّمَاوَاتِ وَالأرضِ قَد أَذِنَ لَک فی الدُّعَاءِ، وَتَکفَّلَ لَک بِالإِجَابَةِ ... فَلا یُقَنِّطَنَّک إِبطَاءُ إِجَابَتِهِ، فَإنَّ العَطِیَّةَ عَلَی قَدرِ النِّیَّةِ.
💢بدان که آن کسی که خزانه های آسمانها و زمین در دست اوست به تو اجازه دعا کردن داده است و اجابت نمودن آن را ضمانت کرده است ... پس، مبادا تأخیر در اجابت او تو را نومید گرداند؛ زیرا که بخشش به قدر نیّت بستگی دارد.
📚نهج البلاغه، #نامه_31
🔶 @Nahj_Et
💠آثار فقر از دیدگاه امیرالمومنین علی علیه السلام
3⃣◀️ فقر موجب ذلت و خواری 👇
💢امام علی از سنگینی و ذلت و خواری فقر به خدا پناه می برد، آنجا که می فرماید:
«پروردگارا آبرویم را با بی نیازی نگهدار و شخصیتم را در اثر فقر ساقط مگردان که از روزی خواران تو درخواست روزی کنم و از اشخاص پست خواستار عطوفت و بخشش باشم، به ستودن آن کس که کمکم می کند مبتلا گردم، و به مذمت و بدگوئی از آنکه به من نمی بخشد آزمایش شوم، و تو در ورای همه اینها سرپرست منی که ببخشی و یا منع نمایی، و تو بر همه چیز قادری»
📚نهج البلاغه، #خطبه_225
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅چگونه نهج البلاغه امام علی(ع) منشأ مسلمان شدن فیلسوف غربی می شود؟
✨وقتی دانشجوی ایرانی در دانشگاه تگزاس آمریکا به استاد فلسفه بی خدایش، ترجمه «نهج البلاغه» امام علی(ع) را هدیه می دهد...✨
⚡️ این استاد (گری کارل لگنهاوزن) با خواندن نهج البلاغه چنان شیفته شخصیت امام علی(ع) می شود که او را شایسته الگو بودن می یابد.
⚡️جذابیت تصویر دقیق نهجالبلاغه از خدا برای این فیلسوف.
⚡️این پایان ماجرا نیست، آن دانشجو (اکبر نوجه دهی) بعدها در دفاع مقدس به شهادت می رسد و آن استاد که مسلمان شده و نام محمد برای خود انتخاب کرده است سرانجام استاد «فلسفه دین» حوزه علمیه قم می شود.⚡️
🔹این سرگذشت را از زبان خود استاد لگنهاوزن بشنوید.
🔶 @Nahj_Et
*آثار احیا در شبهای قدر*
*1️⃣ برطرف شدن عذاب:*
*رسول خدا(ص) فرمودند:*
*هرکس در شب قدر احیا بگیرد،تا سال بعد عذاب از او برداشته میشود.*
*2️⃣ آمرزش گناهان:*
*حضرت جوادالائمه(ع) فرمودند:*
*هرکس شب قدر را احیا بگیرد، گناهانش آمرزیده میشود،هرچند تعداد آنها به تعداد ستارگان آسمان، به وزن کوهها و به مقدار پیمانههای آب از دریا باشد(۲).*
*رسول خدا (ص) فرمودند:*
*هركس از روى ايمان و براى رضاى خدا شب قدر را شب زنده دارى و عبادت كند، خداوند خطاهاى گذشتهاش را مىآمرزد(۳)*.
*حضرت باقر(ع) فرمودند:*
*هرکس شب قدر را درک کرد و در آن شب (به عبادت) برخیزد، خداوند گناهان گذشته و آیندهاش را میآمرزد(۴).*
*حضرت کاظم (ع) فرمودند:*
*هركس شب قدر غسل كند و تا طلوع سپيده، شب زنده دارى كند، از گناهان خود بيرون مىرود(۵)*.
*3️⃣ قرب الهی:*
*رسول خدا(ص) فرمودند:*
*موسی به خداوند عرض کرد: خدای من، قرب تو را میخواهم، فرمود: قرب من برای کسی است که شب قدر بیدار باشد۶*
📚۱- بحارالأنوار،ج۹۸ص۱۴۵
۲- بحارالأنوار،ج۹۸،ص۱۶۸
۳- روضة الواعظين، ج۲ ص۳۴۹
۴- بحارالأنوار، ج۹۷ص۹
۵- روضة الواعظين،ج۲ ص۳۴۸
۶- بحارالأنوار، ج۹۸ص۱۴
🔶 @Nahj_Et
💠امیرالمؤمنین علی (علیه السّلام) میفرماید
🍃 به برکت آن امام (زمان )گروهی از مردم برای دفاع از دین و درهم کوبیدن فتنهها آماده میشوند چنان که شمشیر و تیر به دست آهن گر تیز میگردد چشم آنها به واسطه ی قرآن روشن است تفسیر و معانی قرآن در گوششان گفته میشود و شب و روز از جام حکمت و علوم الهی سیراب میشوند.
#خطبه_150
🔶 @Nahj_Et
💠نامه امام به مالک اشتر
🔹«سپس حقوق کافی به آنها(کارگزاران ) بده! زیرا این کار، آنها را در اصلاح خویش تقویت می کند، و از خیانت در اموالی که زیردست آنها است، بی نیاز می سازد.»
📚نهج البلاغه، #نامه_53
💢 از بخشی از این فرمایش چنین برمی آید که اگر کارمندان با وجود تأمین نیاز، خیانت کنند باید آنان را سرزنش کرد در غیر این صورت، سرزنش آنان سودی ندارد. در بسیاری از متون دیگر نیز حضرت علی(ع) دستور می دهد که باید زندگی کارمندان دولت تأمین باشد.
🔶 @Nahj_Et
💠سخن امام در مورد فضیلت جهاد
🔹ارزش جهاد در راه خدا
جهاد در راه خدا، دری از درهای بهشت است، كه خدا آن را به روی دوستان مخصوص خود گشوده است، جهاد، لباس تقوا، و زره محكم، و سپر مطمئن خداوند است، كسی كه جهاد را ناخوشایند دانسته و ترك كند، خدا لباس ذلت و خواری بر او می پوشاند، و دچار بلا و مصیبت می شود، و كوچك و ذلیل می گردد، دل او در پرده گمراهی مانده، و حق از او روی می گرداند، به جهت ترك جهاد، به خواری محكوم و از عدالت محروم است
#خطبه_27
🔶 @Nahj_Et
💠امام عليه السلام در اين حكمت والا به چهار نقطۀ ضعف اخلاقى و اجتماعى انسان اشاره مىكند و آثار سوء هر يك را بر مىشمرد تا همگان از آنها فاصله بگيرند.
🔹 در اولین مورد مىفرمايد: «بخل ننگ است»؛ (الْبُخْلُ عَارٌ) . بخل آن است كه انسان حاضر نباشد چيزى از مواهب خداداد را در اختيار ديگران بگذارد، هرچند امكانات او بسيار بيش از نيازهاى او باشد و نقطۀ مقابل آن سخاوت و كرم است كه گاه سبب مىشود انسان حتى وسائل مورد نياز خود را به ديگران ببخشد و خود به كمترين مواهب حيات قناعت كند.
بخشی از #حکمت_3
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
💠امام عليه السلام در اين حكمت والا به چهار نقطۀ ضعف اخلاقى و اجتماعى انسان اشاره مىكند و آثار سوء
عار بودن بخل و افتخار بودن كرم و سخاوت بر كسى پوشيده نيست، زيرا بخل سبب نفرت مردم از بخيل مىشود و افراد نزديك و دور از او فاصله مىگيرند همچنین بخل سبب سنگدلى و قساوت است، زيرا بخيل نالۀ مستمندان را مىشنود و چهرۀ رقتبار آنها را مىبيند و در عين حال به آنها كمكى نمىكند و اين مايۀ قساوت است.
بخشی از #حکمت_3
🔶 @Nahj_Et
💠🔹ستايش مخصوص خداوندى است كه:
🖌 ستايشگران از مدح و ثناى او عاجز و ناتوانند» (الحمد للّه الّذى لا يبلغ مدحته القائلون) . چرا كه اوصاف «كمال» و «جمال» او از حدّ بيرون است. آنچه انسانها و فرشتگان از حمد و مدح او گويند به مقدار معرفت و شناخت خودشان از آن ذات بىمثال است نه به مقدار كمالات او. هنگامى كه شخص پيامبر (ص) كه بزرگترين پيامبر الهى است مطابق حديث مشهور اظهار عجز از معرفت خالق متعال مىكند و نغمۀ «ما عرفناك حقّ معرفتك» را سر مىدهد ديگران چگونه مىتوانند دعوى معرفت او كنند؟ و هنگامى كه انسان از معرفت او عاجز باشد چگونه مىتواند حقّ حمد و ستايش او را به جا آورد؟ بنا بر اين بالاترين حدّ «حمد» ما همان است كه مولا فرموده، يعنى اظهار عجز و ناتوانى در برابر حمد و ثناى او كردن و اعتراف به اين كه هيچ گويندهاى توانايى ندارد كه بر قلّۀ حمد و ثنايش عروج كند.
#حکمت_1
🔶 @Nahj_Et