#نهج_البلاغه
💥صَدْرُ الْعَاقِلِ صُنْدُوقُ سِرِّهِ
🌎سینه عاقل گنجینه اسرار اوست
✍یعنى همان گونه که صاحبان ثروت اشیاء قیمتى را در صندوق هاى محکم نگاه دارى مى کنند، انسان عاقل نیز باید اسرارش را در دل خود پنهان دارد ، چرا که اسرار او اگر به دست دوست بیفتد گاه سبب ناراحتى اوست و اگر به دست دشمن بیفتد ممکن است سبب آبروریزى او شود.
به علاوه بعضى از اسرار ممکن است با سرنوشت ملتى ارتباط داشته باشد که اگر بى موقع فاش شود سبب خسارت عظیمى براى جامعه گردد.
📙حکمت 6
🔶 @Nahj_Et
💢 اعتدال در دوستى
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 أحْبِبْ حَبِيبَكَ هَوْناً مَا، عَسَى أَنْ يَكُونَ بَغِيضَكَ يَوْماً مَا...
🔹دوست خود را در حد اعتدال دوست بدار، چراكه ممكن است روزى دشمنت شود...
📚 حکمت 268 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
🤔يکى از بدبختيهاى شما اين است که...
🔷️وَمَا يَمْنَعُ أَحَدَکُمْ أَنْ يَسْتَقْبِلَ أَخَاهُ بِمَا يَخَافُ مِنْ عَيْبهِ، إلاَّ مَخَافَةُ أَنْ يَسْتَقْبِلَهُ بِمِثْلِهِ
🔷️کسى از شما نمى تواند عيب خطرناک برادر خود را (به منظور اصلاح و نهى از منکر) بازگو کند چرا که مى ترسد برادرش نيز همان عيب را درباره او بازگويد»
✍️اشاره به اين که شما با داشتن آن همه عيوب که از دنياپرستى ناشى مى شود، از اصلاح يکديگر به وسيله تذکّرها و اندرزها محروم هستيد، چرا که هيچ يک از شما جرأت نمى کنيد در اين مقام برآييد چون مى ترسيد شما را سرزنش کنند که اگر اين کار و آن کار بد است چرا خود آلوده ايد؟ و اگر شما طبيب هستيد چرا نخست سرخود را دوا نمى کنيد؟ و آيا صحيح است که ديگها روسياهى را بر ديگچه ها عيب بگيرند؟!
📘خطبه 113 نهجالبلاغه
🔶 @Nahj_Et
14.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
💢از نماز گزاران باشيد!
#نهج_البلاغه
💥ألا تسمعون الى جواب أهل النار حين سئلوا: «ما سلككم فى سقر؟ قالوا: لم نك من المصلين»
🌖آيا به پاسخ اهل دوزخ گوش فرا نمى دهيد كه وقتى از آن ها سؤ ال مى شود چه چيز شما را گرفتار دوزخ ساخت؟ می گويند: ما از نماز گزاران نبوديم.
📘 #خطبه_199
🎤حجت الاسلام والمسلمین استاد #رفیعی
🔶 @Nahj_Et
💢غنيمت شمردن عمر
⏱ما أسرَعَ السّاعاتِ فِي اليَومِ و أسرَعَ الأيّامَ فِي الشَّهرِ و أسرَعَ الشُّهورَ فِي السَّنَةِ و أسرَعَ السّنينَ (السَّنَةَ) فِي العُمرِ !
🌐 چه زود مى گذرد ساعات روز و روزهاى ماه و ماه هاى سال و سالهاى عمر!
📙خطبه 188
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🔴اهمیت صبر و بردباری
〰〰〰〰〰〰〰
💎الِاحْتِمَالُ قَبْرُ الْعُیُوبِ
💥تحمل ناراحتى ها گور عیب هاست
📘#حکمت_6
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از جارچی 🇮🇷
🔴 اهل کدام استان هستید ❓
✅ استان خودتو انتخاب کن تا ببینی چه خبره👇
◀️ خراسانرضوی ◀️ قم ◀️ فارس
◀️ تهران ◀️ یزد ◀️ اصفهان
◀️ کرمان ◀️ قزوین ◀️ خوزستان
◀️ سمنان ◀️ هرمزگان
◀️ مرکزی ◀️ زنجان ◀️ همدان
◀️ ایلام ◀️ لرستان ◀️ کرمانشاه
◀️ آذربایجان شرقی ◀️ مازندران
◀️ چهارمحالوبختیاری
🔴 مهمترین اخبار و اطلاعیهها در استانها👆
https://eitaa.com/joinchat/820051968C2b85dac984
📣 بزرگترین کانال خبری پیامرسان ایتا👆
💢 نقش تقوا در قبولى اعمال
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 لا يَقِلُّ عَمَلٌ مَعَ التَّقْوَى، وَ كَيْفَ يَقِلُّ مَا يُتَقَبَّلُ؛
🔹 عملى كه توأم با تقوا است كم نيست (هرچند ظاهراً كم باشد)، چگونه عملى كه مقبول درگاه خداست كم است؟!
📚 حکمت 95 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
☀️ #حــدیث_روز
🔔 طغیان شهوت
✅ امام علی علیه السلام:
روايت شده است كه آن حضرت در ميان اصحابش نشسته بود. زن زيبايى كه تمام چهره اش را نپوشانده بود از آن جا عبور كرد و چشم حاضران را به خود جلب نمود. امام عليه السلام فرمود:
چشمان اين مردان، طغيانگر است و آنچه نظرشان بر آن افتاد مايه تحريک و هيجان شهوت است...
📙 حکمت 420 نهجالبلاغه
🔶 @Nahj_Et
✅سخنان حکیمانه امیرالمومنین علی علیهالسلام در باره مقایسه نعمت های دنیا و آخرت 👇👇
🔸امیرالمؤمنین علی علیه السلام
کلُّ شَیئٍ مِنَ الدُّنْیا سَماعُهُ اَعْظَمُ مَنْ عِیانهِ وَ کلُّ شَیئٍ مِنَ الاخِرَةِ عِیانُهُ اَعْظَمُ مِنْ سمَاعِهِ فَلْیکفِکمْ مِنَ الْعِیانِ السَّماعُ وَ مِنَ الْغَیبِ الخَبَرُ وَ اعْلَموُا اَنَّ ما نَقَصَ مِنَ الدُنْیا وَ زادَ فِی الاخِرَةِ خَیرٌ مِمّا نَقَصَ مِنَ الاخِرَةِ وَ زادَ فِی الدُّنیا، فَکمْ مِنْ مَنْقُوصٍ رابِحٍ و مَزیدٍ خاسِرٍ
🔸شنیدن هر چیزی از امور دنیایی بزرگ تر از دیدن آن است و هر چیزی از امور اخروی، دیدنش بسیار بزرگ تر از شیندنش می باشد. پس شنیدن شما را کفایت از دیدن کند و اینکه خبر غیب را می شنوید برای شما کافی باشد.
🔹بدانید آنچه از دنیای شما کاسته شده و به آخرت شما اضافه گردد، بسیار بهتر از آن است که از آخرت شما کاسته شده و به دنیای شما اضافه گردد. پس چه بسا کسی که چیزهایی را (از دنیا) از دست داده است ولی سود فراوان (درآخرت) برده است و چه بسا کسی که چیزهای زیادی (در دنیا) به او رسیده است، ولی ضرر و زیان فراوان (درآخرت) کرده است.[1]
[1] نهج البلاغه، خطبه 113
🔶 @Nahj_Et
هدایت شده از استیکر خودم
امام علی (علیه السلام ) :
«… و انشر علینا رحمتک بالسحاب المنبعق و الربیح المغدق، و النبات المونق، سحا و ابلا، تحیی به ما قد مات، و ترد به ما قد فات….
خدایا رحمت خود را با ابر پرباران و بهار پر آب و گیاهان خوش منظر شاداب بر ما نازل فرما، بارانی درشت قطره بر ما فرو فرست که مردگان را زنده و آنچه از دست ما رفته به ما بازگرداند. »
نهج البلاغه، ص۲۲۲، خطبه ۱۱۵٫
🔶 @Nahj_Et
🌹امام علی(ع):
✅ کار اندکی که با نشاط و مداوم باشد، امیدبخش تر از کار زیادی است که تو را خسته کند.💪
نهج البلاغه، حکمت 278
🔶 @Nahj_Et
💦هماهنگى معقول با مردم
#نهج_البلاغه
🟤مُقَارَبَةُ النَّاسِ فِي أَخْلاَقِهِمْ أَمْنٌ مِنْ غَوَائِلِهِمْ
💠هماهنگى با مردم در اخلاقشان سبب در امان بودن از كينه توزى و دشمنى آن هاست
✍شك نيست كه هر قوم و جمعيت بلكه هر انسانى صفات و اخلاق ويژه خود را دارد و به كسانى علاقه مند است كه در صفات و اخلاق با او هماهنگ باشند، به آداب و رسومش احترام بگذارند و مطابق خواسته هاى او عمل كنند. هماهنگى با مردم در اين امور ـ البته در مواردى كه برخلاف شرع و عقل نيست ـ سبب مى شود كه آن ها انسان را از خود بدانند و با او رابطه دوستى برقرار كنند و همين امر سبب امنيت از كينه توزى و دشمنى آن ها مى شود. البته همان گونه كه اشاره شد منظور، هم رنگ جماعت شدن در زشتى و بدى ها و آداب و رسوم غلط و كارهاى خلاف شرع و عقل نيست چراكه نه شرع به ما چنين اجازه اى را مى دهد و نه عقل و خرد.
📙حکمت 393
🔶 @Nahj_Et
💠پردهای از #قیامت 💠
✅ امیرالمومنین در خطبه 83 تعابیر خاصی از قیامت بیان میکند که ما را به حال و هوای برپایی قیامت میبرد:
◀️ تا آنجا كه امور زندگانى پياپى بگذرد و روزگاران سپرى شود و رستاخيز بر پاگردد
💢 در آن زمان، انسانها را از شكاف گورها، و لانه پرندگان، و خانه درندگان، و ميدانهاى جنگ، بيرون مىآورند كه با شتاب به سوى فرمان پروردگار مىروند و به صورت دستههايى خاموش و صفهاى آرام و ايستاده حاضر مىشوند،
⭕️ چشم بينندهی خدا آنها را مینگرد و صداى فرشتگان به گوش آنها مىرسد.
⭕️ در آنروز لباس نياز و فروتنى پوشيده و درهاى حيله و فريب بسته شده و آرزوها قطع گرديده است.
⭕️ دلها آرام، صداها آهسته، عرق از گونهها چنان جارى است كه امكان حرف زدن نمىباشد،
💢 اضطراب و وحشت همه را فرا گرفته و بانگى رعد آسا و گوش خراش همه را لرزانده و به سوى پيشگاه عدالت، براى دريافت كيفر و پاداش مىكشاند.
📕 نهجالبلاغه خطبه 83
🔶 @Nahj_Et
💎راستى او بزرگ است!
#نهج_البلاغه
🌻فَتَبَارَکَ اللهُ الَّذِي يَسْجُدُ لَهُ (مَنْ فِى السَّماوَاتِ وَالاَْرْضِ طَوْعاً وَ کَرْهاًوَ يُعَفِّرُ لَهُ خَدّاًوَ وَجْهاً، وَ يُلْقِي إِلَيْهِ بِالطَّاعَةِ سِلْماً وَ ضَعْفاً، وَ يُعْطِي لَهُ الْقِيَادَ رَهْبَةً وَ خَوْفاً!
🌖 «بزرگ و جاويدان است خداوندى که همه کسانى که در آسمانها و زمين اند از روى اختيار يا اجبار در برابرش سجده مى کنند و صورت و جبين را براى او بر خاک مى سايند و طوق عبادت او را در سلامت و ضعف به گردن مى نهند و زمام اختيار خويش را از روى ترس و بيم به او مى سپارند»;
📙خطبه 185
🔶 @Nahj_Et
🌹#نهج_البلاغه
💎 امیرالمومنین علیهالسلام:
🔸 يعطف الهوي علي الهدي، اذا عطفوا الهدي علي الهوي، و يعطف الراي علي القرآن اذا عطفوا القران علي الراي
🔹 غالب شارحان نهج البلاغه این عبارات را اشاره به حضرت مهدى مى دانند; زيرا مى فرمايد : «او خواسته هاى دل را پيرو هدايت قرار مى دهد در زمانى که مردم هدايت را پيرو خواسته هاى دل قرار داده اند، و رأى و فکر را پيرو قرآن مى سازد در آن زمان که مردم قرآن را تابع فکر خود قرار مى دهند».
📚نهجالبلاغه،خطبه ۱۳۸
🔶 @Nahj_Et
💢 اطاعت خدا، ملاک دوستی پیامبر
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 إنَّ وَلِيَّ مُحَمَّدٍ (صلی الله علیه وآله) مَنْ أَطَاعَ اللَّه وَ إِنْ بَعُدَتْ لُحْمَتُهُ
🔹 دوست محمد (صلی الله علیه وآله) كسى است كه خدا را اطاعت كند، هرچند پيوند نسبىاش دور باشد.
📚 حکمت 96 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
.
🌸 شوخی بامزه ی پیامبر(ص) با حضرت علی(ع)🌸
روزی پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) کنار هم، خرما می خوردند. پیامبر(ص) هر خرمایی را که می خورد، به آرامی، هسته اش را نزد هسته های علی(ع) می گذاشتند.
هنگامی که از خوردن خرما دست کشیدند، همه هسته ها جلوی حضرت علی(ع) بود. پیامبر در این موقع، رو به حضرت علی(ع) کردند و به شوخی فرمودند: «ای علی! چه بسیار می خوری!»😄 حضرت علی(ع) در جواب پیامبر، به مزاح گفتند: «آن که خرما را با هسته خورده، پرخورتر است»😂
📔شرح نهج البلاغه خویی: 6:94
🔶 @Nahj_Et
17.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
شرح حکمت ٧١ نهج البلاغه: «إِذَا تَمَّ الْعَقْلُ نَقَصَ الْكَلاَمُ.»
🔶 @Nahj_Et
🟤در برابر بدى ها نيکى کن
#نهج_البلاغه
🌳احْمِلْ نَفْسَکَ مِنْ أَخِيکَ عِنْدَ صَرْمِهِ عَلَى الصِّلَةِ وَعِنْدَ صُدُودِهِ عَلَى اللَّطَفِ وَالْمُقَارَبَةِ وَعِنْدَ جُمُودِهِ عَلَى الْبَذْلِ وَعِنْدَ تَبَاعُدِهِ عَلَى الدُّنُوِّ وَعِنْدَ شِدَّتِهِ عَلَى اللِّينِ وَعِنْدَ جُرْمِهِ عَلَى الْعُذْرِ حَتَّى کَأَنَّکَ لَهُ عَبْدٌ وَ کَأَنَّهُ ذُو نِعْمَة عَلَيْکَ
🌐چون برادرت از تو جدا گردد تو پيوند دوستى را بر قرار كن اگر روى برگرداند تو مهربانى كن و چون بخل ورزد تو بخشنده باش هنگامى كه دورى مىگزيند تو نزديك شو و چون سخت مىگيرد تو آسان گير و به هنگام گناهش عذر او بپذير چنان كه گويا بنده او مىباشى و او صاحب نعمت تو
📙نامه 31
🔶 @Nahj_Et
#خطبه_متقین
📌قسمت هفدهم
🔰امیرالمومنین علیهالسلام در اين بخش از خطبه به برنامه روزانه پرهيزکاران مى پردازد و در آغاز به پنج وصف از اوصاف آنها اشاره مى کند و مى فرمايد:
✨وَ أَمَّا النَّهَارَ فَحُلَمَاءُ عُلَمَاءُ أَبْرَارٌ أَتْقِيَاءُ.
🌐پرهيزگاران به هنگام روز دانشمندانى بردبار و نيکوکارانى با تقوا هستند
✍اوصاف که امام عليه السلام در برنامه روزانه پرهيزکاران بيان فرمود، نشانه روشنى بر اين حقيقت است که پرهيزکارى مورد نظر هرگز پرهيزگارى منفى و جداى از جامعه نيست بلکه پرهيزگارى توأم با علم و دانش مديريت و مسئوليت پذيرى و نيکوکارى و زندگى در دل جامعه است.
🔹«حلماء» از ماده «حلم» به گفته راغب در اصل به معناى خويشتن دارى به هنگام غصب است و از آنجا که اين حالت از عقل و خرد سرچشمه مى گيرد اين واژه (حلم) گاه به معناى عقل و خرد نيز به کار مى رود لذا «حليم» هم به افراد بردبار و خويشتن دار مى گويند و هم به افراد عالم و دانشمند.
🔹به هر حال اين صفت در برخورد با جاهلان و بى خردان غالباً ظاهر مى شود شخص حليم تا آنجا که سبب سوء استفاده نشود در برابر آنان ملايمت و مدارا به خرج مى دهد شايد به راه آيند و دست از خيره سرى بردارند.
✔️تعبير به «علماء» منحصر به عالمانى نيست که علوم رسمى را خوانده اند بلکه شامل افراد آگاهى مى شود که داراى معرفت بالا و قدرت درک حقايق اند.
📝ادامه دارد...
🔶 @Nahj_Et