#نهج_البلاغه
🌐كسى كه ساقه درخت وجودش نرم است ، شاخه هايش فراوان است.
📙حکمت 214
🔶 @Nahj_Et
نهج البلاغه
#نهج_البلاغه 🌐كسى كه ساقه درخت وجودش نرم است ، شاخه هايش فراوان است. 📙حکمت 214 🔶 @Nahj_Et
#شرح_حکمت۲۱۴
❣امیرالمومنین علیهالسلام مى فرماید:
✨مَنْ لاَنَ عُودُهُ كَثُفَتْ أَغْصَانُهُ
💠كسى كه ساقه درخت وجودش نرم است ، شاخه هايش فراوان است
✍ اشاره به اين است كه افراد متواضع و با محبت دوستان فراوانى را گرد خود جمع مى كنند و به عكسْ افراد خشن و غير قابل انعطاف دوستان را از گرد خود پراكنده مى سازند.
🔹مى دانيم شاخه ها از كنار ساقه ها جوانه مى زند ساقه اى كه خشك و كم آب باشد شاخه هاى كمترى از آن مى رويد و ساقه اى كه نرم است از گوشه و كنارش شاخه هاى فراوانى مى رويد.
نيز قسمت مهمى از درخت را آب تشكيل مى دهد و رطوبت از عوامل اصلى رويش گياه است در حالى كه كمبود آب هم درخت را پژمرده مى كند و هم سبب مى شود شاخه هاى كمترى از آن برويد.
✔️ انسان نيز به منزله درختى است كه اگر نرمش از خود نشان بدهد و خشونت را كنار بگذارد و محبت را به جاى آن بنشاند افراد زيادى به سوى او جذب مى شوند در حالى كه اگر خشن و انعطاف ناپذير باشد، نزديك ترين بستگان و خويشاوندان و دوستان نيز از او فاصله مى گيرند.
🔶 @Nahj_Et
✨نهجالبلاغه سراج فروزان💕
💦نهج البلاغه، شفای دردها و چراغ فروزان راه پارسایان و آیینه بی زنگار کردار علوی است.
📖 مطالعه نهج البلاغه، باب بهشت و لذّت انس با یاد محبوب را به جانب دل ها می گشاید و آنانی که با این کتاب شریف مأنوس اند، نیکانِ سرای فانی و سرافرازان عرصه حشر و موسم حساب آخرت اند و عاملان به تعالیم بلند آن از سلک سالکان و ابرار و مقرّبان درگاه ملکوت به شمار می آیند.⛱
📚بيانات مقام معظم رهبري ۱۳۸۳
🔶 @Nahj_Et
🔴از سرما و هوای #بهار، استقبال کنید!
🌹امیرالمؤمنین علیه السلام:
✅ﺍﺯ ﺳﺮما ﺩﺭ ﺁﻏﺎﺯﺵ ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﻳﺪ ﻭ ﺩﺭ ﭘﺎﻳﺎﻧﺶ ﺍﺳﺘﻘﺒﺎﻝ ﻛﻨﻴﺪ، چون ﺳﺮﻣﺎ ﺑﺎ ﺑﺪﻥ، ﻫﻤﺎﻥ ﻛﺎﺭﻯ ﺭﺍ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ...
♨️ یعنی ﺩﺭ ﺁﻏﺎﺯﺵ ﻣﻰ ﺳﻮﺯﺍﻧﺪ ﻭ ﺩﺭ ﭘﺎﻳﺎﻧﺶ ﺷﺎﺥ ﻭ ﺑﺮﮒ ﻣﻰ ﺭﻭﻳﺎﻧﺪ.
🌷پیامبراکرم صلی الله علیه و آله:
✅باد بهار را غنيمت شماريد، پس همان كاري كه با درختان مي كند، با بدن هاي شما نيز همان كار را مي نمايد.(باعث سلامتی و رشد و نشاط میشود)
♨️ و از باد پاييز بپرهيزيد، پس همان كاري كه با درختان مي كند بر بدن هاي شما نيز همان تأثير را دارد.
🔰منابع نهج البلاغه،الحکمة 128. نزهة الناظر، صفحه 65،حدیث 54
بحارالأنوار، جلد 62، صفحه 271، حدیث 68 دانش
نامه احادیث پزشکی: 1 / 106
🔶 @Nahj_Et
#راه_رستگارى
نهج البلاغه
◽وَٱعلمْ أنَّ أفضَلَ المؤمنينَ أفضلهم تَقْدِمَةً منْ نَفسِهِ وَ أهلهِ و مالِهِ، فإنَّکَ ما تُقَدِّم مِن خَیرٍ یَبْقَ لَکَ ذُخْرُهُ، و ماتُؤَخرْهُ یَکن لغیرکَ خَیرهُ.
🌗و بدان، بهترین مؤمنان آن بود که جان و خاندان و مال خود را در راه خدا پیشاپیش تقدیم کند،آنچه را که پیش فرستی برای تو اندوخته گردد، و آنچه را که باقی گذاری سودش به دیگران می رسد
📚 نامه 69
🔶 @Nahj_Et
💠داستانی از نهج البلاغه
💠وقت شناسی سیاسی👇
🔹🔹پس از رحلت پیامبر عظیم الشأن اسلام (صلی الله علیه و اله و سلم) و پیش آمدن ماجرای سقیفه بنی ساعده و انتخاب ابوبکر، جمعی از بنی هاشم که در میانشان، عباس عموی پیامبر (صلی الله علیه و اله و سلم) نیز بود، همراه ابوسفیان، به حضور علی (علیه السلام) آمدند و از آن حضرت درخواست کردند که به عنوان خلیفه رسول خدا (صلی الله علیه و اله و سلم ) با او بیعت نمایند.
حتی ابوسفیان افزود: «اگر اجازه دهی با سپاهی فراوان، پیاده و سواره از تو حمایت می کنیم!».[1]
امیرمؤمنان که سابقه سوء ابوسفیان را می دانست و شرائط را مساعد نمی دید در پاسخ آن ها سخنی فرمود که در نهج البلاغه در خطبه 5 آمده است.
نخست فرمود: ای مردم! امواج کوه پیکر فتنه ها را با کشتی های نجات درهم بشکنید، و به اختلاف و پراکندگی دامن نزنید.
و در پایان فرمود: و مجتنی الثّمره لغیر وقت ایناعها کالزّارع بغیر ارضه: «دست انداختن به میوه ای که هنوز نرسیده، مانند بذر پاشی در زمین شوره زار و نامساعد می باشد».
امام علی (علیه السلام) با این بیان، توجه داد که در انقلاب های عظیم، باید به شرائط و آمادگی ها توجه داشت، و با توجه به جوانب کار، آن چه برای اسلام مهم تر است، به آن اقدام کرد ،و به افراد مشکوک، اعتماد نکرد.
[1] . شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید، ج 1، ص 218 ـ 221.
🔶 @Nahj_Et
آیت الله العظمی جوادی آملی:
"شما نهجالبلاغه حضرت را كه ملاحظه ميكنيد؛ ميبينيد، وجود مبارك حضرت، اين جمله را هر شب بعد از نماز عشا كه جمعيت از مسجد كوفه ميخواست، خارج شود، ميفرمود: «تَجَهَّزُوا رَحِمَكُمُ اللهُ»؛[۱]
آقايان! بارهاي خود را ببنديد، فكر نكنيد كه فردا زنده هستيد، فكر كنيد كه فردا روز رفتن است، طيّب و طاهر شده، بخوابيد، «تَجَهَّزُوا»؛ يعني جهاز خود را ببنديد و آماده شويد: «تَجَهَّزُوا رَحِمَكُمُ اللهُ»، اين از بيانات نورانی حضرت است كه در نهجالبلاغه آمده، حضرت هر شب بعد از نماز عشا به نمازگزارها ميفرمود: آقايان بارهای خود را ببنديد.
سرّ آن اين است كه هر لحظه، هر شب و هر روز، شيطان وسوسه ميكند؛ مطالب علمی كه حضرت يكی، دو بار فرموده بود، به آن بسنده ميكرد؛ امّا اين يك مطلب است كه هر روز نياز به تكرار دارد."
[۱]نهج البلاغه، خطبه۲۰۴
درس اخلاق ۹۳/۷/۱۷
#جوادی_آملی
🔶 @Nahj_Et
🖌👌و درود خدا بر او (در سر راه صفين دهقانان شهر انبار تا امام را ديدند پياده شدند، و پيشاپيش آن حضرت مي دويدند، فرمود چرا چنين مي كنيد؟ گفتند عادتي است كه پادشاهان خود را احترام مي كرديم، فرمود:)
به خدا سوگند! كه اميران شما از اين كار سودي نبردند، و شما در دنيا با آن خود را به زحمت مي افكنيد، و در آخرت دچار رنج و زحمت مي گرديد، و چه زيانبار است رنجي كه عذاب در پي آن باشد، و چه سودمند است آسايشي كه با آن امان از آتش جهنم باشد.
📙حکمت37
🔶 @Nahj_Et
امام علی علیهالسلام میفرمایند:
و غریب کسی است که محبوبی ندارد.
📚نامه۳۱ نهج البلاغه
🔻حاجآقا #حقشناس:
پیامبری از انبیای الهی از شخصی سوال فرمود: «چه کار میکنی؟».
عرض کرد: «یا نبیالله! من محبوبی دارم که گفته اگر من را دوست داری باید این گندمها را یکی یکی برداری و آنجا بگذاری!» حضرت فرمودند: «عمر تو که برای این کار کفاف نمیکند!» عرض کرد: «یا نبیالله! یا باید انسان به هدف برسد، یا اینکه در پیمودن راه رسیدن به هدف جان بسپارد!»
📚 اخلاق، ص ۱۸۵
🔶 @Nahj_Et
40M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥شناخت کوفیان از زبان أمیر🎥
🔰 شیخ محمّد مهدی طبّاخیان
🔻روزی محرم أسرار و امید علی (علیه السّلام) هستند و دیگر روز علی از خدا خلاصی از آنان را طلب میکند.
🔸أَنْتُمُ اَلْأَنْصَارُ عَلَى اَلْحَقِّ وَ اَلْإِخْوَانُ فِي اَلدِّينِ وَ اَلْجُنَنُ يَوْمَ اَلْبَأْسِ وَ اَلْبِطَانَةُ دُونَ اَلنَّاسِ بِكُمْ أَضْرِبُ اَلْمُدْبِرَ وَ أَرْجُو طَاعَةَ اَلْمُقْبِلِ فَأَعِينُونِي بِمُنَاصَحَةٍ خَلِيَّةٍ مِنَ اَلْغِشِّ سَلِيمَةٍ مِنَ اَلرَّيْبِ فَوَ اللَّهِ إِنِّي لَأَوْلَى اَلنَّاسِ بِالنَّاسِ.
📜نهج البلاغة ج ۱، ص ۱۷۵
🔸أَمَّا بَعْدُ فَإِنَّ مِصْرَ قَدِ اِفْتُتِحَتْ وَ مُحَمَّدُ بْنُ أَبِي بَكْرٍ (رَحِمَهُ اَللَّهُ)، قَدِ اُسْتُشْهِدَ فَعِنْدَ اَللَّهِ نَحْتَسِبُهُ وَلَداً نَاصِحاً وَ عَامِلاً كَادِحاً وَ سَيْفاً قَاطِعاً وَ رُكْناً دَافِعاً وَ قَدْ كُنْتُ حَثَثْتُ اَلنَّاسَ عَلَى لَحَاقِهِ وَ أَمَرْتُهُمْ بِغِيَاثِهِ قَبْلَ اَلْوَقْعَةِ وَ دَعَوْتُهُمْ سِرّاً وَ جَهْراً وَ عَوْداً وَ بَدْءاً فَمِنْهُمُ اَلْآتِي كَارِهاً وَ مِنْهُمُ اَلْمُعْتَلُّ كَاذِباً وَ مِنْهُمُ اَلْقَاعِدُ خَاذِلاً أَسْأَلُ اَللَّهَ تَعَالَى أَنْ يَجْعَلَ لِي مِنْهُمْ فَرَجاً عَاجِلاً فَوَ اللَّهِ لَوْ لاَ طَمَعِي عِنْدَ لِقَائِي عَدُوِّي فِي اَلشَّهَادَةِ وَ تَوْطِينِي نَفْسِي عَلَى اَلْمَنِيَّةِ لَأَحْبَبْتُ أَلاَّ أَلْقَى مَعَ هَؤُلاَءِ يَوْماً وَاحِداً وَ لاَ أَلْتَقِيَ بِهِمْ أَبَداً.
📜نهج البلاغة، ج ۱، ص ۴۰۸
🔶 @Nahj_Et