12.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟢 اندرز شنیدنی شهید مطهری درباره مغتنم شمردن لحظات عمر
ما حالا جوانیم ☺
در جوانی کار بکن که در پیری نمیتوانی...
حضرت علی علیه السلام
عباد الله الان فاعملوا ...
خطبه ۱۹۶ نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
منشور امیر
حکمت ۱۲۰
و سُئِلَ عَنْ قُرَيْشٍ، فَقَالَ (علیه السلام): أَمَّا بَنُو مَخْزُومٍ فَرَيْحَانَةُ قُرَيْشٍ، [تُحِبُ] نُحِبُّ حَدِيثَ رِجَالِهِمْ وَ النِّكَاحَ فِي نِسَائِهِمْ، وَ أَمَّا بَنُو عَبْدِ شَمْسٍ فَأَبْعَدُهَا رَأْياً وَ أَمْنَعُهَا لِمَا وَرَاءَ ظُهُورِهَا، وَ أَمَّا نَحْنُ فَأَبْذَلُ لِمَا فِي أَيْدِينَا وَ أَسْمَحُ عِنْدَ الْمَوْتِ بِنُفُوسِنَا، وَ هُمْ أَكْثَرُ وَ أَمْكَرُ وَ أَنْكَرُ وَ نَحْنُ أَفْصَحُ وَ أَنْصَحُ وَ أَصْبَحُ.
روانشناسى قبائل قريش (علمى، اجتماعى، تاريخى):
و (از قريش پرسيدند) درود خدا بر او، فرمود: امّا بنى مخزوم، گل خوشبوى قريشند، و كه شنيدن سخن مردانشان، و ازدواج با زنانشان را دوست داريم، امّا بنى عبد شمس دورانديش تر، و در حمايت مال و فرزندان توانمندترند كه به همين جهت بد انديش تر و بخيل تر مى باشند.
و امّا ما (بنى هاشم) آنچه را در دست داريم بخشنده تر، و براى جانبازى در راه دين سخاوتمندريم. آنها شمارشان بيشتر امّا فريب كارتر و زشت روى ترند، و ما گوياتر و خيرخواه تر و خوش روى تريم.
🔶 @Nahj_Et
Nahj-6.0.apk
12.93M
شرح نهج البلاغه آیت الله مکارم شیرازی
به نام ( پیام امام )
بسیار مفید و قابل استفاده برای همه
🔶 @Nahj_Et
🔹امام على عليه السلام :
✨بتقوَى اللّه ِ اُمِرْتُم ، و للإحسانِ و الطّاعةِ خُلِقْتُم .
شما به پرواى از خدا فرمان يافته و براى نيكوكارى و فرمانبردارى [از خدا ]آفريده شده ايد.
📚( شرح نهج البلاغة : ۳ / ۱۰۸ )
🔶 @Nahj_Et
✍از سخنان حضرت امیرالمومنین (علیهالسلام) در سرزنش اصحاب سست پيمانش:
چه اندازه با شما مدارا كنم چنانكه با شترهاى كوهان كوفته مدارا مى شود، و با لباسهاى پوسيده رفتار مى گردد، كه از هر طرف دوخته مى شود از جانب ديگر پاره مى گردد ...
📚نهج البلاغه / خطبه ۶۹
🔶 @Nahj_Et
🔸عید رمضان آمد و ماه رمضان رفت ، صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت...
🌺 عید سعید فطر و حلول ماه شوال مبارک باد
🔹نماز و روزه هاتون قبول
🔶 @Nahj_Et
🌙حلول #ماه_شوال المکرّم و فرا رسیدن عید سعید فطر را به محضر مبارک قطب عالم امکان، حضرت صاحبالزّمان عجّلاللهفرجهالشریف و همۀ شیعیان و منتظران تبریک و تهنیت عرض نموده و قبولی طاعات و عبادات عزیزان را از درگاه پروردگار منّان مسئلت داریم.
حضرت امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه فرمودند:
«عید فطر، عيدِ كسى است كه خدای تعالی روزهاش را پذيرفته و شبزندهداریاش را ستوده است؛ و هر روز كه خدا را در آن نافرمانى نكنند، آن روز عيد است.» [۱]
از حضرت امام رضا عليهالسلام روایت شده است که فرمودند:
«شب عيد فطر را با دعا و بيداری در شب، به عبادت سپری کنيد.» [۲]
📚 منابع:
[۱] نهج البلاغة (سیدرضی)، ج۶، ص۱۲۸۶
[۲] مستدرک الوسائل (محدثنوری)، ج۶، ص۲۷۱
«یارب فرج #امام_زمان ما را برسان.»
🔶 @Nahj_Et
📌 عیدی برای قبول شدگان
🔹 سید رضی در کتاب شریف نهج البلاغه عبارت حکمت آمیزی را از امام علی(علیه السلام) نقل می فرماید که به اذعان محققان نهج البلاغه به ایام عید فطر مربوط است،در این عبارت ارزشمند نقل شده است:
🔸 «إِنَّمَا هُوَ عِيدٌ لِمَنْ قَبِلَ الله صِيَامَهُ وَ شَكَرَ قِيَامَهُ، وَ كُلُّ يَوْمٍ لَايُعْصَى الله فِيهِ فَهُوَ عِيدٌ؛ امروز تنها براى كسانى روز عيد است كه روزه آنها مقبول درگاه پروردگار و عبادتهاى شبانه آنان مورد پذيرش او قرار گرفته است و(بنابراين) هر روزى كه در آن عصيان خداوند نشود آن روز، عيد است.»
💠 سه نکته بسیار مهم در این حدیث ارزشمند قرار دارد:
1️⃣ عید فطر و شادی و شعف آن برای کسانی نمود پیدا میکند که در ماه رمضان سعی داشتهاند در امتثال امر الهی کوتاهی نکنند و فرمان حق تعالی را به طور کامل انجام دهند و علاوه بر روزه جسم، تمام اعضا و جوارحشان نیز در همسویی با ماه رمضان و امساک از محرمات الهی بوده است.
2️⃣ عید فطر برای کسانی رضایت بخش و سرور آفرین است که عبادت های شبانه آنها برای خدای متعال بوده و حق تعالی نیز آن عبادتهای خالصانه را مورد پذیرش خود قرار داده است.
3️⃣ در فرهنگ اسلامی عید واقعی روزی است که انسان از گناه و آلودگی های اخلاقی و اعتقادی دوری گزیده، و مسیر خود را از زشتی ها جدا کند در این چنین فضایی هر روز برای مؤمن شادی آفرین و فرح بخش است و عید او محسوب می شود.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر مراجعه فرمایید:
https://btid.org/fa/news/109894
📎 #عید_فطر
🔶 @Nahj_Et
#شرح_حکمت۲۱۸
❣امیرالمومنین علیهالسلام مى فرماید:
✨ حَسَدُ الصَّدِيقِ مِنْ سُقْمِ الْمَوَدَّةِ
💠 حسادت (به دوست) دليل بيمارى دوستى است
✍روشن است دوستى وقتى سالم و خالى از غل و غش است كه انسان آنچه را براى خود مى خواهد براى دوستش نيز بخواهد و آنچه را براى خويش ناخوش دارد براى دوستش نيز ناخوش دارد و در بعضى از روايات آمده كه حداقل مودت و دوستى همين است.
با اين حال چگونه ممكن است دوستى با حسد جمع شود.
🔹 حسد به معناى انتظار زوال نعمت از ديگرى است و تفاوت آن با رقابت و تنافس اين است كه حسود خواهان زوال نعمت از ديگرى است ولى در رقابت تنافس و غبطه شخص سعى مى كند خود را به پاى ديگرى برساند بى آنكه بخواهد چيزى از او كاسته شود.
دوست واقعى كسى است كه خواهان پيشرفت و ترقى دوست خود باشد هرچند تلاش كند خودش نيز به پيشرفت و ترقى برسد
✔️بنابراين آن كسی كه چنين نيست دوست واقعى نيست و يا به بيان امام(عليه السلام) دوستى او گرفتار بيمارى است
🔶 @Nahj_Et