1_630622.mp3
4.16M
#دعاے_سمات
🎤سید قاسم موسوی قهّار
🍃 @Nahjolbalaghe1
🌺🌿
❁﷽❁
🌹وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ آمِنُواْ بِمَا أَنزَلَ اللّهُ قَالُواْ نُؤْمِنُ بِمَا أُنزِلَ عَلَيْنَا وَيَكْفُرونَ بِمَا وَرَاءهُ وَهُوَ الْحَقُّ مُصَدِّقاً لِّمَا مَعَهُمْ قُلْ فَلِمَ تَقْتُلُونَ أَنبِيَاءَ اللّهِ مِن قَبْلُ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ
بقره(91)
🌹و هنگامى كه به آنها گفته شود به آنچه خداوند نازل كرده ايمان آوريد، گويند: ما تنها به چيزى ايمان مى آوريم كه بر (پيامبر) خودمان نازل شده باشد و به غير آن كافر مى شوند، در حالى كه آن (قرآن) حقّ است و آنچه را (از تورات) با ايشان است، تصديق مى كند. بگو: اگر (به آياتى كه بر خودتان نازل شده) مؤمن بوديد پس چرا پيامبران خدا را پيش از اين به قتل مى رساندید؟!
📜پیام آیه:
پيامبر اسلام، مأمور دعوت همه ى امّت ها به اسلام بوده است. «قيل لهم»
- يكى از دلايل كفر كفّار، نژادپرستى وتعصّبات قومى است. «نؤمن بما انزل علينا ويكفرون بما ورائه»
- ملاك ايمان، حقّانيّت آيين است نه نژاد. «و هو الحقّ»
- قرآن، سراسر حقّ است. «انزل اللَّه... وهو الحقّ»
- چون يهوديان زمان پيامبر به رفتار نياكان خود راضى بودند، خداوند نسبت قتل انبيا را به آنان داده است. «فلِمَ تقتلون»
- دروغگو، رسواست. «فلم تقتلون... ان كنتم مؤمنين»
(اگر به انبيايى كه از بنى اسرائيل است ايمان آورده ايد، پس آن همه پيامبران همانند حضرت يحيى و زكريا را كه از بنى اسرائيل بودند، چرا شهيد كرديد؟! آرى، رفتار شما، نشانه ى ايمان نداشتن شماست.)
منبع: تفسیرنور
🌷 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن🌷
✨اللّهم صلّ علی محمّد و آل محمّد و عجّل فرجهم✨
🌺🌿
@Nahjolbalaghe1
🌷🌷
📚نهج البلاغه/حکمت ۸۸
🍃دو عامل ایمنی مسلمین(اخلاقی،معنوی)
🌺و درود خدا بر او
(امام باقر (ع) از حضرت اميرالمومنين (ع) نقل فرمود:) دو چيز در زمين مايه امان از عذاب خدا بود، يكي از آن دو برداشته شد، پس ديگري را دريابيد و بدان چنگ زنيد، اما اماني كه برداشته شد رسول خدا (ص) بود، و امان باقيمانده، استغفار كردن است، خداي بزرگ به رسول خدا فرمود (خدا آنان را عذاب نمي كند در حالي كه تو در ميان آناني، و عذابشان نمي كند تا آن هنگام كه استغفار مي كنند.)
(اين روش استخراج نيكوترين لطايف معني، و ظرافت سخن از آيات قرآن است)
کانال #نهج_البلاغه
https://eitaa.com/Nahjolbalaghe1
🌷🌷🌷
🌷🌷
📕نهج البلاغه/نامه۵۸ درباره جنگ صفين
🌿افشاي حوادث جنگ صفين
🍃آغاز كار چنين بود ما با مردم شام ديدار كرديم، كه در ظاهر پروردگار ما يكي، و پيامبر ما يكي، و دعوت ما در اسلام يكي بود، و در ايمان به خدا و تصديق كردن پيامبرش، هيچ كدام از ما بر ديگري برتري نداشتيم، و با هم وحدت داشتيم جز در خون عثمان كه ما از آن بركناريم، پس به آنان گفتيم: بياييد با خاموش ساختن آتش جنگ، و آرام كردن مردم، به چاره جويي و درمان بپردازيم، تا كار مسلمانان استوار شود، و به وحدت برسند، و ما براي اجراي عدالت نيرومند شويم، اما شاميان پاسخ دادند: (چاره اي جز جنگ نداريم.) پس سر باز زدند، و جنگ درگرفت، و تداوم يافت، و آتش آن زبانه كشيد. پس آنگاه كه دندان جنگ در ما و آنان فرو رفت، و چنگال آن سخت كارگر افتاد، به دعوت ما گردن نهادند، و بر آنچه آنان را خوانديم، پاسخ دادند. ما هم به درخواست آنان پاسخ داديم، و آنچه را خواستند زود پذيرفتيم، تا حجت را بر آنان تمام كنيم، و راه عذرخواهي را ببنديم. آنگاه آنكه بر پيمان خود استوار ماند، از هلاكت نجات يافت، و آن كس كه در لجاجت خود پا فشرد، خدا پرده ناآگاهي بر جان او كشيد، و بلاي تيره روزي گرد سرش گردانيد.
کانال #نهج_البلاغه
https://eitaa.com/Nahjolbalaghe1
🌺🌿
📕نهج البلاغه/خطبه۶۸ شهادت محمد بن ابي بكر
🔹(پس از آنكه محمّد بن ابي بكر در مصر در سال ۳۸ هجري شهيد شد فرمود.)
🍃ستودن هاشم بن عتبه براي فرمانداري مصر پس از شهادت محمد بن ابي بكر
مي خواستم هاشم بن عتبه را فرماندار مصر كنم، اگر او را انتخاب مي كردم ميدان را براي دشمنان خالي نمي گذارد، و به عمروعاص و لشگريانش فرصت نمي داد، نه اينكه بخواهم محمد بن ابي بكر را نكوهش كنم، چه او مورد علاقه و محبت من بوده و در دامنم پرورش يافته بود.
کانال #نهج_البلاغه
https://eitaa.com/Nahjolbalaghe1
🌺🌿
❁﷽❁
🌷وَلَقَدْ جَاءكُم مُّوسَي بِالْبَيِّنَاتِ ثُمَّ اتَّخَذْتُمُ الْعِجْلَ مِن بَعْدِهِ وَأَنتُمْ ظَالِمُونَ
بقره(92)
🌷وهمانا موسى (آن همه) معجزات براى شما آورد، ولى شما پس از (غياب) او گوساله را (به خدايى) گرفتيد، در حالى كه ستمكار بوديد.
🌿تفسیر آیه
شاهد زنده ى ديگر بر اينكه شما عرب بودن محمد صلى الله عليه وآله را فقط بهانه قرار داده ايد تا به او ايمان نياوريد، اين است كه با آنكه حضرت موسى عليه السلام برجسته ترين پيامبر از نژاد شما بود و آن همه دلايل روشن و معجزات براى شما آورد، ولى همين كه چند شبى براى مناجات وگرفتن تورات به كوه طور رفت، به سراغ گوساله پرستى رفتيد و تمام زحمات موسى عليه السلام را بر باد داده و بر خويشتن ستم كرديد.
📜پیام آیه:
ذكر سوابق، زمينه را براى قضاوت درست فراهم مى كند. «اتخذتم العجل»
- بازگشت به شرك وجاهليّت، ظلمى به خود ونسل هاى بعد است. «انتم ظالمون»
منبع: تفسیرنور
🌷 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن🌷
✨اللّهم صلّ علی محمّد و آل محمّد و عجّل فرجهم✨
🌺🌿
@Nahjolbalaghe1
🌺🌿
📕نهج البلاغه/حکمت۸۹
🍃 راه اصلاح دنیا وآخرت (اخلاقی،تربیتی ،اجتماعی)
🌷و درود خدا بر او فرمود: كسي كه ميان خود و خدا اصلاح كند، خداوند ميان او و مردم را اصلاح خواهد كرد و كسي كه امور آخرت را اصلاح كند، خدا امور دنياي او را اصلاح خواهد كرد، و كسي كه از درون جان، واعظي دارد، خدا را بر او حافظي است.
کانال #نهج_البلاغه
https://eitaa.com/Nahjolbalaghe1
🌿🌺
📚نهج البلاغه/نامه۵۹ به اسود بن قطبه
🌿مسووليتهاي فرماندهي
🌹پس از ياد خدا و درود.
🍃اگر راي و انديشه زمامدار دچار دگرگوني شود، او را از اجراي عدالت بسيار باز مي دارد، پس كار مردم در آنچه حق است نزد تو يكسان باشد. زيرا در ستمكاري بهايي براي عدالت يافت نمي شود، از آنچه كه همانند آن را بر ديگران نمي پسندي پرهيز كن، و نفس خود را در آنچه خداوند بر تو واجب كرده است، وادار، در حالي كه اميدوار به پاداش الهي بوده و از كيفر او هراسناك باشي. و بدان كه دنيا سراي آزمايش است، و دنياپرست ساعتي در آن نمي آسايد جز آنكه در روز قيامت از آن افسوس مي خورد، و هرگز چيزي تو را از حق بي نياز نمي گرداند. و از جمله حقي كه بر توست آن كه، نفس خويش را نگهبان باشي، و به اندازه توان در امور رعيت تلاش كني، زيرا آنچه در اين راه نصيب تو مي شود، برتر از آن است كه از نيروي بدني خود از دست مي دهي، با درود.
🌿🌺
@Nahjolbalaghe1
🌺🌿
📕نهج البلاغه/خطبه۶۹ سرزنش ياران
🌿علل نكوهش كوفيان
🔸چه مقدار با شما كوفيان مدارا كنم؟ چونان مدارا كردن با شتران نو باري كه از سنگيني بار، پشتشان زخم شده است، و مانند وصله زدن جامعه فرسوده اي كه هرگاه از جانبي آن را بدوزند، از سوي ديگر پاره مي گردد؟ هرگاه دسته اي از مهاجمان شام به شما يورش آورند، هر كدام از شما به خانه رفته، درب خانه را مي بنديد، و چون سوسمار در سوراخ خود مي خزيد، و چون كفتار در لانه مي آرميد. سوگند به خدا! ذليل است آن كس كه شما ياري دهندگان او باشيد، كسي كه با شما تيراندازي كند گويا تيري بدون پيكان رها ساخته است. به خدا سوگند! شما در خانه ها فراوان، و زير پرچمهاي ميدان نبرد اندكيد، و من مي دانم كه چگونه بايد شما را اصلاح كرد و كجيهاي شما را راست كرد، اما اصلاح شما را با فاسد كردن روح خويش جايز نمي دانم، خدا بر پيشاني شما داغ ذلت بگذارد، و بهره شما را اندك شمارد، شما آنگونه كه باطل را مي شناسيد از حق آگاهي نداريد، و در نابودي باطل تلاش نمي كنيد آنسان كه در نابودي حق كوشش داريد.
کانال #نهج_البلاغه ⬇️⬇️
https://eitaa.com/Nahjolbalaghe1
🌺🌿
❁﷽❁
🌷وَإِذْ أَخَذْنَا مِيثَاقَكُمْ وَرَفَعْنَا فَوْقَكُمُ الطُّورَ خُذُواْ مَا آتَيْنَاكُم بِقُوَّةٍ وَاسْمَعُواْ قَالُواْ سَمِعْنَا وَعَصَيْنَا وَأُشْرِبُواْ فِي قُلُوبِهِمُ الْعِجْلَ بِكُفْرِهِمْ قُلْ بِئْسَمَا يَأْمُرُكُمْ بِهِ إِيمَانُكُمْ إِن كُنتُمْ مُّؤْمِنِينَ
بقره(93)
🌷و (ياد كنيد) آنگاه كه از شما پيمان گرفتيم و كوه طور را بر فراز شما بالا برديم (وگفتيم:) دستوراتى كه به شما داده ايم، محكم بگيريد و گوش دهيد (و عمل كنيد. امّا آنان) گفتند: شنيديم و نافرمانى كرديم، و به سبب كفرشان به (پرستش) گوساله دلباختند. بگو اگر ادّعاى ايمان داريد، (بدانيد كه) ايمانتان شما را به بد چيزى فرمان مى دهد.
🌿تفسیر آیه:
آخرين حرف يهوديان اين بود كه اگر پيامبرى از بنى اسرائيل نباشد، به او ايمان نمى آوريم و تنها كتابى را كه بر خودمان نازل شده باشد، قبول داريم.
قرآن چند نمونه از دروغهاى آنها را بيان مى كند: نمونه اوّل در آيه قبل بود كه فرمود: شما اگر در اين ادّعا راستگو هستيد، پس چرا به موسى پشت كرده و به سراغ گوساله پرستى رفتيد؟! نمونه دوّم همين آيه است كه مى فرمايد: از شما پيمان گرفتيم و كوه طور را بالاى سر شما قرار داديم و گفتيم: با كمال قدرت قوانين آسمانى تورات را بگيريد و گوش داده و عمل كنيد، امّا شما گفتيد: ما قوانين را مى شنويم، ولى عمل نمى كنيم. حال اگر به قرآن و پيامبر اسلام ايمان نمى آوريد به اين بهانه كه محمد صلى الله عليه وآله از ما نيست و قرآن بر بنى اسرائيل نازل نشده است، پس چرا با موسى و تورات او آنچنان برخورد كرديد؟!
قرآن راز اين عدم اعتقاد را چنين بيان مى كند: آنها به خاطر كفرشان، دلهايشان از علاقه به گوساله سيراب شده و جايى براى تفكّر و ايمان نمانده بود. اگر بنى اسرائيل در ادّعايشان صادق هستند كه هر چه بر ما نازل شود به آن ايمان مى آوريم، پس اين جنايت را كه در پرونده ى آنان هست، چگونه توجيه مى كنند؟ آيا گوساله پرستى، پيامبركشى و پيمان شكنى، جزء ايمان است؟!
📜پیام آیه:
ميثاق گرفتن، يكى از عوامل و انگيزه هاى عمل است. «اخذنا ميثاقكم»
- حفظ دست آوردهاى انقلاب الهى، هر چند به قيمت تهديد باشد، لازم است. «رفعنا فوقكم»
- انجام احكام و دستورات الهى، نيازمند قدرت، جدّيّت، عشق و تصميم است و با شوخى و تشريفات، سازگارى ندارد. ديندارى، با ضعف و مسامحه و سازشكارى سازگار نيست. «خذوا ما آتيناكم بقوة»
- عشق و علاقه ى مُفرِط، خطرناك است. اگر دل انسان از علاقه به چيزى پر شود، حاضر نمى شود حقايق را بپذيرد. [380] «اشربوا فى قلوبهم العجل»
- رفتار، بهترين بيانگر افكار و عقايد انسان است. «بئسما يأمركم به ايمانكم»
-----
380) چنانكه گفته اند: »حبّ الشى ء يعمى و يصمّ« دوستدارى چيزى، انسان را كور وكر مى كند. يعنى انسان ديگر حاضر نيست عيب هاى آنرا ببيند ويا بشنود.
منبع: تفسیرنور
🌷 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن🌷
✨اللّهم صلّ علی محمّد و آل محمّد و عجّل فرجهم✨
🌺🌿
@Nahjolbalaghe1