#در_محضر_اهل_بیت
💡امام رضا (علیه السّلام) :
یک کار نیک پنهانی
با هفتاد کار نیک (علنی)
برابری می کند..
💠ميزان الحكمه
@Nahjolbalaghe2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 شرط قبولی عمل
🎙شهید کافی
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
. 📝ترجمه کتاب الغدیر ✅ قسمت: صد و دوم 🔷#واقعهغدیرخم #علامهامینی 49- ﺷﻴﺦ ﺍﺣﻤﺪ، ﺑﺎﻛﺜﻴﺮ ﻣﻜﻲ، ﺷﺎﻓ
.
📝ترجمه کتاب الغدیر
✅ قسمت: صد و سوم
🔷#واقعهغدیرخم
#علامهامینی
🔷ﺑﺎﺯﮔﺸﺖ ﺑﻪ ﺁﻏﺎﺯ ﻣﻄﻠﺐ
🔹ﻋﻴﺪ ﻏﺪﻳﺮ ﺩﺭ ﺍﺳﻠﺎﻡ
ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺗﻬﻨﻴﺖ، ﻣﺒﺘﻨﻲ ﺑﺮ ﺻﺪﻭﺭ ﺍﻣﺮ ﺍﺯ ﻣﻘﺎﻡ ﻧﺒﻮﺕ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﻭ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩﻥ ﺑﻪ ﺑﻴﻌﺖ ﻧﺎﻣﺒﺮﺩﻩ ﺑﺎ ﺍﺑﺮﺍﺯ ﻣﺴﺮﺕ ﻭ ﺧﻮﺷﺤﺎﻟﻲ ﭘﻴﻐﻤﺒﺮ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﺑﺎﻳﻦ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﺑﺎﻇﻬﺎﺭ ﺟﻤﻠﻪ: ﺍﻟﺤﻤﺪ ﻟﻠﻪ ﺍﻟﺬﻱ ﻓﻀﻠﻨﺎ ﻋﻠﻲ ﺟﻤﻴﻊ ﺍﻟﻌﺎﻟﻤﻴﻦ ﻣﻀﺎﻓﺎ ﺑﺮ ﻧﺰﻭﻝ ﺁﻳﻪ ﻛﺮﻳﻤﻪ (ﭼﻨﺎﻧﻜﻪ ﺩﺍﻧﺴﺘﻴﺪ) ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﻧﻤﺎﻳﺎﻥ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺿﻤﻦ ﺁﻥ ﺗﺼﺮﻳﺢ ﺷﺪﻩ ﺑﻪ ﺍﻛﻤﺎﻝ ﺩﻳﻦ ﻭ ﺍﺗﻤﺎﻡ ﻧﻌﻤﺖ ﻭ ﺧﻮﺷﻨﻮﺩﻱ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﺑﺎﻧﭽﻪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﻭﻗﻮﻉ ﻳﺎﻓﺘﻪ- ﻭ ﺑﺮ ﻫﻤﻴﻦ ﻣﺒﻨﻲ، ﻃﺎﺭﻕ ﺑﻦ ﺷﻬﺎﺏ ﻛﺘﺎﺑﻲ، ﻫﻨﮕﺎﻣﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻣﺠﻠﺲ ﻋﻤﺮ ﺑﻦ ﺧﻄﺎﺏ ﺣﻀﻮﺭ ﺩﺍﺷﺖ، ﮔﻔﺖ: ﺍﮔﺮ ﺍﻳﻦ ﺁﻳﻪ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻣﺎ ﻧﺎﺯﻝ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﻣﺎ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﺭﺍ ﻋﻴﺪ ﻣﻴﮕﺮﻓﺘﻴﻢ، ﻭ ﺍﻳﻦ ﺳﺨﻦ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺍﺣﺪﻱ ﺍﺯ ﺣﺎﺿﺮﻳﻦ ﺩﺭ ﺁﻥ ﻣﺠﻠﺲ ﺍﻧﻜﺎﺭ ﻧﻜﺮﺩ ﻭ ﺣﺘﻲ ﺍﺯ ﻋﻤﺮ ﻛﻴﻔﻴﺘﻲ ﻣﺸﻬﻮﺩ ﮔﺸﺖ ﻛﻪ ﺣﺎﻛﻲ ﺍﺯ ﺗﺼﺪﻳﻖ ﺳﺨﻦ ﺍﻭ ﺑﻮﺩ- ﻭ ﺍﻋﻠﺎﻡ ﺍﻳﻦ ﺍﻣﺮ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﻧﺰﻭﻝ ﺁﻳﻪ ﺗﺒﻠﻴﻎ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺍﻣﺮﻱ ﺷﺒﻴﻪ ﺑﻪ ﺗﻬﺪﻳﺪ ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﺎﺧﻴﺮ ﺗﺒﻠﻴﻎ ﺍﻳﻦ ﻧﺺ ﺭﻭﺷﻦ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﺣﺘﺮﺍﺯ ﺍﺯ ﭘﻴﺶ ﺁﻣﺪﻫﺎﻱ ﺍﻧﻘﻠﺎﺏ ﻭ ﺗﻈﺎﻫﺮﺍﺕ ﻣﺘﻌﺼﺒﺎﻧﻪ ﻣﻠﺖ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺷﺖ.. ﺗﻤﺎﻡ ﺍﻳﻦ ﺍﻣﻮﺭ ﻛﻪ ﺑﺪﺍﻥ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺷﺪ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﺭﺍ ﺗﺎ ﺣﺪﻱ ﺟﻠﺎﻝ ﻭ ﺑﺰﺭﮔﻲ ﻭ ﺭﻓﻌﺖ ﻭ ﺑﻠﻨﺪﻱ ﺑﺨﺸﻴﺪ ﻛﻪ ﺻﺎﺣﺐ ﺭﺳﺎﻟﺖ ﺧﺎﺗﻤﻴﻪ ﺻﻠﻲ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﻭ
ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﻭ ﭘﻴﺸﻮﺍﻳﺎﻥ ﻃﺮﻳﻖ ﻫﺪﺍﻳﺖ (ﺍﺋﻤﻪ ﺳﻠﺎﻡ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻬﻢ) ﻭ ﭘﻴﺮﻭﺍﻥ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﻏﺮﻕ ﺩﺭ ﺷﺎﺩﻣﺎﻧﻲ ﺳﺎﺧﺖ ﻭ ﺍﻳﻨﺴﺖ ﺁﻧﭽﻪ ﺍﺯ ﻋﻴﺪ ﮔﺮﻓﺘﻦ ﻣﻘﺼﻮﺩ ﻣﺎ ﺍﺳﺖ.
↩️ ادامه دارد...
@Nahjolbalaghe2
✨﴾﷽﴿✨
✅ برنامه روزانه کانال :
✅🌷شنبه، سهشنبه و پنج شنبه شرح 🦋خطبه ها
✅🌹یکشنبه، دوشنبه وچهارشنبه شرح 🌴حکمتها
✅☫روزانهتفسیر قرآن☫
✅🌷شرح متنی و صوتی نامه ها بطور کامل در کانال بارگذاری شده و شرح آخرین نامه جهت سهولت در دسترسی، در اینجا آورده شده و بقیه نامه ها به هم پیوست میباشد⬇️
لینک شرح نامه ۷۹ ( آخرین نامه): https://eitaa.com/Nahjolbalaghe2/24783
✅🍃حکمتها، نامه ها و خطبه های نهجالبلاغه ترجمه محمد دشتی به طور کامل قبلا در کانال بار گذاری شده و لینکهای دسترسی به مطالب در کانال سنجاق شده اند
@Nahjolbalaghe2
قرآن و نهجالبلاغه 🌸🌸
📝تفسیر سوره مبارکه نحل آیات ۸۴ تا ۸۹ 📖 منبع: تفسیر «نمونه» آیت الله مکارم شیرازی ↩️در آیه بعد، همچ
📝تفسیر سوره مبارکه نحل آیات ۸۴ تا۸۹
📖 منبع: تفسیر «نمونه» آیت الله مکارم شیرازی
در آیه بعد، اضافه مى کند: بعد از این سخن و شنیدن پاسخ همگى در پیشگاه خدا اظهار تسلیم مى کنند و غرور و نخوت و تعصبهاى کورکورانه این عابدان نادان با دیدن چهره حق کنار مى رود، و سر تعظیم در پیشگاهش فرود مى آورند (وَ أَلْقَوْا إِلَى اللّهِ یَوْمَئِذ السَّلَمَ).
و در این هنگام که، همه چیز همچون آفتاب روشن مى گردد تمام دروغها و افتراهاى این گروه بى خرد، گم و نابود مى شود (وَ ضَلَّ عَنْهُمْ ما کانُوا یَفْتَرُونَ).
هم نسبت دروغین شریک خدا بودن، محو و بى رنگ مى شود، و هم پندار شفاعت بتها در پیشگاه خدا، چرا که به خوبى مى بینند، نه تنها کارى از بتها ساخته نیست، بلکه همانها آتش گیره هاى دوزخ مى شوند و به جان پرستش کنندگانشان مى افتند!
* * *
تا اینجا بیان حال مشرکان گمراهى بود، که در شرک و انحراف خود غوطهور بودند، بى آن که دیگرى را به این راه بخوانند، سپسu حال کسانى را بیان مى کند که: در عین گمراهى به گمراه ساختن دیگران نیز اصرار دارند، و مى فرماید: کسانى که کافر شدند و مردم را از راه خدا باز داشتند، مجازاتى ما فوق مجازات کفرشان بر آنها مى افزائیم در برابر آنچه فساد مى کردند (الَّذِینَ کَفَرُوا وَ صَدُّوا عَنْ سَبِیلِ اللّهِ زِدْناهُمْ عَذاباً فَوْقَ الْعَذابِ بِما کانُوا یُفْسِدُونَ).
آنها هم بار مسئولیت خویش را بر دوش مى کشند و هم شریک جرم دیگران هستند، چرا که، عامل فساد در روى زمین و گمراهى خلق خدا، و مانع از پیمودن راه حق، شدند.
تاکنون کراراً یادآور شده ایم که، از نظر منطق اجتماعى اسلام، هر کس سنت نیک و بدى بگذارد در تمام عمل عاملان به آن سنت شریک است، در حدیث مشهورى مى خوانیم: هر کس سنت نیکى بگذارد، پاداش کسانى که به آن عمل کنند، براى او هست، بى آن که از پاداش آنها کاسته شود، و هر کس سنت بدى بگذارد، گناه همه کسانى که به آن عمل مى کنند، بر او نوشته مى شود، بى آن که از گناه آنها چیزى کاسته شود .
به هر حال این تعبیرهاى تکان دهنده قرآن و احادیث، مسئولیت رهبران را در برابر خدا و خلق خدا آشکار مى سازد.
* * *
سپس به دنبال سخنى که از وجود گواه در امتى در چند آیه قبل به میان آمد مجدداً به سراغ آن بحث با توضیح بیشترى مى رود، و مى گوید: به خاطر بیاورید آن روز را که ما از میان هر امتى گواهى از خود آنها بر آنها مبعوث مى کنیم (وَ یَوْمَ نَبْعَثُ فِی کُلِّ أُمَّة شَهِیداً عَلَیْهِمْ مِنْ أَنْفُسِهِمْ).
با این که: علم خدا به همه چیز احاطه دارد، اما وجود این گواهان مخصوصاً از کسانى که از میان خود امتها برخاسته اند تأکید بیشترى بر نظارت دائمى بر اعمال انسانها است، و هشدارى است بر این مراقبت قطعى و همیشگى.
گرچه این حکم عام، شامل مسلمانان و پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) نیز مى شود، ولى براى تأکید بیشتر، خصوصاً آن را مطرح کرده مى فرماید: و ما تو را شاهد و گواه بر این گروه مسلمانان قرار مى دهیم (وَ جِئْنا بِکَ شَهِیداً عَلى هؤُلاءِ).
بنا بر آنچه گفته شد منظور از هؤُلاءِ مسلمانانى است که در عصر پیامبر(صلى الله علیه وآله) مى زیستند، و پیامبر(صلى الله علیه وآله) ناظر و شاهد و گواه اعمال آنها بود، و طبعاً بعد از پیامبر(صلى الله علیه وآله) باید کسى در میان امت باشد که، شاهد و گواه اعمال آنها گردد.
شاهدى باشد پاک، از هر گونه گناه و خطا، تا حق شهادت را به خوبى بتواند ادا کند.
و از همین رو، بعضى از مفسران (اعم از علماى تشیع و تسنن) خواسته اند این آیه را دلیلى بر وجود گواه و حجت عادلى در هر عصر و زمان بدانند.
البته تفسیر آن طبق عقیده شیعه دائر به وجود امام معصوم در هر زمان، کاملاً روشن است، ولى براى علماى مذهب تسنن، توجیه آن چندان آسان نیست.
و شاید به خاطر همین مشکل، فخر رازى در تفسیرش گرفتار توجیهى شده که خالى از اشکال نیست، او مى گوید:
از این آیه، نتیجه مى گیریم که هیچ عصرى از اعصار خالى از شاهد و گواهى بر مردم نیست، شاهد و گواه باید جائز الخطا نباشد و گرنه او هم نیاز به شاهد و گواه دیگرى دارد، و این امر به صورت تسلسل تا بى نهایت ادامه خواهد یافت، نتیجه این که: در هر عصرى باید جمعیتى باشند که گفتارشان حجت باشد و این راهى ندارد جز این که: بگوئیم اجماع امت، حجت است (یعنى مجموع مردم هر زمان به طور دسته جمعى هرگز راه خطا نمى پویند)
↩️ ادامه دارد...
@Nahjolbalaghe2