⚘
📚نهج البلاغه/نامه۶۵ /به معاويه
🔴افشاي علل گمراهي معاويه
پس از ياد خدا!
معاويه! وقت آن رسيده است كه از حقائق آشكار پند گيري، تو با ادعاهاي۶ باطل همان راه پدرانت را مي پيمايي، خود را در دروغ و فريب افكندي، و خود را به آنچه برتر از شان تواست نسبت مي دهي، و به چيزي دست دراز مي كني كه از تو باز داشته اند، و به تو نخواهد رسيد، اين همه را براي فرار كردن از حق، و انكار آنچه را كه از گوشت و خون تو لازم تر است، انجام مي دهي، حقائقي كه گوش تو آنها را شنيده و از آنها آگاهي داري، آيا پس از روشن شدن راه حق، جز گمراهي آشكار چيز ديگري يافت خواهد شد؟ و آيا پس از بيان حق، جز اشتباه كاري وجود خواهد داشت؟ از شبهه و حق پوشي بپرهيز، فتنه ها دير زماني است كه پرده هاي سياه خود را گسترانده، و ديده هايي را كور كرده است.
پاسخ به ادعاهاي دروغين معاويه
نامه اي از تو به دستم رسيد كه در سخن پردازي از هر جهت آراسته، اما از صلح و دوستي نشانه اي نداشت، و آكنده از افسانه هايي بود كه هيچ نشاني از دانش و بردباري در آن بچشم نمي خورد، در نوشتن اين نامه كسي را ماني كه پاي در گل فرو رفته، و در بيغوله ها سرگردان است، مقامي را مي طلبي كه از قدر و ارزش تو والاتر است، و هيچ عقابي را توان پرواز بر فراز آن نيست و چون ستاره دوردست (عيوق) از تو دور است. پناه بر خدا كه پس از من ولايت مسلمانان را بر عهده گيري، و سود و زيان آن را بپذيري، يا براي تو با يكي از مسلمانان پيماني يا قراردادي را امضا كنم. از هم اكنون خود را درياب، و چاره اي بينديش، كه اگر كوتاهي كني، و براي درهم كوبيدنت بندگان خدا برخيزند، درهاي نجات بروي تو بسته خواهد شد، و آنچه را كه امروز از تو مي پذيرند فردا نخواهند پذيرفت، با درود.
⚘
@Nahjolbalaghe2
نامهها
۶۶- و من كتاب له ( عليه السلام )
>إلي عبد الله بن العباس و قد تقدم ذكره بخلاف هذه الرواية <
أَمَّا بَعْدُ فَإِنَّ الْمَرْءَ لَيَفْرَحُ بِالشَّيْءِ الَّذِي لَمْ يَكُنْ لِيَفُوتَهُ وَ يَحْزَنُ عَلَي الشَّيْءِ الَّذِي لَمْ يَكُنْ لِيُصِيبَهُ فَلَا يَكُنْ أَفْضَلَ مَا نِلْتَ فِي نَفْسِكَ مِنْ دُنْيَاكَ بُلُوغُ لَذَّةٍ أَوْ شِفَاءُ غَيْظٍ وَ لَكِنْ إِطْفَاءُ بَاطِلٍ أَوْ إِحْيَاءُ حَقٍّ وَ لْيَكُنْ سُرُورُكَ بِمَا قَدَّمْتَ وَ أَسَفُكَ عَلَي مَا خَلَّفْتَ وَ هَمُّكَ فِيمَا بَعْدَ الْمَوْتِ .
⚘
📚نهج البلاغه/نامه۶۶/به عبدالله بن عباس
✅ضرورت واقع بيني
پس از ياد خدا و درود!
همانا انسان از به دست آوردن چيزي خشنود مي شود كه هرگز آن را از دست نخواهد داد، و براي چيزي اندوهناك است كه هرگز به دست نخواهد آورد، پس بهترين چيز در نزد تو در دنيا، رسيدن به لذتها، يا انتقام گرفتن نباشد، بلكه بايد خاموش كردن باطل، يا زنده كردن حق باشد، تنها به توشه اي كه از پيش فرستادي خشنود باش، و بر آنچه بيهوده مي گذاري حسرت خور، و همت و تلاش خود را براي پس از مرگ قرار ده.
⚘
@Nahjolbalaghe2
#نامهها
۶۷- و من كتاب له ( عليه السلام )
> إلي قثم بن العباس و هو عامله علي مكة <
أَمَّا بَعْدُ فَأَقِمْ لِلنَّاسِ الْحَجَّ وَ ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّهِ وَ اجْلِسْ لَهُمُ الْعَصْرَيْنِ فَأَفْتِ الْمُسْتَفْتِيَ وَ عَلِّمِ الْجَاهِلَ وَ ذَاكِرِ الْعَالِمَ وَ لَا يَكُنْ لَكَ إِلَي النَّاسِ سَفِيرٌ إِلَّا لِسَانُكَ وَ لَا حَاجِبٌ إِلَّا وَجْهُكَ وَ لَا تَحْجُبَنَّ ذَا حَاجَةٍ عَنْ لِقَائِكَ بِهَا فَإِنَّهَا إِنْ ذِيدَتْ عَنْ أَبْوَابِكَ فِي أَوَّلِ وِرْدِهَا لَمْ تُحْمَدْ فِيمَا بَعْدُ عَلَي قَضَائِهَا وَ انْظُرْ إِلَي مَا اجْتَمَعَ عِنْدَكَ مِنْ مَالِ اللَّهِ فَاصْرِفْهُ إِلَي مَنْ قِبَلَكَ مِنْ ذَوِي الْعِيَالِ وَ الْمَجَاعَةِ مُصِيباً بِهِ مَوَاضِعَ الْفَاقَةِ وَ الْخَلَّاتِ وَ مَا فَضَلَ عَنْ ذَلِكَ فَاحْمِلْهُ إِلَيْنَا لِنَقْسِمَهُ فِيمَنْ قِبَلَنَا وَ مُرْ أَهْلَ مَكَّةَ أَلَّا يَأْخُذُوا مِنْ سَاكِنٍ أَجْراً فَإِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ يَقُولُ سَواءً الْعاكِفُ فِيهِ وَ الْبادِ فَالْعَاكِفُ الْمُقِيمُ بِهِ وَ الْبَادِي الَّذِي يَحُجُّ إِلَيْهِ مِنْ غَيْرِ أَهْلِهِ وَفَّقَنَا اللَّهُ وَ إِيَّاكُمْ لِمَحَابِّهِ وَ السَّلَامُ .
⚘
📚نهج البلاغه/نامه۶۷ /به قثم بن عباس
💥رسيدگي به امور حاجيان در مراسم حج
پس از ياد خدا و درود!
براي مردم حج را به پاي دار، و روزهاي خدا را به يادشان آور، در بامداد و شامگاه در يك مجلس عمومي با مردم بنشين، آنان كه پرسشهاي ديني دارند با فتواها آشنايشان بگردان، و ناآگاه را آموزش ده، و با دانشمندان به گفتگو بپرداز، جز زبانت چيز ديگري پيام رسانت با مردم، و جز چهره ات درباني وجود نداشته باشد، و هيچ نيازمندي را از ديدار خود محروم مگردان، زيرا اگر در آغاز از درگاه تو رانده شود، ديگر تو را نستايد گرچه در پايان حاجت او برآورده شود. در مصرف بيت المالي كه در دست تو جمع شده است انديشه كن، و آن را به عيالمندان و گرسنگان پيرامونت ببخش، و به مستمندان و نيازمنداني كه سخت به كمك مالي تو احتياج دارند برسان، و مازاد را نزد ما بفرست، تا در ميان مردم نيازمندي كه در اين سامان هستند تقسيم گردد.
✅سفارش به رفع نيازهاي حجاج
به مردم مكه فرمان ده تا از هيچ زائري در ايام حج در مكه اجرت مسكن نگيرند، كه خداي سبحان فرمود: (عاكف و بادي در مكه يكسانند.) عاكف، يعني اهل مكه، و بادي، يعني زائراني كه از ديگر شهرها به حج مي آيند، خدا ما و شما را به آنچه دوست دارد توفيق عنايت فرمايد، با درود.
⚘
@Nahjolbalaghe2
#نامهها