امام على (ع) میفرمایند:
لِيَكُنْ أبغَضَ النّاسِ إلَيكَ، و أبعَدَهُم مِنكَ، أطلَبُهُم لِمَعايِبِ النّاسِ
بايد #منفورترين_مردم نزد تو و دورترين آنها از تو كسى باشد، كه بيش از همه #عيب_جوى مردم است
📚غررالحكم ح 7378
T.me/mahdaviyat_mesh
🌸🍃🌸🍃
صاحبدلی سحرگاهان طعامی برای مسکینان شهر میبرد. روزی مسکینی به او گفت:
خداوند جزای خیر تو را دهد که به ما روزی میرسانی.
صاحبدل گریست و گفت:
به ذاتش سوگند من روزیِ شما را میخورم، نه شما روزیِ مرا.!!!
T.me/mahdaviyat_mesh
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🔸🔸نامه ی ۳۱ نهج البلاغه 🔸🔸
🔸 منشور تربیت بشریت🔸
🔻ما نامه ی ۳۱ نهج البلاغه را که منشور تربیت بشریت به ویژه نسل جوان است انتخاب کرده ایم.
خدا ان شاء الله همه کسانی را که برای ترویج نهج البلاغه در طول تاریخ زحمت کشیده اند به خصوص مرحوم سید رضی، مؤلف و گردآورندهٔ این کتاب و مرحوم دشتی مترجم این کتاب را با امیرالمؤمنین (علیه السلام) محشور کند.
🔻 حضرت این نامه را به فرزندشان امام حسن (علیه السلام)، وقتی از جنگ صفین بر می گشتند و به سرزمین حاضرین رسیده بودند در سال ۳۸ هجری یعنی اوایل حکومت خود نوشته اند.
🔻 این جا یک نکتهٔ تربیتی وجود دارد. شخصی با بزرگترین دشمن زمان خود که معاویه است درگیر شده و سخت ترین و پر مشغله ترین حرکت را که همان جنگ است انجام داده ولی در همان حال از تربیت فرزندش غافل نشده است. در این جا حضرت حواسش به تربیت فرزندش هست.
🔻نکتهٔ عمیق تر، روحیات شخصی است که در چنین هیجانی به قدری آرامش دارد که می نشیند و برای فرزندش نامهٔ تربیتی می نویسد. شخصی که از جنگ صفین برگشته و حتماً مطلع هستید در این جنگ چه خیانت ها شد. مالک اشتر تا ریشه کن کردن اصل فتنه نزدیک شده بود، ولی با جهالت عده ای که همان خوارج بودند، جنگ به صلح و سازش و حکمیت دروغین رسید. در چنین وضعی هر انسان عادی به هیچ چیز دیگری نمی تواند فکر کند. چقدر این روح بزرگ است که پای این مبارزه ایستاده و هنوز به منزل برنگشته نشسته و برای فرزندش در آرامش مطلق نامهٔ تربیتی می نویسد. گویا پدری است فارغ از سیاست و مشکلات جامعه که همهٔ همّ و غم او خانواده اش است.
🔻 این نکته مهمی است انسان باید الگوی خود را چنین انسانی قرار دهد که می تواند در آنِ واحد دو صفت به ظاهر متضاد را در خود جمع کند. «اَشداءُ عَلَی الکُفارْ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ»؛ به عبارتی شیشه و سنگ را در کنار هم نگه داشته است.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
📒 #نهج_البلاغه ، نامه ۳۱
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╔═🍃🌼══════╗
🆔 @nahjolbalagheeiha
╚══════🌼🍃═╝
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🔸🔸 نامه ی ۳۱ نهج البلاغه 🔸🔸
🔸 منشور تربیت بشریت (۲) 🔸
🔻 ما گاهی به سمت خانواده داری می رویم، از جامعه و انقلاب و وظایفمان باز می مانیم، به سمت دیگری می رویم، از خانواده خود می زنیم و بعد هم به مشاور مراجعه می کنیم که بدانیم کدام اولویت دارد.
🔻انسان مؤمن و انقلابی باید چنان زندگی کند که همه را جزء اولویت هایش بداند. ما اگر انقلابی نباشیم نمی توانیم خانوادهٔ درستی تربیت کنیم و اگر خانوادهٔ درستی تربیت نکنیم نمی توانیم انقلابی باشیم. رابطهٔ انقلاب و خانواده رابطهٔ روشنی است.
🔻 حضرت، الگوی یک مرد انقلابی است که در اوج هیجانی به اسم جنگ با معاویه و عوارضی که همچنان به قلب او جریحه وارد می کند، تکلیفش را نسبت به فرزندش فراموش نمی کند.
✅ باید روزگار و زمانه را بشناسیم
🔻 در بخش اول نامه که درس ماست، حضرت یک روش و سیره و مدل ارائه می کند و هر پدری که می خواهد فرزند خود را نصیحت و تربیت کند باید این ادبیات را بین خود و فرزندش برقرار کند.
فضایی که بین روح و ذهن پدر و روح و ذهن فرزند ایجاد می شود، باید دنیایی کاملاً هم تراز باشد تا بتواند برای فرزند پذیرا باشد؛ نباید از موضع تکبّر باشد.
🔻حضرت در یک ادبیات ویژه که یقیناً مثل آن را در هیچ جا پیدا نخواهید کرد، گفتمانی را ایجاد کرده که هم فرزند پذیرفته و هم پدر، هم فرزند تشویق به حرکت می شود و هم پدر در این حرکت نقش ایفا می کند. چطور؟
🔻 امام در قسمت اول می گوید پسرم! امروزِ تو، دیروز من است و امروزِ من، فردای توست. پس اصل اول این است که دنیا و روزگار و زمانه را بشناسیم. اگر نشناسیم روزگار بی رحمانه ترین بلاها را در غالب زیباترین فریب ها بر سر ما می آورد.
این تمام حرف حضرت در چند خط اول این نامه است.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
📒 #نهج_البلاغه ، نامه ۳۱
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╔═🍃🌼══════╗
🆔 @nahjolbalagheeiha
╚══════🌼🍃═╝
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🔸🔸 نامه ی ۳۱ نهج البلاغه 🔸🔸
🔸 منشور تربیت بشریت (۳) 🔸
🔴 ما نمی توانیم زمان را متوقف کنیم.
🔻در نامه ۳۱ در قسمتی که مربوط به پدر است نوشته نشده از امیرالمؤمنین به حسن بن علی، بلکه نوشته شده از پدری به فرزندش. یعنی مخاطب همهٔ پدرها هستند؛ چه علی باشند چه غیر علی.
🔻 حضرت در این قسمت که به خود او مربوط می شود و جایگاه مربی و پدر است، چند اعتراف می کند که همه در یک نکته جمع می شود؛ «از پدری فانی، اعتراف دارنده به گذشت زمان» ؛ یعنی کسی که باور کرده مرگ حق است و دارد به سمت مرگ می رود. یعنی فنا در او محقّق شده.
🔻 یک دقیقه، ساعت خود را در مقابل چشمانتان بگیرید و به عقربهٔ ثانیه شمار آن نگاه کنید. این ۶۰ ثانیه که می گذرد به نظر ما هیچ نیست، ولی ۶۰ قدم ما را به مرگ نزدیک کرد. آیا می توانید یک ثانیه از زمان را برگردانید و یا آن را نگه دارید؟!
🔻حضرت اعتراف می کنند که فانی است، زمان بر او گذشته و زندگی را پشت سرنهاده و در سپری شدن آن چاره ای جز تسلیم ندارد. ما نمی توانیم زمان را متوقف کنیم؛ نمی توانیم پیر نشویم ؛ نمی توانیم عمرمان را پشت سر نگذاریم. «مسکن گزیده در خانه گذشتگان» این ساختمان که ما در آن نشسته ایم و نهج البلاغه می خوانیم قبل از ما دیگرانی در آن بودند که از این دنیا رفتند و ما به جای آن ها آمدیم.
🔻 امام علی (علیه السلام) به فرزندش می گوید، من کسی هستم که در خانه های اموات گذشته زندگی می کنم و به زودی به جایی می روم که آنها رفتند. «کوچ کننده ی فردا»
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
📒 #نهج_البلاغه ، نامه ۳۱
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╔═🍃🌼══════╗
🆔 @nahjolbalagheeiha
╚══════🌼🍃═╝
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🔸🔸 نامه ی ۳۱ نهج البلاغه 🔸🔸
🔸 منشور تربیت بشریت (۴) 🔸
🔴 چهارده ویژگی دنیا
🔻حضرت چهارده ویژگی دنیا را که جوان چه بخواهد و چه نخواهد در معرض آن ها قرار دارد، معرفی می کند.
حضرت می گوید این دنیایی که در آن آرزو و خیال می سازی، چهارده بلا بر سر تو خواهد آورد چنانکه بر سر من و همهٔ گذشتگان آورده و بر سر آیندگان هم خواهد آورد. اصلاً دنیا یعنی این.
🔻 این نامه ای از پدر به فرزندی است که
1⃣ آرزومند چیزى که به دست نمى آید
2⃣ رونده راهى که به نیستى ختم مى شود
3⃣ در دنیا هدف بیماریها
4⃣ در گرو روزگار
5⃣ در تیررس مصائب
6⃣ گرفتار دنیا
7⃣ سودا کننده دنیاى فریب کار
8⃣ وام دار نابودیها
9⃣ اسیر مرگ
🔟 هم سوگند رنجها
1⃣1⃣ هم نشین اندوهها
2⃣1⃣ آماج بلاها
3⃣1⃣ به خاک در افتاده خواهشها
5⃣1⃣ جانشین گذشتگان است.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
📒 #نهج_البلاغه ، نامه ۳۱
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╔═🍃🌼══════╗
🆔 @nahjolbalagheeiha
╚══════🌼🍃═╝
هدایت شده از انقلابی بمانیم ثامن الائمه
🌾🇮🇷🌻 ﷽ 🌻🇮🇷🌾
🌾 بصائر علوی
💌 سيمای قضات و داوران
از دیدگاه #امیرمومنان ( ۱ )
🔰 سپس از ميان مردم،
⬅️ برترين فرد نزد خود را برای قضاوت انتخاب كن،
➖ كسانی كه مراجعه فراوان، آنها را به ستوه نياورد،
➖و برخورد مخالفان با يكديگر او را خشمناك نسازد،
➖ در اشتباهاتش پافشاری نكند،
و بازگشت به حق پس از اگاهی برای او دشوار نباشد،
↩️ ادامه دارد ....
📒 #نهج_البلاغه ، نامه۵۳
#دولت_انقلابی
#امتداد_تحول
#قوه_قضائیه
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
🌾
🌻🌾
❤️تكامل دين در قرآن
#نهج_البلاغه
🌸أنزل عليك الكتاب تبيانا لكل شىء و عمّر فيكم نبيه ازمانا، حتى أكمل له و لكم فيما أنزل من كتابه دينه الذى رضى لنفسه.
🌗خداوند قرآن را كه در آن هر چيزى توضيح داده شده است براى شما فرو فرستاده و پيامبرش را مدتى در ميان شما زنده نگه داشت تا دين خويش را كه در كتابش آورده است و مورد پسند و خشنودى اوست براى او و شما كامل كرد.
📚#خطبه_86
╔═🍃🌼══════╗
🆔 @nahjolbalagheeiha
╚══════🌼🍃═╝
#_امام_زمانم ❤️🌱
سِرّ عاشق شدنم لطف طبیبانه توست
ورنه عشق تو کجا؟ این دل بیمار کجا؟
کاش در نافلهات نام مرا هم ببری
که دعای تو کجا؟ عبد گنه کار کجا؟
فرج مولا صلواتـــــــ
#اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرجــ💕
╔═🍃🌼══════╗
🆔 @nahjolbalagheeiha
╚══════🌼🍃═╝
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🔸🔸 نامه ی ۳۱ نهج البلاغه 🔸🔸
🔸 منشور تربیت بشریت (۴) 🔸
🔴 چهارده ویژگی دنیا (۲)
🔻آخر همهٔ زندگی ها مرگ است. چه قدر خوب است آدم گاهی از آخر شروع کند. یک نفر را در این عالم پیدا کنید که عمری گذرانده باشد و مریض نشده باشد. زمان ما را اسیر خودش می کند. چه قدر برنامه ریزی ها کردیم و انجام نشد و زمان برای ما تصمیم گرفت. من زمانی در اصفهان در دههٔ محرم از صبح تا شب ۱۳ منبر می رفتم؛ ولی الان وقتی در روز پنج تا منبر می روم احساس می کنم دیگر توان و کشش ندارم. ممکن است در دنیا دل بستهٔ عزیزی شویم، دل بستهٔ پدر و مادر و فرزند شویم ولی مرگ آنها می رسد. همهٔ ما در معرض مصیبت ها هستیم. گاهی در جوانی چیزهایی را برای خودتان هدف گذاری می کنید و به سمت آن می روید و وقتی به آن رسیدید، می بینید چه اشتباهی کرده اید و اصلاً اشتباه هدف گذاری کرده اید. دنیا خیلی فریب دهنده است. دنیا خیلی زیرکانه ما را گول می زند . همهٔ ما منتظر مرگ هستیم.
🔻 حضرت در یکی از حکمت های نهج البلاغه می فرمایند: هر نفسی که انسان می کشد قدمی است که به سوی قبر بر می دارد.
آیا کسی را سراغ دارید که از اوّل تا آخر عمرش فقط شاد بوده باشد و هیچ رنجی به او نرسیده باشد؟! این گونه نیست. بهشت است که سراسر خوشی است. چه شب های قدر، که با خود گفتیم پاک شدیم و همان گونه می مانیم. ولی باز همه چیز خراب شد. چه شب های عاشورایی که صفا کردیم ولی محرم تمام نشده خراب شد و شهوات و خواسته های دل ما را زمین زد. هر تولد در کنار پیام شادی به دنیا آمدن یک انسان، پیامی هم برای کسانی دارد که باید بروند، قاعدتاً با هر تولدی یک نفر آمادهٔ رفتن می شود ولی نوبت چه کسی است؛ خدا می داند.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
📒 #نهج_البلاغه ، نامه ۳۱
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╔═🍃🌼══════╗
🆔 @nahjolbalagheeiha
╚══════🌼🍃═╝
🌺 #انگیزشی
🍃دقایقی را که به عیب جویی دیگران می گذرانیم، اگر صرف اندیشیدن به عیب های خود کنیم فایده های زیادی می بریم که کوچک ترین آن خودشناسی است.😊
🍃امیرالمومنین علیه السلام:
عاقل ترین مردم کسی است که به عیب های خویش بینا، و ازعیوب دیگران نابینا باشد.
╔═🍃🌼══════╗
🆔 @nahjolbalagheeiha
╚══════🌼🍃═╝
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🔸🔸 نامه ی ۳۱ نهج البلاغه 🔸🔸
🔸 منشور تربیت بشریت (۵) 🔸
🔴 انسان منهای خدا و معنویت به جایی نمی رسد:
🔻 در خطبه ۱۱۱حضرت در شناخت ماهیّت دنیا می فرمایند: «پس از ستایش پروردگار، همانا من شما را از دنیا مى ترسانم، زیرا در کام شیرین و در دیده انسان سبز و رنگارنگ است، در شهوات و خواهشهاى نفسانى پوشیده شده و با نعمتهاى زود گذر دوستى مى ورزد، با متاع اندک زیبا جلوه مى کند و در لباس آرزوها خود را نشان مى دهد و با زینت غرور خود را مى آراید، شادى آن دوام ندارد و کسى از اندوه آن ایمن نیست.»
🔻خواهش می کنم وقت بگذارید و نهج البلاغه بخوانید. در خانه این کتاب را داشته باشید و هر شب ده دقیقه آن را بخوانید.
🔻این سخنان خود امیرالمؤمنین است و نجف، حرم امیرالمؤمنین .
افراد زیادی در کنار امیرالمؤمنین بودند و با او هم نَفَس بودند ولی خون به دل او کردند. اگر ما ندانیم مولایمان چه می گوید و نرویم مثل او زندگی کنیم، حَرَم او به درد ما نمی خورد .
🔻در عرض آخرم حکمتی می خوانم و ان شاءالله در جلسات بعدی خواهیم گفت که یک جوان در این دنیا اسیر چه مشکلاتی است.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
📒 #نهج_البلاغه ، نامه ۳۱
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╔═🍃🌼══════╗
🆔 @nahjolbalagheeiha
╚══════🌼🍃═╝
هدایت شده از انقلابی بمانیم ثامن الائمه
🌾🇮🇷🌻 ﷽ 🌻🇮🇷🌾
🌾 بصائر علوی
💌 سيمای قضات و داوران
از دیدگاه #امیرمومنان ( ۱ )
🔰 سپس از ميان مردم،
⬅️ برترين فرد نزد خود را برای قضاوت انتخاب كن،
➖ كسانی كه مراجعه فراوان، آنها را به ستوه نياورد،
➖و برخورد مخالفان با يكديگر او را خشمناك نسازد،
➖ در اشتباهاتش پافشاری نكند،
و بازگشت به حق پس از اگاهی برای او دشوار نباشد،
↩️ ادامه دارد ....
📒 #نهج_البلاغه ، نامه۵۳
#دولت_انقلابی
#امتداد_تحول
#قوه_قضائیه
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
🌾
🌻🌾
هدایت شده از انقلابی بمانیم ثامن الائمه
🌾🇮🇷🌻 ﷽ 🌻🇮🇷🌾
🌾 بصائر علوی
💌 سيمای قضات و داوران از دیدگاه #امیرمومنان ( ۲ )
🔰 سپس از ميان مردم،
⬅️ برترين فرد نزد خود را برای قضاوت انتخاب كن،....
➖طمع را از دل ريشه كن كند،
و در شناخت مطالب با تحقيقی اندك رضايت ندهد،
و در شبهات از همه با احتياط تر عمل كند، و در يافتن دليل اصرار او از همه بيشتر باشد،
➖و در مراجعه پياپی شاكيان خسته نشود.
در كشف امور از همه شكيباتر،
و پس از آشكار شدن حقيقت،
در فصل خصومت از همه برنده تر باشد،
➖ كسی كه ستايش فراوان او را فريب ندهد،
و چرب زبانی او را منحرف نسازد
⬅️و چنين كسانی بسيار اندكند.
📒 #نهج_البلاغه ، نامه۵۳
#دولت_انقلابی
#انتظارات_شش_گانه_رهبری
#قوه_قضائیه
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
🌾
🌻🌾
هدایت شده از صالحین خراسان رضوی
صالحین خراسان رضوی
لشكر سايبري صالحين خراسان رضوي
امام خميني(ره):
#تربيت انسان از #حكومت و #انقلاب هم مهمتر است.
https://eitaa.com/salehin_razavi
لطفا عزیزان تان را به کانال دعوت بفرمائید
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🔸🔸 نامه ی ۳۱ نهج البلاغه 🔸🔸
🔸 منشور تربیت بشریت (۶) 🔸
🔴 نهج البلاغه کتاب تقواست
🔻در حکمت ۱۳۰ آمده: «امام علیه السّلام، وقتى از جنگ صفین برگشت و به قبرستان پشت دروازه کوفه رسید- قبرستان هایی که سبک زندگی جدید و قوانین شهر سازی ما را از آن محروم می کند و کیلومترها از شهر دور است و چنان به آن رسیدگی شده تا شخصی خدای ناکرده به یاد مرگ نیفتد- رو به مردگان کرد و گفت: اى ساکنان خانه هاى وحشت زا و محلّه هاى خالى و گورهاى تاریک، اى خفتگان در خاک، اى غریبان، اى تنها شدگان، اى وحشت زدگان، شما پیش از ما رفتید و ما در پى شما روانیم و به شما خواهیم رسید. امّا خانه هایتان، دیگران در آن سکونت گزیدند و امّا زنانتان با دیگران ازدواج کردند و امّا اموال شما در میان دیگران تقسیم شد این خبرى است که ما داریم، حال شما چه خبر دارید (سپس به اصحاب خود رو کرد و فرمود) بدانید که اگر اجازه ی سخن گفتن داشتند، شما را خبر مى دادند که بهترین توشه تقوا است »
🔻 اگر زمان جنگ بود در شرح این نامه راحت بودیم. بچّه های جبهه، شب های جمعه گاهی با دوستان خود به بیابان می رفتند و در قبری می خوابیدند تا باور کنند روزی به آن جا می روند. امروزه می گویند برای جوان و نوجوان از مرگ نگویید.
🔻 دوستان! آن طرف فقط تقوا به درد انسان می خورد و این بهترین کتاب برای فهم تقواست. نهج البلاغه کتاب تقواست. نهج البلاغه کتاب علم حضوری و شهودی است.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
📒 #نهج_البلاغه ، نامه ۳۱
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╔═🍃🌼══════╗
🆔 @nahjolbalagheeiha
╚══════🌼🍃═╝
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
🔸🔸 نامه ی ۳۱ نهج البلاغه 🔸🔸
🔸 منشور تربیت بشریت (۶) 🔸
🔴 کسانی که می خواهند نصیحت کنند:
🔻اول می رویم به سراغ بزرگ ترها و پدرها، کسانی که می خواهند نصیحت کنند؛ ببینیم امیرالمؤمنین (علیه السلام) در نهج البلاغه به آنها چه می گوید. در این چند حکمت و خطبه که عرض می کنم، امیرالمؤمنین (علیه السلام) اعترافی را که بیان کرده بازگو می کند.
🔻 در حکمت ۷۲ می فرماید: «دنیا بدنها را فرسوده و آرزوها را تازه مى کند، مرگ را نزدیک و خواسته ها را دور و دراز مى سازد، کسى که به آن دست یافت خسته مى شود و آن که به دنیا نرسید رنج مى برد»
از فریب های دنیا که در نهج البلاغه بیش از ۲۰ بار حضرت آنها را یادآوری می کنند این است. یکی از راه های فریب دنیا این است که هرچه ما پیرتر می شویم، آرزوهای ما را جوان تر می کند. هرچه پیرتر می شویم، حرص در ما بیش تر می شود. حضرت می فرماید: «یَشِیبُ ابْنُ ءَادَمَ وَ تَشُبُّ مَعَهُ خَصْلَتَانِ: الْحِرْصُ وَ طُولُ الامَلِ» ؛ فرزند آدم پیر میشود و هر چه بسوی پیری میرود به موازات آن، دو صفت در او جوان میگردد: یکی حرص و دیگری آرزوی دراز. «کسی که به آن دست یافت خسته می شود و آن که به دنیا نرسید، رنج می برد.»
🔻 هیچ کس منهای خدا و معنویت از هیچ امکانات مادی لذت نمی برد. همه چیز در این دنیا اگر از مبدأ ملکوتی اش انقطاع پیدا کند، خسته کننده و انزجارآور است. دنیای عجیبی است؛ آنکه به او رسید از آن خسته می شود و آنکه نرسید از آن رنج می برد.
🔻 در حکمت ۴۱۵ حضرت می فرماید: « (دنیا) فریب مى دهد، زیان مى رساند و تند مى گذرد. از این رو خدا دنیا را پاداش دوستان خود نپسندید و آن را جایگاه کیفر دشمنان خود قرار نداد»
🔻معلوم می شود دنیا چیز پستی است. لذا خدا دنیا را به اهل اللّه نمی دهد. دنیا به اندازهٔ یک جو هم نمی ارزد. همان طور که دنیا برای بهشت خدا و ثواب مؤمنین ظرفیت ندارد برای دشمنان و کیفر آنها هم ظرفیت ندارد. « و همانا مردم دنیا چون کاروانى باشند که هنوز بار انداز نکرده کاروان سالار بانگ کوچ سر دهد تا بار بندند و برانند.»
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع
📒 #نهج_البلاغه ، نامه ۳۱
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
╔═🍃🌼══════╗
🆔 @nahjolbalagheeiha
╚══════🌼🍃═╝
هدایت شده از انقلابی بمانیم ثامن الائمه
🌾🇮🇷🌻 ﷽ 🌻🇮🇷🌾
🌾 بصائر علوی
🌹 #امیرمومنان به مالک اشتر فرمودند :
🔴 پس از احتكار كالا جلوگيری كن، كه رسول خدا (صلّی اللّه عليه و آله و سلّم) از آن جلوگيری می كرد،
➖ بايد خريد و فروش در جامعه اسلامی ، به سادگی و با موازين عدالت انجام گيرد،
➖ با نرخ هایی كه بر فروشنده و خريدار زيانی نرساند،
⬅️ كسی كه پس از منع تو احتكار كند، او را كيفر ده تا عبرت ديگران شود، امّا در كيفر او اسراف نكن.
📒 #نهج_البلاغه، نامه ۵۳
#تولید:پشتیبانی ها و مانع زدایی ها
#دولت_انقلابی
#امتداد_تحول
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
🌾
🌻🌾
Hekmat 456.mp3
5.9M
🔰 حکمت 456 نهجالبلاغه: بیارزشی دنیا و بهای انسان
🔹امیرالمؤمنین امام علی(عليهالسلام) میفرمایند:
🔸 ألَا حُرٌّ يَدَعُ هَذِهِ اللُّمَاظَةَ لِأَهْلِهَا؟ إِنَّهُ لَيْسَ لِأَنْفُسِكُمْ ثَمَنٌ إِلَّا الْجَنَّةَ، فَلَا تَبِيعُوهَا إِلَّا بِهَا.
🔸 آيا آزاد مردى نيست كه اين لقمه جويده حرام دنيا را به اهلش واگذارد؟ همانا بهايى براى جان شما جز بهشت نيست، پس به كمتر از آن نفروشيد.
#اخلاقی #تربیتی
#دنیا #انسان
#نهج_البلاغه #استاد_نظافت