💢 دلیل اينکه هنگام تولد #اذان بدون نماز ميگوييم ولي موقع #مرگ نماز ميخوانيم چيست❓
✅ #پاسخ:
دليل اصلي اذان گفتن در #گوش_کودکي که به تازگي در يک خانواده مسلمان به دنيا آمده، اين است که نخستين #صدايي که گوش او دريافت مي کند، اذان و اقامه باشد که شامل توصيف #عظمت و بزرگي خداوند متعال است.
👈چون انسان با #شهادت دادن به يگانگي خدا، رسالت پيامبر(ص) و امامت حضرت علي(ع) وارد دايره #اسلام و مذهب تشيع مي شود.
🌹به همين دليل است که به محض #تولد يک مسلمان، #شعار_اسلام در گوش او خوانده و به او #تلقين مي شود. همان طور که در زمان #مرگ و خروج او از دنيا نيز يگانگي خدا و جمله توحيد که ذکر «#لااله الاا...» است به او تلقين خواهد شد.
⚠️نکته قابل توجه اين است که هر چند کودک تازه متولد شده جملات اذان و اقامه و مفهوم آن را درک نمي کند اما خواندن همين ذکرها بر #روح و جسم او اثر مي گذارد و روحيه مسلماني او را تقويت خواهد کرد. به همين دليل لازم است پدران و مادران اين سنت مهم و زيباي اسلامي را که از پيامبر (ص) آموخته ايم مورد توجه داشته باشند .
💠 همانگونه #احترام به مسلمان زنده واجب است، لازم است مرده او نيز مورد تکريم و احترام قرار گيرد؛ لذا در شرع اسلام احکامي؛ مانند غسل، کفن و دفن و خواندن نماز بر بدن او واجب شده است.
🔷در ارتباط با فلسفه #نماز_ميت، امام رضا(ع) ميفرمايد: «اگر کسي بپرسد؛ چرا مأموريم که بر مردگان خود نماز بخوانيم، گفته ميشود؛ براى اينکه به درگاه خدا #شفيع_ميت شويم و آمرزش او را از خداوند بخواهيم؛ زيرا که هيچ وقتى از اوقات، ميت محتاجتر از لحظه پس از مرگ نيست که شفاعت شود و از براى او طلب مغفرت و آمرزش کنند».
💟بنابر اين، #طلب_آمرزش و دعا براي کسي که از دنيا، به سوي عالم برزخ و سراي آخرت راهي شده، دليل تشريع نماز ميت ميباشد. از همين رو است که نمازگزاران پس از تکبير سوم براى مردان و زنان مؤمن دعا کرده و بعد از #تکبير چهارم بويژه براى ميّت دعا ميکنند.
📚عيون اخبار الرضا(ع)، 2، ص 113
کانال #نماز_خوب
⭕️ @Namaztchtore
🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
راهڪارهاے زندگے موفق در جزء بیست و نهم
کانال #نماز_خوب
⭕ @Namaztchtore
🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃
#آثار_نماز
🍃 [ برای مبارزه با هوای نفس باید با خواسته او مخالفت کنیم و حالش را بگیریم].
🍂 اولین اثر نماز در تقویت مبارزه با هوای نفس این است که «نماز دارد حال نفس شما را میگیرد». بگذارید نماز این کار را به خوبی روی شما انجام دهد.
🍃 از #آیت_الله_بهجت (ره) پرسیدند این نمازی که شما می گویید همه چیز را درست می کند منظورتان #نماز با توجه و حضور قلب است؟ ایشان فرمود: «نه! همین که مقید باشید نمازتان را اول وقت بخوانید».
🍂 مقید بودن به نماز اول وقت یعنی تن دادن به حال گیری نماز سر زمان های خاص. نماز اول وقت حتی اگر همراه با توجه و حضور قلب هم نباشد، این اثر تربیتی خود را خواهد داشت.
🍃 ممکن است یک بار که می خواهی بلند شوی و #نماز_اول_وقت بخوانی واقعا حالش را داشته باشی، اما دفعه بعد حال نماز خواندن را نداشته باشی، این نوسانات به طور طبیعی در انسان هست،
🍂 اتفاقاً گاهی در اوقاتی که حال نماز خواندن نداری، وقتی بلند شوی و مؤدبانه نماز بخوانی بیشتر رشد میکنی.
🍃 نباید پیش خود بگویید: «حالا تا آخر وقت نماز، فرصت دارم، هر وقت حال
داشتم نماز می خوانم! این طوری توجه و حضور قلبم سر نماز بیشتر خواهد بود...»
🍂 خودتان را با این حرف ها فریب ندهید، چون اثر تربیتی این نماز هرگز به نماز اول وقت نمی رسد.
🍃 درست است که نماز اول وقت واجب نیست و یک فرصت چند ساعته برای نماز خواندن به ما داده شده
🍂 ولی این فرصت چند ساعته را برای کسانی گذاشته اند که واقعا ناتوانی یا مانع جدی و مشکل خاصی دارند.
🍃 اگر مانعی ندارید همان اول وقت نماز بخوانید و حال نفس تان را با این نماز اول وقت بگیرید و با آن مبارزه کنید.
📖 #استاد_پناهیان ؛ تنها مسیر؛ فصل اول ؛ جلسه سی و هفتم.
کانال #نماز_خوب
⭕ @Namaztchtore
🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃
ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری اعلام کرد هلال ماه شوال در غروب روز یکشنبه ۱۱ اردیبهشت رؤیت نشد و فردا دوشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ مطابق با ۳۰ رمضان المبارک ۱۴۴۳ خواهد بود.
✅ #آثار خاص نماز جماعت
نماز جماعت ، دارای آثاری است که این آثار در نماز فرادا وجود ندارد :
1⃣ اگرنماز گزار در نماز فرادا در یک رکعت دو مرتبه به رکوع برود ( چه سهوا و چه عمدا ) نمازش باطل است ولی در نماز جماعت اگر سهوا سر از رکوع بردارد و ببیند امام جماعت هنوز در رکوع است باید به رکوع برگردد وبا امام سر از رکوع بردارد . اینجا با وجود دو رکوع در یک رکعت ، نماز صحیح است. (۱)
2⃣کسی که نماز را به صورت فرادا می خواند باید حمد و سوره بخواند ولی کسی که در نماز جماعت شرکت کرده اگر از رکعت اول اقتدا نموده حمد و سوره نمی خواند، حمد و سوره به عهده امام است. (۲)
3⃣کسی که نماز را به صورت فرادا می خواند چنانچه در رکعات نماز شک کند احکام خاصی دارد که باید به آن احکام مراجعه کند ولی کسی که در نماز جماعت شرکت نموده اگر در رکعات نماز شک کند نباید به شک خود اعتنا کند بلکه باید از امام جماعت پیروی کند. در مورد امام جماعت هم مسأله همین است یعنی اگر امام جماعت در رکعات نماز شک کند باید مأموم او را التفات دهد واو باید به آنچه مأموم اشاره می دهد توجه کند. (۳)
4⃣کسی که مثلا مشغول نماز مغرب است اگر مرد است و فرادا نماز می خواند باید حمد و سوره آن را بلند بخواند ولی اگر در نماز جماعت شرکت کرد و یک رکعت از امام عقب است ( مثلا رکعت سوم امام است و رکعت دوم مأموم ) این حمد و سوره را باید آهسته بخواند گرچه نماز مغرب است. (۴)
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱ - توضیح المسائل محشی ،ج۱ ، ص ۷۹۷.
۲ - همان ، ص ۷۹۴.
۳ - همان ، ص ۶۴۷.
۴ - تحریر الوسیله ، ج۱ ، ص ۲۷۲.
کانال #نماز_خوب
⭕️ @Namaztchtore
🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
⚠️ #تلنگـــــر
بزرگیمیگفٺ:
همهمردمنسبتبههمدیگهحقالناسدارن!!
پرسیدمینیچیکهنسبتبههم؟
فرمودنوقتییکیزارمیزنه
تاامامزمانشروببینه.
یکیمبیخیالدارهگناهمیکنه!
اینبزرگترینحقالناسیهکهباهرگناه..
میفتهبهگردنمون(((:💔"
کانال #نماز_خوب
⭕ @Namaztchtore
🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃
8.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔷 اثر علمی نماز و ذکر گفتن۰۰۰
🎧بسیار شنیدنی...
بنر
🎥حتما ببنید
کانال #نماز_خوب
⭕️ @Namaztchtore
🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷