📣📣📣 توجه توجه 📣📣📣 خانمهای محترم طلاب عزیز ، طبق برنامه شروع سال که ساعتی برای فرهنگی داشتیم هم اکنون نیز سه روز در هفته ساعت فرهنگی داریم اما برنامه فرهنگی در سامانه وبینار snarges.lms2.hozehkh.com برگزار می شود. ساعات حضور شما در وبینار جهت برگزاری کلاس
یک شنبه ها ساعت 10/30 سه شنبه ها ساعت 12 تا 13
پنجشنبه ها ساعت 16 تا 17
لطفا همکاری لازم را داشته باشید. ضمنا حضور و غیاب مهیا می باشد
⚫️انّا لله و انّا الیه راجعون⚫️
استادمحترم و دوست عزیزم سرکار خانم ابوالحسنی
▪️درگذشت پدر بزرگوارتان موجب تاثر و تالم گردید فقدان عریزان درد بزرگی است که صبری جمیل می طلبد.
اما در برابر تقدیر الهی نیز باید سرتسلیم فرود آورد.
از خداوند متعال در این ماه عزیز برای روح آن مرحوم مغفور طلب آرامش و آمرزش و برای شما و خانواده بزرگوار صبر و شکیبایی مسئلت می نماییم.
💐 تفسیر سوره توبه - آیه ۶۷
🌷الْمُنَفِقُونَ وَالْمُنَفِقَتُ بَعْضُهُم مِّن بَعْضٍ یَأْمُرُونَ بِالْمُنکَرِ وَ یَنْهَوْنَ عَنِ الْمَعْرُوفِ وَیَقْبِضُونَ أَیْدِیَهُمْ نَسُوا اللَّهَ فَنَسِیَهُمْ إِنَّ الْمُنَفِقِینَ هُمُ الْفَسِقُونَ🌷
🍂🌼ترجمه
مردان و زنانِ منافق، از یکدیگرند (از یک قماشند)، به منکر فرمان مى دهند و از معروف نهى مى کنند و دستهاى خود را (از بخشش و انفاق) مى بندند. خدا را فراموش کرده اند، پس خداوند نیز آنان را فراموش کرده است. همانا منافقان، همان فاسقانند.
🌺نکته های آیه ۶۷ توبه
در صدر اسلام، زنان منافقى بودند که همچون مردان در فساد مؤثر بودند.
سؤال: خداوند که فراموشى ندارد، «و ما کان ربّک نسیّاً» پس این آیه که مىفرماید: خداوند آنان را فراموش کرد، به چه معنایى است؟
پاسخ: نسبت دادن فراموشى به خداوند، مجازى است، یعنى خداوند با آنان مثل فراموش شده ها عمل مى کند (نه آنکه فراموششان کند).
امام رضا (علیه السلام) فرمود: کیفر کسى که خدا و قیامت را فراموش کند، آن است که خود را فراموش کند. و حضرت على (علیه السلام) فرمود: فراموش کردن خداوند آن است که آنان را از خیر محروم کند.
📬🍃🌸پیام ها
۱-🌱 زن و مرد هر دو، در اصلاح یا فساد جامعه نقش دارند. «المنافقون، المنافقات»
۲-🌱 بعضى از منافقان نقش رهبر دارند و بعضى دیگر، تأثیرپذیرند. «بعضهم من بعض» (نفاق داراى مراتبى است)
۳-🍁 اهلِ نفاق با درجات مختلفشان، اصول و عملکردهاى مشترکى دارند. «بعضهم من بعض»
۴- 🍂منافقان، هرچند سوگند بخورند که از شمایند، باور نکنید، زیرا آنان جزء باند خودشانند. «بعضهم من بعض»
۵ -🍂 میان منافقان رابطه اى قوى مى باشد. «بعضهم من بعض»
۶- 🍃اشاعه فحشا و دعوت به منکرات و نهى از خوبىها، نشانه نفاق است. «یأمرون بالمنکر و ینهون عن المعروف»
۷- 🍃در فرهنگ منافقان، خیر رسانى وجود ندارد. «یقبضون ایدیهم»
۸ - 🎋ترکِ امر به معروف، نهى از منکر و انفاق در راه خدا، نشانه فراموش کردن خداست. «نسوا اللَّه»
۹-🍀 محرومیّت از لطف الهى و فراموش شدن، نتیجه فراموش کردن خداوند است. «فنسیهم»
۱۰- ☘️کیفرهاى الهى، با کردار انسان متناسب است. «نسوااللَّه فنسیهم»
۱۱-🌿 منافقان در محاسبات خود، مردم را در نظر مى گیرند، نه خدا را. «نسوااللَّه»
۱۲- 🌱نفاق و دوروئى، فسق است. «هم الفاسقون»
🍃🌸اللهم صل علی محمدوآله محمدوعجل فرجهم🌸🍃
💝پیامبر اکرم صلی الله علیه السلام می فرمایند :💝
✨منْ سَعیٰ لِمَرِیضٍ فِی حَاجَةٍ ـ قَضَاهَا أوْ لَمْ یَقْضِهَاـ خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِهِ کَیَوْمٍ وَلَدَتْهُ أُمُّهُ.
💠هر کس برای نیاز بیماری بکوشد ـ چه آن را برآورده سازد، چه نسازد ـ مانند روزی که از مادرش زاده شده، از گناهانش پاک میشود.
📘🌱من لایحضره الفقیه، ☘️ج ۴، ص ۱۶
🌴 #حکایت_وصل_مهدی_عج🌴
⚫️ عنایت حضرت مهدی عج ⚫️
آقا سید عبدالرحیم خادم مسجد جمکران می گوید:
« در سال وبا (سال 1322) بعد از گذشتن مرض، روزی به مسجد جمکران رفتم. دیدم مرد غریبی در آن جا نشسته است. احوال او را پرسیدم.
گفت: من ساکن تهران می باشم و اسمم مشهدی علی اکبر است. در تهران کاسبی و خرید و فروش دخانیات داشتم؛ اما پس از مدتی سرمایه ام تمام شد؛ چون به مردم نسیه داده بودم و وقتی وبا آمد آنها از بین رفتند و دست من خالی شد؛ لذا به قم آمدم. در آن جا اوصاف این مسجد را شنیدم.
من هم آمدم که این جا بمانم، تا شاید حضرت ولی عصر ارواحنا فداه نظری بفرمایند و حاجتم را عنایت کنند.
سید عبدالرحیم می گوید: مشهدی علی اکبر سه ماه در مسجد جمکران ماند و مشغول عبادت شد. ریاضتهای بسیاری کشید، از قبیل: گرسنگی و عبادت و گریه کردن.
روزی به من گفت: قدری کارم اصلاح شده؛ اما هنوز به اتمام نرسیده است. به کربلا می روم. یک روز از شهر به طرف مسجد جمکران می رفتم. در بین راه دیدم، او پیاده به کربلا می رود.
شش ماه سفر او طول کشید. بعد از شش ماه، باز روزی در بین راه، ایشان را که از کربلا برگشته بود، در همان محلی که قبلاً دیده بودم، مشاهده کردم.
با هم تعارف کردیم و سر صحبت باز شد. او گفت: در کربلا برایم این طور معلوم شد که حاجتم در همین مسجد جمکران داده می شود؛ لذا برگشتم.
این بار هم مشهدی علی اکبر دو سه ماه ماند و مشغول ریاضت کشیدن و عبادت بود.
تا آن که پنجم یا ششم ماه مبارک رمضان شد. دیدم می خواهد به تهران برود. او را به منزل بردم و شب را آن جا ماند. در اثنای صحبت گفت: حاجتم برآورده شد.
گفتم: چطور؟
گفت: چون تو خادم مسجدی برایت نقل می کنم و حال آن که برای هیچ کس نقل نکرده ام. من با یکی از اهالی روستای جمکران قرار گذاشته بودم که روزی یک نان جو به من بدهد و وقتی جمع شد پولش را بدهم.
روزی برای گرفتن نان رفتم. گفت: دیگر به تو نان نمی دهم.
من این مسأله را به کسی نگفتم و تا چهار روز چیزی نداشتم که بخورم مگر آن که از علف کنار جوی می خوردم، به طوری که مبتلا به اسهال شدم. این باعث شد که من بی حال شوم و دیگر قدرت برخاستن را نداشتم، مگر برای عبادت که قدری به حال می آمدم.
نصف شبی که وقت عبادتم بود فرا رسید. دیدم سمت کوه « دوبرادران » ( نام دو کوه در اطراف مسجد جمکران ) روشن است و نوری از آن جا ساطع می شود، بحدی که تمام بیابان منور شد.
ناگهان کسی را پشت در اتاقم که یکی از حجرات بیرون مسجد بود دیدم، مثل این که در را می کوبید. سیدی را با جلالت و عظمت پشت در دیدم. به ایشان سلام کردم؛ اما هیبت ایشان مرا گرفت و نتوانستم حرفی بزنم. تا آن که آمده و نزد من نشستند و بنای صحبت کردن را گذاشتند، و فرمودند:
« جده ام فاطمه علیها السلام نزد پیغمبر صلی الله علیه و آله و سلم شفاعت کرده که ایشان حاجتت را برآورند.
جدم نیز به من حواله نموده اند. برو به وطن که کار تو خوب می شود. و پیغمبر صلی الله و علیه و آله و سلم فرموده اند: برخیز برو که اهل و عیالت منتظر می باشند و بر آنها سخت می گذرد. »
من پیش خود خیال کردم که باید این بزرگوار حضرت حجت علیه السلام باشد؛ لذا عرض کردم: سید عبدالرحیم خادم این مسجد نابینا شده است شفا شفایش بدهید.
فرمودند:
« صلاح او همان است که نابینا بماند. بعد فرمودند: بیا برویم و در مسجد نماز بخوانیم. »
برخاستم و با حضرت بیرون آمدیم، تا به جاهی که نزدیک درب مسجد می باشد، رسیدیم. دیدم شخصی از چاه بیرون آمد و حضرت با او صحبتی کردند که من آن را نفهمیدم. بعد از آن به صحن مسجد رفتیم که دیدم، شخصی از مسجد خارج شد. ظرف آبی در دستش بود که آن را به حضرت داد.
ایشان وضو گرفتند و به من هم فرمودند: با این آب وضو بگیر. من از آن آب وضو گرفتم و داخل مسجد شدیم.
عرض کردم: یابن رسول الله چه وقت ظهور می کنید؟
حضرت با تندی فرمودند: تو چه کار به این سؤالها داری؟
عرض کردم: می خواهم از یاوران شما باشم.
فرمودند: هستی؛ اما تو را نمی رسد که از این مطالب سؤال کنی و ناگهان از نظرم غایب شدند؛ اما صدای حضرت را از میان چاهی که پای قدمگاه در صفه ای که در و پنجره چوبی دارد و داخل مسجد است، شنیدم که فرمودند:
برو به وطن که اهل و عیالت منتظر می باشند.
در این جا مشهدی علی اکبر اظهار داشت که عیالم علویه (سید) می باشد. »
امام علی علیه السلام:
🔸يا ابْنَ آدَمَ إِذَا رَأَيْتَ رَبَّكَ سُبْحَانَهُ يُتَابِعُ عَلَيْكَ نِعَمَهُ وَ أَنْتَ تَعْصِيهِ فَاحْذَرْهُ.
🔹ای انسان اگر دیدی پروردگارت پشت سر هم نعمتهایش را به تو عطا میکند در حالیکه تو نافرمانی خدا را میکنی، پس از او بترس [که مبادا تو را رها کرده تا در قیامت عذابت کند و از اهل آتش شده باشی]
📚 بحارالانوار جلد ۷۹ صفحه ۳۸۳
🔴 فقیر کیـست؟
☀️پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله از اصحاب
خود پرسید:فقیر کیست؟
✨اصحاب پاسخ دادند:فقیر کسی است که پول
نداشته و دستش از مال دنیا تهی باشد.
☀️حضرت فرمودند:آنکه شما می گویید فقیر واقعی نیست،فقیر واقعی کسی است که روز قیامت وارد محشر شود در حالی که حق مردم در گردن اوست،بدین گونه که یکی را فحش و ناسزا گفته،مال کسی را خورده،خون دیگری را ریخته، چهارمی را زده،اگر اعمال نیکو و کار خیری داشته در مقابل حقوق مردم از او می گیرند و به صاحبان حق می دهند،و چنانچه کارهای نیکویش کفایت نکند،از گناهان صاحبان حق برداشته و بر او بار می کنند،و روانه آتش دوزخ می نمایند،فقیر و بینوای واقعی چنین کس است.
📚بحارالانوار ج ۷۲،ص۶
🔻حرص بزن!
➖امام صادق (ع): حرص بزنید برای رفع نيازمنديهاى مؤمنين و شادكردن و برطرف نمودن ناراحتى آنها؛ چراکه بعد از انجام واجبات، هيچ عملى بهتر از مسرور كردن مؤمن نيست.
➖قالَ الصَّادِقُ (ع): اِحْرِصُوا عَلَى قَضَاءِ حَوَائِجِ الْمُؤْمِنِينَ وَ إِدْخَالِ السُّرُورِ عَلَيْهِمْ وَ دَفْعِ الْمَكْرُوهِ عَنْهُمْ فَإِنَّهُ لَيْسَ مِنَ الْأَعْمَالِ عِنْدَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بَعْدَ الْإِيمَانِ أَفْضَلُ مِنْ إِدْخَالِ السُّرُورِ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ.
🔻فقه منسوب به امام رضا(ع)،ص۳۳۹
هدایت شده از فتح فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان
#حدیث_روز
♻️ سه دام شیطان برای فریب انسان
💐 قالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ (ع) الْفِتَنُ ثَلَاثٌ حُبُّ النِّسَاءِ وَ هُوَ سَيْفُ الشَّيْطَانِ وَ شُرْبُ الْخَمْرِ وَ هُوَ فَخُّ الشَّيْطَانِ وَ حُبُّ الدِّينَارِ وَ الدِّرْهَمِ وَ هُمْ سَهْمُ الشَّيْطَان.
💐 امیرالمؤمنین (ع) فرمود: فتنه ها سه چیزند: دوست داشتن زنان که شمشیر شیطان است و نوشیدن شراب که دام شیطان است و دوست داشتن دینار و درهم (پول) که تیر شیطان است.
📚 خصال، ج1، ص ۱۱۳
👈 توضیح: منظور از فتنه بودن زنان و مال در این روایت، نکوهش ذاتی این دو نعمت الهی نیست و دوست داشتن زنان و مال نیز اگر از راه حلال باشد در دین، امر نکوهیده ای نیست، اما شیطان گاه از این میل انسان برای فریب او استفاده می کند.
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج»🌤
✅ معاونت فرهنگی اجتماعی سیاسی حوزه علمیه خراسان
╭┅┅┅┅❀🍃🌸🍃❀┅┅┅┅╮
🆔 @howzehfarhang🇮🇷
╰┅┅┅┅❀🍃🌸🍃❀┅┅┅┅╯
هدایت شده از فتح فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خراسان
#انتظار_یار
♻️ امام زمان(عج) چه حقوقی بر گردن ما دارند؟
🍁 آیت الله #ناصری: در روایات آمده است که در جمعی مؤمنین دو دسته شده بودند، برخی مؤمنین عنوان میکردند که خلقت بهدست حضرت حق است، گروه دیگری میگفتند خلقت بهدست خدا هست، اما ادامه آن بهدست امیرالمؤمنین(ع) است.
🍁 بین دو گروه اختلاف ایجاد شد، شخصی گفت به سراغ نواب حضرت بقیة الله(عج) برویم تا بدانیم حضرت در این باره چه میفرمایند.
🍁 این دو گروه نزد محمدبن عثمان از نواب حضرت امام زمان(عج) در اوایل غیبت رسیدند، سابقه بر این بود که هر کس کار و مسئلهای داشت با او مطرح و از امام زمان(عج) نتیجهاش را دریافت میکرد، این عده سؤال را مطرح کردند، محمد بن عثمان جواب را از امام زمان(عج) گرفت.
🍁 پاسخ امام زمان(عج) این بود که «خلقت و حیات و ممات در دست حضرت حق است لکن هر چه ما از خدا بخواهیم خداوند عنایت میکند و حیات یا ممات کسی را اگر بخواهیم خداوند آن را انجام میدهد». پس حیات و ممات جمیع عالم وجود در دست امام زمان(عج) است.
🍁 امام زمان(عج) حق بزرگی به ما دارند و ما از آن غافل هستیم"، درست است که حضرت حق خالق و رازق ماست لکن اگر ائمه از خداوند بخواهند حیاتی از ما گرفته شود خدا نیز اجابت میکند.
🍁 اعمال، رفتار، گفتار و کردار ما به محضر امام زمان(عج) میرسد، هر حرف و جمله و رفتار ما را امام زمان(عج) میبیند و میشنود، بنابراین توجه ما به امام زمان(عج) باید بیشتر باشد و امیدواریم که همواره تا ظهور در رکاب ایشان باشیم.
✅ معاونت فرهنگی اجتماعی سیاسی حوزه علمیه خراسان
╭┅┅┅┅❀🍃🌸🍃❀┅┅┅┅╮
🆔 @howzehfarhang🇮🇷
╰┅┅┅┅❀🍃🌸🍃❀┅┅┅┅╯
🔴جو بایدن رابشناسید
⏪از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ معاون اول رئیس جمهور آمریکا بود و در دوره معاونت او آمریکا؛
۳۵ بار یمن را،
۴۹۶ بار لیبی را،
۳ بار پاکستان را،
۱۴ بار سومالی را،
۱۲٫۰۹۵ بار عراق را،
۱٫۳۳۷ بار افغانستان را بمباران کرد،
اوباما و جوبایدن طراح وشروع کننده جنگ در سوریه بودند؛
وقتی شهید سلیمانی شهید شد بایدن گفت حقش بود او ترو ریست بود
هدایت شده از یک طلبه معلم ( مهدی جلالیان )
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#یکقصه_یکروایت
#دختر_کشی
#توبه
#مقام_مادر
#مقام_خالهها
گفت: #دخترم رو زنده بگور کردم، چه کنم خدا ببخشم؟
فرمودند: به مادرت، اگه فوت کرده به #خالهت نیکی کن...
🎤: جلالیان
#پیشنهاد_استوری
@mahdijalalian
✅رعایت حقوق دیگران؛
✍️بسیاری از تنش ها و مشکلات اجتماعی، به دلیل آن است که افراد جامعه به وظیفه خود در مقابل دیگران آشنا نیستند و یا وظیفه خود را می دانند، ولی به آن عمل نمی کنند. گاهی هم در یک رابطه دو طرفه، تنها یک طرف به وظیفه اش عمل می کند و طرف مقابل نسبت به وظایفش بی تعهد است.
❤️امام صادق علیه السلام می فرمایند:❤️ «آسانترین و کمترین حقوق آن است که آنچه برای خودت دوست داری، برای او هم دوست بداری و آنچه برای خودت نمی پسندی، برای او هم نپسندی» منتظری که نمی تواند حقوق دیگران را رعایت کند، چگونه می تواند حقوقی که امام زمانش بر او دارد را رعایت کند؟
📚الخصال، ج٣، ص۳۵۰
🍀شرح زیارت جامعه ی کبیره
🌷السَّلامُ عَلَیکُم یا اَهلَ بَیتِ النُّبُوَّةِ🌷
این آب ها وقتی که از چشمه می جوشد صاف اند، زلال اند، شفاف اند، خالص اند، بی غل و غش اند، بی گل و لایند. اما همین کهدر جوی جاری میشن هر چه پیش تر میرن آغشته تر و آلوده تر میشن.
کم اند آبهایی که از همان ابتدا پاک باشند و تا آخر هم پاک بمانند و اگر چه کم اند بر همه ی آب ها برتری دارند ۰
☘️ما آدمها همه از چشمه حق جوشیدیم و وقتی هم که آمدیم همه پاک بودیم همه معصوم بودیم ولی هر چه پیشتر رفتیم آلوده تر و آغشته تر شدیم جز یه تعداد اندکی که این ها همچنان پاک و زلال و معصوم ماندند،
🕊🌸به اینها میگیم اهل بیت اهل بیت یعنی کسانی که معصوم ماندند از گناه، حتی از فکر گناه. که البته این تنها ویژگی آنها نیست چون این ویژگی انسان های عادی و معمول هم برخوردارند.
☘️◾️خدا رحمت کنه مرحوم الله خوانساری از ایشان پرسیده بودند که شما تا حالا گناه کردید؟
گفته بود: نه
گفته بودند: فکر گناه چطور؟
فرموده بود فکر گناه هم نکردم.
پرسیده بودند :مگه میشه؟
فرموده بود : شما تابحال نجاست مصرف کردید؟ گفته بودند : نه
فرموده بود: فکر اینکه روزی نجاست مصرف کنید داشتید؟
گفتند:نه
❌فرموده بود: قبل از بلوغ، خداوند نجاست گناه رو به من نشون داد، نشون داد که دروغ، تهمت، غیبت، اینها عین نجاستند۰
☘️◾️ بنابراین معصوم بودن از گناه و از فکر گناه، تنها ویژگی اهل بیت(علیهم السلام) نیست؛ اون چیزی که اهل بیت را ویژه ساخته اینه که اینها نه تنها از گناه و فکر گناه معصوم هستن بلکه از هر گونه خطایی، از هرگونه #لغزشی و از هرگونه #سهوی در امانند. به همین خاطر به اونا میگم اهل بیت النُّبُوَة.
✍️نبُوََة از ریشه نَبْوَ به معنای رفعت، بلندی، برتری. السلام علیکم یا اهل بیت نبوة يعنی سلام بر شما خاندان پاکی که، نازنینانی که، برتری داری بر همه ی عالم وآدم.
📚استاد 🌱رنجبر
شرط بهره مندی از نعمات الهی!
نعمت هایی که خداوند برای بندگان و مخلوقات آماده کرده است، به کسی اختصاص ندارد نگفته اند : باران مال شما ، علم مال دیگری ، قدرت و حکمت مال یک دسته است و دستۀ دیگر از آن بی نصیبند، بهشت مال یک دسته باشد و دسته ای دیگر اهل جهنم. نعمت های الهی ، تخصیص و اختصاصی ندارد، بلکه تابع همّت و لیاقت افراد است. بعضی از نفوس بشری ، لیاقت کامل و همّت عالی دارند ؛ ... و بعضی از نفوس ، آن همّت عالی و لیاقت کامل را ندارند که از جمیع نعمت های الهی استفاده کنند.
🔵👈 نعمت ها مثل باران است. با وجود باران ، اگر زمینی گیاه نروید، تقصیر باران نیست ، تقصیر خود زمین است. نفوس کامل بشری از تمام مادیّات و روحانیّت استفاده کرده اند. معبودِ انبیاء سلام الله علیهم اجمعین و اولیاء و صلحا ، خدای تعالی بوده است.
🔴👈 ما هنوز نمی دانیم معبودمان کیست؟ معبود ما هوی و هوس ماست یا حق تعالی⁉️
[ اکبر اسدی ، نردبان آسمان – مجموعه درس های آیت الله بهاء الدینی (ره) چاپ دوازدهم ، 1389 ، ص 147 و 148 . ]
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
#هدیه_حضرت_معصومه
🍃آقا سید ابوالحسن علی رضوی کشمیری گفت:"عموزادهام آیتالله سید عبدالکریم کشمیری فرمود: یخچال نداشتم. به حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) رفتم و از آن حضرت یخچال خواستم. به منزل که برگشتم دیدم دربِ منزل، گاری ایستاده و یخچال آورده است. گفتم از کجا آوردهای؟ گفت: مأمور نیستم بگویم.
🍃آقا سید ابوالحسن علی رضوی کشمیری گفت: از ایشان ذکری برای رفع تنگدستی خواستم، فرمود: روزی 110 بار بگو: «اللّهُمَ اَغنِنِی بِحلالِکَ عَن حَرامِک و بِفَضِلکَ عَمَّن سِواک»."
📚 منبع: کتاب «روزنههایی از عالم غیب»، نوشتۀ آیتالله سید محسن خرازی، صفحۀ ۱۱۰
این ذکرراایت الله بهجت وایت الله مرعشی نجفی هم توصیه کرده اند.
شیخ بهایی بسیارزیاد مقروض بود. باخواندن این ذکر تمام قرضش برطرف شد.
ذکری که علامه قاضی به عنوان کیمیا به شاگردش توصیه کرد.
🔲 در معنویت، فرآیند مهم است یا استاندارد؟
🔲 مهمتر از نمازخواندن دانش آموزان، فرآیند نمازخواندن است. نمازخواندن از سر میل، یعنی فرآیند غلط نمازخوان شدن!
➖ یکی از مفاهیم جاری در زندگی ما، مفهوم "استانداردسازی" است. در کنار آن، مفهوم دیگری وجود دارد و آنهم "فرآیند تولید" است. مثلا ممکن است یک محصول شرایط استاندارد را دارا باشد، ولی فرآیند تولید خوبی نداشته باشد. استاندارد یعنی توجه به محصول نهایی، اما فرایند یعنی توجه به چگونگی تولید یک محصول.
➖در مکتب پروردگار عالم در نزد خداوند متعال "فرآیند" مهم است یا "استاندارد"؟ مثلاً آدمی منظم شده؛ یعنی یکی از استاندارهای معنوی را به دست آورده. ولی اگر بخواهید به فرآیند توجه کنید باید بپرسید، به چه دلیل منظم شده؟
➖ من رفتم یک مدرسۀ اسلامی، مسئولش به من میگفت بچههای ما اینقدر خوب نماز میخوانند! گفتم حالا نماز را بگذار کنار، گفت حاجآقا نماز! حاجآقا نماز! گفتم عزیز من! برنامههای مدرسهات را به من بگو فدایت شوم! من ذوق نمیکنم یک دبستانی همه نمازخوان باشند، من میخواهم بدانم چرا آمدند نماز؟ گفت حاجآقا به میل خودشان. گفتم اشتباه است! امروز به میل خودش میآید نماز میخواند، پسفردا هم میلش تغییر خواهد کرد و به میل خودش نماز نمیخواند.
حتی اگر بچهها از سر محبت به معلم بیایند نماز بخوانند، این اصالت ندارد، باید از سر ادب بیایند. مدرسه بگوید: ما «دلم میخواهد» نداریم؛ چون بیادبی است و این مدرسه آدابی دارد که همه باید رعایت کنند. امام صادق(ع) فرمود: بچه باید هفت سال در ادب باید سپری بکند.(يُؤَدَّبْ سَبْعَ سِنِين...؛ الفقیه، ج۳، ص۴۹۲)
➖ محاسبه نفس یعنی نگاه به فرآیندها! مثلاً کسی در نمازش خشوع دارد؛ آیا هر خشوعی در نماز ارزش دارد؟ میفرماید: «هرکسی بدعتی در دین بگذارد، خشوعش در عبادتش بیشتر میشود»؛نوادر راوندی/۱۸) برای خدا ۹۹درصد فرآیند مهم است، یک درصد استاندارد!
➖ فرآیندها را توجه کنید! کی به کجا، به چه «روشی» رسیده است؟
حجه الاسلام پناهیان
#محاسبه_نفس
⭕️فرق حسودی کردن با غبطه خوردن چیست؟
✅غبطه این است که انسان وقتی میبیند دیگری چیزی دارد، میگوید:
«خدایا! او دارد؛ به من هم بده.»
🔥امّا حسد آن است که میگوید: «خدایا از او بگیر!» حسود نمیتواند ببیند که او دارد؛ این خطرناک است...
🔰غبطه بر خلاف حسادت چیز خوبی است.
یکی خانه ندارد و دیگری دارد. پس میگوید: «خدایا! به من هم بده.» یکی زن ندارد و او دارد. میگوید: «خدایا! به من هم بده.» این اشکالی ندارد.
📘از بیانات عالم ربانی،آیت الله خوشوقت ره
📣 #اطلاع_رسانی
♻️ مسابقه مجازی کتابخوانی "وحدت اسلامی واقعیت ها و توهم ها" به مناسبت هفته وحدت برگزار می شود.
⏳ مهلت ثبت نام و دریافت کتاب: تا ۳۰ آبان ۱۳۹۹
⏱ زمان آزمون: ۷ آذر ماه
📝 روش ثبت نام و دریافت فایل کتاب:
1⃣ ارتباط با @mortezamovahedi یا پیامک به شماره تماس ۰۹۳۸۵۶۹۷۸۵۵
2⃣ مراجعه به آدرس:
mahdi.lms2.hozehkh.com
🎁 جوایز:
▫️ نفر اول: کارت هدیه ۵ میلیون ریالی
▫️ نفر دوم: کارت هدیه ۳ میلیون ریالی
▫️ نفر سوم: کارت هدیه ۲ میلیون ریالی
▫️ ۲۰ نفر از ممتازین به قید قرعه: کارت هدیه ۱ میلیون ریالی
🌤«اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج»🌤
✅ معاونت فرهنگی اجتماعی سیاسی حوزه علمیه خراسان
┄┅┅┅┅❀🌸❀┅┅┅┅┄
https://eitaa.com/joinchat/4092067873Cd2b9de633c