ساعت ازدواج
💡خاطرات خواندنی یک مرد از ازدواج موقت ♨️بخش اول 💠 این مصاحبه با مردی30 ساله است که اکنون متأهل است
خاطرات خواندنی یک مرد از ازدواج موقت 💡
♨️ بخش دوم
🔹نگاه خانوادهتان بهاین ماجرا چطور بود؟ نگران نبودید که اگر متوجه شوند برایتان دردسر درست شود؟
نگاه عمده افراد بهاین مسئله متاسفانه منفی است. به نظر من هم به خاطر کمکاری جامعه مذهبی نسبت به تبلیغ این مسئله است. البته نمیشود گلهمند بود. شما میبینید بعضا یک طلبه حوزه علمیه با این امر کاملا مخالفت میکند و سریالها و فیلمهای تلویزیونی عواقب این کار را همچون گناهی کبیره به تصویر میکشند. خب عواقب تبلیغ بد هم کاملا مشخص است و چطور با این دید منفی من نمیتوانستم نگران این مسئله نباشم. تنها کاری که کردم این بود که دقت نظر به خرج دادم و سعی کردم که همسرم متوجه نشود.
🔹 مهریه را چه چیزی در نظر گرفتید؟
مهریهها به خاطر اینکه متعه هدف مادی به دنبالش نبود معمولا هدایایي همچون کتاب، سی دی و یا ختم قرآن و هدیه ثواب آن به حضرت صاحبالامر(عجل الله تعالی فرجه) بوده که همه پرداخت شده و یا بخشیده شده.
🔹 احساستان نسبت به کسی که روزی همسرتان بوده؟ بعد از جدا شدن حس وابستگی به آن شخص نداشتید؟
قطعا احساس خوبیست. کسی که یک مدت محدود برای شما یک دوست، همزبان، همدل و یار خوبی بوده قطعا برای نبودنش دلتنگی خواهید کرد و وابستگی هم بوده اما همینطور هم که قبلا اشاره کردم کاری کردیم که رضای خدا در آن بوده و این مشکلات را هم خود خدا برایمان حل کرد.
🔹 در زمان عقد موقت از نظر وظایف همسری سعیتان این بود که کامل رفتار کنید؟ یا چون عقدتان موقت بود برایتان اهمیت نداشت؟
راستش نگاه من به عقد موقت مثل عقد دائم هست. برای همین سعی خودم را کردم که او از نظر مالی و معنوی احساس کمبودی نکند.
🔹 نگران نبودید که در این مدت صاحب فرزند شوید و برایتان مشکلاتی به وجود بیاید؟
دسته دیگری از روایات است که توجه مردان را در نهی از اولاد به سبب «متعه» بیان مینماید. مثلاً امام صادق(علیه السلام ) روایتی را از پدر گرامیاش و سپس از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم ) بیان مینماید که فرمود: «انالله اخذ میثاق علی سایر المومنین ان لاتعلق منه فرج من متعه» خداوند متعال پیمان گرفت بر سایر اهل ایمان که هرگز رحم زنی از او به جهت متعه تعلقی پیدا نکند و بارور نگردد و در ادامه آن میفرماید: «این امتحان سختی است که به سبب آن ایمان مومن از کفرش در تعلق رحم و باروری همسر متعهای پدیدار میگردد. سپس امام فرمود: «و قال رسولالله ولد المتعه حرام» که این حرمت همان شدت در کراهت و منع از این نوع باروری است. چون شریعت توجه تامی به حفظ حیثیت زن و مرد مسلمان دارد، لذا امیرالمؤمنین میفرماید: «اتقوا مواضع التهمة» از جمله مواضع تهمت موضع متعه است که در روایات بدان اشاره شده است و این مواضع تهمت رو میشود با راهکارهای جلوگیری انجامش داد.
🔹 بعضی افراد در مخالفت با متعه نظرشان این است که برخلاف حقوق زنان است و فقط در آن لذت جنسی مرد در نظر گرفته شده. نظرتان در این باره چیست؟
این مسئله را اگر از خانمهای صاحب تجربه بپرسید قطعا جوابی خلاف آن دریافت خواهید داشت. یعنی شما باور میکنید که از بین تمام کسانی که متعه میکنند فقط مردها لذت میبرند؟ پس زن برای چه هدفی متعه میکند؟ اگر بگویند که خب از سر نیاز مالی من نمیتوانم باور کنم.
🔹 به نظرتان متعه باعث فروپاشی خانوادهها نمیشود؟ با توجه بهاینکه اغلب مردان متاهل برای متعه اقدام میکنند؟
متعه برای متأهل شرعا مشکلی ندارد و اگر درست انجام شود حتی باعث ثبات بیشتر خانواده نیز میشود. بهاین خاطر که متعه خلأهایی را از مرد پر میکند که متاسفانه زنهای امروزی خیلی مایل و جاهد به پر کردن آن خلأها نیستند و به نظرم حتی توانایی این مسئله را ندارند. آن هم به خاطر عدم آموزش مناسب و عدم اختصاص وقت بهاین مسائل است.
@moteeh 🌿
۱۹ فروردین ۱۳۹۹
۲۰ فروردین ۱۳۹۹
#طلب_منجي_موعود
مبارک باد میلاد تو، ای معراج خاکیان و ای سراج افلاکیان؛ ای آینه ایمان، یا صاحب الزمان ❤️
مهدیا! ما در جشن میلادت به شور دعا میخوانیم و به شوق اشک میریزیم تا دیدارت.🌸
فرا رسیدن #نيمه_شعبان، سالروز ولادت باسعادت #امام_زمان علیه السلام بر شما عزیزان مبارک 🌹
@moteeh 🌿
۲۰ فروردین ۱۳۹۹
namaz-jomea-qom_-96-09-24.pdf
315.4K
💯 بیانات آیت الله اعرافی در نماز جمعه قم ۱۳۹۶/۰۹/۲۴
- اعانه بر ازدواج از سوی خانواده
- تعجیل در تزویج فرزند
- تزویج فرزند از حقوق او بر پدر
- سهل انگار در امر ازدواج سهیم در گناه گنهکار
#كرونا #رزمايش_همدلي💕
#كرونا_را_شكست_ميدهيم
@moteeh 🌿
۲۲ فروردین ۱۳۹۹
۲۳ فروردین ۱۳۹۹
💠 چه نيازي به خواندن صيغه عقد است؟
فلسفه خواندن صيغه عقد از امور حقوقي، اعتباري و قراردادي است و با امور تكويني و طبيعي متفاوت است.
زندگي اجتماعي و روابط حقوقي بر اساس همين الفاظ و كلمات شكل مي گيرد.
اگر شخصي به ديگري بگويد «منزل تو را اجاره مي نمايم» و او قبول كند، رابطه خاصي بين آنها به وجود مي آيد (رابطه موجر و مستاجر) و اگر بگويد «منزل تو را مي خرم» و او قبول كند رابطه خاص ديگري بين اين دو به وجود خواهد آمد (رابطه فروشنده و خريدار).
بنابراين اين الفاظ و كلمات از قدرت تاثير و حمايت قانون برخوردار مي باشند.
اصولا شرع و قانون در صدد ضابطه مند كردن رفتارهاي فردي و اجتماعي هستند و اعتبارات در اين زمينه بناي وضع قوانين و پياده كردن آن است.
در تمامي نظام ها، حقوق بر اساس يك يا چند كلمه و يا يك مهر و امضا برقرار مي گردد.
اين مسأله درباره پيوند زناشويي به لحاظ ويژگيهاي خاص خود تأكيد و تشديد شده است، چون شرافت و حيثيت انساني، به مراتب ارزشمندتر است و با مال مادي قابل قياس نيست.
اصلا آیا فاصله بين كفر و مسلماني جز چند كلمه شهادتين است؟!
بنابراين نبايستي نقش كلمات و اعتبارات را اندك شمرد.
پذيرش زوجيت به واسطه عقد در حقيقت الزام طرفين به رعايت احكام و ضوابط شرعي و اعلام وفاداري به آن است و اين كم چيزي نيست.
از سوي ديگر تاثير اين كلمات بر امور واقعي هم غير قابل انكار است؛ همانند آنكه شنيدن نام ترشي تغييراتي در كام ايجاد مي كند.
و اینڪه برای لفظ نشستن استفاده از الفاظ بفرمایید یا بتمرگ تغییراتی در روحیات انسان ایجاد میڪند.
در دنیای امروز تاثیرگزاری الفاظ بر امور واقعی و معنوي اثبات شده است.
#ظهور #امام_زمان #صلوات
@moteeh 🌿
۲۳ فروردین ۱۳۹۹
voice.ogg
213.1K
🔺معاونیان / درباره شیعهشدن فرزندان اعین (از جمله زراره و حمران که جزو عالمترین شاگردان امام صادق علیهالسلام شدند) بخاطر متعه نمودن تنها خواهرشان با ابوحمزه ثمالی 😃
#رزمايش_همدلي
@moteeh 🌿
۲۴ فروردین ۱۳۹۹
۲۵ فروردین ۱۳۹۹
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيم
۞ وَالْمُحْصَنَاتُ مِنَ النِّسَاءِ إِلَّا مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ ۖ كِتَابَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ ۚ وَأُحِلَّ لَكُم مَّا وَرَاءَ ذَٰلِكُمْ أَن تَبْتَغُوا بِأَمْوَالِكُم مُّحْصِنِينَ غَيْرَ مُسَافِحِينَ ۚ فَمَا اسْتَمْتَعْتُم بِهِ مِنْهُنَّ فَآتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِيضَةً ۚ وَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ فِيمَا تَرَاضَيْتُم بِهِ مِن بَعْدِ الْفَرِيضَةِ ۚ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيمًا حَكِيمًا - 24 / نساء
و زنان شوهردار (بر شما حرام است) مگر آنها را که (از راه اسارت) مالک شدهاید؛ (زیرا اسارت آنها در حکم طلاق است؛) اینها احکامی است که خداوند بر شما مقرّر داشته است. اما زنان دیگر غیر از اینها (که گفته شد)، برای شما حلال است که با اموال خود، آنان را اختیار کنید؛ در حالی که پاکدامن باشید و از زنا، خودداری نمایید.
و زنانی را که متعه [= ازدواج موقت] میکنید، واجب است مهر آنها را بپردازید.
و گناهی بر شما نیست در آنچه بعد از تعیین مهر، با یکدیگر توافق کردهاید. (بعداً میتوانید با توافق، آن را کم یا زیاد کنید.) خداوند، دانا و حکیم است.
۞ مَا يَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِن رَّحْمَةٍ فَلَا مُمْسِكَ لَهَا - فاطر / 2
(هر رحمتى را كه خدا براى مردم بگشاید، بازدارندهاى براى آن نیست )، امام صادق علیه السلام فرمود: یکی از مصادیق رحمت ازدواج موقت است .
وسائل الشیعه ج21 ص9
🔹بر اساس مستندات صريح #قران و روایات، ازدواج غير دائم همانند ازدواج دائم، امري مشروع و قانوني است و نه تنها اشکال و خدشه اي به اصل شرعي بودن آن نميتوان وارد کرد؛ بلکه بايد آن را راه حلّ منطقي، عقلاني، اخلاقي و ديني در جهت رفع پارهاي از مشکلات جنسي جوامع و جلوگيري از بيبندوباري دانست.
اللَّهُمَّ اكْفِنِا بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ
#رزمايش_همدلي #همسرانه
@moteeh 🌿
۲۵ فروردین ۱۳۹۹
۲۷ فروردین ۱۳۹۹
💠 نزديكی همزمان با دو همسر
🔹آیا مردی که چند همسر دارد می تواند همزمان با آنها نزدیکی کند؟
پاسخ حجت الاسلام یوسف وند:
مردی که چند همسر دارد روابط زناشویی او با آنها جایز هست، اما زنها نسبت به هم باید حریم شرعی را رعایت کنند چون رابطه آنها با هم در حکم و همانند سایر زنها هست، یعنی می توانند بدون قصد لذت و مفسده به بدن هم نگاه نمایند، اما نگاه به عورت همجنس حرام می باشد.
همبستر شدن مرد در یک اتاق با دو همسر اگر باعث نگاه دو زن به عورت هم باشد، قطعا حرام هست، در غیر این صورت هم اگر دارای مفسده ای باشد، مثلا میل به همجنس را در آنها ایجاد کند، این نیز حرام هست، در صورت نبود مفسده و نگاه و اعمال حرام، همبستری مکروه می باشد، اما حتما باید حریمها حفظ شود که بسیار سخت می باشد و نوعا هم به حرام آمیخته می شود!
لازم به ذکر است لذت بردن زن از زن مثل لذت بردن مرد از مرد حرام بوده و اگر در حد تماس جنسی و عورت به عورت باشد علاوه بر کبیره بودن موجب تعذیر و یا حد سحق خواهد بود، اگر دو زن به ارضاء جنسی و مساحقه بپردازند، حکم شرعی بر آنها ثابت می شود و اگر شوهر در چنین عمل حرامی آنها را تشویق یا وادار کند تعزیر می شود و نیاز هست چنین مردی از جهت روانپزشکی با چنین روحیاتی مورد معاینه و تحت درمان قرار بگیرد!
اگر به این قضیه از جهت اخلاق دینی هم نگاه شود، همبستری مرد با با یکی از دو همسرش در حضور همسر دیگر اصلا رفتار درستی نخواهد بود، آثار سوء عاطفی و اخلاقی را به دنبال خواهد داشت.
رعایت حیا بسیار توصیه شده و این در حالی است که چنین ارتباطاتی تاثیرات سوء اخلاقی به دنبال دارد و در روایات چنین اعمالی ناپسند شمرده شده و از آن نهی شده است.
در روایات از مجامعت مرد با همسر خود در حضور همسر دیگرش نهی شده است. رسول الله (صلی الله علیه و آله ): انه نهی ان توطأ الحرة و فی البیت اخری
پیغمبر (صلوةالله علیه و آله ) از جماع همزمان با دو زن در یک اتاق نهی فرموده اند.
📚 (مستدرک الوسائل،ج۱۴، ابواب مقدمات نکاح، باب ۵۰، ح۲)
امام باقر (علیه السلام ) میفرماید:
لاتجامع الحرة بین یدی الحرة.
مردی که دو زن دارد با یکی از آنها در مقابل دیگری جماع ننماید .
📚 (بحار الانوار،چاپ بیروت ،۱۴۰۳ه.ق، ج۱۰۰، ص۲۹۳، ح۴۲ )
اما باید توجه داشت که از نظر فقهی این نهی در لسان روایات، نهی تنزیهی است نه تحریمی؛ یعنی این روایات حمل بر کراهت می شوند. از این رو در عروه الوثقی چنین آمده است:
و یکره أن یجامع و عنده من ینظر الیه و لو الصبیّ الغیر الممیّز.
(العروه الوثقی مع تعالیق الامام الخمینی، ص۹۶۵، م۱۱) .
و امام خمینی(رحمه الله) در تحریر چنین میفرماید:
…و مکروه است که در وقت جماع کردن کسى نزد او باشد که به او نگاه مى کند حتى پسر بچه و دختر بچه.
📚 ( تحریر الوسیله ( ترجه فارسی) ج۲، ص۲۵۶، م ۸) .
البته باید توجه داشت که دیدن عورت زن بر دیگر زنان حرام است.
#كرونا فرهنگی #رزمايش_همدلي
#كرونا_را_شكست_ميدهيم 💕
@moteeh 🌿
۲۷ فروردین ۱۳۹۹
۳۰ فروردین ۱۳۹۹