فرزند عامل پایداری زندگی
🌼یکی از عوامل پایداری زندگی ، داشتن تنوع مناسب است و در برابر آن، یکنواختی سبب، ملال سرخوردگی و تضعیف مناسبات بین اعضای خانواده میشود.
👶تولد فرزندان فرصتی برای رهایی از دل تنگی و تنوع بخشیدن به زندگیست و بالندگی را در آدمی پدید می آورد.
🌼تماشای صحنه های دلپذیر رشد کودکان والدین را به وجد آورده سبب پویایی و انگیزش آنان میشود.
😌اضافه شدن فرزند به جمع خانواده، شتاب خاصی به آهنگ زندگی
می بخشد.
@nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 ثواب عجیب یک شب بچه داری!
🔻در خاطرات امام راحل نقل میکنند که ایشان به یکی از خانمهای خانواده شان فرموده بودند: «حاضری با من یک معاملهای بکنی؟ حاضری من ثواب تمام عبادتهای عمرم را به تو بدهم، تو ثواب یک شب بیدار بودن و بچهداری را به من بدهی؟»
✴️ خانه دار بودن چیز کم ارزشی نیست. خانه محل عبادت است. معبد است. به همین دلیل است که طلاق که فروپاشی این معبد است، مبغوض خداست.
"حجت الاسلام عالی"
#استاد_عالی #کرامت #تربیت
✅ @nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 راز تربیت دینی فرزندان
🔻 اینکه بچهها خوب درس بخوانند و در مراحل مختلف رتبه بیاورند خوب است اما مسئله است بچهای که تربیت شده چگونه فکر میکند و جهت گیری او چگونه است؟
✴️ آن چیزی که در تربیت دینی و معنوی بچهها موثر است، اخلاص و نان حلال خوردن ماست. کسی که مخلص است میتواند مخلص تربیت کند.
♨️ باید آدم تربیت کنیم! هر فرد مقدسی آدم نیست! خیلیها مقدس هستند، اما آدم نیستند. این «من» را باید کنار گذاشت، وقتی «من» کنار رفت، دعواها کنار میرود و آثارش در بچهها باقی میماند.
"آیت الله مهدوی کنی"
#کرامت #تربیت
✅ @nezakat
تکنیک های لازم برای کنترل پرخاشگری در محیط خانواده
🔹1- صمیمیت. صمیمیت در خانواده امری لازم و ضروری است زیرا سهم مهمی در کاهش خشونت در خانواده دارد. بسیاری از رفتارهای خشونت آمیز به این دلیل است که صمیمیت بین طرفین وجود ندارد. صمیمیت هنگامی افزایش می یابد که افراد خانواده در امور زندگی با یکدیگر مشارکت داشته باشند، همچنین اعتماد و اطمینان در مشارکت بین اعضای خانواده باعث صمیمیت می شود.
🔹2- تأمل و سکوت. یکی از بهترین راه های کنترل خشونت در خانواده، کنترل رفتار خویشتن در مواقعی است که یکی از اعضای خانواده به تحریک دیگری بپردازد. بهترین شگرد در این هنگام آن است که دیگران سکوت اختیار کنند تا آن فرد هم آرامش پیدا کند. سپس در یک فرصت مناسب با هم به بحث و بررسی برسند.
🔹3- تخلیه. یعنی اینکه به طور مستقیم جواب خشونت را ندهیم. تحقیقات جدید نشان داده که پرخاشگری ملاکی و حتی فیزیکی علاوه بر اینکه خشم را کاهش نمی دهد باعث افزایش آن نیز می شود.
🔹4- مدل پرخاشگری غیرپرخاشگرانه «قدم زدن و ...». تحقیقات نشان داده که افراد عادی که پرخاشگری خود را بدون رفتار پرخاشگرانه بروز داده ند بعد از این کار سطح کمتری از پرخاشگری را داشته اند ولی به طور کل این روش هم زیاد مؤثر نیست.
🔹5- تنبیه. در طول تاریخ یکی از وسایل اجتماعی برای کم کردن میزان خشونت تنبیه بوده است که توسط آن جلوی تجاوز، خشونت و دیگر رفتارهای پرخاشگرانه را می گرفتند. ولی در حال حاضر علما معتقدند که تنبیه به طور موقت جلوی خشونت را میگیرد و برعکس در طولانی دت به طور مستقیم باعث تقویت آن می شود.
🔹6- صحبت کردن در مورد مشکل. بهترین روش برای کاهش پرخاشگری صحبت کردن در مورد آن است. این تکنیک به طور عملی است، یعنی هنگامیکه پرخاشگری به حد اعلای خود می رسد، یکی از طرفین سکوت اختیار می کند و سعی می کند قایله را ختم کند. ولی بعد از اینکه طرفین آرام شدند و مدتی نیز گذشت با خونسردی مطالب را با یکدیگر در میان می گذارند و آن را حل و فصل می نمایند.
@nezakat
🔰#پرسش_و_پاسخ_تربیتی
⁉️بچه ای که اعتماد به نفس ندارد، نمیتواند در مدرسه و محیط خانه از خودش دفاع کند؟
🔻پاسخ استاد تراشیون
🌀این بچه در محیط خارج از مدرسه نیاز به یک دوست و هم بازی با سه شرط زیر دارد.
۱_هم سن
۲_ هم جنس
۳_ از لحاظ فرهنگی خانوادگی همکفو باشند.
به این خاطر که قبلا کمتر در گروه های اجتماعی هم سال خود حضور پیدا کرده اند، سن اجتماعی این دست از بچه ها پایین است و هرچه جلوتر بروند مشکلاتشان بیشتر میشود .
⚠️گویا هرچه جلو تر میرویم نسل جدید منزویتر میشوند.
برخی بچه ها وابستگی به خانواده دارند.
گاهی خانواده جلوی واکنش های طبیعی بچه ها را میگیرند لذا این بچه ها منزوی تر می شوند.
گاهی اوقات باید برای بچه ها قصههایی تعریف کنیم که در آنها شیوه برخورد و تعامل منطقی در محیط های عمومی را یاد بگیرند .
اینکه چگونه بچه ها نگذارند به او زور بگویند و اگر به او زور گفتند چگونه رفتار کنند و ...
در داستان، بچهها همزاد پنداری می کنند و از آنها الگو می گیرند و سپس آن الگو هارا پیاده می کنند ، لذا از الگو های داستانی هم می شود به خوبی در این زمینه استفاده کرد.
#دوست
#داستان
#قصه
#اعتماد_به_نفس
"استاد تراشیون"
🆔 @nezakat
📽 هفتمین قسمت از سلسله گفتگوها با دکتر مسعود #جانبزرگی با موضوع:
تربیت فرزند براساس رویکرد چندبعدی معنوی
این قسمت :
گریه کودکان را بشنویم!
📌فیلم و متن کامل گفتگو در لینک زیر:
https://fcc.rihu.ac.ir/fa/news/37985
---------------
@nezakat
پر پرواز کودکتان را نچینید
مأموریت فرزند نوپای شما در زندگی این است که به موجودی مستقل تبدیل شود.
پس زمانی که از لحاظ رشدی به مرحلهای رسید که توانست اسباببازیهایش را در سر جای خود قرار دهد، بشقابش را از روی میز غذا بردارد و ببرد و خودش لباس بپوشد، بگذارید این کارها را خودش انجام دهد.
سپردن مسئولیت به بچهها برای عزتنفس آنها (و سلامت روانی شما) لازم است.
@nezakat
┄┅═~❁🕊📖🕊❁~═┅┄
تربیت و قرآن
🍃موضوع دیگر مسئله حلاوت قرآن است یعنی شیرینی و تناسبش با ذائقه انسان به طوری که سیر ناشدنی است. هیچ توجه کرده اید که در اسلام اصلا نفس تلاوت قرآن یعنی همان خواندن، موضوعیت دارد؟
این به خاطر اثریست که در خصوص تلاوت قرآن موجود است و این اثر هم باز مربوط به همان سبک و زیبایی قرآن است، چون این کلام با کلمات دیگر فرق میکند یعنی همان معنی را اگر شما از زبان دیگران بشنوید آن اندازه در شما اثر نمی گذارد که از زبان قران بشنوید؛ بنابراین قرآن را خیلی باید تلاوت کرد.
استاد شهید مرتضی مطهری
🍃روزمان را با کتاب خدا شروع کنیم، هر روز یک آیه...
🔆 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
الم
الف، لام، میم.(۱)
تِلْكَ آيَاتُ الْكِتَابِ الْحَكِيمِ
آیههایِ کتاب حکمتآموز پیشِ روی شماست.(۲)
🌹🍃🌹🍃🌹
✔️ یک نکته:
عموم نویسندگان کتاب خود را خالی از نقض ندیده و به خاطر نقص ها و اشکالات کتابشان از خواننده عذرخواهی میکنند. تنها خداوند است که درباره کتاب خود با صراحت می فرماید: "کتابِ الحَکیم" تمام آیاتش محکم و بر اساس حکمت است. کتابی استوار و خلل ناپذیر که هیچ نقص و عیبی در آن راه ندارد.
"تفسیر نور_حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا قرائتی"
┅═~❁🕊📖🕊❁~═┅
✅ @nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 بزرگترین مشکل تربیتی ما!
🌟 خداوند در قرآن فرموده است تِلْكَ أُمَّةٌ قَدْ خَلَتْ لَهَا مَا كَسَبَتْ وَلَكُمْ مَا كَسَبْتُمْ وَلَا تُسْأَلُونَ عَمَّا كَانُوا يَعْمَلُونَ.
یعنی تک تک افراد و کل جامعه لازم است متوجه باشند که اینکه دائما راجع به گذشتگان صحبت میکنیم درست نیست.
🔻 تا کی فقط میخواهیم راجع به گذشتگان صحبت کنیم؟ وقتی میخواهیم راجع به امروز حرف بزنیم هم، دوباره راجع به دیروز صحبت میکنیم! آنها تمام شدند.
♨️ اما حالا نوبت توست. خدواند میفرماید بچهها و جامعه را به این صورت تربیت کنید که از گذشته عبرت بگیریم اما الان ماییم که باید عمل کنیم. وَلَكُمْ مَا كَسَبْتُمْ .
🔹️ یک گرفتاری که ما داریم این است که همه حرفهای خوب میزنیم و در عین حال همه هم ناله میکنیم!
اینطور رفتار میکنیم تا مسئولیت خودمان را نپذیریم و فقط دائما از دیگران شکایت میکنیم اما کاری که به عهده خودمان گذاشته شده را درست انجام نمیدهیم!!
"استاد حسن رحیم پور"
#استاد_رحیمپور_ازغدی #کرامت #تربیت
@nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 محبت به امام زمان رو چجوری به بچه هامون یاد بدیم؟
🔻 شخصی زمانی چهلهای گرفته بود، تا امام زمان را ببیند. روز چهلم مومنی آمد و حاجتی خواست.
آن شخص با تشر به او گفت ۴۰ روز به صورت منظم عملم را انجام دادم، روز چهلم تو آمدی و میخواهی عملم را به هم بزنی!
🔴 بعدها متوجه شد آن مومن امام زمان بوده. یعنی ما دنبال این هستیم که خود امام را ببینیم تا بگوییم، آقا جانم فدای تو! چنین آدمی ولایی نیست.
❓️مومنین پیش روی تو هستند و تو با آنها چگونه رفتار میکنی؟! این آزمون ولایت است! دقت کنیم این یک حرف حاشیهای نیست.
✴️ بر اساس آیات و روایات اگر دل مومن شاد شود خدا و اهل بیت شاد شده اند. اگر میخواهید خدا را ملاقات کنید، باید مومن را ملاقات کنید. اگر میخواهید به حضرت حجّت خدمت کنید، باید به مومنین خدمت کنید. احترام به مومنین احترام به امام و بی احترامی به مومنین بیاحترامی به امام است.
🔸️ جامعه ولایی یعنی در خوابگاه اگر برادر ایمانی من از دستم ناراحت شود امام را ناراحت کرده ام و اگر برادر ایمانیم را خوشحال کنم امامم را خوشحال کردهام. این جامعه ولایی است!
#استاد_خانی #کرامت #تربیت
✅ @nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 علت کلیدی کاهش فرزندآوری!
🔻 آیا الان میشود به مردم گفت، جامعه اسلامی نیاز به جمعیت بیشتر دارد؟ چه واکنشی خواهند داشت؟ حداقل این است که یک نیشخند میزنند!! چرا؟
♨️ باید باور کنیم خدای ارزانی و گرانی یکی است. قدرت خدای ارزانی بیشتر از خدای گرانی نیست. خدای گرانی، ضعیفتر از خدای ارزانی نیست!
🔴 همین فقر بود و عرب از ترس فقر بچههایش را میکشت. همین خدا به عرب گفت بچههایتان را از ترس فقر نکشید.
⚡️ چون خداست که روزی آنها و شما را میدهد. این حرف برای همین امروز ماست. خداوند به ما میگوید از ترس رزق و روزی بچههایتان را نکشید.
❌️ امروزه بسیاری از مردم به این قاعده اعتقاد ندارند چون تربیتشان تربیت توحید محور نبوده که روی حرف خدا حساب باز کنند.
اما وقتی دولت یک کلمه میگوید از هفته آینده طرحی اجرا خواهد شد که کالاهای اساسی بدون توجه به ارز آزاد، به دست مردم برسد، در دلها امید تولید میشود.
اما خدا میگوید به من اعتماد کن، ما اعتماد نمیکنیم!!
"حجت الاسلام عباسی ولدی"
#استاد_عباسی_ولدی #کرامت #تربیت
✅ @nezakat
💢 با فرزندتان حرف بزنید
اتفاقاتی که در طول روز برایتان رخ داده را با فرزندانتان در میان بگذارید یا خاطره ای از دوره کودکی خود برایشان بازگو نمایید.
در این حالت جوی از نزدیکی واقعی بین خود و او ایجاد نموده اید.
این امر باعث می شود که فرزندتان نیز مسائلی مشابه که زیاد میلی به بیان آنها ندارد را با شما در میان بگذارند، همدردی کند و ارتباط برقرار نماید و از این طریق بیشتر با دنیای فرزندتان آشنا شوید.
♦️ شاید با این کار به او اعتماد و اطمینان کافی بدهید تا مشکلی را که با آن درگیر است مستقیماً و راحت با شما مطرح کرده و برای حل آن از شما کمک بخواهد.
@nezakat
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔰هماهنگی بین پدر و مادر؛ عامل تربیّت فرزند
🌱شما، همدست راست دارید و همدست چپ، اگر این دو بهصورت مستقل تصمیم میگرفتند، شما دیگر با این دودست نمی توانستید کاری را انجام بدهید. اما چون این دودست خود تصمیم گیرنده نیستند، بلکه مغز و اراده انسان است که بر دست راست و چپ حکومت میکند و اوست که تصمیم میگیرد، لذا دستها باهم همکاری میکنند و هماهنگاند.
با یکدست کاغذ میگیرید و با یکدست مینویسید. خیّاطها با یکدست پارچه را میگیرند، با دست دیگر میدوزند. آشپزها با یکدست، دیگ را میگیرند، با دست دیگر غذا را به هم میزنند و چون فرمانده یکی است این دودست اینچنین باهم همکاری میکنند. اگر خدایناکرده در وجود ما دو فرمانده وجود داشت معلوم است که چه اتفاقی میافتاد.
حال فرض کنید، اگر پدری نسبت به بچهی خود تندی کند، مثلاً بگوید: چرا این کار را کردی؟ آنگاه مادر بگوید: اتفاقاً کار بچه درست بوده و خوب کاری هم کرده است. یا یکی به بچه بگوید: تو خیلی بی ادب هستی. دیگری به او بگوید: اتفاقاً تو از همه مؤدبتر هستی.
یکی بچه را بزند و دیگری او را نوازش کند.
چنین برخوردهایی موجب میشود که بچه بیتربیت بار بیاید. وقتی اینگونه عمل شود، بچه شکایت پدر را به مادر و شکایت مادر را به پدر میبرد و ضمن اینکه بین آنها دعوا راه میاندازد، خود بچه نیز نسبت به پدر و مادر بی اعتقاد و بی اعتنا میشود.
@nezakat
📜 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرموند:
شخص که یک فرزند دختر داشته باشد و آن دختر را به نیکی تربیت نموده و به نیکی آموزش دهد و از نعمتهایی که خداوند به او کرامت فرموده بر آن دختر ارزانی دارد. این کار موجب دوری از آتش شده و به منزله سپری از عذاب جهنم است.
#پیامبر #حدیثروز #حدیثگرافی #فرهنگی #فرزنددختر #دختران #عکسنوشته
🆔 @nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 مادران چجوری ادامه تحصیل بدهند؟!
🔻 مادران لازم است توجه کنند تا وقتی که آخرین فرزندشان به سن مدرسه نرسیده وارد تحصیلات دانشگاهی نشوند.
💠 بهترین زمان برای تحصیلات دانشگاهی، قبل از بچهداری و همزمان با شروع تحصیلات مدرسهای بچههاست.
در این موقعیت بچهها از درس خواندن مادر ذوق میکنند، چون خودشان هم مشغول درس خواندن هستند.
اما اگر قبل از آن مادر مشغول درس خواندن باشد، بچه میگوید، از این کتابها بدم میآید، هر وقت میخواهم بیایم بغلت، میگویی درس دارم!!
من اگر بزرگ شوم، اصلا درس نمیخوانم!!
🔴 جاه طلبی شغلی و علمی یعنی همه چیز فدای شغل و مدرکم.
اما من میتوانم مادری باشم که بر خلاف روال معمول دنیا، مرحله فوق لیسانس را ۱۰ سال طول دهم. یا اینکه بگویم من خیلی دوست دارم درس بخوانم ولی هنوز فرصتش پیش نیامده. چون بچه کوچک من ۴ ساله است. اما رشد خود را چگونه حفظ کنم؟
آخرین متنها و دستاوردهای علمی در شاخه علمی خود را به صورت مرتب بخوانم. این همان رشد مادرانه است.
خانم دکتر نیلچی زاده
#استاد_نیلچی_زاده #کرامت #تربیت
✅ @nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یکی از داروهای ضد افسردگی👌😉
#جهاد_فرزند_آوری
@nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 نوجوونم به نماز اهمیت نمیده! چیکار کنم؟!
🔻 اهمال در نماز و دیر یا تند تند خواندن نماز در بچهها امر عجیبی نیست. در ارتباط با بچهها لازم است بخشی از اینها را در نظر بگیریم.
نباید انتظار داشته باشیم به محض اینکه اذان گفته میشود، بچهها به نماز بایستند.
🔸️ درست است که افق نگاه ما این است که خودمان و فرزندانمان به نماز اهمیت بدهیم و شاید همین الان هم خود ما بسیار مقید به نماز باشیم، اما لازم است کمی فضا را باز کنیم و فشار را از روی بچه ها برداریم.
🔸️ علاوه بر این از چک کردن بچهها پرهیز کنیم. سوالاتی از قبیل نمازت را خواندی؟ کِی خواندی؟ من ندیدم خوانده باشی و .... اشتباه است.
⚡️ سعی کنیم با رواداری برخورد کنیم و جواب بچهها را بپذیریم. اگر اینجا فشار بیارویم، بچهها را در تقابل قرار میدهیم و اصلاح آن سخت خواهد شد.
"خانم دکتر فداکار"
#استاد_فداکار
✅ @nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 چجوری الگوهای خوبی برای بچه هامون باشیم؟
🔻 ما در روند تعامل با بچهها چیزهایی که به نظرمان خوب است را جلوی چشمانشان میآوریم.
مثل دست شستن، مسواک زدن، دور هم غذا خوردن، غر نزدن موقع غذا خوردن و .... .
🔴 اما وقتی خود ما به عنوان پدر ومادر تا سر غذا مینشینیم، میگوییم غذا بی نمک است! چقدر تند است! چقدر بد مزه است! این را بچه ما یاد میگیرد و از رفتارهای ما عکس میگیرد.
🔹️ یا وقتی ما خودمان از سر وا کنی نماز میخوانیم، با یک عرق گیر به نماز می ایستیم، عطر نمیزنم، جانماز ندارم، مهری از گوشهای بر میداریم و نماز میخوانیم، بچه این را یاد میگیرد.
✴️ بچهها آن چیزی که از ما میبینند یاد میگیرند، نه آن توصیه ها و تذکرها و سرزنشها را. پس لازم است توقعمان را از بچهها تنظیم کنیم.
"حجت الاسلام اعلایی"
#استاد_اعلایی #کرامت #تربیت
✅ @nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اشتباهی که تربیتمون رو بی اثر میکند!
🔻 در مسائل تربیتی بسیار تاکید شده است که زیاد حرف نزنیم. یعنی حرف خوب را هم زیاد تکرار نکنیم. حرف خوب را نباید زیاد خرج کرد.
♨️ برای تربیت لازم است حرفهای خوب را ذخیره کنیم و در جایی که مطمئن هستیم اثر میگذارد بیان کنیم.
🔴 لازم است در تربیت، تمرین «نگفتن» را جدی بگیریم. برای این کار باید از خداوند کمک خواست. چون ما نمیدانیم لحظهای که حرفی یک اثر سرنوشتساز را میگذارد چه زمانی است؟
☑️ باید همیشه از خداوند طلبِ عمل به هنگام را داشته باشیم.
"استاد مجید اسماعیلی"
#استاد_اسماعیلی #کرامت #تربیت
✅ @nezakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 اشتباهی که باعث لجبازی بچه ها میشود!
🔻 ما باید فرزندمان را به عنوان یک انسان مستقل بپذیریم که میتواند از زمانی به بعد خودش، یک سری کارها را انجام دهد.
🔹️ مثلاً از یک سالگی میتوان غذا خوردنش و از یک سنی به بعد، دستشویی رفتنش را به خودش واگذار کرد.
اما اگر این استقلال را نپذیریم، موجب لجبازی و تنش بین ما و کودکمان میشود.
🔹️ مثلاً اگر دستشویی رفتن بچهها مسئله ماست، یک مدت این موضوع را به او تذکر ندهیم حتی اگر لباسش خیس شود.
بلکه به او بگوییم، یک سبد این جا گذاشتم اگر دیدی لباست کثیف شد، در این سبد قرار بده، شما دیگر دختر بزرگی شدی و دستشویی رفتنت از این به بعد با خودت است.
🔹️ اما اگر دوست داری من در روز یکی دو بار آن را به شما یاد آوری کنم. اصلاً دوست داری چه جوری آن را یادآوری کنم؟ چشمک بزنم یا دستم را بالا ببرد یا ... ؟
💠 بیاییم یک مدت تذکرها و بکن نکنهای به بچهها را کم کنیم، به خاطر آینده مهم آنها و تربیت درستشان.
"خانم شاه حسینی"
#استاد_شاهحسینی #کرامت #تربیت
✅ @nezakat