🌗موقیعیت کهکشان آندرومدا برای رصد وتنها کهکشان قابل رویت با چشم غیر مسلح از زمین.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗یک سیاره کوتوله در نزدیکی مریخ میتواند برای ستارهشناسان نقشی کلیدی در جستجوی حیات فرازمینی بازی کند.
🔹 این سیاره کوتوله که «#سرس» نام دارد در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری قرار گرفته است. دانشمندان دریافتهاند که این سیارک، مجموعهای از مواد آلی پیچیده را در خود جای داده است. این ترکیبات آلی برای اولین بار توسط دانشمندان در سال ۲۰۱۷ با فضاپیمای داون کشف شدند، اما مطالعه جدیدی که در انجمن زمینشناسی آمریکا منتشر شده است، نشان میدهد که ممکن است دایره این کشفیات گسترده تر از آنچه در ابتدا تصور میشد، باشند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗تصویر روز ناسا؛طلوع خورشید در sunset point
🔹این تایملپس زیبا در 14 اکتبر مقابل طلوع خورشید در Sunset Point واقع در برایس کنیون (Bryce Canyon) گرفته شده است.
🔹البته در آن تاریخ (14 اکتبر) در آسمان صبحگاهی دره، ماه نو در مقابل خورشید قرار داشت. هنگامی که سایه ماه از میان این چشمانداز مرتفع عبور کرد، دمای محلی کاهش یافت. نور درخشان خورشید صبحگاهی به رنگ زرد ملایمتری تبدیل و روی این منظره سنگی قرمز پخش شد.
تصاویر این تایملپس در بازههای زمانی دو دقیقهای گرفته شدهاند. دوربین و فیلتر خورشیدی روی یک سهپایه نصب شدند تا فازهای خورشید گرفتگی حلقوی را دنبال کنند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗مریخ؛ مکانی سردو خشک.
🔹قبل از اینکه اولین کاوشگر ما در مدار مریخ به حرکت درآید، دانشمندان فکر میکردند که این سیاره میتواند سرشار از حیات باشد. برخی از دانشمندان قدیمیتر با تلسکوپهای خود، ویژگیهای کانالمانندی را روی سطح دیده بودند و آنها را به عنوان ساختارهای مصنوعی ساخته شده توسط گونههای هوشمند اشتباه گرفته بودند. اما پس از اینکه کاوشگر مارینر 4 در سال 1965 در طول اولین ماموریت در کنار سیاره سرخ پرواز کرد و از یک سطح بایر عکس گرفت، معلوم شد که این تفاسیر همگی اشتباه بودهاند.
🔸به لطف ماموریتهای گوناگون، مشخص شد که مریخ آب مایع ندارد. سطح آن توسط دهانه های برخوردی سوراخ سوراخ وبابادهای قوی و تپههای شنی با حرکت آهسته خراشیده شده و توسط آتشفشانهای عظیم تغییرشکل یافته است. #مریخ همچنین خانه بلندترین و #بزرگترین آتشفشان در منظومه شمسی است: المپوس که دو و نیم برابر ارتفاع #اورست را دارد.
🔹با اینحال گرچه سطح مریخ خشک است، اما بهعقیده دانشمندان دارای آب است هرچند نه به شکل مایع.H2O به صورت یخ، بخار اتمسفر و اتمهای موجود در ساختار مولکولی مواد معدنی در آنجا وجود دارد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗سرعت #نور یک ابزار بسیار شگفت انگیز برای مطالعه جهان است، زیرا نور با سرعت ۳۰۰ هزار کیلومتر بر ثانیه سیر میکند و اجازه میدهد ما در اعماق آسمان، به مطالعه #گذشته و آغاز خلقت جهان بپردازیم.
🔹تنها چندصد هزار سال بعد از #بیگبنگ، جهانِ ما به اندازهای سرد شد تا اتمهای #هیدروژن و هلیوم توانستند جذب الکترونهای سرگردان شوند، در این لحظه بود که اولین پرتوهای نور در جهان شکل گرفت و جهان تیره و کدر به جهانی روشن و شفاف تبدیل شد.
🔸بین ۲۴۰ تا ۳۰۰ هزار سال بعد از بیگ بنگ هرگز نوری وجود نداشت تا #تاریخ_جهان ما را تعریف کند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗آتشفشان فعال در IO (قمر مشتری) که توسط فضاپیمای گالیله ی #ناسا ثبت شده است.
#ناسا_فارسی
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗مریخ زمانی آب مایع داشته است
🔹دهانه جِزِرو که در آن گویی گِل از یک رودخانه تراوش کرده است؛ چیزی که به احتمال جاری شدن آب در گذشته اشاره می کند. مریخنورد Perseverance از سال 2021 در حال کاوش در این منطقه بوده است.
ویژگیهای توپوگرافی مریخ به گذشتهای پرآب اشاره میکنند. علاوه بر این، در سال 2005، مدارگرد مریخ اکسپرس آژانس فضایی اروپا، مواد معدنی هیدراته را شناسایی کرد که فقط در حضور آب مایع می توانستند تشکیل شوند.
🔸در سال ۲۰۱۲کنجکاوی مدرکی پیدا کرده است که زمانی آب مایع در اینجا جمع شده است. در سال 2014، این مریخنورد از رخنمونهای رسوبی با ساختار لایهای عکس گرفت. دانشمندان فکر میکنند که آنها انباشتههای لجنی هستند که از یک رودخانه به یک دلتا فوران کردهاند.
🔹اگرچه آب مایع مریخ احتمالاً میلیونها سال دوام آورده است، اما دو تا سه میلیارد سال پیش از بین رفته است. اما وجود و تداوم آن نشان میدهد که مریخ مدتها پیش جو غلیظ تر و دمای گرم تری را تجربه کرده است. همه اینها به یک محیط باستانی مناسب برای پناه دادن به زندگی اشاره دارد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗جابجایی یخهای قطبی از گذشته آب و هوایی مریخ خبر میدهند
🔹در قرن هفدهم، دانشمندان مشاهدات تلسکوپی انجام دادند که در آنها قطبهای مریخ بهعنوان نقاط روشن در برابر سیارهای تاریکتر ظاهر میشدند. اما سال 1969 و با استفاده از مارینر 7 بود که بشر توانست برای اولین بار تصاویر نزدیک از قطبها را ثبت کند. یخهای جوان، قطبهای سیاره سرخ را در بر گرفتهاند و تخمین زده میشود که آنها فقط در پنج میلیون سال آخر عمر مریخ شکل گرفته باشند. مدارگرد شناسایی مریخ و مدارگرد مریخ #اکسپرس نشان دادند که یخ قطبی از لایههایی از CO2 جامد، آب یخ زده و گرد و غبار تشکیل شده است و در طول فصول سالانه رشد میکند و کوچک میشود. این لایهها مانند حلقههای درخت هستند؛ یعنی نوعی سوابق زمینشناسی آب و هوای فصلی مریخ که دانشمندان میتوانند آنها را مطالعه کنند.
🔸یخ ها ممکن است به طور کلی ناپدید شوند و در طی چرخههایی که صدها هزار سال طول میکشد دوباره شکل بگیرند. دانشمندان فکر میکنند این اتفاق میافتد زیرا #مریخ دورههایی از گرم شدن و سرد شدن را تجربه میکند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
سحابی خرچنگ 🦀🌌
سحابی ها توده های بزرگی از گاز و غبار و پلاسما هستند که در فضاهای بین ستاره ای قرار دارند.
سحابی خرچنگ پسایندی از یک ابرنواختر متعلق به کهکشان راه شیری است و از ۱۰۰۰ سال پیش شناخته شده است. این سحابی ترکیبی آشوبوار از گازها، امواج ضربه ای، ذرات بسیار پر انرژی و میدان های مغناطیسی است.
تصویر بالا ترکیب تصاویر ثبت شده از ماهواره IXPE و پروژه ChandraXRAY ناسا است که با رنگپردازی بنفش آماده شده است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗مقایسه سیارهٔ #زمین با سیارات داخلی و خارجی منظومهٔ شمسی، #خورشید و چند ستاره شناخته شده درکهکشان راه شیری.
🔸جالب است بدانید بیش از ۲۰۰ میلیارد ستاره در کهکشان #راه_شیری وجود دارد و این ستارهها تنها جزء بسیار کوچکی از بین این گسترهٔ عظیم کیهانی هستند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗فضانوردان مجبورند هر دو ساعت یکبار #ادرار کنند.
🔸به دلیل اینکه در جاذبهٔ کم ادرار در انتهای مثانه جمع نمیشود، فضانوردان اصلاً حس نمیکنند که مثانه آنها پر شده، و اگر مدام با اختیار خودشان و طبق برنامه زمان بندی ادرار نکنند، بدون اینکه حس کنند، #مثانهٔ آنها آنقدر پر میشود تا درنهایت مجرای خروجی ادرار پاره میشود.
اینها همه بخش کوچکی از مشکلاتی است که در فضا و جاذبهٔ کم به ما تحمیل میشود.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗فضاپیمای EuropaClipper که قرار است به قمرِ مُشتری (اروپا) سفر کند برای حفاظت از تششعات میدان مغناطیسی مُشتری، با یک زره محافظتی پوشیده شد.
🔸میدان #مغناطیسی مُشتری 20 هزار برابر میدانِ مغناطیسی زمین است و میتواند به وسایل الکترونیکی فضاپیما آسیب برساند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗ظرافت و زیبایی بی نظیر عدد #پی را ببینید.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗تحقیقات نشان میدهد با تلسکوپی به قطر ۴۰ متر تنها میتوانیم یک درخشش ضعیف از #سیارهٔ #فرازمینیها در چند ده سال نوری را ببینیم..
🔸ولی اگر نزدیکترین #تمدن_هوشمند در فاصلهٔ ۴.۲ سال نوری یا ۴۰ تریلیون کیلومتر با همان تلسکوپ ۴۰ متری به زمین نگاه کنند، نمیتوانند از قارههای #زمین نقشه برداری کنند، ولی میتوانند به نشانههایی از وجود تمدن هوشمند در زمین پی ببرند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗وقتی یک تمدن در #کهکشان منقرض میشود انتشار سیگنالهای رادیویی آن متوقف، ولی سیگنالهای دوران حیات آن درحال انتشار است.
🔸جالب است بدانید جای جای کهکشان ما پر از سیگنال تمدنهای مردهای است که احتمالا روزی از یک #تمدن زنده به سمت ما حرکت کردهاند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗تصوير دقيقى از کره زمین كه توسط #ماهواره اروپايى GOCE با حذف اقيانوسها تهيه شده است.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗نگاه خیرهکننده #جیمز_وب به کهکشان گرداب
🔸این کهکشان مارپیچی زیبا که با نام #گرداب (یا مسیه ۵۱ یا انجیسی ۵۱۹۴) شناخته میشود در فاصله ۲۷ میلیون سال نوری از زمین واقع شده است 😍
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗ماه چقدر از ما دور است؟
🔸شاید چندان دور به نظر نرسد، اما ماه در واقع آنقدر از ما دور است که میتوان تمام هفت سیاره اصلی دیگر منظومه شمسی را در فضای بین دو جهان جا داد.مسافت تخمینی بین زمین و ماه اغلب حدود ۴۰۰ هزار کیلومتر ذکر شده است. با این حال ماه مداری بیضوی دارد، به این معنی که گاهی نزدیکتر از این و گاهی دورتر است.
🔹در دورترین نقطه از زمین، یا اوج، ماه حدود ۴۰۵،۶۹۶ کیلومتر دورتر است و در #نزدیکترین فاصله یا حضیض فاصله بین دو جهان ۳۶۳،۱۰۴ کیلومتر است. میانگین این مسافت ۳۸۴،۴۰۰ کیلومتر خواهد بود.اما یک واقعیت عجیب در مورد ماه که کمتر درباره آن شنیدهایم این است که سعی میکند از ما فرار کند!
🔸در ماموریتهای #آپولو ناسا در دهههای ۱۹۶۰ و ۷۰، فضانوردان، بازتابندههایی را روی سطح ماه قرار دادند که هنوز هم برای محاسبه فاصله ماه از ما با دقت بسیار بالا استفاده میشود. چیزی که این بازتابندهها به طور تصادفی فاش کردند این است که ماه نه تنها در یک مسیر بیضیشکل تکرارشونده قرار دارد، بلکه هر سال حدود ۴ سانتیمتر از زمین دور میشود.
❎ادامه دارد...
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗فازهای ماه کدامند و چرا ماه را به اشکال مختلف در آسمان میبینیم؟
🔹شاید بپرسید چرا ماه بسته به زمانی که به آن نگاه میکنید تغییر شکل میدهد؟ مثل #زمین، ماه هم چیزی به اسم ماه قمری دارد که حدود ۲۹.۵ روز طول میکشد. در طول این مدت شکل آن وقتی از سیاره خودمان به آن نگاه میکنیم تغییر میکند و به همین دلیل است که هشت فاز یا مرحله مختلف👇 مشاهده میشود.
۱. ماه نو (New Moon)
این مرحله نامرئی ماه است که در آن سمت روشن ماه رو به خورشید و سمت تاریک آن رو به زمین است.
۲. هلال فزاینده (Waxing crescent)
این ماه نقرهای زمانی دیده میشود که نیمه نورانی ماه در دورترین فاصله از زمین بوده و تنها بخش کوچکی از این سیاره برای ما قابل مشاهده باشد.
۳. ربع اول (First Quarter)
در اینجا ماه یکچهارم از سفر ماهانه خود را طی کرده و شما نیمی از سمت نورانی آن را میبینید.
۴. کوژماه فزاینده (Waxing Gibbous)
حالا بیشترین قسمت از بخش نورانی ماه نمایان شده و ماه در آسمان درخشانتر به نظر میرسد.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*🔺تصویر دیدنی از مبدا پیدایش حلقه و قمرهای مشتری*
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*🔺تصویر دیدنی از مبدا پیدایش حلقه و قمرهای مشتری*
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗اینجا #میراندا قمر کوچک #اورانوس است..
این قمر بلندترین دیوار صخرهای در کل منظومهٔ شمسی را دارد و حدوداً ۱۰ کیلومتر بالاتر از سطح این قمر است.
🔹جاذبهٔ میراندا ۵۵ برابر #کمتر از زمین است و اگر از لبهی این دیوار صخرهای پرش کنید، پروازی رویایی خواهید داشت زیرا حداقل ۱۲ دقیقه طول میکشد تا به سطح آن برسید.
🔸به دلیل کوچک بودن مدار گردش میراندا، اورانوس همیشه مانند یک توپ عظیم #آبی_رنگ در آن مشاهده میشود.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗اگر جهان بی انتها نبود تعداد ستارگان شب آنقدر زیاد بود که حتی یک لکه تاریک هم در آسمان دیده نمیشد و نور آن ستارگان ما را می سوزاند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌗اندازه ظاهري ماه و خورشيد از زمين يكسان به نظر ميرسد؛ زيرا فاصله آنها از زمين با هم بسيار متفاوت است.
🔸 در نتيجه وقتي ماه از جلوي #خورشيد عبور مي كند، قرص خورشيد در پس ماه پنهان مي شود.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇
🌗13 نوامبر 1998، کشف هزارمین تپاختر در کهکشان ما توسط رصدخانه جودرل بانک، دانشگاه منچستر، بریتانیا اعلام شد.
🔹تیم محققان که متشکل از ستارهشناسان بریتانیا، استرالیا، ایتالیا و ایالاتمتحده آمریکا بود. آنها کهکشان راه شیری را برای تپاخترهای رادیویی جدید با استفاده از تلسکوپ رادیویی پارکز 64 متری در نیو ساوت ولز، استرالیا بررسی کردند.
🔸در اوایل سال 1997 یک گیرنده «چند پرتو» روی پارکز نصب شد. این به #اخترشناسان اجازه داد تپاخترها را بسیار سریعتر از قبل پیدا کنند. استفاده از آن مثل این است که بیش از 12 تلسکوپ رادیویی غول پیکر در لحظه کار کنند.
🔹به لطف این #سیستم جدید و پیشرفته، بررسی تپاخترهای جدید با سرعتی بیش از 10 برابر بیشتر از هر جستوجوی قبلی امکانپذیر شد. آنها بهطور متوسط در هر ساعت رصد، یک تپاختر جدید پیدا کردند.
تلسکوپهای رادیویی یک زنجیره منظم از پالسها را دریافت میکنند، زیرا پرتو بهطور مکرر از زمین عبور میکند، بنابراین اجرام بهعنوان یک سیگنال رادیویی ضربانی مشاهده میشوند.
💠┄┅═✾🌎✾═┅┄💠
❇🔘 @njoom2018 🔘❇