🔸️معمای قرآنی 🔸️۱۹
نام دیگر کدام سوره سوره امام حسین علیه السلام است؟
پاسخ فردا ارایه می شود
#معما
https://eitaa.com/Nokat_Naab_Qurani
فرار رسیدن تاسوعای حسینی سالگرد شهادت یارباوفای حضرت حسین، حضرت عباس تسلیت باد
یا کاشف الکریم عن وجه الحسین اکشف کربی بحق اخیک الحسین
فرار رسیدن عاشورای حسینی سالگرد شهادت امام حسین علیه السلام و یاران باوفای حضرتش تسلیت باد
یا وجیها عند الله اشفع لنا عند الله
لن یخب الآن من رجاک و من
حرک من دون بابک الحلقه
نکات ناب قرآنی
🔸️معمای قرآنی 🔸️۱۹ نام دیگر کدام سوره سوره امام حسین علیه السلام است؟ پاسخ فردا ارایه می شود #معما
پاسخ معمای ۱۹
سوره فجر
به اعتبار آیات معروف آخر سوره. یا ایتها النفس المطمئنه ارجعی.....
#پاسخ
https://eitaa.com/Nokat_Naab_Qurani
🔰راهی دیگر به سوی بهشت
روایت نموده اند که: امام علی بن موسی الرضا - عليه آلاف التحيّة والثّنا - هنگامی که کنار سفره می نشست و میخواست غذا میل نماید دستور میفرمود سینی ای بزرگ کنار سفره میگذاشتند، آنگاه از هر غذایی که در سفره بود از بهترین آنها بر میداشت و در آن سینی می گذاشت . سپس دستور میداد تا آنها را برای نیازمندان ببرند و آنگاه این آیات را تلاوت می فرمود: "فَلَا اقْتَحَمَ الْعَقَبَةَ وَمَا أَدْرَاكَ مَا الْعَقَبَةُ فَكُ رَقَبَةٍ أَوْ إِطْعَامُ فِي يَوْمٍ ذِي مَسْغَبَةٍ يَتِيماً ذَا مَقْرَبَةٍ أَوْ مِسْكِيناً ذَا مَتْرَبَةٍ" سپس چنین می فرمود: خداوند متعال می دانست که همگان بر آزاد کردن بردگان قادر نیستند از این رو راهی دیگر (همانند غذا رساندن به مستمندان) به سوی بهشتش قرار داد.
هزارو یک حکایت قرآنی، ص ۱۰۵ به نقل از تفسیر نمونه ج ۲۷ ص ۳۱
ترجمه آیات:
ولی او از آن گردنه مهم نگذشت و تو چه می دانی آن گردنه چیست، آزاد کردن برده ای یا غذا دادن در روز گرسنگی، یتیمی از خویشاوندان یا مستمندی خاک نشین را.
#حکایت
http://eitaa.com/Nokat_Naab_Qurani
🔸️معمای قرآنی 🔸️۲۰
تنها قائل قرآن مجید که گوینده نیست چیست؟
پاسخ فردا ارایه می شود
#معما
https://eitaa.com/Nokat_Naab_Qurani
تکراری نشدن قرآن
بانو واگلیری، خاورشناس، دانشمند ایتالیایی و پرفسور ادبیات عرب و استاد تاریخ تمدن اسلام در دانشگاه ناپل ایتالیا که فعالیت ها و تحقیقاتی فراوان در زمینه دین مبین اسلام و مفاهیم و مضامین قرآن کریم داشته است، می گوید: با اینکه قرآن در سراسر جهان اسلام بارها خوانده می شود، خواندن آن با این همه تکرار در پیروانش ایجاد خستگی نمی کند بلکه به عکس در ضمن خواندن مکرر هر روز عزیزتر می شود. در خواندن یا شنیدن قرآن در ذهن خواننده یا شنونده حس تعظیم و تکریم برمی انگیزد. متن قرآن در طول اعصار و قرون تاریخ نزول آن تا امروز به همان صورت باقی مانده و تا وقتی که خدا بخواهد و تا جهان ادامه داشته باشد باقی خواهد ماند.
#مستشرقان
http://eitaa.com/Nokat_Naab_Qurani
🔰اشکال وليد برکتاب مجید
گویند: یکی از سران شرک به نام «ولید بن عُقبه»-که او را گل سرسبد قریش میدانستند- به خیال خود سه اشکال بر آیات قرآن وارد نمود و گفت: جملۀ "اُسْتَهْزِئَ" و کلمه "عجاب" وكلمه "کبار" در قرآن آمده در صورتی که این کلمات دور از فصاحت و بلاغت است. تا اینکه روزی در حضور جمعی، وارد بر پیامبر اکرم (ص) شد. پیامبر در ظاهر به احترام او چندبار برخاستند و سپس نشستند، ولید از این رفتار پیامبر به شدت ناراحت شده و گفت: «اَتَسْتَهْزِئنی وَاَنَا مِنْ كُبَارِ الْقُرَيْشِ إِنَّ هَذَا لَشَيْءٍ عُجَابٌ» یعنی «آیا مرا مسخره میکنی با اینکه من از بزرگان قریش هستم؟! این مطلب چیزی شگفت است»!
بدین ترتیب ولید در گفتار کوتاه خود هر سه کلمه قرآنی را که میخواست بر آنها ایراد و اشکال وارد سازد، ناخودآگاه در گفتار خویش استفاده نمود و با توجه به اینکه از زبردستان و سخنوران معروف عرب بود در نتیجه با سخن خویش سه اشکال وارده از طرف خود را پاسخ داد. و با شرمندگی از محضر پیامبر مرخص شد.
هزارویک حکایت قرآنی ص ۲۳۹ به نقل از داستانها و پندها ج ۴ ص ۱۷۱
#حکایت
http://eitaa.com/Nokat_Naab_Qurani
نکات ناب قرآنی
🔸️معمای قرآنی 🔸️۲۰ تنها قائل قرآن مجید که گوینده نیست چیست؟ پاسخ فردا ارایه می شود #معما https://e
پاسخ معمای ۲۰
واژه قائلون در آیه ۴ سوره اعراف
توضیح:
کلمه قائل اگر از ماده ق و ل باشد یعنی گوینده (گویندگان) ولی اگر از ماده ق ی ل باشد به معنای کسی است که در نیمروز به خواب راحت فرو رفته باشد و به اصطلاح به خواب قیلوله مشغول باشد. واژه قائل در قرآن تنها در آیه ۴ سوره اعراف از ماده ق ول و به معنای گوینده نیست بلکه به معنای خوابیدگان در نیمروز است.
#پاسخ
http://eitaa.com/Nokat_Naab_Qurani
🔰تفاوت بنی امیه و بنی هاشم!
از ابن خلکان، تاریخ نویس معروف نقل شده که شخصی به نام شیخ نصر الله بن مجلی که از علما و معتمدان اهل سنت است، میگوید: شبی حضرت علی بن ابی طالب علیه السلام را در خواب دیدم و عرض کردم: یا علی! شما مکه را فتح کردید و اعلام عمومی دادید که هر کس به خانه ابوسفیان وارد شود در امان است؛ ولی در روز عاشورا از طرف فرزندان همین ابوسفیان در باره فرزندت حسین (ع) و خانواده اش چه ستمها که روا نداشتند و چه جنایتها که در آن روز صورت نگرفت
[چرا به ابوسفیان امان دادید تا فرزندان و پیروانش با آل علی چنین کنند؟!] امیرالمؤمنین علیه السلام :فرمود ابیات ابن صیفی را در این باره نشنیده ای؟ عرض کردم: نه؛ فرمود: نزد او برو و اشعاری را که درباره این موضوع سروده، از زبان خودش بشنو.
شیخ نصر الله میگوید: از خواب بیدار شدم و به طرف خانه ابــن صـيفى [حيص و بیص] که از شعرای معروف و از فقهای شافعیه بود رفتم؛ خواب خود را برایش بازگو کردم.
از شنیدن خواب من فریادی از دل کشید و شروع کرد به گریه کردن؛ سپس سوگند خورد که تا این ساعت کلمه ای از این ابیات را به کسی نگفته ام، خدا را شاهد میگیرم که این اشعار را دیشب سروده ام.سپس شروع کرد به خواندن و گفت:
ملكنا فكان العفو منا سجية
فلما ملكتم سال بالدم ابطح [حو]
و حللتمو قتل الأسارى و طالما
غدونا على الأسرى نمن و نصفح [حو]
فحسبُكُمُو هذا التفاوت بيننا
وَكُلُّ إناء بالذى فيه ينضح [حو]
یعنی: ((هنگامی که ما بنی هاشم حکومت را به دست گرفتیم، عفو و بخشش و انسانیت شیوۀ ما بود؛ ولی وقتی شما (بنی امیه) حکومت را به دست گرفتید تا بیابان حجاز (حمام) خون به راه انداختید و غیرانسانی رفتار کردید؛ در حالی که روش ما در طول تاریخ لطف و مهربانی با اسیران بود و اسیران شما را بخشیدیم و آزاد کردیم، ولی شما کشتن اسیران ما را روا داشتید و همین تفاوت بین ما (آل هاشم) و شما (آل امیه) در سرزنش و نالایقی شما کافی است - و از کوزه برون همان
تراود که در او است))
به این ترتیب عجیب علی(ع) پاسخ شیخ نصر الله را دادند که خلاصه اش این است که ما (بنی هاشم) را با بنی امیه مقایسه نکن. اخلاق ما با آنها زمین تا آسمان فرق دارد؛ ما اهل کرم و بخشش و مهربانی هستیم؛ ولی آنها خون آشام و سخت دل هستند.
حکایتهای ناب اخلاقی، ص ۴۷۲ به نقل از پند تاریخ ج ۲ ص ۸۹
#ثقلین
http://eitaa.com/Nokat_Naab_Qurani
🔸️معمای قرآنی 🔸️۲۱
بزرگترین عددی که در قرآن مجید بکار رفته چیست؟
پاسخ فردا ارایه می شود
#معما
https://eitaa.com/Nokat_Naab_Qurani