شعبان بر شما مبارک.mp3
2.11M
شعبان بر شما مبارک 🌱🌷
📌 حتماً حتماً گوش کنید
تا شروع سال جدید و شروع ماه مبارک رمضان و بهار قرآن، چیزی نمانده!
🔸 آیدی ادمین کانال نورالهدی 👇👇
@Noor_Hadi
🔹 آدرس کانال قرآنی نورالهدی 👇👇
@Noor_Q
نورالهدی، لذت فهم قرآن
#صد_آیه ۱۰ 📌 وَ قَدْ تَعْلَمُونَ أَنِّي رَسُولُ اللَّـهِ إِلَيْكُمْ و قطعاً میدانید که من فرستاده خد
✍️ لغات یَعلَمُ، تَعلَمُ، یَعلَمُونَ و تَعلَمُونَ تقریباً ۲۵۰ بار در قرآن کریم تکرار شدهاند.
روی لغات پرتکرار دقت و توجه بیشتری داشته باشید.
نورالهدی، لذت فهم قرآن
لا خَيْرَ فِي كَثِيرٍ مِنْ نَجْواهُمْ إِلاَّ مَنْ أَمَرَ بِصَدَقَةٍ أَوْ مَعْرُوفٍ أَوْ إِصْلاحٍ بَيْنَ النَّاسِ وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّـهِ فَسَوْفَ نُؤْتِيهِ أَجْراً عَظِيماً (نساء ۱۱۴)
در بسياری از سخنان در گوشی (و جلسات محرمانه) آنها خير و سودی نيست مگر كسی كه (به اين وسيله) امر به كمك به ديگران يا كار نيك يا اصلاح در ميان مردم كند، و هر كس برای خشنودی پروردگار چنين كند پاداش بزرگی به او خواهيم داد.
نورالهدی، لذت فهم قرآن
لا خَيْرَ فِي كَثِيرٍ مِنْ نَجْواهُمْ إِلاَّ مَنْ أَمَرَ بِصَدَقَةٍ أَوْ مَعْرُوفٍ أَوْ إِصْلاحٍ بَي
📌 سخنان در گوشی
نجوا تنها بمعنی سخنان در گوشی نيست بلكه هر گونه جلسات سری و مخفيانه را نيز شامل میشود، زيرا در اصل از ماده نَجوَة (بر وزن دَفعَة) بمعنی سرزمين مرتفع گرفته شده است. چون سرزمينهای مرتفع از اطراف خود جدا هستند، و از آنجا كه جلسات سری و سخنان در گوشی از اطرافيان جدا میشود، به آن نجوی گفتهاند و بعضی معتقدند كه همه اينها از ماده نجات بمعنی رهايی گرفته شده است، زيرا يك نقطه مرتفع از هجوم سيلاب در امان است، و يك مجلس سرّی يا سخن در گوشی از اطلاع ديگران بركنار میباشد.
به هر حال آيه میگويد: در غالب جلسات محرمانه و مخفيانه آنها كه بر اساس نقشههای شيطنت آميز بنا شده خير و سودی نيست.
**لا خَيْرَ فِي كَثِيرٍ مِنْ نَجْواهُمْ**
سپس برای اينكه گمان نشود هر گونه نجوا و سخن در گوشی يا جلسات سری مذموم و ممنوع است، چند مورد را به عنوان مقدمه بيان يك قانون كلی، به صورت استثناء در ذيل آيه ذكر كرده میفرمايد:
مگر اينكه كسی در نجوای خود، توصيه به صدقه و كمك به ديگران، يا انجام كار نيك، و يا اصلاح در ميان مردم مینمايد. (إِلَّا مَنْ أَمَرَ بِصَدَقَةٍ أَوْ مَعْرُوفٍ أَوْ إِصْلاحٍ بَيْنَ النَّاسِ) و اين گونه نجویها اگر به خاطر تظاهر و رياكاری نباشد بلكه منظور از آن كسب رضای پروردگار بوده باشد، خداوند پاداش بزرگی برای آن مقرر خواهد فرمود.
**وَ مَنْ يَفْعَلْ ذلِكَ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّـهِ فَسَوْفَ نُؤْتِيهِ أَجْراً عَظِيماً**
اصولا نجوا و سخنان درگوشی و تشكيل جلسات سری در قرآن به عنوان يك عمل شيطانی معرفی شده است.
**إِنَّمَا النَّجْوی مِنَ الشَّيْطانِ**
نجوی از شيطان است.زيرا اين كار غالبا برای اعمال نادرست صورت ميگيرد، چون انجام كار خير و مفيد و مثبت معمولا چيز محرمانه و مخفيانهای نيست كه مردم بخواهند با سخنان درگوشی آن را انجام دهند.
ولی از آنجا كه گاهی شرائط فوق العادهای پيش میآيد كه انسان مجبور میشود در كارهای نيك از روش نجوا استفاده كند اين استثناء مكرر در قرآن آمده است. يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذا تَناجَيْتُمْ فَلا تَتَناجَوْا بِالْإِثْمِ وَ الْعُدْوانِ وَ مَعْصِيَةِ الرَّسُولِ وَ تَناجَوْا بِالْبِرِّ وَ التَّقْوی
"ای كسانی كه ايمان آوردهايد هنگامی كه نجوا میكنيد برای گناه و ستم و نافرمانی پيامبر ص نجوا نكنيد و تنها برای كار نيك و پرهيز كاری نجوا داشته باشيد".
اساسا نجوا اگر در حضور جمعيت انجام پذيرد سوءظن افراد را بر میانگيزد، و گاهی حتی در ميان دوستان ايجاد بدبينی میكند، به همين دليل بهتر است كه جز در موارد ضرورت از اين موضوع استفاده نشود و فلسفه حكم مزبور در قرآن نيز همين است.
البته گاهی حفظ آبروی انسانی ايجاب میكند كه از نجوا استفاده شود، و از جمله آن كمكهای مالی است كه در آيه فوق به عنوان صدقه از آن ياد شده است.
و يا امر به معروف كردن كه گاهی اگر آشكارا گفته شود، آن شخص، در برابر جمعيت شرمنده میشود، و شايد به همين علت از پذيرش آن امتناع ورزد و مقاومت كند، كه در آيه فوق از آن تعبير به معروف شده است.
و يا در موارد اصلاح بين مردم كه گاهی اگر آشكارا گفته شود، طرف، در برابر جمعيت شرمنده میشود، و شايد به همين علت از پذيرش آن امتناع ورزد و مقاومت كند، كه در آيه فوق از آن تعبير به معروف شده است.
و يا در موارد اصلاح بين مردم كه گاهی آشكارا گفتن مسائل جلو اصلاح را میگيرد، و بايد با هر كدام از طرفين دعوا جداگانه و به صورت نجوا صحبت شود تا نقشه اصلاحی پياده گردد.
در اين سه مورد و آنچه مانند آنست، ضرورت اقتضا میكند كه كار مثبت در زير چتر نجوا قرار گيرد.
قابل توجه اينكه موارد سهگانه فوق همه در عنوان صدقه مندرج است زيرا آن كس كه امر به معروف میكند، زكات علم میپردازد و آن كس كه اصلاح ذات البين مینمايد زكات نفوذ و حيثيت خود را در ميان مردم ادا میكند.
✍️ منبع: تفسیر نمونه
🔸 نورالهدی، آموزش زبان قرآن کریم
@Noor_Q
📌 خداوند متعال زمين را مناسب طبع شما قرار داد و موافق جسم شما، آن را گرم و سوزان نساخت تا از حرارتش بسوزيد.
و زياد سرد نيافريد تا منجمد شويد، آن را آن قدر معطر و زننده قرار نداد تا بوی تند آن به مغز شما آسيب رساند و آن را بدبو نيافريد تا مايه هلاكت شما گردد
آن را همچون آب قرار نداد كه در آن غرق شويد و نيز چنان سفت و محكم نيافريد تا بتوانيد در آن خانه و مسكن بسازيد و مردگان را (كه وجودشان در سطح زمين مايه هزار گونه ناراحتی است) در آن دفن كنيد.
آری خداوند اين گونه زمين را بستر استراحت شما قرار داد.
بیان شیوای امام سجاد علیه السلام در توضیح آیه ۲۲ سوره مبارکه بقره
✍️ ارتباط با ادمین نورالهدی 👇👇
@Noor_Hadi
#صد_آیه ۱۳
📌 وَمِنَ ٱلنَّاسِ مَن يَقُولُ ءَامَنَّا بِٱللَّهِ
و از مردم کسانی هستند که میگویند ایمان آوردیم به خدا (بقره، ۸)
✍️ نظر، انتقاد یا پیشنهاد خودتون رو به آیدی زیر ارسال کنید 🌱
@Noor_Hadi
لینک عضویت در کانال قرآنی نورالهدی
👇👇
https://eitaa.com/joinchat/4020961412C580d2f7763
آیدی ادمین کانال نورالهدی 👇👇
@Noor_Hadi