* 💠 نیمه #رجب روزی که محبوب خدا است
🔻 زمان با زمان فرق میکند و این از اسراری است که به آسانی قابل درک نیست مگر اینکه کسی در باب حکمت پی بَرَد که چرا فرق میکند؛ ولی جزء قواعد است، زمان با زمان متفاوت است.
🔸 برای همین هم قرآن از «ایام الله» زمان را تعریف میکند و نسبتِ «ایام» را به «الله» میدهد تا لیلةالقدر. لیلةالقدر یک ظرف زمان است که اینقدر برکت دارد! زمان با زمان متفاوت است. مؤمن باید بهرۀ خودش را از زمان بگیرد.
🔹 برای روز پانزدهم ماه رجب، به روایتی غیر از جریان اعمال امّ داوود، برخورد کردم. نوشته است:
🔸 «در اقبال (اقبال الاعمال) روایت کرده است که حضرت آدم (ع) عرض کرد: پروردگارا! خبر ده به من محبوبترین روزها و اوقات را. خدای متعال وحی فرمود: ای آدم! محبوبترین اوقات نزد من روز پانزدهم رجب است. ای آدم! تقرب بجوی بر من در روز نصف رجب به قربان (یعنی قربانی کردن) و ضیافت (یعنی میزبانی کردن و میهمانی دادن) و روزه و دعا و استغفار و گفتن «لاالهالّاالله». ای آدم! من مقدّر و مستور کردهام که مبعوث کنم از نسل تو کسی که فظ و غلیظ و صیحه زنندهی در بازارها نیست و حلیم و رحیم و کریم و علیم و عظیم البرکة است و مخصوص میکنم او را و امت او را به نصف رجب (به نیمۀ رجب) که در آن روز چیزی از من سؤال نمیکنند مگر آنکه عطا مینمایم و استغفار نمینمایند مگر آنکه میآمرزم و طلب رزق نمیکنند مگر آنکه میدهم و مغفرت ذنوب را از من نمیخواهند مگر آنکه از سر تقصیرات ایشان میگذرم و از من رحمت نمیخواهند مگر آنکه بر ایشان رحم میکنم. ای آدم هر که صبح کند در روز نصف رجب در حالی که صائم و ذاکر و خاشع و حفظ کنندۀ خود باشد و تصدّق دهنده از مال خود، جزائی نیست از برای او در نزد من مگر بهشت. ای آدم بگو به اولاد خود که خودشان را در ماه رجب حفظ کنند که معصیت در این ماه عظیم است.»
(إقبال الأعمال، ج۲ ص۶۵۷)
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
🔺 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد غفاری 2دی1403
نکات توحیدی در نفس و اخلاص
📌#درس_اخلاق
"در شب های ماه رجب، عمیق شویم"
💠 قالاللهتعالی:
الشَّهرُ شَهري و العَبدُ عَبدي و الرَّحمَةُ رَحمَتي فَمَن دَعاني في هذَا الشَّهرِ أجَبتُهُ و مَن سَألَني أعطَيتُهُ.
💬 ماه (رجب)، ماه من، بنده، بنده من، و رحمت، رحمت من است؛ هر كه در اين ماه مرا بخواند اجابتش كنم و هر كه حاجت آورَد، عطايش كنم.
[تعبیر: چنگ بزنی، بُردی]
✔️ سعی کنیم در این ماه زیاد امین الله رو، زیارت امیرالمومنین رو زیاد بخوانیم (با نیت انتساب و انتصاب به امیرالمومنین علیهالسلام)
تکرارش هم مانع ندارد، شاید انسان حس کند بیشتر نیاز دارد.
✔️ ممکن است انسان، خواب وارد ماه رجب بشود و خواب خارج شود با اینکه چقدر به آن نیاز داشته. چون آماده نبوده و حواسش نبوده است.
✔️ وقتی میگوییم ماه حرام، یعنی خدا یک دعوت ویژه کرده است، وقتی میگوییم مسجد الحرام، آنجا خدا مکانی قرار داده که قرب خدا دارد و بعضی از مباهات و مستحبات حرام می شود.
🎙 استادعابدینی | ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
✅ مرکزتنظیمونشرآثاراستادعابدینی
🌐 TAMHIS.IR | @Abedin
💥حضرت رسول الله(ص) اَكمَل از امیرالمومنین علی (ع) است
✍علامه #حسن_زاده_آملی (ره):
نكته 344
از جوامع روائيه مستفاد است كه حالات رعشه و نحو آن براى امير المؤمنين على عليه السلام از خشيت الهى، بيش از رسول الله صلى الله عليه و آله و سلم پيش مىآمد. و بايد همينطور باشد زيرا رسول الله اكمل از آنجناب است چنانكه امير عليه السلام خودش فرمود: انما انا عبد من عبيد محمد (ج 1 اصول كافى ص 70 مشكول) فافهم.
📚هزار یک نکته ص 178
#افضلیت_رسول_الله_بر_تمام_انبیاء_و_ائمه_ع
➕️ شب ۲۷ ماه رجب
شیخ طوسی در کتاب «مصباح» فرموده: از حضرت جواد(علیه السلام) روایت شده: همانا در ماه رجب شبی است که از هر آنچه آفتاب بر آن میتابد بهتر است و آن، شب بیست و هفتم رجب است که در صبح آن پیامبر(صلی الله علیه وآله) به رسالت مبعوث شد. برای کسی که از شیعۀ ما عمل کننده در آن شب است، پاداش نیکوکاری شصت سال مقرّر است،
به محضر آن حضرت عرض شد: عمل در آن شب چیست؟ فرمود:
چون نماز عشا را خواندی و به بستر استراحت رفتی تا پیش از نیمه شب، هر ساعتی که خواستی از بستر برمیخیزی و دوازده رکعت نماز هر دو رکعت به یک سلام می خوانی، در هر رکعت «حمد» و سوره ای از سوره های کوچک مفصّل می خوانی و کوچک مفصّل از سوره «محمّد»(ص) تا آخر قرآن است.
زمانی که از دوازده رکعت نماز فارغ شدی، در همان حال نشسته هر یک از سوره های «حمد» و «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ» و «قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ» و «قُلْ هُوَ اللّهُ أَحَدٌ» و «قُلْ یا أَیُّهَا الْکافِرُونَ» و «إِنّا أَنْزَلْناهُ» و «آیت الکرسی» را «هفت مرتبه» بخوان
و به دنبال همه آن ها این دعا را به بخوان:
الْحَمْدُ لِلّهِ الَّذِی لَمْ یتَّخِذْ وَلَداً، وَ لَمْ یکنْ لَهُ شَرِیک فِی الْمُلْک، وَ لَمْ یکنْ لَهُ وَلِی مِنَ الذُّلِّ وَ کبِّرْهُ تَکبِیراً. اللّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُک بِمَعاقِدِ عِزِّک عَلَی أَرْکانِ عَرْشِک وَ مُنْتَهَی الرَّحْمَةِ مِنْ کتابِک، وَ بِاسْمِک الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ، وَ ذِکرِک الْأَعْلَی الْأَعْلَی الْأَعْلی، وَبِکلِماتِک التَّامَّاتِ أَنْ تُصَلِّی عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَنْ تَفْعَلَ بِی مَا أَنْتَ أَهْلُهُ.
سپس بخوان هر دعایی را که می خواهی.
🇮🇷کانال بصائر
@basaeer14
🛑📸 اعمال شب و روز مبعث
🔹مبعث پیامبر اکرم، حضرت ختمی مرتبت، محمد مصطفی(صلیالله علیه و آله) از روزهای بسیار پر فضیلت به شمار میرود. از جمله اعمال این روز، زیارت حضرت امیرالمومنین (علیهالسلام) است.
➖➖➖➖➖➖➖➖
🇮🇷کانال بصائر
@basaeer14
🟢 در روز عید مبعث، تا میتوانی «صلوات» بفرست ...
🔹️حسین بن راشد گوید:
از امام صادق سلام الله علیه سؤال كردم كه آيا غير از عيدهاى مشهور، عيدى دیگر نیز هست؟
💠 حضرت فرمودند:
🌹آری، شريفتر و بافضیلتتر از همه اعیاد، روزى است كه رسول خدا صلیاللهعلیهوآله به رسالت مبعوث گرديده است؛ و آن بيست و هفتم ماه رجب است.
🔹️راوی گوید:
در این روز با فضیلت مشغول به چه عملی باشیم؟
💠 إمام صادق سلام الله علیه فرمودند:
✨ تََصُومُ و تُكثِرِ الصّلاةَ عَلَى مُحمّدٍ وَ آلِهِ عليهمالسلام.
آن روز را روزه بدار و بسيار بر محمّد و آل محمّد صلوات بفرست!
📘مصباح المتهجد، ج۱ ص۸۲۰
#عید_مبعث_مبارک