🔺#نشست_علمی ۱۰۴🔺
✅مرکز تخصصی کلام اسلامی و تفسیر واحد کرمانشاه با همکاری گروه علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران برگزار میکند 👇
📚سلسله نشستهای علمی
🌱#تدبر_در_قرآن🌱
🔸نشست اول:
«مطالعات #تدبر_در_قرآن در سده معاصر؛ ضرورتها و الزامات»
▫️ حجتالاسلام والمسلمین دکتر #علی_راد
دانشیار گروه علوم قران و حدیث پردیس فارابی دانشگاه تهران
▫️ حجتالاسلام والمسلمین #حسین_صدیقی
🕓 سهشنبه ۷ فروردین ماه ۱۴۰۳ ساعت ۲۱
🖥 پخش زنده در آدرسهای زیر 👇👇
https://www.skyroom.online/ch/aq2aq2/jalaseh
https://eitaa.com/zendegiQoran
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
🌐 کانال مرکز تخصصی کلام اسلامی و تفسیر_ واحد کرمانشاه
---------------------------------
💠 @kalamkermanshah
---------------------------------
نشست علمی ش ۱۰۴ مطالعات تدبری در سده معاصر؛ ضرورتها و الزامات .mp3
16.3M
🎙 #صوت
🔺#نشست_علمی ۱۰۴🔺
📚سلسله نشستهای علمی
🌱#تدبر_در_قرآن🌱
🔸نشست اول:
«مطالعات #تدبر_در_قرآن در سده معاصر؛ ضرورتها و الزامات»
▫️ حجتالاسلام والمسلمین دکتر #علی_راد
▫️ حجتالاسلام والمسلمین #حسین_صدیقی
🕓 سهشنبه ۷ فروردین ماه ۱۴۰۳
👌 با ما همراه باشید👇👇
🌱━💠🌸━━🌱
🌐 زندگی در متن قرآن
💠 @zendegiQoran
هدایت شده از موسسه زمام
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تفسیر لغوی قرآن در احادیث اصول الکافی
چکیده
روایات تفسیری مهمترین منبع فهم اهل البیت (ع) از قرآن کریم است. اهل بیت (ع) مفسر واقعی کلام وحی هستند و در فهم قرآنی جایگاه ویژهای دارند (مطلع). در این پژوهش با بررسی روایات واژهمحور در تفسیر قرآن یا همان لغوی در اصول الکافی که نمونه آماری ماست، ضمن وجوه معناشناسی این روایات، روششناسی تفسیر واژگانی اهل بیت ذیل آیات قرآن هم تحلیل و بررسی شده است (هدف). این مقاله با روش تحلیل محتوا شکل گرفته است (روش). بررسی این روایات نشانگر آن است که ضمن اعتبار مضمونی این روایات، روش اهل بیت در تبیین لغوی واژگان شیوههای مختلف و متمایز با روشهای رایج لغتشناسان و کتابهای لغت است؛ چراکه معصوم عموماً به وجوهی دیگر غیر از معناشناسی صرف لغت پرداخته است؛ وجوهی که جنبه معناشناسی قرآنی آن بر اساس فهم الهی بیشتر مدّنظر است تا تبیین لغوی اهل زبان (نتایج و دستاوردها).
لینک دانلود مقاله:
https://nrgs.ui.ac.ir/article_21525.html?lang=fa
@OstadRad
هدایت شده از موسسه زمام
نشست.mp3
32.64M
🎙 #صوت
🔺#نشست_علمی ۱۰۴🔺
👌کیفیت خوب
📚سلسله نشستهای علمی
🌱#تدبر_در_قرآن🌱
🔸نشست اول:
«مطالعات #تدبر_در_قرآن در سده معاصر؛ ضرورتها و الزامات»
▫️ حجتالاسلام والمسلمین دکتر #علی_راد
▫️ حجتالاسلام والمسلمین #حسین_صدیقی
🕓 سهشنبه ۷ فروردین ماه ۱۴۰۳
👌 با ما همراه باشید👇👇
🌱━💠🌸━━🌱
🌐 زندگی در متن قرآن
💠 @zendegiQoran
تحلیل ماهیت تدبر در قرآن از منظر تفاسیر امامیه
چکیده
تدبر از جمله اصطلاحات مهم در ارتباط با قرآن است که در چهار آیه قرآن بر آن تأکید شده است. این اصطلاح هر چند به ظاهر معنای روشنی دارد؛ ولی دیدگاههای مختلفی از سوی اندیشمندان عرصه تفسیر درباره آن بیان شده است. چهار دیدگاه در میان مفسران امامیه، در مفهوم تدبر، مطرح است: 1ـ اندیشه در آیات قرآن برای فهم معانی و مقاصد. 2ـ اندیشه در معانی و مقاصد آیات برای تذکر. 3ـ اندیشه در آیات قرآن برای فهم انسجام در قرآن. 4ـ اندیشه در بلاغت آیات قرآن برای فهم انسجام در قرآن. نقد و بررسی این چهار دیدگاه، ما را به دیدگاه قابل استناد به آیات قرآن در مورد «تدبر» رهنمون میشود. اندیشه در معانی و مقاصد آیات برای تذکر، همان معنای درست از تدبری است که قرآن، مخاطبین خود را به آن دعوت میکند.
کلیدواژهها: تدبر در قرآن، مفسران امامیه، ماهیت تدبر در قرآن.
لینک دانلود مقاله :
B2n.ir/d38385
@OstadRad
خاورشناسان و مولفه تمایز بخش تفسیر امامیه
✍️علی راد
چکیده:
بازیابی مولفه بنیادین و تبیین شاخص متمایز دهنده هویت تفسیر شیعه از اهل سنت از جمله دغدغه های جدی خاورشناسان در تفسیرپژوهی به شمار می آید. در این نوع از مطالعات با روش توصیفی تحلیلی داده های موجود در نصوص تفسیری امامیه نخستین بازیابی و با تفاسیر متاخر این مذهب مقایسه می شود. برایند این مطالعه کشف مولفه تمایز بخش تفسیر شیعه و تطورات احتمالی آن در تاریخ تفسیر این مذهب می باشد. مقایسه و تطبیق مولفه تمایز بخش تفسیر شیعه با تفسیر اهل سنت رهاورد دیگر این نوع مطالعه است که امکان مقایسه و ارزیابی هویت این دو جریان تفسیری را فراهم می کند. آندره ریپین و مئیر براشر دو تن از خاورشناسان علاقه مند به مطالعات تاریخ تفسیر در دو پژوهش جدی خود این مسئله را بررسی کرده اند. از نگاه ایشان مرجعیت امامان و انحصار حق تفسیر در آنان دو شاخص تمایز بخش تفسیر شیعه از اهل سنت است که با رهیافت پدیدار شناسی اثبات پذیر است. به رغم درستی نتایج این مقالات برخی از کاستی ها در ساختار، فرضیه ها، مستندات و تحلیل های آن دو وجود دارد.
کلیدواژگان: حق تفسیر ، تفسیر امامیه ، مرجعیت امامان ، نقد خاورشناسان.
لینک دانلود مقاله :
B2n.ir/p40114
@OstadRad
اخلاق تفسیر قرآن کریم
چکیده
از جمله مباحث مرتبط با پدیده فهم متن و بیان و تفسیر، اخلاق مربوط به آن است. در اخلاق فهم و تفسیر متن پرسشهایی چند مطرح است. برخی از این پرسشها عبارت است از: آیا انسان در قبال متنی که به دنبال فهم آن است مسئولیتی دارد ؟ آیا برای فهم و تفسیر متن، معیارهایی وجود دارد که ما را ازگام گذاردن در بیراهه مبرا دارد؟ و آیا هرکس برای فهم متن آزاد است و آنچه برداشت میکند را میتواند به متن مورد نظر و صاحب آن متن نسبت دهد؟ این بحث آنگاه که به متون مقدس، و در بین مسلمانان به قرآن کریم ارتباط پیدا میکند از اهمیت و حساسیت مضاعفی برخوردار میشود. در این نوشتار سعی برآن بوده است تا با تکیه بر متون اسلامی مسؤولیت اخلاقی مخاطبان متون روشن شود و حدود فهم معنا و تفسیر آن با توجه با معیارهای اخلاقی بهویژه در ارتباط با قرآن کریم به بحث گذاشته شود.
کلیدواژهها : متون اسلامی فهم و تفسیر اخلاقیات مسوولیت. لینک دانلود مقاله : B2n.ir/f71245
@OstadRad
مولفه های بنیادین امامت در نامههای معصومان
چکیده
میراث مکتوب معصومان علیهم السلام از آن روی که به بیان و بنان خود ایشان نگاشته شده، از اهمیتی دوچندان در اکتشاف دیدگاه اهلبیت علیهم السلام در ساحتهای گوناگون معرفت دینی برخوردار است. این نگاشتهها، سنجۀ عیار ارزیابی سایر گزارهها و متون نیز به شمار میآیند. نامههای معصومان، از جمله میراث مکتوب و لکن مغفولی است که چندان در مطالعات امامتپژوهی شیعی مورد واکاوی قرار نگرفته است. در این پژوهه، ابعاد امامت با تکیه بر نامههای امام علی علیهم السلام تا امام باقر علیهم السلام تحلیل شده است. برابرِ این نصوص مکتوب، امامت یک مفهوم چندبُعدی است که این ابعاد از یکدیگر قابل انفکاک نیستند. لازمۀ پیشوایی امت، دارا بودن اوصاف الاهی، اتصاف به پیامبر و بهرهمندی از صفات شخصی بارز است.
کلیدواژهها : امامت مکاتیب الائمه علیهم السلام نصوص امامت نظریۀ کلامی.
لینک دانلود مقاله : B2n.ir/k34158
@OstadRad
اری روبین و نظریه امامت موروثی شیعه (در بوته سنجش)
چکیده
اری روبین در پژوهش خود با روش تاریخی توصیفی، اعتقاد به امامت موروثی را به شیعه نسبت داده است. وی در مستندسازی نظریه امامت موروثی، به احادیث اخوت، پسر نداشتن حضرت محمد صلوات الله و خویشاوندی علی علیه السلام با ایشان، استناد جسته است. آنچه در ایراد بر ادعای روبین میتوان مطرح کرد این است که، ایشان در بررسی یکی از اصلی ترین مؤلفه عقیدتی شیعه، بدون بررسی آیات مربوط به وراثت و تحلیل جامع از روایات مربوط به آن، صرفاً با استناد به رویدادی تاریخی و بعضی از روایات مربوط به خلقت نوری که مربوط به فضایل اهلبیت علیهم السلام است، اعتقاد به امامت وراثتی را به شیعه نسبت داده است؛ علاوه بر این، به نظر میرسد داشتن پیشفرض مذهبی و نگاه عرفی به مسئله امامت، موجب شده است تا چنین اعتقادی را به شیعه نسبت دهد. در بررسی و نقد این نظریه با استناد به بعضی از آیات مرتبط و روایات وارده در کتب روایی معتبر، ضمن ردّ انتساب مذکور، نظریه صواب در ادله شیعه بر امامت ائمه علیهم السلام بیان شده است.
کلیدواژهها : اری روبین امامت وراثت نقد مستشرقان احادیث وراثت .
لینک دانلود مقاله : B2n.ir/z92918
@OstadRad