May 11
اسطوره بخارا .pdf
1.05M
منتشر شد
⚡️اسطوره بخارا ؛ برترین پژوهش حدیثی الازهر در بوته نقد (۲)
🔎✒️ علی راد
مسئله اصلی این مقاله تحلیل انتقادی رویکرد و محتوای کتاب «طعون و شبهات الشیعة الأمامیة حول صحیح البخاری و الرد علیها » در نام گذاری محمد بن اسماعیل بخاری به لقب امیر المومنین فی حدیث است. مولف کتاب این لقب را مشهور ، صحیح و بی نیاز از بحث و نظر میداند . پژوهه فرا رو با بهره گیری از نقد تاریخی به مثابه روش تحلیل و لقب پژوهی اجتهادی به مثابه منطق توصیف ساختار، مضمون و تاریخ گذاری القاب علمی ، رَوایی و صحت ادعای مولف کتاب را به آزمون سپرده است. یافته های مقاله اثبات می کند که مبانی این ادعا مخدوش است ، رویکرد و روش اثبات آن سست و با اصول و قواعد لقب پژوهی اجتهادی ناسازگار است. دستاورد مقاله تبیین اثر پذیری این ادعا از اندیشه های سلفیان معاصر در اسطورهسازی از بخاری به منظور ایجاد هراس و انسداد در مسیر جریان نقد بخاری است که در سده معاصر از سوی جریان های حدیث پژوهی اهل سنّت ، امامیه و خاورشناسان در حال توسعه است . @OstadRad
منتشر شد
طومار (2)
✍ علی راد
لینک دانلود
https://jap.isca.ac.ir/article_75316.html
@OstadRad
تحلیل انتقادی صوفیانگاری حضرت عیسی با تأکید بر گزارههای عهد جدید چکیده :
با آغاز مطالعات انتقادی کتاب مقدس در قرن هجدهم میلادی و بحث درباره شخصیت تاریخی حضرت عیسی(ع)، زندگی اجتماعی وی نیز مطمحنظر قرار گرفت و به ارائه دو نظریه متفاوت در قالب ایشان انجامید: حضرت عیسی(ع) به مثابه زاهدی اخلاقمدار یا مصلحی انقلابی. با توجه به برخی گزارههای عهد جدید و بافت سیاسی ـ اجتماعی زمانه حضرت عیسی(ع)، به نظر میرسد خوانش زاهدانه جامع و مبتنی بر جملگی گزارشها از زندگی آن حضرت نیست. این پژوهش با تحلیل فرازهایی از عهد جدید، ارائة سیمای صرفاً اخلاقی و متغافل از رخدادهای اجتماعی حضرت عیسی(ع) را نقد میکند. سپس بر پایه تحلیل تاریخی دوران شکلگیری مسیحیت، زمینههای ظهور این دیدگاه را بررسی میکند. تحلیل متنی گزارههای عهد جدید درباره عملکرد اجتماعی حضرت عیسی(ع) نشان میدهد که وی افزون بر اهتمام به مباحث اخلاقی، بر اصلاح جامعه و حاکمیت نیز تأکید داشته و ارائه تصویری صرفاً اخلاقی و متسامح معلول غلبه خوانش اخلاقی و مسامحهگرایانه پولس، تضعیف مسیحیان و حمایت امپراتوری روم از آیینهای اخلاقمحور و به چالش کشیده شدن انتظار مسیحا پس از تصلیب حضرت عیسی(ع) بوده است.
کلمات کلیدی : شخصيت اجتماعي حضرت عيسي(ع) , اخلاق فردگرايانه , پولس , عهد جديد, تحليل انتقادي . لینک دانلود :
http://marefateadyan.nashriyat.ir/node/2020853
•┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
@OstadRad
Books : https://B2n.ir/r67349 Articles : https://B2n.ir/j95840 Lectures : https://B2n.ir/w50917
تاریخ علم پزشکی مسلمین در کتب تراجم و رجال
جدا سازی اعضای متصل نوزاد
✍️علی راد ابن ماکولا در معرفی أخرم بن مالك بن جعفر در وجه تسمیه او به أخرم به این نکته اشاره می کند که هنگام تولد انگشت ابهام پایش به بینی او متصل بود لذا با استفاده از آهن بخشی از بینی او بریده شد .
عبارت ابن ماکولا چنین است :
« الأخرم بن مالك بن جعفر بن كلاب بن ربيعة بن عامر بن صعصعة بن معاوية بن بكر ابن هوازن بن منصور بن عكرمة بن خصفة بن قيس بن عيلان ، سمى بذلك لان أمه ولدته وإبهام رجله ملتصقة بأنفه فقطعت بحديدة » ( ابن ماكولا , إكمال الكمال , ج 1 , ص 37 ) .
درباره چند و چون این عمل جراحی در دوران نوزادی اطلاعات گسترده ای در اختیار نداریم اما همین مقدار گویای تبحر پزشگان مسلمان در جدا سازی اعضای متصل نوزدان در قرون اولیه است به گونه ای که جان نوزاد به خاطر نیفتد هر چند که نشانه های جراحی بر اندام او باقی می ماند . بایسته است که پژوهشگران در مطالعه القاب دقت بیشتری نموده و به دلالت های مختلف آنها توجه ژرف نمایند .
@OstadRad
گونهشناسی احادیث تفسیری؛ از نظریه تا تطبیق ✍ علی راد
چکیده
تفسیر روایی، کهنترین نظریه تفسیری قرآن به شمار میآید و پیشینه آن به عهد نبوی میرسد. از جمله مؤلفههای متمایز کننده این نظریه از سایر نظریههای تفسیری، مؤلفه منبع (روایت تفسیری)است. در این نظریه، سنّت یا حدیث، به عنوان منبع اصلی، به دو نوع «قرآنشناسی» و «تبیینی»قابل تقسیم است. احادیث تبیینیویژهتر از قرآنشناسی بوده و به روایاتی اطلاق میشود که حاوی آگاهیهای متناسب و مؤثر در تبیین مدلولها و مقصودهای قرآنی بوده یا مفاهیم آیات را در تحلیل حوادث و مسائل به کار برده باشند. شاخص روایاتتبیینی در مقایسه با احادیث قرآنشناسی عبارت است از متنمحوری و دلالت تبیینی؛ یعنی روایتی که عمل تبیین آیه یا سوره در آن رخ داده باشد. مراد از تبیین نیز عرضه مدلول قرآنی در سطوح زبانی، مفهومی و مقاصدی است. اشتراک موضوع با قرآن، کارکرد معناشناختی و اعتبار مصدر از شرایط روایات تبیینیاست. در این پژوهه، چیستی، شرایط روایت تفسیری، گونهشناسی روایات تفسیری، رهیافت معیار و رویکردهای کهن و جدید در این مقوله با رویکرد انتقادی بررسی شده است.
کلیدواژهها " احادیث تفسیری تفسیر اهلبیت تفسیر روایی روششناسی تفسیر گونهشناسی احادیث.
لینک دانلود مقاله :
http://exegesis.riqh.ac.ir/article
_12418.html
🆔✨@OstadRad✨
May 11