بررسی تطبیقی تواتر روایات ادیان ابراهیمی در مورد نبرد آخرالزمان
چکیده
از چالش های میان ادیان، آموزه های مشترکی است که با تفاوت هایی میان ادیان مطرح شده و در هر یک به روش خود به اثبات می رسد. یکی از راه های قابل قبول برای اثبات این آموزه ها شیوه پیشنهادی تواتر فرادینی از چالش های میان ادیان آموزه های مشترکی است که با تفاوت هایی میان ادیان مطرح شده و در هر یک به روش خود به اثبات می رسد. یکی از راه های قابل قبول برای اثبات این آموزه ها شیوه پیشنهادی تواتر فرادینی است. در این پژوهش با روش عقلانی تواتر فرادینی و آسیب های پیش روی آن طرح و پاسخ داده شده و روشن شده که تواتر فرادینی بر اساس آموزه های عقلانی و دینی می تواند، به عنوان راه کار مشترکی برای اثبات وجه مشترک آموزه های همسان در ادیان به کار گرفته شود. این روش، به عنوان نمونه بر نبرد آخر الزمان قابل تطبیق است و آسیب هایی از قبیل گزارش های متناقض و اقتباس مانع آن نیست. اقتباس و وجود گزارش های متناقض از جمله آسیب های فرا روی فرضیه تواتر فرا دینی است که در اعتبار نتایج آن اثر سلبی دارد. در این پژوهش کارکرد این فرضیه در اثبات آموزه نبرد آخرالزمان به آزمون نهاده شده و آسیب های فرا روی آن ارزیابی شده است و فرایندی به عنوان راه کار برای رفع آسیب های محتمل آن پیشنهاد شده است. در نهایت، نظریه تواتر فرا دینی می تواند در زمینه های گوناگون سودمند باشد منجر به ایجاد روابط مثبت بین ادیان شود.
لینک دانلود مقاله :
B2n.ir/a39360
@OstadRad
فقاهت فراتر از دانسته های معمولی اصولی و فقهی است؛ از این مهارت و تخصص ویژه می طلبد؛ استنباط حکم، نیازمند مطالعات میان رشته ای پیگیر و دقیق است که تعداد اندکی از افرادی به این جایگاه علمی دست می یابند. این کتاب تلاشی است برای آشنایی دانشجویان با چگونگی استنباط فقیهان از احادیث فقهی؛ بررسی فقهی روایات (کتاب صوم) مبتنی بر روش و اصول استنباط فقه شیعی و کاربست قواعد فهم حدیث موضوع اصلی این اثر است. مبنای گزارش احادیث، کتاب صوم وسائل الشیعه شیخ حر عاملی است. معناشناسی واژگان و اصطلاحات کلیدی احادیث، استخراج احکام و نکات فقهی به همراه تحلیل آراء و انظار فقیهان از مهم ترین محورهای اساسی این کتاب است که چگونگی دلالت احادیث بر احکام روزه را به بحث نشانده است. لینک خرید : B2n.ir/u20847
@OstadRad
❤️علامه طباطبایی شاگرد رمضان و سحر بود!
🌺آیت الله العظمی جوادی آملی:
غالب نوشتههای سيدنا الاستاد مرحوم علاّمه طباطبايی در ماه مبارك رمضان بود، شب را تا صبح بيدار بودند و مینوشتند؛
وقتی تفسير را نگاه میكنيد بعد از تبيان مرحوم شيخ طوسی، مجمع البيان مرحوم امين الاسلام طبرسی؛ بعد از چند قرن تازه نوبت به مرحوم فيض میرسد آن هم حرف تازه بسيار كم آورده، بعد هم میبینید مرحوم علامه طباطبايی صف كشيده در برابر اينها. اينها شاگرد ماه رمضاناند، شاگرد سحرند، شاگرد گريهاند.
گریه شام و سحر شكر كه ضايع نگشت
قطره باران ما گوهر يكدانه شد
كسی كه بگويد: خدايا آمدم! چيز میگيرد.
📌سیره فرزانگان، عبدالحسن بزرگمهرنیا، نشر سامان دانش، به نقل از:
📌خطبههای نماز جمعه، ۷۸/٩/١٢، آیت الله العظمی جوادی آملی
تصحیح احادیث مقلوبه به مثابه آزمون در کشاکش نفی و اثبات
علی راد
چکیده
قلب به معنای وارونه ساختن بخشی از سند یا متن حدیث با گونه های متنوع آن از جمله اسباب ضعف هماره مورد توجه دانشوران علم نقد الحدیث بوده است . احادیث آمیخته به قلب شایسته استناد نیستند و قلب عمدی حدیث سبب تضعیف راوی و از عوامل ترک احادیث او دانسته شده است. از جمله چالش های قلب حدیث مسئله مستثنیات آن هم چون بهره وری از قلب حدیث به مثابه شیوه ای برای اختبار محدّثان و فقیهان است . این مقاله به نقد و ارزیابی این مهم در تاریخ حدیث مسلمین پرداخته است .
لینک دانلود مقاله : http://jap.isca.ac.ir/article_75486.html
@OstadRad
معرفی کتاب : نقدهای علامه طباطبایی بر علامه مجلسی : تالیف : محقق عالیقدر آیت الله مرتضی رضوی بخشی از مقدمه کتاب : علامه طباطبایی سه مجلد از بحار را تصحیح کرده است. ایشان هرگز در صدد تصحیح نسخه های خطی یا چاپ پیشین نبوده اند . کاری که ایشان انجام دادند " نقد " است نه تصحیح. تلاقی این دو اندیشمند مجلسی و طباطبایی در حساس ترین اصول و مسائل است از قبیل علم و ماهیت علم ؛ توحید ؛ چگــــــونگی آغـــــاز آفرینش ، پدیده ی اولیه کــــائنات ؛ قضا و قدر ، جـــبر و اخـــتیار ، عدل الهی و معاد است یعنی در واقع ، تنها نکات مهم و دقیق و مسائل اساسی (که حتی می توان گفت سرنوشت علوم ما را تعیین می کنند) چالش میان این دو بزرگوار، بوده است.
لینک دانلود کتاب :
B2n.ir/w40378
@OstadRad
دوگانه خدیجه (س) و عایشه در سیره نگاری نبوی
انگاره عایشه باکره و سیاست در نقد تاریخی دنیس اسپیلبرگ
✍️ علی راد
از جمله مشهورات مقبول در سیره نگاری رسول خدا ( ص ) توسط جریان های غیر امامیه تلاش جدی بر باکره نشان دادن و تقلیل سن عایشه هنگام ازداوج با آن حضرت است. در سویه مقابل این جریان ها هر دو امتیاز مذکور را از خدیجه (س) نفی و تلاش می کنند او را زنی میان سال به تصویر کشیده که فرزندانی نیز از همسران پیشین خود داشت و بدین سان دوگانه تقابل فضایل زنانه خدیجه – عایشه در میراث مسلمین پدید آمد و در تصویر این دو بانو نقش جدی را در اذهان ایفا نمود. امتداد تاریخی این دوگانه تا دوره معاصر ادامه دارد ولی با نقد تاریخی برخی از خاورشناسان در نشان دادن سرچشمه های این دوگانه اثبات گردید که انگاره باکرگی عایشه و سن اندک وی در ازدواج با رسول خدا (ص) از زمینه سیاسی در پدیداری و تثبیت برخوردار است که متون آن را باید در پرتو اندیشه سیاسی خلافت عباسیان تاریخ گذاری و تحلیل نمود. از نگاه دکتر دنیس اسپیلبرگ کمسن جلوه دادن عایشه هنگام ازدواج در منابع برای تأکید بر باکره بودن وی صورت گرفتهاست زیرا این باکره بودن دارای اهمیت زیادی برای حکومت خلفای عباسی بوده تا به وسیله آن مقام عایشه را بالابرده و تأییدی برای نقطهنظرشان در قضیه جانشینی محمد (ص) باشد.
D. A. Spellberg, Politics, Gender, and the Islamic Past: the Legacy of A'isha bint Abi Bakr, Columbia University Press, 1994, p. 40
انگاره باکرگی عایشه که در اندیشه سلفیان معاصر از اصالت و اعتباری کهن برخوردار است در مقابل با این نقدها در مقام پاسخ درآمده و در آثاری تلاش نمودند با روش های سنّتی و کاملاً ایدئولوژیک اعتبار این انگاره را بازخوانی کنند.
الف) السنا الوهاج في سنة عائشة عند الزواج : فهد الغفیلی
ب) دفع شبهات الطاعنين عن-حديث زواج النبي من عائشة وهي بنت تسع سنين : محمد سید احمد شحاته.
🆔@OstadRad
خديجة_بنت_خويلد_عليها_السلام_امة_جمعت_في_امرأة.pdf
15.92M
📚 خدیجة بنت خويلد أمة جمعت في امرأة (۴ جلد)
✏️نویسنده: سید نبیل حسنی
🇮🇶 ناشر: العتبة الحسينية المقدسة / کربلا
⏳تاریخ نشر: ۱۴۳۲ ه.ق / چاپ اول
📄 تعداد صفحات: ۱۲۳۰
🔆 پژوهشی گسترده و جامع درباره حیات, سیره و زمانه حضرت خدیجه ( س ) .
@OstadRad
شيوههای زودبازده شرقشناسان در مطالعات حديثی
✍ علی راد
اشاره
در ضرورت استفاده از شيوه ها و روش های پژوهشی جدید در حوزه حديث پژوهی تردیدی نیست : مستشرقان، در مطالعات خود شيوه ای كارامد و زودبازده دارند كه می توان از اين روش ها، در مطالعات حديثی بهره جست.
لینک دانلود مصاحبه؛
B2n.ir/j27149
@OstadRad
🔺#نشست_علمی ۱۰۴🔺
✅مرکز تخصصی کلام اسلامی و تفسیر واحد کرمانشاه با همکاری گروه علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران برگزار میکند 👇
📚سلسله نشستهای علمی
🌱#تدبر_در_قرآن🌱
🔸نشست اول:
«مطالعات #تدبر_در_قرآن در سده معاصر؛ ضرورتها و الزامات»
▫️ حجتالاسلام والمسلمین دکتر #علی_راد
دانشیار گروه علوم قران و حدیث پردیس فارابی دانشگاه تهران
▫️ حجتالاسلام والمسلمین #حسین_صدیقی
🕓 سهشنبه ۷ فروردین ماه ۱۴۰۳ ساعت ۲۱
🖥 پخش زنده در آدرسهای زیر 👇👇
https://www.skyroom.online/ch/aq2aq2/jalaseh
https://eitaa.com/zendegiQoran
🔰🔰🔰🔰🔰🔰
🌐 کانال مرکز تخصصی کلام اسلامی و تفسیر_ واحد کرمانشاه
---------------------------------
💠 @kalamkermanshah
---------------------------------
نشست علمی ش ۱۰۴ مطالعات تدبری در سده معاصر؛ ضرورتها و الزامات .mp3
16.3M
🎙 #صوت
🔺#نشست_علمی ۱۰۴🔺
📚سلسله نشستهای علمی
🌱#تدبر_در_قرآن🌱
🔸نشست اول:
«مطالعات #تدبر_در_قرآن در سده معاصر؛ ضرورتها و الزامات»
▫️ حجتالاسلام والمسلمین دکتر #علی_راد
▫️ حجتالاسلام والمسلمین #حسین_صدیقی
🕓 سهشنبه ۷ فروردین ماه ۱۴۰۳
👌 با ما همراه باشید👇👇
🌱━💠🌸━━🌱
🌐 زندگی در متن قرآن
💠 @zendegiQoran