📚برشی از کتاب
🔻بسیاری از اصول و استانداردهای کلی ما در زندگی، در نگاه خودمان، به مثابه حکمهای اخلاقی هستند، نظیر اینکه: «باید همیشه در اوج باشم» و «باید همیشه موفق باشم».
هنگامی که این بایدها بهعنوان احکام اخلاقی پذیرفته شوند، به نوعی معیار قضاوت دربارهی ارزشمندی و اعتبار خویشتن یا دیگران تبدیل می شوند.
مثلاً، جملهی «همیشه باید در اوج باشم»، دلالت بر این موضوع دارد که «اگر در اوج نباشم، فرد بیارزشی هستم» و یا اینکه «اگر بهترین شرایط زندگی را نداشتم، مستحق خوشبختی نیستم».
احکام به ظاهر اخلاقیِ بایددار باعث انتقاد از خود، احساس گناه و حالت شرمندگی میشوند.
حتی اگر در واقع یک معیار دینی و یا قانونی و اخلاقی را نیز زیر پا نگذاشته باشیم، احساس گناه برای خود فراهم می کنیم.
🔻اِلیس (۱۹۹۴) به این نکته اشاره کرده است که اکثر این «بایدها»، شامل ایدههای غیرمنطقی، بیش از حد تعمیمدادهشده و ناکارآمد هستند.
📚 کتاب: فنون شناختدرمانی
🖊 ترجمه: دکتر لادن فتی، و همکاران
📌به مناسبت سرفصل دوره مدیریت ذهن در جلسه آینده...
#مدیریت_ذهن
#عزت_نفس
#تحریف_ذهنی
#منفی_نگری
#گفتگوی_درونی
@POLKHOSHBAKHTI
⁉️ مردان تمایل دارند از همسرشان چه چیزی بشنوند؟
💓مردان تمایل دارند بشنوند که جذاب هستند.
☘ مثال: امروز چقدر خوشتیپ و جذاب به نظر میرسی.
💓 تمایل دارند بشنوند که الهامبخش یا اثرگذار هستند.
☘ مثال : حرفهایت خیلی خوب بود. مرتباً به آنها فکر میکنم.
💓 تمایل دارند با آنها روراست باشید. در واقع مردان رفتارهای ضد و نقیض و مبهم را درک نمیکنند. با آنها رو راست باشید، از احساساتتان به طور مستقیم صحبت کنید نه با ابهام و کنایه.
☘ مثال: اوقاتی را که امروز با هم گذراندیم بسیار برایم لذتبخش بود. دوست دارم این اوقات بیشتر و بیشتر شود.
*به صورت کلامی و با زبان بدن رضایتتان را نشان دهید*
💓 تمایل دارند بدانند که شما به تلاششان اهمیت میدهید.
☘ مثال: کاملاً آگاهم که از ماه گذشته تا الان، واقعاً برای رفاه من و فرزندان تلاش مضاعف کردهای و این بسیار برایم ارزشمند است.
💓 تمایل دارند که قدرتمند، توانمند و قهرمان دیده شوند. از باز کردن در بطری گرفته تا انجام فعالیتهای پیچیده؛ بنابراین هیچگاه سعی نکنید تمایل غریزی آنها به قهرمان بودن را با انتقادهای نابهجا خراب کنید.
☘ مثال: احساس میکنم تعمیر این وسیله به کمک تو نیازمند است، زیرا همیشه توانستهای به بهترین نحو وسایل را به شکل اولشان در آوری.
@POLKHOSHBAKHTI
#تغییر_جزئی_و_نتیجه_بزرگ
💠 گاهی بین زن و شوهر سر قضیهای #مشاجره میشود و زن یا مرد به همسرش میگوید: "مطمئنم فلان مطلب را به من #نگفتی" و همسرش نیز با عصبانیت میگوید: "گفتم!" و سر همین قضیه، بگو مگو و مشاجرهی سختی رخ میدهد.
💠 پیشنهاد میشود با یک تغییر جزئی در #الفاظ خود از ایجاد مشاجره و تشدید شدن ناراحتی و عصبانیّت یکدیگر جلوگیری کنید! مثلاً به همسرتان بگویید: "اگر فلان مطلب را گفتی شرمنده من #نشنیدم." یعنی کلمهی "شرمنده نشنیدم" را بجای کلمه "نگفتی" به کار ببرید تا همسرتان #عصبانی نشده و فضای زندگی متشنّج نگردد.
@POLKHOSHBAKHTI
‼️تحقیقات نشان داده بچههای ۴ تا ۵ سالهای که سه تا پنج بار در هفته برایشان کتاب خوانده میشود، نسبت به سایر همسالان خود، تیز فهم تر هستند !
📖 #کتاب خواندن برای بچهها کاری است که حتی والدین شاغل هم میتوانند انجام دهند. کتاب خواندن برای فرزندتان، تاثیرات ماندگار هم برای شما و هم برای کودک تان دارد. با این کار می توانید کیفیت زمان با هم بودنتان را بالا ببرید، چون فرزندتان می داند که در این هنگام، تمام تمرکز و حواس پدر یا مادرش فقط معطوف به اوست
✅کتاب خواندن برای فرزندتان به نفع مهارتهای خواندنی او در مدرسه نیز خواهد بود.
#کتابخوانی #تربیت_فرزند
@POLKHOSHBAKHTI
'
🔹کودک خود را شرطی دوست نداشته باشید!
نگین بچه خوبی باشی دوست دارم
نمره خوبی بیاری دوست دارم
این نوع رفتار والدین باعث میشود کودکان احساس کنند خودشان به تنهایی دوستداشتنی نیستند
و این باعث آسیب جدی برای سلامت روان کودک شما میشود و حس طردشدگی، ناکافی بودن و بیارزشی به آنها میدهد
کودکان خودتان را بیواسطه به خاطر وجود خودشان دوست داشته باشید.
#تربیت_فرزند
@POLKHOSHBAKHTI
May 11
💠 #کف_زدن_شیطان
🔴 #پیامبر_صلی_الله_علیه_و_آله
💠اِذا اخَتَصَمَتْ هِیَ وَ زَوجُها فیالبَیتِ فَلَهُ فی کُلِّ زاویَهٍ مِن زوایَا البَیتِ شَیطانٌ یُصفِّقُ و یَقولُ: فَرَّحَ اللهُ مَن فَرَّحَنی!
💠 زمانی که زن با همسرش در منزل #دعوا و مشاجره میکند (دقیقاً) در همان زمان در هر یک از زوایای منزل یک #شیطان مشغول کف زدن و شادمانی است و میگوید: خدایش خوشحال کند کسی که مرا این چنین شاد و #خوشحال کرده است!
📙 لئالیالأخبار،ج ۲،ص ۲۱۷
@POLKHOSHBAKHTI
🔴 #گلایه_اطرافیان_از_همسر
💠 گاه اطرافیان و یا خانواده شما از همسرتان #بدگویی کرده و یا گلایهای را مطرح میکنند.
💠 در این مواقع باید با حفظ #ادب و احترام نسبت به فرد گلایه کننده، نیّت خیر همسرتان و یا توجیههایی که باعث کم شدن #بدبینی اطرافیان نسبت به همسرتان میشود ابراز کرده و حافظ #آبرو و اسرار او باشید!
💠 از طرفی تا میتوانید گلایه خانواده خود را به همسرتان نرسانید چرا که زمینهساز #کینه، فتنه، بدبینی و سردی روابط میگردد!
💠 به تدریج باید با رفتار و گفتار خود دلهای دو طرف را به هم #نزدیک کنید.
💠 در مواقعی که گلایهی آنها اساسی و بزرگ است حتما به #مشاور_دینی خانواده مراجعه نمایید!
@POLKHOSHBAKHTI
🔴 #آداب_صدا_زدن
💠 وقتی در مورد همسرتون صحبت میکنید از اسامی اشاره مثل "این" یا "اون" و همچنین کلمههایی مثل "ببین"، "الو" و "آهای" استفاده نکنید.
💠وقتی همسرتان شما را صدا میزند با علاقه بهش جواب بدید! مثلا به جای گفتن: "هااان!؟" یا گفتن یک "بله" خالی به او بگویید: بله عزیزم، جان دلم یا جانم و ...
💠مطمئن باشید در ازای احترام گذاشتن خودتان احترام میبینید. زیبا صداکردن زن و مرد، بهترین شیوه برای ابراز محبت و نوعی شخصیت دادن به طرف مقابل است.
@POLKHOSHBAKHTI