🍃
پيامبر خـدا صلىاللهعليهوآله
الَّذي بَعَثَني بِالحَقِّ لَتَموتُنَّ كما تَنامونَ، و لَتُبعَثُنَّ كما تَستَيقِظونَ، و ما بَعدَ المَوتِ دارٌ إلاّ جَنَّةٌ أو نارٌ.
سوگند به آن كه مرا به حق برانگيخت،
همچنان كه مىخوابيد، مىميريد
و همچنان كه بيدار مىشويد، برانگيخته مىشويد.
بعد از مرگ سرايى جز بهشت يا دوزخ نيست.
🌷
📚 بحار الأنوار، ج٧، ص۴٧، ح٣١
#حدیث
🍃 ﷽ 🍃
«وَالَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَآمَنُوا بِمَا نُزِّلَ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَهُوَ الْحَقُّ مِنْ رَبِّهِمْ كَفَّرَ عَنْهُمْ سَيِّئَاتِهِمْ وَأَصْلَحَ بَالَهُمْ»
و کسانی که ایمان آوردند و کارهای شایسته انجام دادند و به آنچه بر محمد (ص) نازل شده - و همه حقّ است و از سوی پروردگارشان - نیز ایمان آوردند، خداوند گناهانشان را میبخشد و کارشان را اصلاح میکند!
🌺
📗 سوره محمد، آیه ٢
#قرآن
✨ امیرالمؤمنین عـلـے عليهالسلام
إنّ تَقوَى اللّهِ دَواءُ داءِ قُلوبِكُم، و بَصَرُ عَمى أفئدتِكُم، و شِفاءُ مَرَضِ أجسادِكُم.
تقواى خدا، داروى درد جانهاى شما و بينا كننده كورى دلهاى شما و شفابخش بيمارى كالبدهاى شماست.
🌺
📚 نهج البلاغة، خطبه ١٩٨
#حدیث
💫 امامـ كـاظـم عليه السلامـ
ما مِن شَيءٍ تَراهُ عَينُكَ إلاّ و فيهِ مَوعِظَةٌ.
هيچ چيزى نيست كه چشم تو آن را ببيند مگر اينكه در آن پند و موعظه ای است.
🌸
📚 بحار الأنوار، ج٧١، ص٣٢۴، ص١۴
#حدیث #امام_کاظم
🌱
امامـ كـاظـم عليهالسلامـ
از ابوذر سؤال شد: دارايى تو چيست؟
پاسخ داد عملم.
به او گفته شد: ما از تو درباره زر و سيم مى پرسيم؟
گفت: من روز خود را كه شروع مىكنم، به فكر شبم نيستم و شبم را كه مى آغازم در انديشه روز بعد نيستم (كه در نتيجه مال و ثروتى بيندوزم).
ما كندويى داريم كه بهترين كالاى خود را در آن انبار مىكنيم. از رسول خدا صلى الله عليه و آله شنيدم كه مىفرمايد: كندوى مؤمن قبر اوست.
🌹
📚 الأمالي للطوسي، ص٧٠٢
#حدیث #امام_کاظم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لطفا زندگی کن🌸
خودت را عادت نده به دلشوره
به اینکه آخرش چی میشه🍃🌸
اگر مسئله ای ازعهده تو خارج است
بسپار به خدا و با اعتماد به او زندگی کن
خدا طوری درست میکنه که خودت هم باورت نشه🍃🌸
🍃 ﷽ 🍃
«وَإِنَّ لَكُمْ فِي الْأَنْعَامِ لَعِبْرَةً نُسْقِيكُمْ مِمَّا فِي بُطُونِهَا وَلَكُمْ فِيهَا مَنَافِعُ كَثِيرَةٌ وَمِنْهَا تَأْكُلُونَ»
و برای شما در چهارپایان عبرتی است؛ از آنچه در درون آنهاست (= از شیر) شما را سیراب میکنیم؛ و برای شما در آنها منافع بسیاری است؛ و از گوشت آنها میخورید.
🌺
📗 سوره مؤمنون، آیه ٢١
#قرآن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آدم ها رو خسته نکنید...
از خوب بودن...
از مورد اعتماد بودن...
از ساده بودن...
از مهربون بودن...
این روزا تنها چیزی که پیدا نمیشه
آدمیه که کنارتون بمونه...
بدون اینکه به منفعت خودش فکر کنه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هرروز بخند،
ومشکلاتت روبزرگ نکن.
همه چیزدراین دنیا موقتی است،
حتی روزهای بد و شبهای
بی خوابی.
💠 #دوستی_دنیا
🔹 امام حسن (علیه السلام):
هرکس دنیا را دوست بدارد، بیم آخرت از دل او می رود و آنکه حرصش در دنیا زیاد باشد، بهره ای جز دوری از دنیا ندارد و نیز خشم خدا بر او زیاد میشود، انسان پارسا قانع است و چیزی از روزی او کاسته نمیشود، پس برای چه شتاب در آتش کنید، شکیبایی و صبر است که سبب آسایش دراز و خوشبختی فراوانی میشود.
📚ارشادالقلوب/ج1/ص58
182 - پس هر که از انحراف یا گناه وصیّت کننده بیم داشت، و میانشان سازش داد، گناهی بر او نیست همانا خدا آمرزندهی مهربان است
183 - ای اهل ایمان! روزه بر شما واجب شد چنان که بر امّتهای گذشته واجب شده بود، باشد که پرهیزکار شوید
184 - روزهای شمرده شدهای را [روزه بدارید] و هر که از شما بیمار یا در سفر باشد، روزهای دیگری [روزه بگیرد]، و بر کسانی که روزه طاقت فرساست در عوض [هر روز] تهیدستی را طعام دهند، و هر که با میل کار خیری کند آن برایش بهتر است، و روزه گرفتن برای شما بهتر است، اگر میدانستید
185 - ماه رمضان ماهی است که قرآن به عنوان راهنمای مردم و حجّتهای روشنگر و فارق میان حق و باطل در آن نازل شده است پس هر که از شما این ماه را دریافت، روزه بگیرد و هر که بیمار یا در سفر بود، به همان تعداد در روزهای دیگر [قضا کند] خدا برای شما آسانی میخواهد و سختی نمیخواهد و تا [بدین ترتیب] [تعداد] روزها را کامل کنید و خدا را به خاطر این که هدایتتان کرده بزرگ دارید، و باشد که سپاسگزاری کنید
186 - و چون بندگان من از تو در بارهی من بپرسند، همانا من [به آنها] نزدیکم و دعای دعا کننده را وقتی که مرا بخواند پاسخ میدهم، پس آنها نیز دعوت مرا اجابت کنند و به من ایمان بیاورند، باشد که راه یابند
#سوره_بقره_آیات_182تا 186
#ص28
🌺نکات تفسیری صفحه ۲۸:🌺
🌴آیه2⃣8⃣1⃣🌴
🌹تغییر وصیت نامه:
در آیه ی قبل از هر گونه تغییر در مفاد وصیت نامه الهی نهی شده بود. در این آیه به برخی موارد استثنا شده از این حکم اشاره می شود. اگر وصی انحرافی در مضمون وصیت مشاهده باشد؛ خواه این انحراف غیر عمدی﴿جنف﴾ باشد، خواه عمدی ﴿اثم﴾، حال اگر وصیت کننده زنده باشد،به او تذکر می دهند تا وصیت نامه را اصلاح کند اگر از دنیا رفته باشد، وصی او موظف به اصلاح آن است، از دیدگاه فقه اسلامی، اصلاح و تغییر در وصیت نامه در موارد زیر جایز است:⇩
🍃۱-وصیت در مورد مقدار بیش از ثلث مال باشد
🍃۲-وصیت به گناه و ظلم منجر شود
🍃۳-وصیت موجب نزاع و خونریزی شود.
🌴آیه4⃣8⃣1⃣🌴
تقوا و پرهیزکاری؛ مهم ترین حکمت روزه:
همان گونه که از آیه مفاد بی می آید حکم روزه اجمالا در ادیان پیشین نیز بوده است. وجوب چنین عبادتی در تمام ادیان حکمت از تاثیر آن در ایجاد روحیه تقوا و پرهیز از محرمات دارد مهم ترین علت تشریع روزه نیز به فرموده ی قرآن زمینه سازی این عبادت برای تقواست💯؛ البته روزه در ایجاد فضائل اخلاقی مانند صبر، همدردی با فقرا و تنگدستان، ونیز یادآوری گرسنگی در روز قیامت و حفظ سلامتی تاثیر بسزایی دارد.👌
🌺تکالیف الهی؛ پایین تر از حد توان:🌺
خداوند هیچ گاه بندگان خود را به امری فراتر از توان و طاقتشان تکلیف نمی کند و تشریع حکمی چون روزه به هیچ وجه سخت گیری بی مورد بر بندگان نبوده؛ بلکه پایین تر از حد توان✔️ آنان است. با این وجود، روزه بر گروهی که همین توان را نیز ندارند یا در سفر می باشند واجب نیست و آنان باید فدیه داده یا قضای بجای آورند.
🌴آیه5⃣8⃣1⃣🌴
اهمیت ماه مبارک رمضان:
ماه رمضان نهمین ماه از ماه های قمری و تنها ماهی است که نام آن در قرآن ذکر شده است؛ از مهم ترین فضایل ماه رمضان این است که کتاب های آسمانی تورات، انجیل،زبور و قرآن در این ماه نازل شده است. از امام صادق علیه السلام روایت شده که تورات در ششم ماه مبارک، انجیل در دوازدهم، زبور در هجدهم و قرآن در شب قدر نازل گردیده است.
🌹نزول دفعی و تدریجی قرآن:
از ایه بر می آید که تمام قرآن در ماه رمضان بر پیامبر صل الله علیه و آله نازل شده است ؛ در حالی که در آیه ای دیگر آمده است: ما آن را به صورت بخش بخش نازل کردیم تا با درنگ بر مردم بخوانی، و آن را چنان که باید، به تدریج فرو فرستادیم(اسرا۱۰۶) تاریخ نیز حکابت از این دارد که قرآن به تدریج و در طول بیست و سه سال بر پیامبر اکرم صل الله علیه و آله نازل شده است.
اکنون جای این پرسش است که چگونه می توان بین این دو مطلب سازگاری ایجاد کرد🤔؟ پاسخ این است که از آیات متعددی استفاده می شود که قرآن حقیقت دیگری نیز داشته که بالاتر از فهم و درک عادی است. آن حقیقت دارای نوعی اجمال بوده که بعدا تفضیل یافته و مجزا شده است، چنان که فرموده است﴿ کتاب احکمت ایاته ثم فصلت م لدن حکیم خبیر﴾ این کتاب است که از جانب حکیمی دانا که آیاتش سر بسته و کلی بوده سپس تفضیل داده شده است،(هود،۱) بنابراین، میتوان گفت که تمام قرآن به صورت اجمال در ماه مبارک رمضصان و سپس به صورت تفضیل در مدت بیست و سه سال بر پیامبر صل الله علیه و آله نازل شده است🌿
🌴آیه6⃣8⃣1⃣🌴
🌹دعا کلید نیایش با معبود:
آیه ی مذکور یکی از زیباتریت و لطیف ترین تعابیر در بیان رابطه خداوند با بندگان خویش است؛ زیرا در آن خداوند، اجابا دعوت بندگان را به ذات پاک خود نسبا داده و از زبان خویش به آنان دعده داده است که اگر وی را بخوانند بی درنگ دعوت ایشان را احابت خواهد نمود. هم چنین؛ از خود بندگان در خواست نموده که دعوت وی را اجابت نمایند و او را بخواتتد تا مابه ب رشد ایشان شود. خداوتد در این آیه هفت بار به ذات پاک خویش و هفت بار به بندگان اشاره کرده است تا ارتباط تنگاتنگ میان معبود و بنده را نمایان تر سازد.
🌹شرط استجابت دعا:
عبارت﴿اذا دعان﴾ بیان گر دو شرط برای استجابت دعا است:
🍃۱-دعا حقیقی باشد؛ یعنی مصلحت فرد را در بر داشته باشد؛ چون فقط دعایی حقیقی اسا که به نفع دعا کننده باشد
🍃۲-اخلاص در دعا باشد و فرد دعا کننده فقط خدا را بخواند.
بنابر این وعده ی تداوتد در استجابت دعای بندگان، با ومود این دو شرط هیچگاه تخلف نمی پذیرد و مواردی که دعای ما به ظاهر مستجاب نمی شود به این دلیل است که با خدا را واقعا نتواتده ایم و یا مصلحت ما در آن نبوده و خواسته ی واقعی ما با خواساه ی ظاهری تفاوت دارد.ذکر این نکته نیز ضروری است وه دعا آداب و شریطی دارد وه در کنال استجابت آن تاثیر دارد.🌿