.
.
تاریخ دردش میگیرد
.
همسر اول محمدرضا پهلوی؛ فوزیه خواهر پادشاه مصر به انتخاب رضاشاه برای زاییدن پسر و ادامه سلطنت پهلوی برگزیده شد اما فوزیه دختر بدنیا آورد. پس از مرگ رضاشاه، فوزیه طلاق خواست چون تاب و توان تحمل اشرف و مادر محمدرضا را نداشت او را از ابتدا بیگانه می دانستند.
.
همسر دوم محمدرضا پهلوی؛ ثریا بود. از بختیاری ها، زنی که محمدرضا عاشقش بود، در دوران گوشه گیری محمدرضا، ثریا غمخوار او بود. محمدرضا هم علاقه ای به طلاق ثریا نداشت اما ثریا باید پسر بدنیا می آورد. دربار طلاق را اعلام کرد. برای ثریا حقوق مادام العمر در نظر گرفتند و به اروپا رفت. سالها بعد وقتی فرح به زندگی شاه آمد، شاه در سفر به اروپا مخفیانه با ثریا دیدار کرد که باعث رنجش فرح شد. فرح آن را از چشم اسدالله علم می دانست. شاه به ثریا علاقه داشت.
ازدواج سوم؛ پا نگرفت. خواستگاری از شاهزاده ایتالیایی،ماریا گابریلا به ایران آمد در دربار همسر عبدالرضا بد اهل دربار را به ماریا می گفت و ماریا از ایران رفت.مسلمان همنمیشد. شاه فهمید همسر برادرش دست گل به آب داده است. برادرش مغصوب و مطرود دربار شدند. عبدالرضا برای مدتی به شکار در افریقا رفت.
بالاخره موفق شدند. ازدواج رسمی بعدی، فرح توانست پسر بزایید و این رضا پهلویِ فعلی بدنیا آمد تا سلطنت در یک پسر ادامه یاید. روز تولد ایران تعطیل شد. چون پسر بدنیا آمده است.
حالا تاریخ دردش میگیرد که این جماعت سخن از زن و آزادی می زنند! شما را چه به احترام حقوق زن! شما امتحان شده ی تاریخید. زن میخواستید برای پسر زاییدن!
.
کارکرد زن برای اینان این بود که پسر بزایید حالا شعار زن و آزادی میدهند
.
ازدواج های غیر رسمی محمدرضا بماند
.
.
این درد تاریخی را منتشر کنید
جوان ما کتاب نمیخواند
@jaryanshenasi_11
علیرضا زادبر
صوت جلسه دوم از سطح یک
این صوت و جلسه کلاس را از دست ندهید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ناموس خودتان است، خود دانید!
این ویدئو گویاست. مردی برای دیگران آغوش رایگان باز نموده و مرد دیگری در میانه راه ناموس خودش را به آغوش رایگان آن مرد هُل میدهد! ناموس خودتان است، خود دانید اما حیف نبود این همه جوان در این مدت کشته و شهید شوند برای همین سخیف ترین حالات انسانی!
@jaryanshenasi_11
💢 جوان امروزی می دانستی؟
شبکه منوتو برایت نقل کرده است؟
ایران اینترنشال چیزی گفته است؟
خودت این اسم و ماجرا را سرچ کند.
ببین آنچه برای ذهنت ساخته اند چقدر با واقعیت آن زمان فاصله دارد.
@jaryanshenasi_11
علیرضا زادبر
💢 جوان امروزی می دانستی؟ شبکه منوتو برایت نقل کرده است؟ ایران اینترنشال چیزی گفته است؟ خودت این اسم
.
.
محبوب بود؟
.
اینکه برایتان نقل میکنم را خودتان مستقل جستجو کنید به نتیجه که رسیدید برای دیگران ارسال کنید.
سال ۱۹۶۷ محمدرضا پهلوی سفری مهم و طولانی به آلمان غربی داشت. سفری که به جنجال ختم شد. دانشجویان ایرانی و آلمانی در اعتراض به حضور دیکتاتور منطقه خاورمیانه با در دست داشتن پلاکاردهایی علیه ساواک تجمعی برگزار کردند. خبر منتشر شد که شاه همراه همسرش برای شنیدن قطعه موسیقی «ماجیک فلوت» موتزارت به سالن «دویچه اوپر» برلین میرود. تجمع دانشجویان به آنجا کشیده شد و در درگیری با پلیس یک دانشجوی ۲۶ ساله آلمانی به نام "بنو اونهزورگ" کشته شد.
این تصویر که در بالا مشاهده کردید نماد از آن واقعه و دانشجوی آلمانی کشته شده است. پلی در شهر هانوفر آلمان.
.
.
آیا منوتو
بی بی سی
ایران اینترنشال
برای جوان دهه هشتادی ما از روی این پل گزارش تهیه می کنند و می گویند که شاه ایران آنقدر محبوب بود که در سفرهای به اروپا همیشه مورد اعتراض بود، آن هم مورد اعتراض دانشجویان غیرایرانی!
.
این رسانه ها نمی گویند چون در این صورت تصویرسازی جعلی که از محبوبیت و آزادی دوران پهلوی انجام داده اند خدشه دار میشود. صدا و سیما و آموزش و پرورش ما هم که تعطیل است.
بعد آیا جوان ما حق ندارد شعار "آزادی" را از سلطنت طلبان باور کند؟ سلطنت طلبانی که ساواک مخوف ترین سازمان امنیتی خاورمیانه را داشتند. شاه در هر سفر خارجی با دو دردسر روبرو بود: اعتراضات علیه ساواک و یا سوالات خبرنگاران خارجی علیه ساواک!
@jaryanshenasi_11
این صوت جلسه هفتم کلاس مجازی ماست. به مفهوم "غرب زدگی" و جلال آل احمد پرداخته ایم. با وجود تحولات اخیر کشور توجه به این صوت و موضوع اهمیت دارد.
👇👇👇👇👇👇
جلسه هفتم-3.m4a
32.64M
جلسه هفتم
روشنفکران دینی
جلال الدین(سادات) آل احمد
شخصیت، آثار و اثر گذاری
علیرضا زادبر
صوت جلسه دوم از سطح یک
کسانیکه بتازگی وارد کانال شده اند، اگر تمایل دارند قبل از هر چیز این صوت و جلسه را دنبال کنند و بعد سراغ صوت جلسه جلال آل احمد بروند☝️
#توجه و #تذکر
فضای مجازی من و شما را بد ذائقه کرده است. همه دوست دارند با چند خط مطالعه از این کانال و آن کانال به تحلیل و آگاهی برسند!!!
کسی حوصله خواندن کتاب ۴۰۰ یا ۳۰۰ صفحه ای ندارد
کسی حوصله گوش دادن به صوت ۶۰ یا ۷۰ دقیقه ای را ندارد.
وقت بگذارید و مثل یک کلاس درس در دانشگاه دو صوت را دنبال کنید.
علیرضا زادبر
.
هشتاد میلیون فدای یک نفر
.
وقتی غربی ها قلاده سگ وحشی شان را باز کردند، "خرمشهر ما " سقوط کرد. صدام حسین میخواست صبحانه را بغداد، ناهار را اهواز و شام را در تهران حُناق کند. آن روزهای نخست هم موفق شد. پیش آمد. خاکمان را گرفت. اما داستان پاچه گیری آن سگ وحشی به اینجا ختم نشد. مردم آمدند. آن شمالی، آذری، بختیاری، لُر، کُرد، مشهدی شیعه، سنی از همه جا خودشان را به "جنوب" رساندند. آنها حتی طاقت گرمای جنوب در آن فصل را نداشتند اما پای اجنبی در میان بود. پای انقلابِ تازه پیروز شده، پای خاک و وطن، جان دادند خاک را پس گرفتند.
مادری شهید جوان ۱۹ ساله ش را تازه کفن کرده بود که پسر دومش را فرستاد، استخوان های پسرِ جوانِ رعنا بازنگشت، مفقودالاثر ماند، سی چهل سال گذشت، مادر چشم از جهان فروبست حتی بدون اینکه پیکر فرزند عزیزش را دیده باشد و سالها بر روی قبر و مزار خالی برای جوانش عزادار بود، عروسی هیچ کدامشان را ندید، لذت نوه دار شدن را نچشید. تا امثال #حمید_فرخ_نژادها در اوج امنیت و ثبات رشد کنند، معروف شوند، دستمزد میلیاردی بگیرند و حالا قهرمان پلاستیکی فحاش شوند!
.
حالا بماند مادران و پدرانی که سه و چهار فرزندشان در جبهه ها شهید شدند! اما جناب فرخ نژاد در این ویدئو جان هشتاد میلیون ایرانی را حواله میدهد به خوشی و رفاه پسرش!
آزادیخواه، وطن دوست، مردمدار آن مادر و پدر شهید است که لذت آغوش گرم فرزند را کنار گذاشت و تمام عمر حسرت خورد تا امثال تو در امنیت باشند.
@jaryanshenasi_11
علیرضا زادبر
هیچ حکومتی با حکومت امام علی(ع) هم شان و طراز نیست اما....
پاسخ امام به طلحه و زبیر
#تاریخ_بخوانیم
@jaryanshenasi_11
علیرضا زادبر
بخوانید👇
.
خواهر امام!
.
بارها نوشته و تاکید کرده ایم تصورات و تصویری که از حکومت امام علی(ع) در اذهان وجود دارد مطابق با واقعیت نیست. یک بخش همینجاست. مردم و نخبگان پس از آغاز حکومت امام، مدل رفتار حضرت را برخلاف اسلامِ پیامبر و خلفا می دانستند. مرحله به مرحله نیز این مخالفتها توسعه پیدا کرد. اساسا اجازه ندادند حضرت در آرامش حکومت کند. جنگ و ترور به راه افتاد. جنگ های طولانی مدت، متعدد، در نهایت علی(ع) محکوم شد به راه انداختن جریان برادرکُشی در اسلام!
به علی(ع) می گفتند تا قبل آمدن تو در دوره خلافت عمر و ابوبکر ما باهم جنگ نداشتیم! ما برادرکُش نبودیم. این تو بودی که با تغییر روش خلفا و انحراف از اسلام برادرکُشی را راه انداختی!
پاسخ امام همیشه این بود:
افسته أَوْلی بِالِاتِّبَاعِ عِنْدَکُمَا أَمْ سُنَّةُ عُمَرٍ؟
آیا پیروی از سنت پیامبر(ص) در نزد شما اولاست یا پیروی از سنت عمر؟
و منِ علی(ع) حاملکم علی منهج نبیکم، یعنی من بر مسیر و الگو پیامبرتان عمل می کنم. جامعه، نخبگان و حتی خواهر علی(ع) هم تحمل این رفتار را نداشتند اما از دیدگاه جامعه علی(ع) محکوم و منحرف از اسلام بود، یعنی اسلامنشناس ها داشتند به علی(ع) که نخستین مرد مسلمان بود درس اسلام میدادند
.
مرز بین این دو باید لحاظ شود، میشود منتقد سیاست های اقتصادی دولت، مجلس و قوه قضاییه بود اما از اصول اساسی و چارچوب کوتاه نیامد. میشود رد کرد، نقد داشت اما اساس را برهم نزد. برهم زدن اساس یعنی بازگشت بی ثباتی، تاریخ ایران پس از سقوط صفویه برای ترقی، پیشرفت یا آنچه که در ادبیات معاصر به "توسعه" شهرت دارد با یک خلا روبرو بوده است، در ایران یک چیز نبود: ثبات سیاسی همراه با استقلال، بدون ثبات امکان تحقق توسعه یا پیشرفت وجود ندارد. مقدمه است. بخشی از این ثبات یعنی استقرار امنیت، بدون امنیت امکان استقرار ثبات وجود ندارد. امنیت جانی، امنیت روانی، امنیت اقتصادی و... تجربه تلخ تاریخ معاصر ایران این چرخه است:
ناامنی+بی ثباتی+عدم استقلال= عدم پیشرفت
اگر قرار بر انتقاد و حتی مخالفت با دولت است که حق هر شهروند بحساب می آید و می بایست بیان شود، می توان مرز را حفظ نمود. مرز اینجا از بین نبردن اساس است آن چرخه بی ثباتی با تولید ناامنی را به ایران نباید بازگرداند. اگر به جمهوری اسلامی در زمینه عدالت اجتماعی و اقتصادی انتقاد داریم و وارد است، نباید از تولید امنیت پایدار توسط جمهوری اسلامی در پرجنگ خیزترین منطقه جهان غافل بود
علیرضا زادبر
.
بریتانیای کوچک
.
همین تصویر از سفیر انگلستان سند خوبی برای آیندگان است. بریتانیا کبیر که در مشروطه ایران بدون اطلاع دولت ایران، کشور ما را در قالب دو قرارداد ۱۹۰۷ و بعد ۱۹۱۵ بین خود و روس ها تقسیم کرد! بریتانیای کبیری که با قرارداد ویلیام دارسی برای دهه ها نفت ایران را می برد و وقتی در مسجد سلیمان ایرانیان از چاه نفت پرسیدند به ما گفتند: این یک ماده سیاه بدبو است بدردتان نمیخورد! بریتانیای کبیری که در قحطی ۱۲۹۷ تا ۱۲۹۸ میلیونها ایرانی را به کشتن داد ولی آذوقه و گندم سربازان خود را از غذای کودکان ایرانی برمیداشت! بریتانیای کبیری که با اشاره لُردکرزن قرار ۱۹۱۹ را برما تحمیل کرد و با حضور آیرونساید و سرهنگ اسمایس در مملکت ما حکومت تغییر دادند! بریتانیای کبیری که مرزهای ایران را بعد از جنگ جهانی با همسایگان ترسیم کرد. کودتا کرد، بانی اصلی جدایی بحرین بود. به اختلاف بر سر جزایر دامن زد به صدام کمک کرد، تحریم کرد، جاسوسی کرد و....
حالا سفیر و وزیرمختار" بریتانیای کوچک" به چنان فضاحتی افتاده است که باید با رنگ این جنایت ها را از روی دیوار پاک کند. خونِ ایرانیان با رنگ پاک نمیشود.
.
آیندگان قضاوت کنند
@jaryanshenasi_11
علیرضا زادبر
سوال پر تکرار بسیاری از دوستان لطف همه علاقمندان مطالعه کنند☝️
#اطلاع_رسانی
ثبت نام ترم آینده(ترم زمستان) کلاس های جریان شناسی تاریخ و سواد سیاسی جمعه شانزدهم دی ماه ۱۴۰۱
توضیحات اولیه:
مدت جلسات: ۱۴ جلسه
موضوعات: وقایع تاریخ معاصر ایران از قاجاریه، انقلاب مشروطه، ظهور رضاخان، تاسیس پهلوی اول، اقدامات رضاخان و روی کار آمدن پهلوی دوم، وقوع انقلاب اسلامی و...
برگزاری کلاس: به دو صورت آنلاین و آفلاین
علاقمندان #آنلاین هر هفته پنج شنبه در کلاس مجازی که لینک آن را در اختیارتان خواهیم گذاشت شرکت می کنند.
علاقمندان #آفلاین که وقت حضور در کلاس را ندارند وارد کانال اختصاصی شده و صوت را منظم و هفتگی دنبال می کنند.
کلیه جلسات بصورت صوت ضبط میشود که در صورت جا ماندن از یک جلسه، مباحث را از دست ندهید.
از قشرهای مختلف، سطوح تحصیلی گوناگون(فنی، مهندسی، پزشکی) شاغل، دانشجو، طلبه، فعال فرهنگی و رسانه ای، خانه دار در دوره های قبل درکلاس حضور داشته اند.
هدف اصلی: ارتقای سواد سیاسی و فن تحلیل افراد با مطالعه تاریخ معاصر ایران است.
روش و کیفیت ثبت نام شانزدهم دی ماه در همین کانال اطلاع رسانی خواهد شد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ابتدا این ویدئو را ببینید
علیرضا زادبر
ابتدا این ویدئو را ببینید
.
.
عقلِ جامعه دست چه کسانی است؟
.
نمیدانم ایشان را با چه عنوانی باید خطاب کنیم: خواننده، روشنفکر، فیلسوف، اندیشمند سیاسی، تئوری پرداز! یا همه با هم را در بردارد. به یک جمله او دقت کنید، می گوید: "سیاست عرصه ای خشن است!"
.
تن و روح ارسطو، افلاطون، جان لاک، ابن خلدون، خواجه نصیر در گور با این نظر می لرزد! سیاست عرصه خشن و خشونت است؟ اتفاقا جهت اطلاع ایشان باید گفت که سیاست عرصه عقلانیت و تدبیر برای مدیریت و رفع خشونت است. سیاست در سنت تاریخی ایرانی و ادبیات فارسی یعنی به معنای تربیت کردن اسب وحشی و یونانیان و رومیان تدبیر مدن و منزل است. افلاطون سیاست ارباب علوم می داند از آن جهت که بر مبنای عقلانیت بشری به دنبال کاستن خشونت و خون ریزی است. تعریف فیلسوف معاصر جناب #شاهین_نجفی از سیاست نقطه مقابل درک فلاسفه و اندیشمندان علم سیاست است، حتی ماکیاول واقع گرا نیز از بیان این جمله به چنین صراحتی پرهیز دارد. نقطه پایان سیاست، آغاز خشونت است.
.
حالا شاید شما بپرسید مگر اهمیت دارد؟
بله اهمیت دارد چون خزعبلات آغشته به مغالطه این قشر بیسواد لمپن توجیه کننده "خشونت و خون" است. در سه ماه اخیر این ادبیات را به اشکال مختلف از زبان روشنفکران و سلبریتی های بسیاری شنیدیم. تکرار این جملات در داخل کشور تولیدکننده خشم و خشونت بود. خشونتی که به قمه، چاقو، آتش زدن تبدیل شد. چرخه خشم و خون با عقلانیت که در سیاست ورزی ممکن است متوقف میشود. جناب شاهین نجفی در یک حرکت رندانه، جای پادزهر را با زهر عوض کرده است.
.
اهمیت دارد جامعه عقلش را به چه کسانی می سپارد؟
@jaryanshenasi_11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
می توانید طولانی مدت حقیقت را انکار، مخفی و وارونه کنید. اما بهرحال از زبان خودتان ناچار به اعتراف هستید. چون حقیقت قابل کتمان نیست.
@jaryanshenasi_11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاری به کارنامه ضعیف تاج ندارم، اصلا به فرض محال هم او با پرونده ویلمتوس به کشور آسیب نزده است، همین که فردی مثل تاج به ریاست بازمیگردد و در پخش زنده تلویزیونی اینگونه با طلبکاری و غرور به سوالات پاسخ میدهد، خود به تنهایی امید را در یک نسل میمیراند. افراد هزینه ساز باید کنار بروند، طرد شوند، فرد باید هزینه جامعه و سیستم شود، جامعه و سیستم را نباید هزینه افراد کرد. تاج اگر ایران را قهرمان جهان هم میکرد؛ باز حق ندارد اینگونه سخن بگوید. در جهان امروز مساله فوتبال به معنای یک ورزش نیست، فوتبال در ساحت اجتماعی و سیاسی حضور، اثر و اهمیت دارد.
@jaryanshenasi_11