💢 این داستان: زهرمار و پادزهر
جناب قائم مقام؛ مرد شریف تاریخ ایران است. از ایشان کم شنیده ایم.
او به شدت مخالف تاسیس کنسول و نمایندگی #انگلستان در ایران بود و میگفت این کار در حکم زهرمار برای ملت است. فرستاده انگلستان در پاسخ گفت: روس ها در #ایران کنسول دارند و ما در مقابل آنها برای شما در حکم #پادزهر عمل میکنیم.
سفیر انگلیس در گزارش خود مینویسد: قائم مقام از معدود #رجال ایرانی است که قابل خریدن نیست و #رشوه در او اثر ندارد.
سِر جان کمبل، نماینده انگلستان بودجه خاص تخصیص داده بود تا با انتشار شایعه و دروغ چهره او بین مردم را تخریب کنند.
کار به جایی رسید که #محمد_شاه دستور داد او را خفه کنند!
چرا خفه؟
چون در برابر مرقد امام رضا(ع) در حضور پدر قسم خورده و قول داده بود که خون قائم مقام را نریزد. بجای شمشیر دستور داد او را خفه کنند تا قسم اش شکسته نشود.
#میرزا_ابولقاسم_قائم_مقام از رجال شریف تاریخ ایران است اما بدلیل دشمنی تاریخ نگاری پهلوی با این بزرگان سالیان طولانی کتمان شدند و یادی از آنها در میان نیست.
#علیرضا_زادبر
✅ صفحه اینستاگرام را دنبال کنید:
https://www.instagram.com/zadbar.ir
https://eitaa.com/Politicalhistory
💢آزادی مشهدی ها در دوره رضاخان
.
در دوره رضاخان #مشهد بیشترین آسیب و کشته را داد، مشهورترین جنایت رضاخان ماجرای کشتار مسجدگوهرشاد و حمله به حرم امام رضا(ع) است تا جایی که محمد ولی اسدی متولی حرم را تیرباران کردند
.
از طرف دیگر #جلال_الدین_فارسی در خاطرات دوران نوجوانی خود از زندگی در #مشهد مینویسد: در دوره #رضا_خان نواختن نقاره از نقارخانه های حرم امام رضا(ع) ممنوع بود، این در راستای همان مبارزه پهلوی اول با نمادهای دینی قابل درک است که حتی نقاره خوانی و نواختن در گلدسته های حرم نیز باید تعطیل میشد.
جلال الدین فارسی میگوید: بعد از خلع و فرار رضاشاه از ایران نقارخانه صحن کهنه برای اولین بار پس از سالها شروع به نقاره زنی کرد مادرم و پدرم مانند همه همسایه ها در کوچه #سر_حوض و #عباسقلی_خان مشهد با شور و شعف آن را مرگ و پایان سلطنت پهلوی اول تلقی کردند و هرچه چراغ های زیبا و بزرگ داشتیم روشن کردند.(برای جشن و پایکوبی)
.
📚پاورقی کتاب جریان ها و سازمان های مذهبی سیاسی ص ۳۲
#علیرضا_زادبر
https://eitaa.com/Politicalhistory
#استوری_کنید
جناب فیروز نادری!
پشه هم مامور خداست
https://eitaa.com/Politicalhistory
💢امام رئوف، درب #منزل را باز نکرد!
عده ای به #محضر حضرت آمدند؛ در کوبیدند، دربان پرسید: کیستید؟
گفتند: برو به مولای ما بگو ما #شیعیان جد شما حضرت علی(ع) هستیم.
امام رضا(ع) به دربان گفتند:
«من کار دارم #آنها را برگردان»
روز دوم سوم و چهارم آمدند، باز #حضرت آنها را نپذیرفت.
دوماه در شهر بودند اما #امام_رئوف به آنها وقت ملاقات ندادند.
بعد از دوماه آمدند به #دربان گفتند: به مولایمان بگو ما در شهر مورد #تمسخر و #تحقیر مردم قرار گرفته ایم ما شیعه علی بن ابی طالب هستیم، دیگر از شهر میرویم.
حضرت رضا(ع) به دربان فرمود: «به آنها اجازه ورود ده»، آنها وارد شدند و به آنحضرت #سلام کردند ولى حضرت نه جواب سلام فرمود و نه اجازه نشستن داد و آنان همچنان ایستاده بودند و عرض کردند: بعد از این همه سختگیری در دادن اجازه ملاقات، دلیل این برخورد خشن و تحقیرآمیز چیست؟! دیگر چه چیزی برای ما باقی مانده است؟! آنحضرت فرمود: «این آیه را بخوانید: "و آنچه از رنج و مصائب به شما میرسد همه از دست اعمال #زشت خود شماست در صورتى که خدا بسیارى از اعمال بد را عفو میکند"، من درباره شما از پروردگارم پیروى کردم و همچنین به رسول خدا و امیر المؤمنین و پدران پاکم(ع) اقتدا نمودم آنها شما را عتاب نمودند من هم پیروى کردم».
گفتند: اى پسر رسول خدا! چرا؟
امام(ع) فرمود: «زیرا شما ادعا کردید که شیعه امیر المؤمنین على بن ابیطالب(ع) هستید.
واى بر شما، شیعه امیر المؤمنین(ع) افرادى مانند حسن(ع)، حسین(ع)، ابوذر، سلمان، مقداد، عمّار و محمّد بن ابیبکر هستند که هیچیک از #دستورات خدا را مخالفت نکرده و همچنین هیچکدام از محرّمات او را انجام ندادند، شما هم میگوئید ما از شیعیان آنحضرت هستیم در حالى که در بیشتر اعمال #مخالف اوئید و در بسیارى از واجبات کوتاهى میکنید، حقوق برادران دینى را #سبک و کوچک میشمارید.
و جایى که مورد تقیّه نیست تقیّه میکنید ولى در مواردى که چارهاى جز تقیّه نیست این وظیفه بزرگ را انجام نمیدهید اگر بجاى ادعاى #تشیع میگفتید، شما از #وابستگان و دوستان آنحضرت هستید، دوستان او را دوست و دشمنانش را دشمن میدارید من ادّعاى شما را تکذیب نمیکردم و میپذیرفتم ولى شما مقام بلندى را ادعا کردید که اگر کردارتان این گفته شما را #تصدیق نکند هلاک و نابود شدید مگر اینکه خداوند با رحمت خویش جبران فرماید».
📚طبرسی،الاحتجاج علی أهل اللجاج، ج 2، ص 440
✅شیعه بودن به کلام و ادعا نیست، آبروی اهل بیت را حفظ کنیم.
https://eitaa.com/Politicalhistory
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
که اینطور...
.
شب و روز در پایتخت های کشورهای اروپایی با انگیزه ساندویچ رایگان و اتوبوس مجانی پناهندگان را از این شهر به آن شهر می کشاندند تا در خیال خودشان اتحادیه اروپا سبزپوشان را در لیست تحریم قرار دهد. این توهم را با قدرت رسانه به مردم انتقال می دادند که ما بیشماریم و در حال فتح سنگر آخر...
حالا واکنششان را ببینید. که اینطور...
https://eitaa.com/Politicalhistory
⌛️ رصد یکشنبه (7خرداد، 8ذی القعده، 28می)
1339؛ تاسیس بانک مرکزی ایران
1359؛ افتتاح اولين دوره مجلس شوراي اسلامي
1365؛ رابرت مك فارلین مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریكا پس از ۴ روز اقامت در تهران به كشورش بازگشت
🔺 هاشمی رفسنجانی ریاست وقت مجلس شورای اسلامی در این مورد می گوید: هدف آنها در اصل این بود كه بیایند آن یخ های سردی كه در روابط ایران و آمریكا ایجاد شده بود را ذوب كنند هدف نزدیك آنها این بود كه ما را شفیع كنند در لبنان. آنها خواهش كردند كه یكی از مسئولان كشور، آنها را بپذیرند ولی هیچ یك از مسئولان حاضر به ملاقات با آنان نشد. مك فارلین با عصبانیت گفته بود شانس در خانه شما آمده و مشكلاتتان را آماده ایم حل كنیم، فضای شما در تصرف هواپیماهای عراقی و چه و چه است و ما آمدیم مشكلات شما را حل كنیم. مك فارلین گفته بود من اگر رفته بودم روسیه كه پوست بخرم گورباچف روزی سه بار با من ملاقات می كرد.نماینده مخصوص رئیس جمهور آمریكا آمده و یك كلام حاضر نیستید با آن صحبت كنید. ما گفتیم با شما صحبتی نداریم، شما آتش افروز این جنگ هستید شما مسئول مسائل كشور ما هستید ... .(نشریه خبرگزاری جمهوری اسلامی، چكیده اخبار و گزارش های مربوط به شكست تلاش آمریكا برای تجدید رابطه با ایران، اسفند ماه 1365ف ص4و6)
688ق؛ درگذشت "شیخ فخرالدین ابراهیم بن شهریار عراقی همدانی"، شاعر بزرگ ایرانی
1353ق؛ رحلت فقیه و اصولی بزرگ آیت اللَّه "ملاحسین بن محمد بن جعفر فشاركی"
1901م؛ امضاي قرارداد نفتي "دارسي" بين ايران و انگليس
1998م؛ اولين آزمايش هسته اي پاكستان
1991م؛ روز ملي و استقلال "آذربايجان" از اتحاد جماهير شوروي سابق
https://eitaa.com/Politicalhistory
#توجه
#دعوت_از_شما
سه شنبه دومین جلسه حضوری #گذر ساعت ۱۷ به همان نشانی ( اما سالن جلسه تغییر خواهد کرد) برگزار خواهد شد. از الان برای حضور در جلسات برنامه ریزی کنید.
امروز به بُعد تاریخی اختلافات مرزی با افغانستان به ویژه مساله هیرمند می پردازیم
42.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امروز استخوان لای زخم را روایت می کنیم
امروز را برای نسلی که تاریخ نمی داند روایت کنید.
از نظر تاریخی امروز روز بسیار مهمی است. هفتم خرداد ۱۳۱۲ دولت رضاشاه با کمپانی انگلیسی تا سال ۱۳۷۲ قرارداد نفتی امضا کرد. ۶۰ سال نفت ببرند. بعد از اخراج رضاشاه انتقادات به قرارداد آغاز شد؛ این قرارداد عجیب را سیدحسن تقی زاده امضا کرده بود.
نوک پیکان انتقادات در روزنامه ها از شهریور ۱۳۲۰ به سمت تقی زاده بود. خیانت بزرگ، رشوه و... تقی زاده در نهایت با عصبانیت واکنش نشان داد: من تنها "آلت فعل" بودم!
مقصودش این بود که من اوامر رضاشاه را اجرا کردم. این صفت "آلت فعل" برای او ماند!
مفاد قراد ۱۹۳۳ و حواشی آن را بخوانید. بعدها در مجلس دکتر مصدق خیانت و ضرر همین قرارداد در طول تاریخ ایران را به انتقاد گرفت.
https://eitaa.com/Politicalhistory
علیرضا زادبر
استخوان لای زخم
سلسله استوری #مرور_تاریخ امروز به فرآیند تاریخی شکل گیری اختلافات مرزی با افغانستان و نتایج آن در دوره پهلوی اول پرداخته است. "استخوان لای زخم" حکایت جدایی بخش مهمی از سرحدات ایران در دوره پهلوی به دستور رضاشاه است، مناطقی که به جهت اهمیت سرمنشا تقسیم آب می توانست منافع ملی ایرانیان را تامین کند.
https://eitaa.com/Politicalhistory
علیرضا زادبر
لطفا بعد از مطالعه براساس شماره گذاری انجام شده در صفحات اینستاگرامی خود استوری کنید🌹
استاد دانشگاه جمهوری اسلامی!!!!!!!!
شاهزاده قجر به رضاخان پیشنهاد داد برای ارتقای درجه برو خواندن و نوشتن یاد بگیر. زمانی که یک قزاق بود. بعدتر در مجلس وقتی خواست کابینه رو معرفی کنه نیمه کاره رها کرد و گفت بقیه رو آقای فروغی معرفی میکنن!!!
اینو یکی از شرکت کنندگان کلاس مجازی ما فرستاده☝️☝️☝️
https://eitaa.com/Politicalhistory
علیرضا زادبر
استاد دانشگاه جمهوری اسلامی!!!!!!!! شاهزاده قجر به رضاخان پیشنهاد داد برای ارتقای درجه برو خواندن و
تاریخ بدانید
تاریخ بخوانید
مسلط بر وقایع تاریخی کشورتان باشید
تاریخ برای تکرار نیست. تاریخ برای عبرت گرفتن است.
وقتی استاد دانشگاه سر کلاس درس این چیزها را به دانشجو انتقال میدهد بعد انتظار دارید جوانِ ۲۰ ساله در کف خیابان شعار #رضا_شاه_روحت_شاد سر ندهد!
https://eitaa.com/Politicalhistory