پرسمان #مشاوره
💢راهکار نماز خوان کردن تارک الصلاه💢
@Porseman_channel
از اين كه به بي توجهي اطرافيانتان نسبت به نماز احساس مسئوليت مي كنيد، جاي تقدير و تشكر دارد. اميدواريم خداوند شما را در اين برهه حساس كمك نمايد و با مطالعه مطالبي كه در ذيل مي آيد و به كارگيري راهكارهاي ارائه شده، در اين امر موفق باشيد.
ضعف در خداشناسي و سستي در ايمان به خدا و پيامبر و اهل بيت، ضعف در شناخت حقايق امور و عدم شناخت پيامدهاي ناگوار دنيوي و اخروي ناديده انگاشتن دستورات الهي، ضعف در خودشناسي و نداشتن درك درست از خويشتن وغرق شدن در امور مادي و شهواني... مجموعه عللي هستند كه موجب مي شوند انسان در انجام احكام الهي سستي كند.
با توجه به اين نكته مي گوييم:
بيشتر افرادي كه احكام الهي و از جمله نماز سستي مي كنند، نه به خاطر دشمني با خدا و بلكه به خاطر عللي در ابتداي پاسخ به آن اشاره شد، دچار انحراف و كج روي شده اند. براي رهايي اين افراد از جهالت و ناداني، لازم است با استفاده از متون قوي ديني، اعتقادات ايشان تقويت و كم كم با مسائل ديني آشنا شوند.
چنان چه در اطراف انسان كساني باشند كه نماز نمي خوانند و نسبت به اين امر توجهي ندارند، بايد سعي كرد با بهترين روش ها ايشان را با فلسفه و حقيقت نماز و آثار خواندن و يا نخواندن آن (مدثر (74) آيات 40 ـ 41.)آشنا نمود. اگر كسي با اين امور آشنايي پيدا كرد به هيچ بهانه اي آن را ترك نخواهد كردو يا دراقامه آن دچار سستي نخواهد شد.
بهترين كار براي حل مشكل سستي در نماز بالابردن آگاهي هاي افراد در زمينه موارد مذكور است. امام علي (ع)ميفرمايد:"الناسأعداء ما جهلوا؛ انسان ها دشمن چيزي هستند كه به آن جهل دارند".
بحارالانوار، ج1، ص 219.
از اين رو لازم است با استفاده از آيات و روايات، براي استمرار و تداوم نماز در دوستتان، زير بناهاي فكري ايشان را مورد بررسي قرار داده و در اصلاح آن بكوشيد. ديدگاه فرد در مورد خداوند، جهان هستي، انسان، معاد و ... اموري است كه داراي نتيجه مستقيم بر عملكرد فرد است. پس بايد به تقويت و اصلاح اين مباني كوشيد. در اين زمينه مي توانيد اگر ايشان اهل مطالعه هستند از ايشان بخواهيد منابع ذيل را مطالعه كند و اگر اهل مطالعه نيستند خود منابع ذيل را مطالعه و در قالبي غير از توصيه و نصيحت كه نوعي نگاه از بالا به پايين ميباشد، در مورد نماز با هم اتاقي تان صحبت كنيد در غير اين صورت عملكرد شما باعث موضعگيري منفي ايشان ميشود و اثر معكوس خواهد داشت.
فراموش نكنيد هر شخصي يك نقطه پذيرش و به قول معروف «رگ خوابي»دارد.
سعي كنيد اين رگ خواب و نقطه پذيرش را در دوستتان به دست آوريد. از اين كانال وارد شويد و هدف خود را تعقيب كنيد. مطالعه روي خصوصيات رفتاري او، راه جلب نظر ايشان را به دست آوريد و اقدام كنيد. البته كيفيت و ميزان اثرگذاري و اثر پذيريها بسيار متفاوت است. آنچه در اين جا با اهميت ميباشد، داشتن درك روان شناختي ژرف و درستي از طرف مقابل است. دقيقاً بايد راههاي نفوذ و تأثيرگذاري بر دوستتان را بشناسيد. متناسب با آن برنامهريزي كنيد. بدون داشتن چنين دركي چه بسا بسياري از زحمات شما بينتيجه يا كم ثمر خواهد بود.
توصيه مي كنيم انتظار نداشته باشيد ايشان راه يك ساله را يك شبه طي كنند. از ايشان نخواهيد با شنيدن اذان از جا برخواسته و نماز را اول وقت بخوانند. مطمئن باشيد اگر گام به گام قدم برداريد به مقصود مي رسيد.
برقراري ارتباط با دوستان نماز خوان از جمله راهكار تشويق افراد به نماز است. گروههاي همسال و دوستان در باز سازي شخصيت افراد نقش حياتي دارند. بر اين اساس براي تشويقخانواده، زمينه ارتباط با دوستان نماز خوان و مؤمن را فراهم نماييد.
براي موفقيت در اين مسئله و آگاه كردن ايشان، چند چيز را بايد مورد توجه قرار دهيد:
1. بايد شيوه درستي را را جهت انتقال مفاهيم ديني و به ويژه مسائلي كه از حساسيت هاي خاص برخوردار هستند، انتخاب كنيد؛ مثلاً بايد از ابراز اين موضوع در جمع به صورت صريح و آشكار و مستقيم پرهيز كنيد. اصرار شما در اين امر، نتيجه عكس خواهد داشت.
2. بايد با محبت و دوستي و شنيدن سخنانش، خود را به او نزديك و دلسوز نشان دهيد. رابطه دوستي با ايشان را تقويت كنيد. نزديك شدن و دوستي و محبت نبايد صرفاً براي بيان مسائل ديني مانند نماز باشد.
براي اين كه بتوانيد ارتباط دوستانه واقعي برقرار كنيد، بايد توجه داشته باشيد كه هم اتاقي شما، بنده خدا است و خداوند او را دوست دارد؛ منتهي در مورد بعضي از اعمالش از روي ندانستن مسئله، راه اشتباه را انتخاب نموده و عناد ندارد. پيامبر گرامي مي فرمايند: «إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْعَبْدَ وَ يُبْغِضُ عَمَله؛
خداوند بنده اش را دوست دارد؛ ولي از عمل ناپسند او بدش مي آيد.» به همين جهت دلسوزانه در پي اصلاح عمل او برآييد.
@Porseman_channel
💢ثواب 7بار تهلیل قبل ازوضو 💢
آیا این روایت «هرکس پیش از وضو هفت بار «لا اله الا الله» بگوید خداوند متعال ده برابر تمام دنیا در بهشت به او عطا میکند»، صحیح است؟
@Porseman_channel
✅پاسخ
بر اساس گزارشی، پیامبر اسلام(ص) در مورد فضیلت گفتن ذکر «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ»قبل از وضو، فرمود: «مَنْ قَالَ سَبْعَ مَرَّاتٍ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ قَبْلَ أَنْ یَتَوَضَّأَ یُعْطَى فِی الْجَنَّةِ مِقْدَارَ الدُّنْیَا کُلِّهَا عَشْرَ مَرَّات»؛
📚جامع أحادیث الشیعة فی احکام الشریعه، مؤلف، معزی ملایری، اسماعیل، ج 2، ص 264،
و مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج 1، ص 323،
هر کس قبل از وضو گرفتن، هفت مرتبه ذکر «لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ» را بگوید، ده برابر تمام دنیا در بهشت به او عطا میشود.
بر فرض قبول این روایت، این فضیلت براى کسانى نیست که تنها الفاظ آنرا بخوانند، و مفاهیم آنرا به فراموشی سپارند، بلکه این عظمت به دلیل محتواى عظیم این جمله است. محتوایى بیدارگر، ایمانبخش، مسئولیتآفرین و تقوازا که وقتى انسان در آن اندیشه کند و این اندیشه در اعمال او پرتوافکن گردد، خیر دنیا و آخرت را براى او به ارمغان میآورد.
@Porseman_channel
💢صلوات خاصه امام محمدباقر علیه السلام 💢
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ باقِرِ الْعِلْمِ، وَ إِمامِ الْهُدىٰ، وَقائِدِ أَهْلِ التَّقْوىٰ، وَالْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبادِكَ. اللّٰهُمَّ وَكَما جَعَلْتَهُ عَلَماً لِعِبادِكَ، وَمَناراً لِبِلادِكَ، وَمُسْتَوْدَعاً لِحِكْمَتِكَ، وَمُتَرْجِماً لِوَحْيِكَ، وَأَمَرْتَ بِطاعَتِهِ، وَحَذَّرْتَ مِنْ مَعْصِيَتِهِ، فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيائِكَ وَأَصْفِيائِكَ وَرُسُلِكَ وَأُمَنائِكَ يَا رَبَّ الْعالَمِينَ. 🏴
@Porseman_channel
💢وجه تسمیه عرفه💢
@Porseman_channel
عرفه به معنای شناخت است و در عرفات انسان با راز و نیاز به درگاه الهی معرفت خود را بالا برده و شستشویی میکند
شستشویی کن و آنگه به خرابات خرام
⭕️وجه تسميه آنرا چنين گفته اند كه جبرائيل عليه السلام هنگامى كه مناسك را به ابراهيم مى آموخت، چون به عرفه رسيد به او گفت عرفت و او پاسخ داد آرى، لذا به اين نام خوانده شد.
و نيز گفته اند سبب آن اين است كه مردم از اين جايگاه به گناه خود اعتراف مى كنند و بعضى آن را جهت تحمل صبر و رنجى مى دانند كه براى رسيدن به آن بايد متحمل شد. چرا كه يكى از معانى عرف صبر و شكيبايى و تحمل است.
📘بحار، ج 45، ص 85- 86
آدم ع در عرفات به گناهان خود اعتراف کرد لذا عرفه نامیدند
📙علل الشرائع / ج2 / 400 / 142
همچنين در روايتي آمده كه آدم و حوا پس از هبوط از بهشت و آمدن به كره خاكي در اين سرزمين يكديگر را يافتند و به همين دليل عرفات و اين روز عرفه نام گرفته است.
امام باقر (ع) فرمود: هيچ نيك وبدى نباشد كه در اين كوههاى عرفات بايستد وخدا را بخواند جز اينكه دعايش باجابت رسد، اما نيكان دعاهاى مربوط بدنيا وآخرتشان واما بدان دعاهاى مربوط به دنياشان مستجاب گردد.
📚(بحار:99/261)
👌روز عرفه روزشناخت ومعرفت است. عرفه روز عرفان حقيقى خالق هستى از راه راز ونياز وتوبه است.
در روايت از حضرت صادق (ع) چنين آمده است:
«انه من لم يغفر له فى شهر رمضان لم يغفرله الى قابل الا ان شهيد
عرفه اگر كسى در ماه رمضان آمرزيده و بخشوده نگردد تا رمضان آينده آمرزيده نمى شود مگر اين كه روز عرفه (نهم ذى الحجه) را درك كند»
📕الكافی/ ج4 / 65
@Porseman_channel
🔰 اعمال مخصوص شب و روز #عرفه
🌙اعمال شب #عرفه:
۱.دعای اَللّهُمَّ یا شاهِدَ کُلِّ نَجْوی وَ مَوْضِعَ کُلِّ شَکْوی...
۲.تسبیحات عشر که همان تسبیحات حضرت رسول علیه السلام میباشد
۳.دعای اَللّهُمَّ مَنْ تَعَبَّاَ وتَهَیَّاَ...
۴.زیارت امام حسین علیه السلام
🔆اعمال روز #عرفه:
۱.غسل قبل از زمان زوال و غروب آفتاب
۲.زیارت امام حسین علیه السلام
۳.دو رکعت نماز و اقرار به گناهان و توبه
۴.روزه اگر زمان دعا ضعف پیدا نکند
۵.تسبیحات عشر
۶.سوره توحید و آیت الکرسی و صلوات هرکدام صد مرتبه
۷.دعای ام داوود
۸.دعای امام حسین علیه السلام در روز عرفه
۹.دعای یا ربَّ اِنَّ ذُنُوبی لا تَضُرُّک...
@Porseman_channel
💢نماز عید فطر و قربان💢
@Porseman_channel
طبق نظر مقام معظم رهبری:
۱. نماز عید فطر و قربان در عصر حاضر (که زمان غیبت کبری است) واجب نیست، بلکه مستحب است.
۲. نماز عید فطر و قربان دو رکعت است، در رکعت اول بعد از خواندن حمد و سوره باید پنج تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر یک قنوت بخواند و بعد از قنوت پنجم تکبیر دیگری بگوید و به رکوع رود، بعد دو سجده بهجا آورد و برخیزد و در رکعت دوم چهار تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر قنوت بخواند و تکبیر پنجم را بگوید و به رکوع رود و بعد از رکوع دو سجده به جا آورد و تشهد بخواند و سلام گوید.
۳. کوتاه یا طولانی خواندن قنوتهای نماز عید اشکالی ندارد و موجب بطلان نماز نمیشود، ولی کم یا زیاد کردن تعداد آنها جایز نیست.
۴. نماز عید اقامه ندارد و اگر امام جماعت برای نماز عید اقامه به جا آورد به صحت نماز او و مامومین ضرری نمیرساند.
۵. جایز است نمایندگان ولی فقیه که از طرف وی مجاز در اقامهی نماز عید هستند و همچنین ائمهی جمعهی منصوب از طرف او نماز عید را در عصر حاضر (که امام(عج) غایب است) به صورت جماعت اقامه نمایند، ولی احوط (وجوبی) این است که غیر آنان نماز عید را فرادی بخوانند و به جماعت خواندن آن به قصد رجا نه به قصد ورود اشکال ندارد. بلی اگر مصلحت اقتضا کند که یک نماز عید در شهر برگزار شود بهتر است که غیر از امام جمعهی منصوب از طرف ولی فقیه کسی متصدی اقامهی آن نشود.
۶. نماز عید قضا ندارد.
۷. تکرار نماز جماعت به خاطر مأمومین دیگر در نماز عید اشکال دارد.
@Porseman_channel
خوردن چه اعضایی از حیوانات حلال گوشت حرام است؟
@Porseman_channel
خوردن چند چیز از حیوانات حلال گوشت، جایز نیست:
1. خون؛
3. آلت نری؛
4. آلت مادگی «فَرْج»؛
5. بچهدان؛
6. غُدَد که آن را «دشول» مىگویند.
7. تخم، که آن را «دنبلان» مىگویند.
8. چیزى که در مغز کلّه است و به شکل نخود مىباشد.
9. مغز حرام که در میان تیرۀ پشت بوده و به آن «نخاع» میگویند.
10. پى که در دو طرف تیرۀ پشت است.
11. زهرهدان؛
12. سپرز (طحال)؛
13. بولدان (مثانه)؛
14. حدقۀ چشم؛
15. چیزى که در میان سُم است و به آن ذات الاشاجع مىگویند.
البته در پرندگان، غیر از فضله، خون، زهرهدان، سپرز و بیضهها از چیزهایى که ذکر شد، وجود ندارد.
بنابراین، همان طور که گفته شد خوردن دنبلان و بیضه حرام، ولی خوردن کبد جایز است.
@Porseman_channel
💢قطرات آب روی پا💢
اگر در هنگام وضو روى پا آب ترشح کنه هنگام مسح خشک نکنى وضو باطل میشه؟
@Porseman_channel
باید آبی را که از دست یا صورت به محل مسح ریخته شده است , خشک کند و سپس آنجا را مسح نماید. چون محل مسح سر و پا باید خشک باشد.
بلی، اگر رطوبت خیلی مختصر باشد که آب مسح بر آن غلبه کند اشکال ندارد.
@Porseman_channel
💢فقه تقیه💢
@Porseman_channel
تقیه تمامی احکام پنجگانه را در موارد گوناگون به خود اختصاص داده است که عبارتند از:
1. حرام: در آن جایی که ضرورتی برای تقیه نباشد و حقوقی هم ضایع بشود؛ یعنی مفسده ای اعظم از قتل نفس و هدم مال و ناموس به وجود بیاید، مثلا موجب نابودی دین اسلام و مخفی ماندن حقیقت برای نسل های آینده و نیز تسلط دشمنان دین بر امور مسلمین و مانند آن باشد، چنین تقیه ای حرام خواهد بود. همچنین با آشکار شدن بدعت ها و تحقق و تمکن ستمگران، سکوت و کتمان؛ سبب از بین رفتن حق و حکم می شود در این جا تکلیف، اظهار حقیقت است که « اذا ظهرت البدع فعلی العالم ان یظهر علمه» ؛ و یا گاهی ضرورتی باشد برای تقیه نمودن اما در رابطه با قتل نفس و ریختن خون محترمی مجاز به تقیه نیستیم. امام صادق ع می فرمایند: انما جعلت التقیه لیحقن بها الدم، فاذا بلغت التقیه الدم فلا تقیه» ؛ «تقیه در حقیقت برای جلوگیری از ریختن خون ها قرار داده شده است. پس هرگاه تقیه منجر به ریخته شدن خون شود، دیگر تقیه نباشد.»
2- مستحب: باعث جذب و دلجویی دشمن می شود، در حالی که با ترک تقیه ضروری ایجاد نمی شود و گرفتاری و مشکلی به وجود نمی آید.
3- مباح: در این جا انسان مخیر است به ترک و عدم ترک تقیه؛ یعنی با ترک تقیه شهادت و بهشت نصیب و روزی مومن می شود و یا با عدم ترک تقیه، به کار های تأثیر گذارتر بتوان رو آورد.
4- مکروه: مثل آن جایی که به سبب حفظ مال اندک و ناچیز اقدام به تقیه می گردد .
5- واجب: در صورتی که با ترک تقیه موجبات ضایع شدن حقوق دیگران و خود انسان ، فراهم می شود، در حالی که با تقیه نمودن استمرار حیات و فعالیت انسان می شد مفید تر و موثرتر ادامه یابد.
برای مطالعه بیشتر در رابطه با تقیه منابع ذیل پیشنهاد می شود:
1- تقیه سپری برای مبارزه ی عمیق تر؛ آیت الله ناصر مکارم شیرازی
2- تفسیر جامع آیات الاحکام: امر به معروف و نهی از منکر و تقیه؛ زین العابدین قربانی لاهیجی
3- درسهایی از انقلاب؛ علی صفایی حائری
4- تقیه، امر به معروف و نهی از منکر؛ احمد طیبی شبستری
⭕️نتیجه گیری: بی شک اتحاد و عزت مسلمانان در برابر دشمن مشترک از ضرورت های اجتناب ناپذیر در عصر کنونی به شمارمی رود. از سویی تقیه در سیره اهل بیت «علیهم السلام» جایگاه بس والایی داشته و مورد اهتمام و توجه آن حضرات بوده، بنابراین لازم است به طور جدی روایات تقیه بار دیگر مورد تحقیق و بررسی اجتهادی قرار گیرد، تا این استراتژی ظریف و دقیق شیعه هرچه بهتر تبیین و تحلیل گردد تا جلوی تهمت ها، افتراها و شبهات گوناگون از این ناحیه گرفته شود.
@Porseman_channel
💢ترس و اولياء خدا 💢
آيا اولياء خدا ؛ مي ترسند؟
@Porseman_channel
ابتدا بايد بيان نمود كه ما سه نوع خوف و ترس داريم.
1- خوف طبيعى.
2- خوف مذموم.
3- خوف ممدوح.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
خوف طبيعي ازحالات نفس است و اين حالت براى حفظ جان از حوادثى چون بيمارى، تصادف، دور شدن از منطقه خطر، چگونگى مواجهه با حيوانات درنده، زلزله، رعد و برق، سيل، بادهاى خطرناك، به كار گرفته مىشود.
نمونه اين ترس درقرآن در مورد پيامبراني چون
ابراهيم ع
📗سوره هود/70
📘ذاريات/28
حضرت داود ع
📒ص/22
حضرت موسي ع
📚سوره طه/21/68
📙نمل/10
📕قصص/25/31
درقرآن ذكر شده است.
⭕️اما تفصيل مطلب درمورد موسي ع:
همه ترس ها، مثل هم نيستند و بايد بين آنها تفكيك قائل شويم. بعضى از ترس ها بد هستند و در شأن اولياء اللَّه نمى باشند ولى بعضى ترس ها طبيعى بوده، بد نيستند. ترس از عصاى اژدها شده، مذموم نيست. شما تصور كنيد بدون هيچ آمادگى قبلى، در مقابل شما، عصا تبديل به يك موجود خطرناك شود. هر انسانى بنا بر طبيعت اوليه اش، مى ترسد و جا مى خورد. اين ترس، نشانه ضعف ايمان نيست مثل اين كه كسى يك باره جلوى انسان بپرد. حال اگر اين انسان از اولياى خدا باشد و بترسد، آيا براى او كسر شأن و نقص است؟ بالاخره بشر است و مقتضاى بشر بودن او هم اين است كه از چيزهايى بترسد چه به خاطر سيستم عصبى باشد و چه به جهت خلقيات انسان.
این اثر طبیعت و سرشت آدمی است که وقتی به منظرهای ترسناک آن هم بیسابقه برمیخورد که هیچ راهی به نظرش نمیرسد، مگر فرار کردن و قهراً پا به فرار میگذارد. مخصوصاً کسی که هیچ سلاحی برای دفاع ندارد، عصایی که هم تنها سلاح او بود، خود به آن صورت هولانگیز درآمده، قبلاً هم از ناحیه خدا دستوری نگرفته بود، که اگر عصایت اژدها شد، فرار مکن، و در جای خود بایست؛ بلکه تنها این دستور رسیده بود که «الق عصاک»؛ عصایت را بینداز و او هم امتثال کرد و معلوم است که فرار از خطرهای بزرگ آن هم از کسی که دافع و چارهای جز فرار ندارد، جزو ترسهای مذموم و ناپسند نیست تا کسی موسی را به داشتن آن مذمت کند.
⭕️اما آيه 62 سوره يونس
به نظر برخي ، اين آيه «أَلا إِنَّ أَوْلِياءَ اللَّهِ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ»، مربوط به قيامت و آخرت است.
تفسير ديگر اينكه:
آيه شريفه «لا خوف عليهم» را عام بگيريم و مقيد به آخرت نكنيم به اين معنى كه اولياى الهى از آن ترس و خوفى كه پيروان شيطان هميشه و همواره با آن درگير مى باشند، در امان هستند
مؤيد اين تفسير، آيه 175 سوره آل عمران مى باشد
«إِنَّما ذلِكُمُ الشَّيْطانُ يُخَوِّفُ أَوْلِياءَهُ فَلا تَخافُوهُمْ وَ خافُونِ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنينَ»
«در واقع، اين شيطان است كه دوستانش را مى ترساند پس اگر مؤمنيد، از آنان مترسيد و از من بترسيد».
👇👇👇👇
در اين آيه، به خوبى معلوم مى شود كه يك ترس پوشالى است كه پيروان شيطان به انواع و اقسام آن گرفتارند ترس از سختى و گرفتارى ها ترس از دست دادن مقام ترس از انتقاد مردم ترس از فقر و... ولى خداى متعال مى فرمايد: از من بترسيد زيرا همه چيز در قدرت من است و خدا اين ترس ها را از دوستانش برداشته است و مى فرمايد: كسانى كه تحت ولايت الهى قرار گرفتند، ترسى بر ايشان نيست و اين منافاتى ندارد با اين كه اولياى خدا در لحظاتى، به خاطر طبيعت بشرى، دچار ترس شوند و لحظه اى كه موسى از ديدن اژدها ترسيد، تحت ولايت الهى نيز قرار داشت و به همين دليل به آرامش و اطمينان رسيد.
👌در نتيجه، ترس اولياى الهى از عوامل طبيعى و مزاحمت هاى دنيايى، مقطعى و زودگذر است و آرامش و اطمينان آنها، به لطف و امداد الهى، هميشگى و پايدار است. طبق اين توضيح، آيه «أَلا إِنَّ أَوْلِياءَ اللَّهِ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ» مربوط به دنيا نيز مى شود ولى مراد از خوف و حزن، خوف و حزنى است كه منشأ شيطانى دارد نه منشأ طبيعى يا الهى.
@Porseman_channel
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
🍁🍁🍁🍁
💢غدیر خم به چه معناست؟💢
@Porseman_channel
غدیر به معنای آبگیری است که آب باران و سیل در آن جمع شودو بماند.
«الغَدِيرُ: القطعة من الماء»؛
📚الصحاح جوهری ج 2، ص 766،
«الغَدير: مُستنقَع ماء المطر»؛
📒معجم مقائیس اللغة ج 4، ص 413
غدیر خم ؛ اسم موضعی و مکانی در منطقه جحفه بین مکه و مدینه است.
ابن اثیر گوید: غدیر خم موضعی میان مکه و مدینه است که چشمه ای در آن میریزد و میان آن دو مسجد رسول اﷲ (ص ) قرار دارد. یا اینکه خم ، نام بیشه ای در آنجا است ، غدیر آب مسمومی دارد و مولودی در آنجا تولد نمی یابد مگر اینکه وقتی به حد احتلام رسید آنجا را ترک می گوید و شاید آن به جهت بدی آب و هوا باشد.
(📖تاج العروس ذیل خم ).
📙 ابن قتیبة نیز در عیون الاخبار (ج 1 ص 219)
به نقل از اصمعی داستان ترک گفتن مردم غدیر خم را ذکر کرده است
📚لغتنامه دهخدا واژه غدیر
غدیر در لغت به معنای برکه و آبگیر است و به گودالی که در آن سیل یا آب باران جمع میشود، غدیر میگویند.
خُم نام بیابان و صحرایی است که در نزدیکی جُحفه در منطقه ای به نام رابغ قرار دارد که آب غدیر در این صحرا جمع میشد.
نام گذاری این حادثه مهم به غدیر خم، به دلیل واقع شدن آن در این محل است. اکنون در محل غدیر خم، مسجدی بنا شده که به مسجد غدیر معروف است.
@Porseman_channel
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
🌷🌷🌷🌷🌷🌷
🌷🌷🌷
#سوال_مسابقه شصت وپنجم
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
📅4,تیر1403
⭕️کدام گزینه یا گزینه ها؛صحیح می باشد؟
گزینه 1️⃣: در روایات، برای غیر معصوم نمازی به عنوان نماز زیارت بیان نشده و خواندن چنین نمازی درست نیست ولی میتوان پس از خواندن زیارت، نماز مستحبی خوانده و ثواب آن را به صاحب قبر هدیه کرد.
گزینه 2️⃣: میتوان از مرغ یا خروس یا بوقلمون،برای عقیقه استفاده کرد
گزینه 3️⃣: استفاده از دفترچه بیمه دیگران جایز نیست و ضمان دارد
گزینه 4️⃣:اینکه ده کیلو برنج هندی به برنج فروش بدهیم ودرازاء آن، 5کیلو برنج ایرانی ازاو؛بگیریم،اشکال ندارد
گزینه 5️⃣:طبق فرمایش اهل بیت ع ،روز غدیر،عیدالسادات است
📩 لطفا فقط شماره گزینه یا گزینه های صحیح را به آیدی @ebadi_porseman 🆔 ارسال کنید 📩
⏲مهلت ⏳ارسال گزینه ✅صحیح ✅؛ازالان تا 1ظهر فردا ⌛️ می باشد.⏰
🌹 به چند⃣ نفر که پاسخ صحیح ارسال کنند به قید قرعه ؛ شارژ مستقیم گوشی📱 ؛هدیه داده میشود 🌹
➖➖➖➖➖
✅✅ #کانال_پرسمان_دینی
@Porseman_channel
#پاسخ_مسابقه
با سلام
وتشکر از مشارکت دوستان همراه🌷
فقط گزینه های 1⃣و3⃣؛ درست می باشد و بقیه گزینه ها صحیح نمی باشند.
👇👇👇👇
به دوستانی که پاسخ صحیح داده بودند؛و برنده این مسابقه شدند،،هدیه شارژ مستقیم تقدیم میگردد🌷
کاربر برنده این مسابقه؛ 5⃣
نفرند
srposhiy
اصفهانی
فقط خدا
کاربر.....
شمسایی
👇👇👇👇
باتوجه به سفر زیارتی که در آن هستیم ان شاء الله بعد از رسیدن به ایران و استقرار هدیه برنده ها تقدیم میشود.
🍂🍂🍂🍂🍂🍂🍂
موفق باشید🌷