💢نذر معامله با خدا💢
@Porseman_channel
با نظر به حقیقت و جایگاه نذر در نظام دینی بسیاری از ابهامات شما برطرف می شود؛ لذا به چند نکته در این زمینه اشاره می شود:
1. نذر با همه اقسامی که دارد از عباداتی است که مطلوب خداوند می باشد و در قرآن نیز در آیات متعددی به این عبادت الهی اشاره شده است مثلا در جائي به نذر حضرت علي (ع)و حضرت زهرا (س) اشاره نموده و به جهت عمل نمودن آن ها به نذر خويش كه گرفتن روزه در قبال شفاي فرزندانشان مي باشداشاره كرده و با ذكر اين نكته كه آنها هنگام افطار در عين نيازمندي خود با گذشت و ايثار فقير و مسكين را در افطار بر خود مقدم مي كنند از آنها تمجيد مي نمايد لذا مي فرمايد:« آن ها به نذر خود وفا مىكنند، و از روزى كه شرّ و عذابش گسترده است مىترسند،و غذاى (خود) را با اينكه به آن علاقه (و نياز) دارند، به «مسكين» و «يتيم» و «اسير» مىدهند! ....(بخاطر اين عقيده و عمل) خداوند آنان را از شرّ آن روز نگه مىدارد و آن ها را مىپذيرد در حالى كه غرق شادى و سرورند!و در برابر صبرشان، بهشت و لباسهاى حرير بهشتى را به آنها پاداش مىدهد! ».
لذا اگر هم چنین عملی به زعم شما معامله کردن با خدا باشد وقتی مورد تایید و سفارش خداوند می باشد نه تنها زشت و قبیح نیست. بلکه بهترین معامله ها می باشد.اما در چنین معامله ای هدف رسیدن به ناخواسته های الهی نیست بلکه مشروعیت و مطلوب بودن آن در منظر الهی نشان می دهد که اتفاقا خداوند چون می خواهد برخی از خواسته های بندگان را از طریق نذر به آنها عطا کند چنین عملی را برای آنها قرار می دهد.
2. نذر اقسام مختلفی دارد که تنها یک قسم آن شبیه معامله است و فرد به صورت مشروط و در مقابل رسیدن به خواستهای چیزی را نذر می کند و الا در بسیاری از موارد نذر جز طاعت الهی درخواستی وجود ندارد مثلا کسی بدون شرط نذر می کند که برای خدا نذر می کند که هر سال تعداد مشخصی فقیر را بی نیاز کند.
3. اتفاقا در مواردی که نذر به صورت مشروط نیز می باشد شرایط آن را خدا تعیین نموده است (مثل مستحب بودن و یا راجح بودن و مطلوب خدا بودن مورد نذر و قصد قربت داشتن و ... ) و لذا هرگز چنین نذری قرارداد یکطرفه نیست بلکه طرف اول آن خداوند می باشد که چنین معامله ای را با شرایط خاصی امضا نمده است و هر کس اراده نماید خود را در این قرار داد طرف دوم قرار می دهد.
4. اگر چه اجر و پاداش اخروی با نعمتها دنیوی قابل قیاس نیست لکن دادن برکات و نعمتها و جواب درخواست های افراد در دنیا نیز مطلوب خداوند می باشد، لذا خداوند مي فرمايد: «و اگر اهل شهرها و آباديها، ايمان مىآوردند و تقوا پيشه مىكردند، بركات آسمان و زمين را بر آنها مىگشوديم ». و اگر برخی موانع نمی بود این اتفاق برای همه می افتاد.
5. در هیچ شرایطی نباید تصور نمود که اعمال ما حتی عبادات ما مثل نذر نفعی برای خدا دارد بلکه تمام عبادات و اعمال و کردار نیک ما معامله ای است دوسر برد یعنی نتیجه ونفعی جز برای خود انسان ندارند و هم در دنیا و هم در آخرت نفعش به خود فرد بر می گردد و خدا کاملا بی نیاز است.
اساسا خداوند همه این نعمت ها و برکاتی که در دنیا و آخرت به افراد می دهد برای دادن به همه انسان ها خلق نموده است ولی مشکل در ظرفیت دریافت افراد است و مانع قابلیت دریافت کننده است ،لذا در این میان هر کس به هر طریقی ظرفیت دریافت فیضی از جانب خداوند بیابد قطعا دریافت می کند؛ دعا کردن، نذر کردن ، توبه کردن از گناهان ، انجام طاعات، ترک معاصی، اخلاص و ... هر کدام به نوعی در انسان ظرفیت ایجاد می کند،با این نگاه حقیقتا معامله ای در کار نیست مسابقه ای است در کسب برکات و نعمتها در دنیا و آخرت،البته در این مسابقه نیز فرد با دیگران مقایسه نمی شود بلکه دائما با استعداد و توان بالقوه خود مقایسه می شود و کسب فیض دیگری جای هیچ کس را تنگ نمی کند و لذا هر کس حقیقتا رقیبی جز خودش هوای نفس خودش ندارد ، از این رو دیگر رشوه دادن معنا ندارد. چون مسیر برای همه باز است و دعا و نذر و ... برای همه ممکن است نه قشری خاص .
6. در نذر های مشروط که فرد ادای نذر را به گرفتن حاجت از خداوند مشروط می کند تردید در توان و اراده خداوند نیست ،بلکه لطفی است از جانب خداوند در حق نذر کننده زیرا خداوند چون دلسوزترین فرد نسبت به هر شخصی می باشد می داند که هر خواسته ای به صلاح درخواست کننده نیست اگر چه او را در طلب آزاد می گذارد ولی خدای حکیم آنچه را به صلاح بنده است مستجاب می نماید لذا برای ایجاد انگیزه در بندگان به خاطر نذر کردن چنین تخفیفی را قرار می دهد که فرد بتواند نذر خود را مشروط به رسیدن به حاجت خود کند لذا نذر او از ابتدا قبول می گردد و آثار و خواص نذر کردن و با خدا ارتباط ایجاد کردن را به دست می آورد درعین حال خداوند ادای آن را فقط در صورت گرفتن حاجت بر بنده واجب می کند .
7. یک نوع نذر که از سایر نذرها رایج تر می باشد نذری است که در آن انسان باخداوند پیمان می بندد که در برابر گرفتن حاجت عمل خیری را از طرف پیامبر خدا و یا امام معصوم انجام دهد و یا ثواب عبادت خود را به روح فرد پاکی که نزد خداوند قرب و منزلتی دارد عطا کند ،در واقع در این نذر فرد معصوم متعلق نذر قرار داده می شود نه طرف نذر ، چنین نذری نه تنها درست است بلکه به جهت ارتباط معنوی که بین فرد و بین الگوهای الهی ایجاد می کند مطلوبتر است و به همین دلیل بیشتر رواج یافته است اما در زبان عامه مردم گاهی مواقع چنین نذری را به نام ، متعلق نذر بیان می کنند ،مثلا شخص نذر می کند که خدایا اگر به مراد خود رسیدم مقداری غذا از طرف امام حسین به فقرا می دهم و یا ثواب آن را به آقا ابالفضل هدیه می نمایم و به چنین نذر که متعلقش امام حسین بوده و یا سایر بزرگان از اهل بیت پیامبر بوده است تسامحا نذر امام حسین و یا نذر آقا ابالفضل و ... گفته می شود که چنین نام گذاری ماهیت نذر را خراب نمی کند بلکه هدف را معرفی می کند. البته اگر کسی از روی خطا و یا جهل تصور کند که طرف نذر او امام حسین است نذر او شرعی نخواهد بود که چنین مواردی بسیار اندک است بلکه غالب مردم امامان معصوم را درست می شناسند و به عنوان بنده ای از بندگان برگزیده خدا می دانند نه فردی در کنار خداوند متعال لذا اساسا نذري شرعا محقق مي شود كه در هنگاه نيت براي خدا بودن ذكر شود (مثلا بگويد :براي خدا نذر مي كنم كه فقيري را به نيت امام حسين و يا از طرف حضرت عباس اطعام كنم) و البته نيت هم كافي نيست بلكه گفتن اين جمله و صيغه نيز لازم است.
8. اگر چه خداوند ما را به دعا توصیه می نماید ولی با توجه به معناي وسيع دعا كه شامل هر نوع درخواست و تمنا مي باشد، حقیقتا نذر نیز نوعی دعا و در خواست از خداوند می باشد و این تصور که نذر تحریف دعاست صحیح نمی باشد .و اگر چه خداوند برای دادن پاسخ بندگان نیازی به واسطه ندارد ولی در بسیاری از موارد خداوند برای معرفی الگوی عملی و هدایت کننده افراد به سمت خود پیامبر خود ویا امام معصوم را واسطه فیض خود معرفی می نماید و این نشان می دهد که برخی مواقع واسطه قرار دادن پیامبر واهل بیت او مطلوب خداوند است و چنین عملی عینا اطاعت از دستور خداست ،نه قرار دادن راهی در کنار راه خدا.
@Porseman_channel
💢فقر و کفر💢
از دري كه فقر وارد شود از در ديگر ايمان بيرون مي رود؟
@Porseman_channel
در اسلام "مال" به خودي خود يك وسيله براي آباد كردن دنيا و آخرت است و ارزشمند و خير مي باشد:
كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِنْ تَرَكَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبينَ بِالْمَعْرُوفِ حَقًّا عَلَي الْمُتَّقين
بر شما نوشته شده: «هنگامي كه يكي از شما را مرگ فرا رسد، اگر چيز خوبي [مالي] از خود به جاي گذارده، براي پدر و مادر و نزديكان، بطور شايسته وصيت كند! اين حقّي است بر پرهيزكاران!»
اما فقر يا فقر به خدا است كه خصيصه همه موجودات و انسان ها است. زيرا هيچ موجودي از خود چيزي ندارد و هر چه دارد از خداست و فقير محض به درگاه خدا مي باشد:
يا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَي اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَميدُ
اي مردم، همه شما به خدا نيازمنديد. اوست بينياز و ستودني.
درك و باور اين فقر خود از ارزشمند ترين چيزها است و انساني كه خود را فقير درگاه خدا بداند، از غير خدا احساس بي نيازي مي كند و اين از ارزشمند ترين چيزها و از بالاترين درجات ايمان و بندگي است و سزاوار است كه به چنين فقري افتخار شود و پيامبر اسلام اين فقر را در بالاترين درجه اش درك مي كرد و به آن افتخار مي نمود:
الفقر فخري
فقر افتخار من است.
اما فقر مادي گرچه به خودي خود خوب نيست، اما براي افراد با ايمان كه به غناي روحي و نفسي رسيده اند، مشكل نيست و آن را يك ابتلا مي دانند كه بايد بر آن صبر كنند و از آن، نردبان تكامل بسازند. ولي همين فقر براي افراد سست ايمان خيلي بد و خطرناك است و ممكن است. سبب هلاكت آنان شود و اين كه در روايات هم فقر به عنوان همسايه ديوار به ديوار كفر و ... معرفي شده، ناظر به اين مورد است. رسول خدا فرمود:
كَادَ الْفَقْرُ أَنْ يَكُونَ كُفْراً
روايات در مذمت فقر مادي فراوان است و طبيعي است كه يكي از زمينه هاي فساد، ظلم، گناه و ناامني فقر مادي افراد جامعه است.
البته ثروت هم چون به انسان احساس توانمندي مي دهد، او را به طغيان مي كشاند و هم چنان كه فقر زمينه گناه و فساد و نامني اجتماعي است، ثروت هم زمينه ظغيان و گناه و عياشي و فساد است:
كَلاَّ إِنَّ الْإِنْسانَ لَيَطْغي أَنْ رَآهُ اسْتَغْني
حقا كه آدمي نافرماني ميكند، هر گاه كه خويشتن را بينياز بيند.
پس هم فقر انسان ضعيف الايمان را به كفر، گناه و ظلم سوق مي دهد و هم ثروتمندي و از اين رو بود كه پيامبر به امتش تعليم مي داد كه از خداوند "كفاف" بخواهند تا هم از مضرات فقر در امان باشند و هم به پيامد هاي بد ثروتمندي مبتلا نشوند:
اللَّهُمَّ ارْزُقْ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ مَنْ أَحَبَّ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ الْعَفَافَ وَ الْكَفَافَ وَ ارْزُقْ مَنْ أَبْغَضَ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ الْمَالَ وَ الْوَلَدَ
اما اگر فرد به درجات بالاي ايمان برسد، هم از فقر براي رسيدن به كمال، مركب مي سازد و هم از غنا و توانگري. اگر فقر به او رو آورد، با تحمل و تعفف با آن مواجه مي شود و آن را تقدير و ابتلاي خداوند مي شمارد و اگر با غنا و ثروت مواجه شود، آن را براي خدمت به خلايق براي رضاي خدا به كار مي گيرد و با آن رضاي خدا را تحصيل مي نمايد.
اما روايتي به اين مضمون "از دري كه فقر وارد شود، از در ديگر ايمان خارج مي شود" نيافتيم و ظاهر اين ضرب المثلي باشد كه با توجه به روايات مذمت فقر مشهور شده است.
@Porseman_channel
💢ظن(گمان) در نماز💢
@Porseman_channel
س. منظور از ظن (گمان) در نماز چيست؟ حكم آن چه مىباشد؟
ج.رهبری: ظن همان احتمال راجح است؛ كه در مورد ركعات نماز حكم يقين را دارد و در افعال نماز چنانچه جزء مظنون، مثل قرائت باشد، بنابر احتياط واجب بايد آن را به قصد قربت مطلقه، انجام دهد و نمازش صحيح است؛ ولى اگر مثل ركوع باشد، بنابر احتياط بايد ركوع خود را بهجا آورده و نماز را هم اعاده نمايد.
@Porseman_channel
💢ما فی الذمه💢
در چه مواقعی می توان نمازی را که به قضا شدن آن شک داریم به نیت (ما فی الذمه) خواند؟
@Porseman_channel
نیت نماز در نظر بسیاری از مردم یا « ادا » است یا « قضا ».در حالی که گاهی،باید نماز را به نیت «ما فی الذمه» خواند.
نماز به نیت ما فی الذمه یعنی اینکه مکلف میداند که باید نماز بخواند ولی نمیداند باید با نیت ادا بخواند یا قضا.مثلا کسی برای نماز صبح بیدار میشود اما نمیداند که آفتاب طلوع کرده یا خیر.در اینجا کافی است نماز صبح را با نیت ما فی الذمه بخواند یعنی نه نیت ادا بکند و نه نیت قضا و همین نماز او را کفایت میکند.در مورد نمازهای دیگر هم همینطور است یعنی زمانیکه شک دارد وقت نماز باقی است یا نه، نمازش را با نیت ما فی الذمه بخواند.
برای این حالت مثال های متعددی است که اشاره می شود:
1.اگر نماز عصر را سهواً در وقت مختص به ظهر بخواند( به این تصور که نماز ظهر را خوانده است) نمازش صحیح است ولی احوط آن است که نماز را به عنوان نماز ظهر حساب کند، سپس چهار رکعت به قصد ما فی الذمه (آن چه که در حقیقت بر گردن دارد) اعم از ظهر و عصر به جا می آورد.
2. هرگاه که بداند یکی از نماز های پنچ گانه از وی قضا شده است ولی دقیقاً نداند کدام نماز بوده است، می تواند یک نماز صبح، یک نماز مغرب و یک نماز چهار رکعتی به نیت ما فی الذمه(اعم از ظهر،عصر یا عشا) بخواند. و اگر در مسافرت از وی قضا شده،فقط یک نماز مغرب و یک یماز دو رکعتی به نیت ما فی الذمه می خواند. و اگر نداند که مسافر بوده یا در وطن خودش، باید یک نماز دو رکعتی ،یک چهار رکعتی و یک نماز مغرب به نیت ما فی الذمه می خواند و در تمام نماز های که به نیت ما فی الذمه خوانده می شود بین جهر و اخفات مخیر است
3. فرض سوم زمانی است که وقت اداء نماز در شهر خودش تمام شده باشد،یعنی مثلاً خورشید طلوع کرده باشد، سپس به منطقه ای مسافرت می کند که هنوز وقت اداء نماز باقی است، آیا در این صورت باید نمازش را به نیت اداء بخواند و یا به نیت قضاء و یا به نیت ما فی الذمه؟ بنا بر احتیاط فتوا داده اند که به قصد ما فی الذمه که اعم از اداء و قضا است بخواند.
4. اگر وقت از نیمه شب گذشت و نماز مغرب و عشا را نخوانده بود باید به قصد ما فی الذمه بخواند.
البته شاید بتوان برخی دیگر از مثال هایی در این باره پیدا کرد که می توانید به توضیح المسائل مراجعه کنید.
@Porseman_channel
💢دیدن نجاست بدن بعد از غسل 💢
@Porseman_channel
اگر بعد از غسل جنابت متوجه شویم که اندکی منی به بدن چسبیده است، آیا غسل صحیح است؟
اگر قبل از غسل جنابت محل بدن را که منی روی آن ریخته پاک کنیم و اطمینان پیدا کنیم که پاک شده و غسل کنیم و بعد از غسل متوجه بشویم که مقدار کمی از منی باقی مانده و ندانیم که آیا مانع رسیدن آب به بدن بوده یا خیر، غسل ما باطل است یا خیر؟
@Porseman_channel
اگر واقعاً یقین دارید که ذرات مشاهده شده مربوط به همان منی قبل از غسل است، لازم است آن را پاک کرده و غسل را تکمیل کنید؛ یعنی اگر نجاست در سمت چپ بدن بود، همین که پس از پاک کردن آن قسمت، به نیت غسل شسته شود کافی است. ولی اگر نجاست در سمت راست بدن باشد، لازم است پس از پاک کردن و شستن آن قسمت به نیت غسل، سمت چپ بدن نیز دوباره به نیت غسل شسته شود.
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
در فرض سؤال که حین غسل بدن نجس بوده، غسل باطل است و میبایست بعد از تطهیر بدن غسل تکمیل شود؛ یعنی اگر نجاست فقط در سمت چپ بدن بوده، همین که پس از تطهیر موضع متنجس، آن قسمت به نیت غسل شسته شود کفایت میکند. و اگر نجاست در سمت راست بدنتان باشد، لازم است تطهیر و بعد آن قسمت به نیت غسل شسته شود و بعد بنابر احتیاط واجب تمام سمت چپ بدن به نیت غسل شسته شود.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
غسل آن موضع و مواضعى که آب نجس به آنها رسیده باطل است.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
اگر شک نامتعارف باشد، به شک مذکور اعتنا نکنید. در غیر این صورت، غسل باطل است. اما شستن همان قسمت -که به طور صحیح در هنگام غسل شسته نشده- به قصد غسل کافی است.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
از نظر غسل، کافی است همان محل را پاک کند و بشوید، ولی با توجه به اینکه بعد از غسل باقی ماندۀ آب غسل، جریان پیدا کرده از محل نجس و به پایین سرایت کرده، باید آن قسمت را بشوید.
@Porseman_channel
💢فراموش کردن جوش خونی و وضو گرفتن💢
روی صورت من از جوش یک قطره خون بیرون زده بود، موقع وضو فراموش کردم که آن را بشویم، وضو گرفتم و نماز خواندم. بعد از گذشتن وقت نماز متوجه شدم که قبل از وضو آن را طاهر نکرده ام. ولی اثری از خون نبود.
در واقع موقعی که برای وضو صورت را شسته ام، خون هم رفته است. برای شستن صورت هم دست را پر آب شیر کرده و به صورت زده ام.
1- آیا وضو و نماز صحیح بوده؟
2- آیا صورت طاهر شده است؟
3- آیا آبی که از صورت ریخته و به شیر و لوله و بعد هم فرش ریخته است نجس بوده و فرش و ... را باید شست؟
@Porseman_channel
✅پاسخ:
آیت الله خامنه ای:
ج1) اگر هنگام شستن صورت چندین بار آب به صورت ریخته اید و اطمینان دارید قبل از آخرین بار که برای وضو آب ریخته اید، صورت پاک شده است، وضو و نماز صحیح است، در غیر این صورت وضو و نماز محکوم به بطلان است.
ج2) اگر اطمینان دارید پس از برطرف شدن عین نجاست، حد اقل یک بار صورت را شسته اید، صورت پاک است.
ج3) جایی را که یقین دارید رطوبت از محل نجس صورت به آن منتقل شده است، محکوم به نجاست است، در غیر این صورت محکوم به طهارت است.
آیت الله مکارم:
با شستن صورت محل پاک می شود. و در ترشحات غساله چون نمی داند یا شک دارد به کجاها رسیده است جستجو نکند. ولی برای وضو چنانچه یک بار آب به صورت ریخته، این مرتبه برای تطهیر بوده. و لازم است بعد از تطهیر، وضو بگیرد. و اگر بیش از یک بار آب ریخته وضو صحیح است.
آیت الله شبیری:
باید وضو و نمازش را اعاده کند مگر اینکه پس از برطرف شدن عین نجاست، آب به محل نجس رسیده و از آن جدا شده باشد البته بنابر احتیاط قابل عدول باید از مواضعی که یقین دارد آب پس از جداشدن از محل نجس به آن رسیده اجتناب کند.
آیت الله فاضل:
اگر با مشت آب به صورت بریزید در صورتی که آب در محل نجس جاری شود پاک می شود لیکن آبی که مرتبه اول از محل نجس جدا می شود نجس است، اگر به بدن و لباس برسد نجس میکند و وضو نیز باطل است. اگر مرتبه دوم آب بریزید به نحوی که از بالا به پایین به تمام صورت برسد وضو صحیح است.
بنابراین اگر یقین به اینکه آب در مرتبه اول از محل نجس به بدن یا لباس شما آب نرسیده باشد، بدن و لباس شما پاک است اگر صورت را دو مرتبه شسته باشید یعنی بعد از مرتبه اول که صورت پاک شده باشد مرتبه دوم هم آب ریخته باشید آبی که بعد از ریختن مرتبه دوم از صورت جدا می شود پاک است.
با این توضیح چون یقین به ریختن آب نجس روی بدن، لباس، فرش و شیر و لوله ندارید، همه آن ها شرعا پاک است .
@Porseman_channel
حکم دف زدن در عروسی و یا مراسم مذهبی، چیست؟
@Porseman_channel
پاسخ
دف؛ از نظر حکم شرعی مانند سایر آلات موسیقی است و بستگى به چگونگى استفاده از آن دارد، که اگر به نحو لهوى و مطرب بوده و موجب کشیده شدن انسان به سمت بىبندوبارى و بیهودگى شود، حرام است.
البته برخی از مراجع استفاده از آلات موسیقی را مطلقاً حرام میدانند.
. آیت الله صافی گلپایگانی.
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
دف زدن بستگى به چگونگى استفاده از آن دارد، که اگر به نحو لهوى و مضل عن سبیل الله زده شود، حرام است.
و در هر صورت بهکار بردن موسیقى در مناسبتهاى مذهبى شایسته مجالس اهل بیت (علیهم السلام) نیست هر چند از نوع حلال باشد و باید قداست و مقام اهل بیت(علیهم السلام) مراعات شود.
حضرت آیت الله العظمی تبریزی (قدس سره):
وسیله مزبور از آلات موسیقى است و استعمال آن به وجه لهوى حرام است و نیز گوش دادن به موسیقى لهوى و خرید و فروش آلات آن جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):
نواختن و گوش کردن به موسیقی که عرفاً مطرب باشد جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
جایز نیست.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):
نواختن موسیقی لهوی جائز نیست و فرقی بین آلات و ادوات آن نیست.
@Porseman_channel
#فراخوان_مسابقه
باسلام
👇👇👇👇
دوستان همراه مستحضر باشند
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بحول و قوه الهی ؛ امشب ؛ سوال مسابقه ؛ در گروهها و کانالهای ما قرار میگیرد.
دوستان فعال و مشتاق شرکت در مسابقه میتوانند؛ سوال را دریافت و گزینه درست را به آیدی که ارائه میگردد؛ ارسال نمایند.🌷
#سوال_مسابقه_هجدهم
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
📅23آبان 98
⭕️کدام گزینه یا گزینه ها؛ صحیح می باشد؟
گزینه 1️⃣: مادرِ زن صیغه ای،-بعد از اتمام مدت صیغه؛ویا مرگ دخترش،-به دامادش محرم نمیشود
گزینه 2️⃣: به فتوای همه مراجع تقلید،زن حائض میتواند وارد حرم حضرت عباس ع و معصومه س بشود.
گزینه 3️⃣: ختم سوره انعام وسفره حضرت رقیه س؛سند روایی دارند
گزینه 4️⃣: فقهاء با توجه به روایتی از امام صادق ع ؛فتوا به حرمت فروش تربت امام حسین ع داده اند.
گزینه 5️⃣: نماز خواندن روی قسمت متنجس فرش-که خشک شده-باطل نمی باشد.
📩 لطفا فقط شماره گزینه یا گزینه های صحیح را به آیدی @ebadi_porseman 🆔 ارسال کنید 📩
⏲مهلت ⏳ارسال گزینه ✅صحیح ✅؛ازالان تا 12ظهر فردا ⌛️ می باشد.⏰
🌹 به چند⃣ نفر که پاسخ صحیح ارسال کنند به قید قرعه ؛کارت شارژ گوشی📱 ؛هدیه داده میشود 🌹
➖➖➖➖➖
✅✅ #کانال_پرسمان_دینی
@Porseman_channel
خواندن سوره کامل در نماز، واجب است؟
@Porseman_channel
در رکعت اول و دوم نمازهای واجب یومیه، نمازگزار (بنابر احتیاط واجب) باید بعد از حمد یک سوره کامل، بخواند. مگر اینکه وقت نماز تنگ باشد، یا انسان ناچار شود که سوره را نخواند، مثل اینکه بترسد که اگر سوره بخواند دزد یا درنده، یا چیز دیگرى به او صدمه بزند
اما در نماز مستحبى خواندن سوره لازم نیست، اگر چه آن نماز به واسطه نذر کردن واجب شده باشد، ولى در بعضى از نمازهاى مستحبى مثل نماز وحشت که سوره مخصوصى دارد، اگر بخواهد به دستور آن نماز رفتار کرده باشد، باید همان سوره را بخواند.
حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):
در رکعت اول و دوم نمازهای واجب یومیه، انسان باید سورهی حمد را بخواند و پس از آن بنابر احتیاط واجب، یک سورهی کامل قرائت کند. ولی اگر وقت نماز تنگ باشد یا انسان بترسد که اگر سوره را بخواند دزد یا درنده یا چیز دیگر به او صدمه میزند، نباید سوره را بخواند.
حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):
بله، سوره کامل به احتیاط واجب.
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
در رکعت اول و دوم نمازهای واجب روزانه باید بعد از تکبیرة الاحرام سوره حمد را قرائت کند و بعد از آن بنابر احتیاط واجب یک سوره تمام از قرآن مجید را بخواندن.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
در رکعت اول و دوم نمازهای واجب یومیه، انسان باید بعد از حمد یک سوره تمام، بخواند.
@Porseman_channel
هدایت شده از کانال پرسمان دینی
#سوال_مسابقه_هجدهم
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
📅23آبان 98
⭕️کدام گزینه یا گزینه ها؛ صحیح می باشد؟
گزینه 1️⃣: مادرِ زن صیغه ای،-بعد از اتمام مدت صیغه؛ویا مرگ دخترش،-به دامادش محرم نمیشود
گزینه 2️⃣: به فتوای همه مراجع تقلید،زن حائض میتواند وارد حرم حضرت عباس ع و معصومه س بشود.
گزینه 3️⃣: ختم سوره انعام وسفره حضرت رقیه س؛سند روایی دارند
گزینه 4️⃣: فقهاء با توجه به روایتی از امام صادق ع ؛فتوا به حرمت فروش تربت امام حسین ع داده اند.
گزینه 5️⃣: نماز خواندن روی قسمت متنجس فرش-که خشک شده-باطل نمی باشد.
📩 لطفا فقط شماره گزینه یا گزینه های صحیح را به آیدی @ebadi_porseman 🆔 ارسال کنید 📩
⏲مهلت ⏳ارسال گزینه ✅صحیح ✅؛ازالان تا 12ظهر فردا ⌛️ می باشد.⏰
🌹 به چند⃣ نفر که پاسخ صحیح ارسال کنند به قید قرعه ؛کارت شارژ گوشی📱 ؛هدیه داده میشود 🌹
➖➖➖➖➖
✅✅ #کانال_پرسمان_دینی
@Porseman_channel
💢حکم پرنده عروس هندی 💢
@Porseman_channel
اگر از جنس گنجشک و پرندگان حلال گوشت باشد ، حلال است. اگر از جنس گنجشک و حلال گوشت ها نباشد، حرام گوشت حساب می شود.
ملاک در تشخیص پرندگان حلال گوشت از حرام گوشت دو چیز است:
الف)هر پرندهاى که بال زدنش بیش از صاف نگه داشتن است،حلال است، بنا بر این می توان پرندگان حرام گوشت را از حلال گوشت با دیدن چگونگی پرواز آن ها تمیز داد.
2-هر پرنده ای که چینهدان و یا سنگدان و یا خار، پشت پا داشته باشد، حلال است . اگر هیچ کدام از این ها را نداشته باشد، حرام است
(به نظر اکثر فقهاء)اگر پر پرنده حرام گوشت در لباس وبدن نمازگزار باشد نماز باطل است .
@Porseman_channel
💢خرید و فروش موی سر💢
@Porseman_channel
آیا خرید و فروش موی سر، اشکال دارد؟
✅پاسخ:
مقام معظم رهبری: فی نفسه اشکال ندارد.
آیت الله مکارم: خرید و فروش مو اشکالی ندارد.
آیت الله سیستانی: خرید و فروش به خودی خود اشکال ندارد.
آیت الله شبیری زنجانی: اشکالی ندارد.
آیت الله وحید: خیر، اشکال ندارد.
آیت الله فاضل: اگر موی سر منفعت حلال و عقلائی داشته باشد، خرید و فروش موی زنانه به قصد استفاده مشروع و حلال در صورتی که ایجاد مفسده نکند، اشکال ندارد.
@Porseman_channel