پرسمان #اعتقادی
💢نحوست ماه صفر💢
@Porseman_channel
ما درباره نحوست ماه صفر روایتی ندیده ایم اما برخی علما نحوست این ماه را به شهرت نسبت داده اند وفرموده اند طبق مشهور این ماه شوم ونحس است.چنان که علامه مجلسی می گوید:
"هذا الشهر مشهور بالنحوسه والشوم"
"ماه صفر مشهور است به نحوست وشوم بودن"
زاد المعاد،ص274
شیخ عباس قمی می گوید:
"بدانکه این ماه معروف به نحوست است"
مفاتیح الجنان،ص508
ودر برخی روایات، اهل بیت برای شهرت اهمیت ویژه ای قائل شده اند چنان که امام صادق فرمود:
"خذ ما اشتهر بین اصحابک"
"به آنچه بین علمای شیعه مشهور است عمل کن"
عوالی اللئالی،ج3 ص129
روی این جهت، افرادی که می خواهند چنین اظهار کنند که از آنجایی که ماه صفر نحوستش به مشهور نسبت داده شده لذا قابل اعتنا نیست احساس می شود طریقه خوبی را در پیش نگرفته اند.
اما درمورد چرایی این نحوست:
ایت الله مکارم تصریح می کند که در موارد متعدد، ایام به نحوست نسبت داده شده به دلیل اتفاقاتی که درآن واقع شده است، البته افرادی در این مساله راه افراط را پیموده اند وبه هرکاری که دست می زنند قبلا به سراغ سعد ونحس بودن ایام می روند وشکست های خودرا به گردن ایام می اندازند،این خرافه ای است که جدا باید از آن پرهیز کرد وتصریح می کنند که در روایات اهل بیت آمده است که در روزهایی که نام نحس بر آن گذارده شده است، شما می توانید با دادن صدقه، یا خواندن دعا و استمداد از لطف الهی وتوکل بر خدا به دنبال کارها بروید وپیروز باشید
تفسیر نمونه،ج23 ص44
شیخ عباس قمی نیز تصریح می کند برای دفع نحوست ماه صفر،هیچ چیز بهتر از تصدق وادعیه واستعاذات نیست
مفاتیح الجنان،ص508
علامه مجلسی نیز روایاتی را ذکر می کند که انسان می تواند با پرداخت صدقه وتوکل بر خدا نحوست ایام را برطرف کند
بحار الانوار،ج56 ص18 باب 15
حاصل آنکه، به هیچ وجه نباید درباره نحوست ماه صفر راه افراط را پیمود واگر نحوستی نیز برای این ماه است با پرداخت صدقه،دعا،وتوکل بر خدا رفع میشود
@Porseman_channel
💢رعد و برق تازیانه فرشتگان💢
@Porseman_channel
اینکه در برخی روایات؛ صدا و تازیانه فرشتگان، دلیل به وجود آمدن رعد و برق عنوان شده، چه توجیهی دارد؟!
در روایتی مرسل چنین آمده است: ابوبصیر از امام صادق(ع) در مورد صداى رعد پرسید؟ آنحضرت فرمود: «آواى رعد همچون فریادى است که چوپانان و شتربانان براى راندن و بازداشتن شتران به صورت "هاى هاى" از گلو خارج میکنند»، ابوبصیر پرسید: فدایت گردم برق چه حالتى دارد؟ فرمود: «برق به منزله تسمه و دوال فرشتگان است که با آن ابرها را میزنند و میرانند به جایى که خداوند عزّ و جلّ مقدّر فرموده تا باران در آنجا فرو بارد».
روایات دیگری نیز شبیه این روایات به صورت «رُوِیَ» و مرفوع درباره صدای رعد و برق نقل شده است. همچنین مشابه این روایات در منابع تفسیری و روایی اهلسنت از رسول خدا(ص) نیز نقل شده است.
در شرح این روایات نکاتی بیان میشود:
1. در اینگونه روایات، ظاهر آنچه گفته شد مراد نیست، بلکه تنها از باب مثال و تشبیه است. به عبارت دیگر، در جامعه آن روز که هیچ آگاهی نسبت به عوامل و اسباب طبیعی و غیر طبیعی رعد و برق وجود نداشت، امامان(ع) با این تعابیر خواستهاند از نیروهای ناپیدا و ناشناخته خبر دهند و قدرت خدا را به رخ مردم بکشند. اگر امام در آن زمان میخواست حقایقی که به امر خدا بر آنها آگاهی یافته را به بیان امروز توضیح دهد، آیا آن مردم چیزی میفهمیدند؟ آیا جز با کمک تشبیه به مفاهیم شناخته شده برای جامعه آن روز، راهی برای بیان این حقایق در حد ممکن بود؟ پس میتوان نتیجه گرفت که پارهای از این تشبیهها تنها برای ارائه یک نمونه و مثال عینی برای نیرویی ناشناخته است.
2. با این وجود، نسبت دادن بسیاری از امور طبیعی به امور ماورائی، نافی عوامل طبیعی آن نیست؛ چنانکه در احادیث فراوان از نگاهبانان و فرشتگان شب و روز و فرشته مرگ و فرستادگانى که براى یارى رساندن به مؤمنان گسیل و سبب آرامش خاطر آنان میشوند، سخن رفته است؛مانند اینکه؛ امام صادق(ع) به نقل از امام علی(ع) درباره قطرههای باران میفرماید: «هیچ قطره بارانى نیست جز آنکه به همراهش فرشتهاى است تا آنرا به جایگاهش برساند، و هیچ قطره بارانى از آسمان فرو نریزد جز اینکه شماره معیّن و اندازه معلومى دارد».
این همه دلالت بر آن دارد که خداوند بر طبیعت، فرشتگانى گماشته است. و بدینگونه طبیعت را مسخر بشر ساخته است؛ از اینرو گرچه رعد و برق نیز عوامل طبیعی خویش را دارند، اما از نگاهی دیگر تحت سیطره مدیریت پروردگار توسط فرشتگان هم میباشند؛ یعنی ملائکه علل باطنى این حوادث هستند.
@Porseman_channel
💢محدوده حجاب زن در برابر عمو و دایی💢
@Porseman_channel
نگاه کردن مرد به بدن زنانی که با آنان محرم است اگر بدون قصد لذّت باشد به جز عورتین اشکالی ندارد مگر شوهر که میتواند به تمام بدن همسرش به قصد لذت نگاه کند.
حضرت امام خمینی(ره) در این زمینه فرمودهاند:" مرد و زنى که با یکدیگر محرم هستند، اگر قصد لذّت نداشته باشند مىتوانند غیر از عورت به تمام بدن یکدیگر نگاه کنند."
بنابراین دایی میتواند بدون قصد لذّت به همۀ بدن (به جز عورتین) زنانی که با آنان محرم است؛ از جمله دختر خواهرش نگاه کند و زن لازم نیست در مقابل محارم خود بدن و زیباییهای خود را بپوشاند ، اما مرد با قصد لذت به هیچ جای از بدن محارم خود نمیتواند نگاه کند.
@Porseman_channel
#فراخوان_مسابقه
باسلام
👇👇👇👇
دوستان همراه مستحضر باشند
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
بحول و قوه الهی ؛ امروز ؛ سوال مسابقه ؛از ساعت ۱۳ تا۱۷ در گروهها و کانالهای ما قرار میگیرد.
دوستان فعال و مشتاق شرکت در مسابقه میتواننددر ساعت مذکور سوال را دریافت و گزینه درست را به آیدی که ارائه میگردد؛ ارسال نمایند.🌷
#سوال_مسابقه_هفتم
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇
📅21مهر97
⭕️کدام گزینه یا گزینه ها؛ صحیح می باشد؟
گزینه 1⃣: چرخاندن انگشتر در قنوت نماز؛مستحب می باشد
گزینه 2⃣: کشیدن دو دست، بعد از قنوت نماز؛ به صورت، مکروه می باشد
گزینه 3⃣: آخرین شهید کربلا، شخصی به نام سوید بن ابی المطاع خثمعی؛ می باشد
گزینه 4⃣:معنای ثار الله ، "خون خدا" است
گزینه 5⃣: در هیچ نقلی، نوع بیماری امام سجادع در کربلا؛ذکر نشده است
📩 لطفا فقط شماره گزینه یا گزینه های صحیح را به آیدی @ebadi_porseman 🆔 ارسال کنید 📩
⏲مهلت ⏳ارسال گزینه ✅صحیح ✅؛ازالان تا چهارساعت (ساعت5عصر)⌛️ می باشد.⏰
🌹 به چند⃣ نفر که پاسخ صحیح ارسال کنند به قید قرعه ؛کارت شارژ گوشی📱 ؛هدیه داده میشود 🌹
➖➖➖➖➖
✅✅ #کانال_پرسمان_دینی
@Porseman_channel
#پاسخ_سوال_هفتم
ازهمه دوستانی که شرکت کردند کمال تشکر را داریم🌷
گزینه های 2⃣ و 3⃣ صحیح می باشند...
👇👇👇👇👇
وپاسخ صحیح را دو نفر از دوستان ارسال کرده اند که هدیه شارژ 5⃣هزاری تقدیم شان میشود...
کاربر @@@
کاربریارقیه(س)
موفق باشید🌸
پرسمان #مشاوره
💢چگونه با افسردگی مقابله کنم؟💢
@Porseman_channel
افسردگی موضوعی است كه افراد فراوانی از آن رنج میبرند و شایعترین مشكل روانی در سراسر جهان است. اما نباید افسردگی را با غمگینی یكی دانست.
غم و اندوه اولا حالتی است گذرا و مقطعی و ثانیا باعث افت عملكرد و آسیب به فعالیتهای روزمره فرد نمیشود.
اما افسردگی، عبارتست از غم و اندوه پایدار (حداقل چند هفته متوالی)، كه همراه با علائم زیر رخ میدهد:
- كاهش انرژی و میل برای انجام فعالیتهای روزمره (افت كاری، تحصیلی و...)
- بی میلی و كاهش سطح تعاملات اجتماعی
- افكار خود سرزنشگرانه و آسیب زننده
- افزایش و یا كاهش اشتهاء
- افزایش یا كاهش خواب
- یاس و نا امیدی
و... .
بر این مبنا و با شناخت علائم، در صورتیكه شما افسرده باشید، اگر بتوانید علائم فوق و مشابه را، كنترل و كاهش دهید، به موازات آن از سطح افسردگی شما نیز كاسته خواهد شد.
در صورتیكه افسردگی شدید باشد برای كاهش علائم فوق مراجعه به یك متخصص و استفاده از دارو ضرورت دارد. لكن اگر مدت زمان زیادی از آن نمیگذرد و یا علائم آن شدید نباشد، شما میتوانید با استفاده از روشهای خودیاری بر آن غلبه نمایید، انشاءالله.
همانگونه كه گفته شد خودیاری شما عبارتست از سعی در كاهش علائم فوق. بر این اساس لازم است:
۱- از خود سرزنشگری (تفكر انتقادی) اجتناب نمایید.
۲- از زندگی در گذشته فاصله بگیرید به تعبیر علی علیهالسلام «ما فاتَ مَضی وَ ما سیأتیكَ فَاَیْنَ؟ قُمْ فَاغْتَنِم الفُرصَةَ بَینَ العَدَمَین: آنچه گذشت، از دست رفت و آنچه میآید كجاست؟ برخیز و فرصت میان دونیستی را دریاب.»
بر پایه این روایت نورانی " اینجا و اكنون " را شعار زندگی خود قرار دهید.
۳- ورزش را در برنامه خود بگنجانید. ورزشهایی چون شنا، كوهنوردی و... بسیار مفید خواهد بود.
۴- از گردش و تفریح غافل نشوید. سعی كنید در طبیعت حضور پیدا كنید و از صدای رودخانه، پرندگان و... لذت ببرید. زندگی ماشینی خاصیت غمزایی دارد!
۵- برای مسافرت برنامه ریزی كنید. رسول مكرم اسلام صلوات الله و سلامه علیه و اله فرمودند: « سافروا تصحوا».
۶- از تنهایی و خلوت فاصله بگیرید و حتما ساعاتی را با دوستان، بستگان و افراد مورد علاقه و محبوب خود سپری كنید.
۷- با دیگران درد دل كنید و از فرو بردن غم خودداری كنید. حداقل دغدغه های خود را بنویسید.
۸- استفاده از قوس نزولی مقایسه (امكانات، موفقیتها و داشته های خود را با افرادی مقایسه كنید كه از شما پایینتر هستند).
۹- لازم است به میزان كافی بخوابید و از خواب زیاد و كم دوری كنید.
۱۰- نوع تغذیه و ساعات آن نقش بسزایی در سلامت شما دارند. به تعبیر قرآن كریم «فلینظر الانسان الی طعامه». از نگاه طب سنتی، افسردگی متاثر از غلبه سودا است. بر این مبنا با یك مشاوره طبی (سنتی) برای خود رژیم غذایی، مناسب و مبتنی بر اصول را دنبال كنید.
@Porseman_channel
💢حکم وجود حائل بین صفوف💢
@Porseman_channel
مسأله ۱۴۳۳ – (در نماز جماعت باید بین مأموم و امام پرده و مانند آن که پشت آن دیده نمی شود فاصله نباشد (۱) و هم چنین است بین انسان و مأموم دیگری که انسان به واسطه او به امام متصل شده است (۲)، ولی (۳)) اگر امام مرد و مأموم زن باشد چنانچه بین آن زن و امام یا بین آن زن و مأموم دیگری که مرد است و زن به واسطه او به امام متّصل شده است پرده و مانند آن باشد اشکال ندارد.
(۱) (گلپایگانی، صافی:) بلکه بنا بر احتیاط لازم شیشه و مانند آن نیز فاصله نباشد..
(نوری:) بلکه شیشه و مانند آن نیز نباید فاصله باشد..
(۲) (فاضل:) ولی اگر مأموم زن باشد و امام مرد، فاصله شدن پرده و مانند آن اشکال ندارد و فاصله شدن پرده و مانند آن بین زن و مأموم دیگری که مرد است و زن به واسطه او به امام متّصل شده است اشکال ندارد.
(۳) [قسمت داخل پرانتز در رساله آیات عظام: خوئی، سیستانی و تبریزی نیست]
(مکارم:) در جماعت چند چيز بايد رعايت شود: اوّل نبودن حائل؛ ميان امام و مأموم و هم چنين ميان مأمومين نسبت به يكديگر بايد چيزى كه مانع ديدن است نباشد، بلكه حائل شيشهاى نيز اشكال دارد امّا اگر مأموم زن باشد، حائل ميان او و مردان مانعى ندارد
(زنجانی:) مسأله در صحت جماعت شرط است که بین امام و مأموم و هم چنین بین مأموم و مأموم دیگری که واسطه بین مأموم و امام است، حائلی نباشد، (مراد از حائل، چیزی است که مانع از دیدن شود؛ مانند پرده و دیوار و امثال اینها، بلکه به احتیاط مستحب شیشه هم در بین نباشد.) پس اگر در تمام احوال نماز یا بعض آن بین امام و مأموم یا بین مأموم و مأموم دیگری که واسطه اتصال است، حائلی باشد که مانع دیدن شود، باطل است. ولی اگر امام مرد و مأموم زن باشد، چنانچه بین آن زن و امام یا بین زن و مأموم دیگری که مرد است و زن به واسطه او به امام متصل شده است، پرده و مانند آن حائل شود، اشکال ندارد.
مکارم:
دیوار حایل بین صفوف بانوان و آقایان، قاطع صفوف نماز جماعت مى باشد؟
پاسخ : در صورتى که دیوار به قدرى بلند نباشد که دو محل را از هم جدا کند و در واقع همه آنها زیر یک سقف نماز بخوانند، اشکال ندارد.
گلپایگانى وفاضل لنکرانى:
چنانچه طوری باشد که عرفا، محل نماز جماعت زنان و مردان، مجموعاً مکان واحدی به شمار آید و بانوانی که پشت حائل هستند متوجه رکوع و سجود امام شوند، اشکالی ندارد و نماز جماعت آنها صحیح است.
@Porseman_channel
پرسمان #تاریخی
💢نام مادر حضرت رقیه س💢
@Porseman_channel
بر اساس نوشته هاي بعضي كتاب هاي تاريخي، نام مادر حضرت رقيه (عليهاالسلام)، امّ اسحاق است كه پيش تر همسر امام حسن مجتبي (عليه السلام) بوده و پس از شهادت ايشان، به وصيت امام حسن (عليه السلام) به عقد امام حسين (عليه السلام) درآمده است.
مادر حضرت رقيه(عليهاالسلام) از بانوان بزرگ و با فضيلت اسلام به شمار مي آيد. بنا به گفته شيخ مفيد در كتاب الارشاد، كنيه ايشان بنت طلحه است.
@Porseman_channel
پرسمان #تاریخی
حضرت رقيه سلام الله عليها در کلام بزرگان و مراجع عظام تقليد
@Porseman_channel
در پي القاي شبهات بي اساس از سوي برخي افراد ناآگاه درباره وجود مقدس حضرت رقيه بنت الحسين عليهماالسلام، مراجع عظام تقليد و علماي بزرگ عصر ما تاكيد كردند تشكيك در اصل وجود مقدس حضرت رقيه عليهاالسلام، نه تنها ظلم به آن مظلومه و پدر بزرگوار ايشان، بلكه ظلم به اهل بيت عليهم السلام است.
آيت الله العظمي ميرزا جواد تبريزي (ره)
متن سخنرانى آيت الله العظمي ميرزا جواد تبريزي (ره) در حرم حضرت رقيه عليهاالسلام در سال 1381 هـ ش:
مزار کنونى حضرت رقيه بنت الحسين عليهماالسلام در شام، از اول مشهور بوده، گويا حضرت امام حسين عليه السلام نشانى را از خود در شام به يادگارى سپرده است، تا فردا کسانى پيدا نشوند که به انکار اسارت خاندان طهارت عليهم السلام و حوادث آن بپردازند، اين دختر خردسال گواه بزرگى است بر اينکه در ضمن اسيران حتى دختران خردسال نيز بوده اند ، ما ملتزم به اين هستيم که بر دفن حضرت رقيه عليهاالسلام در اين مکان شهرت قائم است، حضرت عليهاالسلام در اين مکان جان سپرده و دفن شده است. ما به زيارتش شتافتيم، و بايد احترام او را پاس داشت.
دفن اين طفل خردسال (حضرت رقيه عليهاالسلام) در شام گواه بزرگ و نشان قوى از اسارت خاندان طهارت، و ستم روا داشته بر ايشان دارد، آن ستمى که تمام پيامبران از آدم تا خاتم بر آن گريستند، تا آنجا که خدا عزاى امام حسين عليه السلام را بر آدم خواند، از اين رو احترام اين مکان لازم است، به سخنان فاسد گوش فرا ندهيد، و به سخنان باطلى که مى گويند: رقيه عليهاالسلام طفلى خردسال بيش نبود، گوش فرا ندهيد، مگر على اصغر عليه السلام کودک خردسال نيست که در روز قيامت شاهدى خواهد بود، و موجب آمرزش گنهکاران شيعه خواهد شد ان شاء الله تعالى.
بنابراين بر همه واجب است احترام اين مکان (محل دفن حضرت رقيه عليهاالسلام) را داشته باشند، و به سخنان فاسد و بيهوده اى که از گمراهى شياطين است، گوش فرا ندهند و اعتنايى نکنند. ما با زيارت دختر امام حسين عليه السلام (رقيه عليها السلام) به خداوند متعال تقرب مى جوييم، آن دخترى که خود مظلوم بود، و خاندان وى همه مظلوم بودند.
آيتاللهالعظمي مکارم شيرازي
شکي نيست که دختر کوچکي از امام حسين عليه السلام در شام از دنيا رفت و در آنجا دفن شد و حرم فعلي منسوب به همان دختر است، اما اين که نام آن دختر «رقيه» بوده يا نام ديگري داشته در بين دانشمندان اسلامي اختلاف نظر وجود دارد، هر چند معروف اين است که نامش رقيه است.
آيتاللهالعظمي نوري همداني
در کتابهايي چون کامل بهائي و نفسالمهموم و کتابهاي معتبر ديگر دختر خردسالي که برخي نام او را «رقيه» ناميدهاند و در شام به شهادت ميرسد، براي امام حسين عليه السلام ذکر کردهاند و اگر کسي براي آن حضرت نذر کند، بايد آن را ادا نمايد و مضجع موجود در دمشق متعلق به آن حضرت است.
آيتاللهالعظمي مظاهري
همين جا که به عنوان مرقد حضرت رقيه عليهاالسّلام مشهور است ، مرقد اوست و تشکيک کردن يک ظلم است آن هم ظلم به بچه مظلوم امام حسين عليهالسّلام و همين شهرت راجع به مرقد مطهر حضرت زينب سلاماللهعليها نيز هست و تشکيک در آن ظلم به حضرت زينب سلاماللهعليها است و ظلم به حضرت زينب گناهش خيلي بزرگ است و ما در اين گونه موارد نظير سيادت اشخاص و قبور بزرگان چيزي جز شهرت نداريم و اين شهرت در نظر همه فقها حجت بوده و هست.
آيتاللهالعظمي علوي گرگاني
وجود حضرت رقيه سلام الله عليها از مسلّمات تاريخي است و اگر شبهه اي هم هست در اصل وجود ايشان نيست و بعضي از شبهات در نام مبارک او وجود دارد ولي اين مسئله که دختري از امام حسين عليه السلام در شام مدفون است ، هيچ گونه شک و شبهه اي در آن وجود ندارد و توصيه ما به کساني که اين شبهات را نسبت به معتقدات ديني مردم وارد مي کنند آن است که بدانند هيچ گونه نفعي نخواهند برد و فقط آخرت خود را خراب کرده اند و خود را مورد غضب امام حسين عليه السلام قرار داده اند و لذا خوب است که با اين گونه مسائل خود را درگير ننمايند.
آيتاللهالعظمي روحاني
اولا راجع به حضرت رقيه سلام الله عليها اخيرا كتابي نوشته شده است و خيلي خوب اثبات نموده به اين كه حضرت رقيه 3 ساله در خرابه شام از دنيا رفته و قبرش هم در آنجاست و معجزات زيادي هم نقل شده است و ثانيا قاعده اي در فقه است بنام تسامح در ادله سنن ، مقتضي آن قاعده اين است كه آنچه راجع به اين دختر 3 ساله گفته اند شما هم نقل كنيد و به زيارت او برويد همه اش بر طبق موازين شرع است ، من خودم چند سال قبل براي معالجه به لندن رفتم در برگشت ، لبنان از هواپيما پياده شدم و چند روز در آنجا ماندم كه بروم سوريه براي زيارت آن خانم و الان هم از آن عمل خرسندم.
@Porseman_channel
💢منافات دعا با مقام رضا💢
@Porseman_channel
هرگاه ما دعا می کنیم، در واقع برای آینده مطلبی را می خواهیم که واقع شود؛ و ما خواست خدا را در آینده اطلاع نداریم، یعنی نمی دانیم خداوند در آینده چه چیزی برای ما خواسته، تا نسبت به آن راضی باشیم.
بنابراین شخص دعا کننده چند حال دارد:
یا اینکه انگیزه اش برای دعا این است که چون خود دعا کردن عبادت است، دعا می کند؛ در این صورت، دعا کردن هیچ منافاتی با مقام رضا ندارد، چون به امر خدا دعا می خواهد. در این صورت، چون خواست خدا را در آینده نمی داند،
دو فرض پیش می آید: یا اینکه حاجتش را می خواهد، به شرطی که مورد رضا و صلاح خدا باشد؛ یعنی می گوید: خدای! هر چه تو صلاح می دانی و رضای تو در آن است، برای من مقدر فرما! و این دعا حقیقی و باارزش است و هیچ منافاتی هم با مقام رضا ندارد.
و یا اینکه حاجتش را می خواهد، هر چند مخالف رضا و صلاح خدا باشد؛ در این صورت دعا، دعا با مقام رضا منافات دارد.
@Porseman_channel
💢اسناد اثبات وجود حضرت رقیه س💢
@Porseman_channel
رقیه در لغت از ترقی و ارتقاء اخذ شده است که مصغر می باشد.
📒لغتنامه دهخدا کاده رقی ص588
ارتقاء بمعنای صعودبه طرف بالا و ترقی است
📖اسراء93
این نام قبل از اسلام بوده است نام یکی از دختران هاشم (جد دوم رسول ص)رقیه بوده است که عمه رسول ص می باشد
📘بحارالانوارج15ص39
در خاندان پیامبر ص چند رقیه بوده است
نام یکی از دختران رسول ص
دو دختر امیرمومنان ع
دو دختر امام کاظم ع
📙ارشاد مفید ج2ص354 وص244 وص20
اما مستندات وجود این دختر برای امام حسین ع:
1⃣اول
ذکر احوالات وشهادت دختری در خرابه ؛در کتاب کامل بهایی(قرن7) از کتاب حاویه ،ذکرشده است.
📕کامل بهایی ج2ص180 فصل سوم
2⃣دوم
قصیده سیف بن عمیره نخعی
که ایشان از اصحاب امام صادق و کاظم ع بوده است.
وشیخ طوسی در کتاب 📕فهرست خود و نجاشی در کتاب 📙رجال خود و علامه حلی در کتاب 📘خلاصه الاقوال و ابن داود در کتاب رجال خود و علامه مجلسی در کتاب 📒وجیزه و...او را توثیق کرده است.
این قصیده در کتاب 📙المنتخب طریحی ج2ص444باب الثانی مجلس نهم
ذکر شده است.
ورقية رق الحسودلضعفها
وغدا ليعذرها الذي لم يعذر
ولأم كلثوم يجدجديدها
لثم عثيب دموعها لم يكرر
لم أنسها وسكينة ورقية
يبكينه بتحسر وتزفر
📒کتاب المنتخب طریحی ج2ص444باب الثانی مجلس نهم
سوم
کتاب 📚منتخب التواریخ هاشم خراسانی (متوفی1352ق)
ماجرای سید ابراهیم دمشقی را در مورد تخریب قبر حضرت رقیه س و تعمیر و ترمیم آن ذکر نموده است.
📙منتخب التواریخ ص388
4⃣چهارم
کتاب 📘منتخب طریحی (متوفی 1085)ج1ص140
ماجرای خرابه را مفصل تر ذکر کرده است.
5⃣پنجم
کتاب المنن عبدالوهاب شافعی متوفی973ق
نقل کرده که قبر رقیه بنت الحسین ع در دمشق می باشد.
📕ستاره درخشان شام ص13 و 14
6⃣ششم
کتاب 📚لهوف ابن طاوس(متوفی664ق)ص141و کتاب ینابیع الموده (متوفی 1294) ص346
خطاب حضرت به زنان تحت عنوان یا رقیه در شب عاشورا نقل شده است.
7⃣ هفتم
شهرت در بین شیعیان
اینکه قبر ایشان سالیان متمادی مورد تبرک و توجه علماء و فقهاء بوده نشانه اعتنا و اعتبار مضجع شریف و وجود ایشان است.
لذا و لو مدرک معتبازوجود چنین دختری ساکت باشد نیز باوجود این شهرت نمیشود انکارکرد.و برای یک واقعه تاریخی کفایت میکند.
@Porseman_channel
🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴
🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴
🔴🔴🔴🔴🔴