بسم الله الرحمن الرحیم
📣📣📣همزمان با هفته مقاومت و به مناسبت چهارمین سالگرد شهادت سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی، اداره کتابخانه های عمومی شهرستان گناباد به همت کتابخانه عمومی شهید ابدی شهری و پایگاه محدثه گناباد برگزار می کند:
📚نشست کتابخوان "مکتب سلیمانی: با تأکید بر سیره تربیتی پدر و مادر شهید"
🔶با سخنرانی حجت الاسلام روح الله پورعابدین استاد حوزه و دانشگاه
✅زمان: یکشنبه ۱۷ دی ماه ساعت ۱۵ عصر
✅مکان: میدان بسیج_ بلوار دانشگاه_ انتهای پارک رو به روی دانشگاه_کتابخانه عمومی شهید ابدی شهری
🌈ضمنا همزمان کارگاه قصه و بازی مناسبتی در بخش کودک کتابخانه ویژه کودکان برگزار خواهد شد.
👌کودکان حتما مدادرنگی و قیچی با خود بیاورند.
📌روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان گناباد
#شهید_سلیمانی_شهید_قدس
#نشست_کتابخوان_مکتب_سلیمانی
#پایگاه_محدثه_گناباد
#کتابخانه_عمومی_شهید_ابدی_گناباد
#اداره_کتابخانه_های_عمومی_گناباد
🆔 @Pourabedin
🍃لذّت کار🍃
🌸یکی از جنبه های زندگی ، «کار کردن» است .
شما به کار کردن ، چگونه نگاه می کنید؟ گروهی از انسان ها خوش بختی را در این می دانند که هروقت ، هرچه را خواستند ، آماده باشد و برای تهیه آن ، به صرف وقت و تحمّل رنج و زحمت ، نیازی نباشد .
در این دیدگاه نباید میان خواسته و تحقّق آن، «فاصله زمانی» وجود داشته باشد . همچنین نباید میان این دو، حلقه گم شده ای به نام «کار و تلاش» وجود داشته باشد .
این گروه ، نه حوصله گذشت زمان را دارند و نه توان به زحمت انداختن تن را ؛ همه چیز باید «فورا» و «بدون زحمت» به دست آید.
🌸این تفکّر ، مخصوص کسانی است که می خواهند یک شبه ، ره صدساله را بپیمایند.
از سوی دیگر، گاهی تصوّر می شود که مسائل معنوی، جای کار و تلاش را می گیرند.
اما دین، تأکید زیادی بر کار و تلاش داشته و افراد را از توکّل منهای کار، بر حذر داشته است.
🌸 اما تصحیح شناخت و کسب باورهای لازم برای زندگی موفق به معنای کنار گذاشتن کار و تلاش نیست.
🌸به همین جهت ، دین، تأکید زیادی بر کار و تلاش داشته و افراد را از توکّل منهای کار ، بر حذر داشته است. روزی پیامبر خدا صلی الله علیه و آله گروهی از کشاورزان را دید که از کار، دست کشیده اند.
به آنان فرمود: «شما [ از] چه [ گروهی] هستید؟» . گفتند: «ما اهل توکّل هستیم». حضرت به آنان فرمود: «نه، بلکه شما سربار دیگران هستید».
✍عباس پسندیده، هنر رضایت از زندگی، ص۶۸
┈••••✾•📚📚📚•✾•••┈
هدایت شده از حجّةالإسلام دکتر پورعابدین
🔰نتایج پژوهش های علمی در بررسی و اعتبار سنجی سند و متن روایت مربوط به اولین شب جمعه ماه رجب
1- با توجه به مطالب و روایاتی که به آنها اشاره شد و اصول و روش علمای شیعه در بیان احکام از روایات، انجام اعمال اولین شب جمعه ماه رجب آنگونه که اهل سنت می گویند، بدعت نیست و می توان به این روایت عمل نمود. هرچند اطلاق عنوان «شب آرزوها» بر این شب پربرکت صحیح نیست زیرا همانگونه که هر ساله شاهد آن هستیم برخی تنها سرگرم به گفتن آرزوها و خواستههای خود در مجامع مختلف می شوند و از فیوضات و رحمت های الهی در این شب غافل می شوند. از این رو مومنین روز پنج شنبه اول این ماه را روزه گرفته و در موقع افطار، بعد از خواندن نماز مغرب، به راز و نیاز با خدای متعال پرداخته و برای خود و دیگران دعا می کنند. (https://btid.org/fa/news/62765)
2- مرحوم علامه محمد تقی شوشتری (متوفی ۱۴۱۶ ه- ق) حدیث را به دلیل عامی بودن غیر معتبر و غیر قابل اعتماد میداند (النجعه فی شرح اللمعه، ج۳، ص: ۱۰۳٫)
مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی در جواب سؤال از مستحب بودن نماز رغائب در اولین شب جمعه از ماه رجب و روزه روز پنجشنبه قبل از آن میگوید: فضیلت لیله الرغائب و روزه روز پنج شنبه قبل از آن را علامه مجلسی در اجازه علامه به بنی زهره و از کتاب اقبال روایت کرده است که در اعتبار هر دو روایت تأمل و اشکال است و لذا حکم به استحباب نماز لیله الرغائب و روزه روز قبل از آن مشکل است (جامع المسائل،ج۲، ص۱۷۲)
ابن الجوزی (متوفای ۵۹۷ ه- ق ) بعد از نقل حیث با متنی مانند متن اقبال و ابن طاووس(ره) می گوید: “هذا حدیث موضوع على رسول الله صلى الله علیه وسلم، و قد اتهموا به ابن جهیم و نسبوه إلى الکذب، وسمعت شیخنا عبد الوهاب الحافظ یقول: رجاله مجهولون، وقد فتشت علیهم جمیع الکتب فما وجدتهم.” قال المصنف: قلت: ولقد أبدع من وضعها.” (الموضوعات لابن الجوزی،ج۲،ص۱۲۶)
این حدیث به نام رسول خدا جعل شده است و ابن جهیم متهم به این جعل است که او را درغگو میدانند، و من از شیخمان عبد الوهاب الحافظ شنیدم می گفت: تمامی رجال این حدیث از مجاهیل هستند و من تمامی کتب را جستجو کردم و نامی از آنان نیاقتم. ابن جوزی میگوید: واضع این حدیث از بدعت گذاران است.
ابن اثیر (متوفی۶۰۶ ه- ق) نیز حدیث را جعلی میداند ( جامع الاصول، ج۶، ص۱۵۴، ح۴۲۶۸)
نووی (متوفی ۶۷۶ ه- ق) میگوید: ” إِنَّهَا بِدْعَهٌ مُنْکَرَهٌ مِنَ الْبِدَعِ الَّتِی هِیَ ضَلَالَهٌ وَ جَهَالَهٌ وَ فِیهَا مُنْکَرَاتٌ ظَاهِرَهٌ وَ قَدْ صَنَّفَ جَمَاعَهٌ مِنَ الْأَئِمَّهِ مُصَنَّفَاتٍ نَفِیسَهً فِی تَقْبِیحِهَا وَ تَضْلِیلِ مُصَلِّیهَا وَمُبْتَدِعِهَا وَ دَلَائِلِ قبحها و بطلانها و تضلل فَاعِلِهَا أَکْثَرَ مِنْ أَنْ تُحْصَرَ وَ اللَّهُ أَعْلَمُ.” (شرح صحیح مسلم، ج۸، ص۲۰)
نماز لیله الرغائب بدعتی است زشت و ناپسند، بدعتی که نتیجه آن گمراهی و جهالت است و در آن امور غیرمشروع و ناپسند روشن و واضحی است، و گروهی از بزرگان علم حدیث کتابهای بسیاری در تقبیح و در گمراهی بودن کسی که این نماز را میخواند و کسی که آن را جعل کرده و این بدعت را گذاشته و در دلائل زشتی و بطلان این بدعت و گمراهی کسی که آن را انجام می دهد، نوشته اند.
با توجه به مخالفت شدید بزرگان حدیث اهل سنت که سند این روایت را بسیار ضعیف دانسته و عمل لیله الرغائب را بدعتی بزرگ و گمراهی آشکاری بر شمردهاند، و با توجه به ضعیف و غیر قابل اعتماد بودن این حدیث نزد بسیاری از محدثین و فقهای شیعه شکی در جعلی بودن حدیث ” لیله الرغائب” و یا “صلاه الرغائب” باقی نمیماند. حتی اگر این حدیث باسندی صحیح هم جعل شده بود متن حدیث به روشنی دلالت بر جعلی بودن آن میکند. (http://ammre.ir/%D9%84%DB%8C%D9%84%D9%87-%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%BA%D8%A7%D8%A6%D8%A8%D8%AD%D9%82%D9%8A%D8%AA-%D9%8A%D8%A7-%D8%A7%D9%81%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87/)
3- از آنچه در این پژوهش گذشت می توان نتیجه گرفت که:
1. علمای اهل تسنن از حدود قرن هفتم به بعد، برخورد بسیار شدیدی با روایت لیلةالرغائب داشته تا جایی که تعداد قابل توجهی از آنان این روایت را جعلی و نماز آن شب را بدعت خوانده اند؛ اما شماری از آنان خدشه ای به این روایت وارد ندانسته و نماز آن را از مستحبات شماره کرده و تنها برگزاری آن به جماعت را بدعت خوانده اند.
2. . فقهای شیعی برگزاری هر گونه نماز مستحبی را به جماعت، جایز نمی دانند و از طرف دیگر برخی از آنان در صحت روایت رغائب تردید کرده اند و برخی دیگر آن را بر اساس قاعده تسامح در ادله سنن پذیرفته اند.
3. . قدیمی ترین منبع موجود در میان اهل تسنن از این روایت، متعلق به قرن پنجم هجری و در میان شیعیان به قرن چهارم هجری بازمی گردد.
4. . سند این روایت در میان اهل تسنن و بیش از آن در میان شیعیان دارای تصحیفات متعددی است که گاه قضاوت ها و داوری های رجال
هدایت شده از حجّةالإسلام دکتر پورعابدین
ی را درباره این اسناد با دشواری روبه رو می کند.
5. . نشانه هایی از نقل روایت در قرن چهارم یافت می شود. گرچه اکثر منابع شیعی آن را از اقبالِ سید بن طاووس نقل کرده اند، اما بنا بر تصریح سید بن طاووس و غزالی، روایت لیلةالرغائب در منابع حدیثی کهن شیعی و سنی موجود بوده است.
6. . طرق اهل تسنن به روایت لیلة الرغائب، دارای سه نفر مجهول به نام های «ابو زید اصفهانی»، «علی بن محمد بصری» و «خلف بن عبدالله صغانی» است و در شرح حال رجالی «ابن جهضم» و «حمید بن طویل» اختلاف نظر است و یک راوی (محمد بن سعید بصری) نیز مشترک میان ضعیف و مجهول است که در حکم ضعفا به شمار می رود.
7. . سید بن طاووس به صراحت بیان می کند که روایت رغائب را از منابع شیعی نقل می کند، اما سند این روایت را حذف کرده است و عمده سند منابع شیعی به روایت مذکور، اجازه علامه به بنی زهره است. انتهای این سند، از ابن جهضم به بعد، تماماً همان طریق اهل تسنن است و سند تا قبل از او دارای دو راوی ضعیف است؛ گرچه می توان ضعف سندی روایت را با عمل صحابه جبران کرد.
8. . وعده به ثواب عظیم، مشقت برگزاری آن، به کارگیری لفظ عتمه، تزاحم اعمال، از نشانه های ضعف محتوای روایت نبوده تا چه رسد به مجعول بودن آن. حتی از این امور در کنار سایر قراین نمی توان به عنوان مؤیدی بر ضعف و جعل روایت بهره برد.
9. . بدعت صورت گرفته در بیت المقدس و یا بنا بر برخی نقل ها در شام، در برگزاری این نماز به جماعت است، نه اصل اقامه آن.
10. . گرچه این روایت دارای سند صحیح نبوده، اما سایر خدشه های وارده بر این روایت استوار نیست.
11. . گروهی جعل این روایت را به ابن جهضم نسبت داده اند؛ بدون آن که دلیلی بر این امر اقامه کنند و شاید بتوان گفت تنها دلیل اتهام وی، منتهی شدن تمامی اسناد موجود روایت به اوست؛ در حالی که در مرحله نخست باید جاعل و کذاب بودن وی ثابت شود و یا خود به جعل روایت اقرار کند و در مرحله بعد او را جاعل این روایت دانست؛ اما آنچه در کتب رجالی دیده می شود، این امر را تأیید نمی کند، بلکه حتی در برخی منابع بر وثاقت او تصریح شده است. از طرفی حکم به مجعول بودن این روایت نیاز به قراین بیشتری دارد که مفقود است.
12. . گر چه با توجه به قاعده تسامح به جا آورن نماز رغائب از باب استحباب یا رجا بلامانع است، اما اولاً در اصل پذیرش این قاعده، مناط حجیت و ثمره آن اختلاف نظر است و ثانیاً قاعده درباره روایات ضعیف الاسناد،جاری است و نه روایاتی که حکم به وضع آنان شده است. بنابراین می توان ادعا کرد که افرادی که به استحباب و یا جواز اقامه این نماز به قصد رجا حکم کرده، روایت را جعلی ندانسته اند.
(https://hawzah.net/fa/Article/View/99832/%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D9%88-%D8%AF%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%AF%D9%84%D9%87-%D8%A8%DB%8C-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%84%DB%8C%D9%84%D8%A9-%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%BA%D8%A7%D8%A6%D8%A8-)
✍ روح اله پورعابدین
🆔 @Pourabedin
(جزوه فقه تطبیقی 2 (انحلال نکاح.pdf
1.41M
جزوه درس فقه تطبیقی 2
ویژه دانشجویان کارشناسی ارشد رشته حقوق خانواده؛ دانشگاه آزاد اسلامی
✅ ۱۹ دی؛
گرامیداشت قیام مردم قم
▪️سالروز قیام ۱۹ دی، روز تجمع و راهپیمایی مردم و طلابِ شهر قم در سال ۱۳۵۶، در اعتراض به انتشار مقاله «ایران و استعمار سرخ و سیاه» در روزنامه اطلاعات که در بخشی از آن مطالبی علیه امام خمینی (ره) بیان شده بود, گرامی باد.
▪️ قیام مردم قم، از ۱۸ دی آغاز و تا ۲۰ دی به طول انجامید و اوج آن در روز ۱۹ دی رخ داد. قیام ۱۹ دی سرآغاز سلسه حرکتهای اعتراضآمیز مردم علیه نظام پادشاهی پهلوی دانسته شده که منجر به انقلاب اسلامی ایران شد.
🆔 @Pourabedin
🏴 مراسم گرامیداشت هفتمین روز شهادت شهدای کرمان
🎙 سخنران:
حجّةالإسلام دکتر پورعابدین؛
مسؤول مدیریّت جهادتبیین و گفتمان سازی کانون بسیج اساتید دانشگاه های گناباد
🗓 زمان: پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۰/۲۱ بعد از نماز مغرب و عشاء
🕌 مکان: گناباد، خیابان سعدی ۸، مسجد امام صادق علیه السلام
🆔 @Pourabedin
📚 آموزش متقاضیان صدور و تمدید پروانه کسب
🔹فقه بازار: حجت الاسلام والمسلمین دکتر پورعابدین
🔹مشتری مداری: جناب آقای زحمتکش
🔹قانون نظام صنفی: جناب آقای جوانبخت
🔹قانون مالیات: جناب آقای بیکی
📆 چهارشنبه: ۱۴۰۲/۱۰/۲۰
🔸تعداد شرکتکنندگان: ۵۵ نفر
🔸جلسه آموزشی سال جاری: جلسه ۲۸
🔸مجموع آموزش دیدگان: ۱۲۸۶ نفر
🔸 مکان: سالن اجتماعات اتاق اصناف
#آموزش
🇮🇷 مرکز آموزش و مشاوره کسب و کار اتاق اصناف گناباد 🇮🇷
🆔 @Pourabedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶جمعههای مهدوی
🔹افضل اعمال امت انتظار فرج است
🔹آدینه هر هفته با جمعههای مهدوی به مدت یک دقیقه در خدمت شما هستیم
🔶جمعههای مهدوی
🎙 دکتر پورعابدین
مسؤول مدیریت جهاد تبیین و گفتمان سازی کانون بسیج اساتید دانشگاه های گناباد
🆔 @Pourabedin
💠 مراسم دعای ندبه در آخرین جمعه ماه جمادی الثانی 💠
🎤 سخنران:
حجّة الاسلام والمسلمین دکتر پورعابدین
مسؤول مدیریّت جهاد تبیین و گفتمان سازی کانون بسیج اساتید دانشگاه های شهرستان گناباد
✍️ موضوع سخنرانی: معنای انتظار فرج در گام دوم انقلاب اسلامی
🗓 زمان: جمعه ۲۲ دی ماه ۱۴۰۲، شروع مراسم ساعت ۶:۳۰ صبح و زمان سخنرانی، ساعت ۷:۳۰ صبح
🕌 مکان: گناباد، خیابان امام خمینی (ره) ۲۲، جنب پمپ بنزین، هیأت مذهبی قائمیّه (عج)
✅ پایگاه مجازی نشر اندیشه ها، نظریّه ها، فعّالیت ها، برنامه ها و آثار استاد پورعابدین
🆔 @Pourabedin
✅ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ بَاقِرِ الْعِلْمِ وَ إِمَامِ الْهُدَى وَ قَائِدِ أَهْلِ التَّقْوَى وَ الْمُنْتَجَبِ مِنْ عِبَادِكَ اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهُ عَلَما لِعِبَادِكَ وَ مَنَارا لِبِلادِكَ وَ مُسْتَوْدَعا لِحِكْمَتِكَ وَ مُتَرْجِما لِوَحْيِكَ وَ أَمَرْتَ بِطَاعَتِهِ وَ حَذَّرْتَ مِنْ مَعْصِيَتِهِ فَصَلِّ عَلَيْهِ يَا رَبِّ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيَائِكَ وَ أَصْفِيَائِكَ وَ رُسُلِكَ وَ أُمَنَائِكَ يَا رَبَّ الْعَالَمِينَ .
▫️میلاد با سعادت خورشید علم، مخزنالاسرار توحید، شکافنده دانش نبوی و وارث علم علوی، حضرت امام محمد باقر (علیهالسلام) و حلول ماه رجبالمرجب، ماه مناجات و بندگی و ماه خانه تکانی دلها بر تمامی شیعیان جهان خجسته باد.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
📣کانال اطلاع رسانی دکتر پورعابدین
🆔@Pourabedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶جمعههای مهدوی
🔹کسی که منتظر است ناامید و افسرده نیست
🔹آدینه هر هفته با جمعههای مهدوی به مدت یک دقیقه در خدمت شما هستیم
🔶جمعههای مهدوی
🎙 دکتر پورعابدین
مسؤول مدیریت جهاد تبیین و گفتمان سازی کانون بسیج اساتید دانشگاه های گناباد
🆔 @Pourabedin