4_5816485436570207952.mp3
809K
🔸ترتیل صفحه ۴۲۸ با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : رست
🛑 فایل بدون ترجمه
☘️☘️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
4_5816485436570207953.mp3
1.62M
🔸ترتیل صفحه 428 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
☘️☘️☘️☘️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
قرآن ترجمه المیزان
سوره 34
سوره مبارکه سبا
صفحه 428
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند بخشنده مهربان
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَلَهُ الْحَمْدُ فِي الْآخِرَةِ ۚ وَهُوَ الْحَكِيمُ الْخَبِيرُ (1)
ستايش مختصّ خداوند است همان که آنچه در آسمان ها و آنچه در زمين است، ملک او است و در آخرت نيز ستايش مختصّ او است و او است حکيم و آگاه. (1)
يَعْلَمُ مَا يَلِجُ فِي الْأَرْضِ وَمَا يَخْرُجُ مِنْهَا وَمَا يَنْزِلُ مِنَ السَّمَاءِ وَمَا يَعْرُجُ فِيهَا ۚ وَهُوَ الرَّحِيمُ الْغَفُورُ (2)
آنچه در زمين فرو مى رود و آنچه از آن بيرون مى آيد و آنچه از آسمان فرو مى آيد و آنچه در آن بالا مى رود، همه را مى داند و او است صاحب رحمت و آمرزگار. (2)
وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَا تَأْتِينَا السَّاعَةُ ۖ قُلْ بَلَىٰ وَرَبِّي لَتَأْتِيَنَّكُمْ عَالِمِ الْغَيْبِ ۖ لَا يَعْزُبُ عَنْهُ مِثْقَالُ ذَرَّةٍ فِي السَّمَاوَاتِ وَلَا فِي الْأَرْضِ وَلَا أَصْغَرُ مِنْ ذَٰلِكَ وَلَا أَكْبَرُ إِلَّا فِي كِتَابٍ مُبِينٍ (3)
و آنان که کفر ورزيدند گفتند: قيامت سراغ ما نمى آيد، بگو: چرا، قسم به پروردگارم که داناى غيب است حتماً سراغ شما خواهد آمد، نه در آسمان ها و نه در زمين، هم وزن ذرّه اى از او پوشيده نيست و نه کوچک تر از آن و نه بزرگ ترى هست مگر اين که در مکتوبى نمايان (لوح محفوظ) ثبت است. (3)
لِيَجْزِيَ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ ۚ أُولَٰئِكَ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ (4)
[آرى قيامت مى آيد] تا خدا کسانى را که ايمان آورده و کارهاى شايسته انجام داده اند، سزا دهد اينان برايشان آمرزشى و عطايى ارجمند خواهد بود. (4)
وَالَّذِينَ سَعَوْا فِي آيَاتِنَا مُعَاجِزِينَ أُولَٰئِكَ لَهُمْ عَذَابٌ مِنْ رِجْزٍ أَلِيمٌ (5)
و کسانى که پيشدستى کنان در [ابطال] آيات ما مى کوشند اينان برايشان عذابى دردآور از بدترين عقوبت خواهد بود. (5)
وَيَرَى الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ الَّذِي أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ هُوَ الْحَقَّ وَيَهْدِي إِلَىٰ صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ (6)
و کسانى که معرفت يافته اند، مى دانند آنچه از پروردگارت به تو نازل شده حقّ است و به راه [خداى] عزّتمند ستوده هدايت مى کند. (6)
وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا هَلْ نَدُلُّكُمْ عَلَىٰ رَجُلٍ يُنَبِّئُكُمْ إِذَا مُزِّقْتُمْ كُلَّ مُمَزَّقٍ إِنَّكُمْ لَفِي خَلْقٍ جَدِيدٍ (7)
و آنان که کفر ورزيدند گفتند: آيا [مى خواهيد] شما را بر مردى دلالت کنيم که به شما خبر عجيبى مى دهد که وقتى شما [زير خاک] به طور کامل متلاشى شديد حتماً در آفرينش جديد در خواهيد آمد؟ (7)
🌸🌸🌸
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۲۸🌷
چیزی در آسمان ها و زمین از او پنهان نیست:
یکی از لطف های بزرگ خدا بر ما انسان ها این است که او خود را با کتاب های آسمانی و پیامبرانش برای ما معرّفی کرده است. به راستی اگر این لطف نبود، ما از آفریدگار خود شناخت درستی نداشتیم. خداوند در این آیات، خویشتن را شناسانده و گوشه ای از صفات و ویژگی های خود را توضیح داده است. ویژگی هایی که این آیات برای خدا برمی شمرد، به سه بخش تقسیم می شود:
1ـ مالکیّت مطلق خدا: آیه ی 1 می فرماید که آنچه در آسمان ها و زمین است، برای خداست. خدا در آیات فراوانی به این واقعیّت مهم اشاره و تأکید کرده که مالک حقیقی همه چیز، تنها خود اوست.
در واقع هیچکس و هیچ چیزی در این جهان، به خودی خود صاحب چیزی نیست و مالکیّت انسان ها و جانداران دیگر، مالکیّتی موقّت و گذراست که پس از مدّتی به پایان می رسد. آری، تک تک سلول ها، رگ ها، اعصاب، اعضا و جوارح، و هر چه ما داریم، برای خداست و ما بخشی از دارایی او هستیم که به خواست و اراده ی او، صاحب اختیار، ثروت، قدرت، زیبایی، سخنوری و چیزهای دیگر شده ایم، و همه ی این نعمت ها پس از مدّتی از ما گرفته خواهد شد.
2ـ مهربانی خدا: آیه ی 2، خدا را با دو صفت «رحیم» و «غفور» معرّفی کرده است. رحیم به معنای شخص بسیار مهربان است که مهربانی اش دائمی است، و غفور به معنای بسیار آمرزنده و باگذشت است. توجّه به لطف و مهربانی بی پایان خدا، سراسر وجود انسان را سرشار از خوشحالی و شعف می کند؛ چراکه انسان احساس می کند پروردگاری دارد که در عین اقتدار و قدرت، بسیار مهربان و بامحبّت است و او را بیش از هر کس دیگر دوست دارد.
3ـ علم بی پایان خدا: شاید بتوان گفت که بیشترین تأکید این آیات، بر علم و آگاهی خداست. آیه ی 1، او را «خبیر»(آگاه) برمی شمرد. آیه ی2 می فرماید که او از هر چه که در زمین فرو می رود و هر چه از آن بیرون می آید و از هر چه از آسمان فرود می آید و هر چه در آن بالا می رود، خبر دارد. آیه ی 3 نیز می فرماید که هیچ چیزی ـ حتّی به سنگینی ذرّات معلّق در هوا ـ در سراسر آسمان ها و زمین، از علم او پنهان نیست و او از همه چیز در قلمرو فرمانروایی خود ـ یعنی سراسر جهان هستی ـ آگاهی کامل دارد. آری، او از تک تک قطرات باران که به زمین می ریزد و دانه های گیاهان که در آن فرو می رود و گیاهانی که از زمین سر برمی آورند، آگاه است؛ او خبر دارد که چه امواجی از آسمان به زمین می رسد و چه فرشتگانی به فرمان او برای مأموریت های گوناگون به زمین نازل می شوند و چه مقدار بخار آب و گاز از زمین متصاعد می شود؛ او از دعاهای بندگانش که از زمین به آسمان می رود، باخبر است و نیازهای تک تک ایشان را می داند. به فرموده ی خودش، «لا رَطبٍ وَ لا یابِسٍ اِلُّا فی کِتابٍ مُبین» ؛ یعنی «هیچ تر و خشکی [در جهان] وجود ندارد مگر این که در نوشته ای آشکار [و در علم و دانش بی پایان خدا] ثبت شده است.»
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
.
💠 نکته: طرح تقدیم ثواب تلاوت به اموات و درگذشتگان، از ۱۴ مهرماه به بعد جای خالی داریم.
فرصت بسیار خوبی است برای تقدیم
هزاران هزار سوره حمد و اخلاص و نیز آیات کریمه قرآن کریم به عزیزان سفر کرده !
جهت اطلاع از شرایط و ثبت نام به آی دی مدیر طرح پیام دهید:👇👇👇
@Qquran313
کیمیای صلوات 12.mp3
12.29M
📚 مجموعه چهل قسمتی جذاب: «کیمیای صلوات»👈🎧 #قسمت_دوازدهم
اندر فضائل بیانتهای ذکر شریف صلوات
🎙 اجرا و تهیه و تنظیم : مصطفی صالحی
#نشر = #صدقه_جاریه
#نذرظهور
#کانال_تلاوت_روزانه: ملحق شوید👇🏻
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
.
در انتشار پادکست های صلوات همه با هم همت داشته باشیم.... خییییلی برکت داره...
doaye ahd master1.mp3
19.81M
زمزمه هر صبحگاه عاشقان و منتظران
📻 دعای عهد... تولیدی اختصاصی رادیو انتظار
🎙 با صدای مصطفی صالحی(ادمین کانال)
📻 #کانال_رادیوانتظار : 👇🏻
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2471231687Ca52bb40a84
🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺🍃🌺
☀️ به نام خدای مهربان
سلام بر شما
السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ ذکر روز جمعه :
الهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
🌹🌷🌼🌹🌷🌼🌹🌷🌼
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
تلاوت صفحه ( ۴۲۹ ) قرآن کریم :
✅ به نیت برطرف کردن موانع ظهور امام زمان (عج)
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
4_5821265735170655911.mp3
997.4K
🔸ترتیل صفحه ۴۲۹ با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : رست
🛑 فایل بدون ترجمه
☘️☘️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
4_5821265735170655912.mp3
2.13M
🔸ترتیل صفحه 429 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
☘️☘️☘️☘️
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
قرآن ترجمه المیزان
سوره 34
سوره مبارکه سبا
صفحه 429
أَفْتَرَىٰ عَلَى اللَّهِ كَذِبًا أَمْ بِهِ جِنَّةٌ ۗ بَلِ الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ فِي الْعَذَابِ وَالضَّلَالِ الْبَعِيدِ (8)
آيا بر خدا دروغ بسته يا دچار جنون است؟ [چنين نيست] بلکه آنان که به آخرت ايمان ندارند در عذاب [روحى] و گمراهى دور [از حق] به سر مى برند. (8)
أَفَلَمْ يَرَوْا إِلَىٰ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ ۚ إِنْ نَشَأْ نَخْسِفْ بِهِمُ الْأَرْضَ أَوْ نُسْقِطْ عَلَيْهِمْ كِسَفًا مِنَ السَّمَاءِ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَةً لِكُلِّ عَبْدٍ مُنِيبٍ (9)
آيا [کوراند] پس به آسمان و زمين که پيش رويشان و پشت سرشان است نگاه نکرده اند؟ اگر ما بخواهيم آنان را در زمين فرو مى بريم يا پاره هايى از آسمان بر آنها فرو مى افکنيم، بى شک در اين [صحنه آفرينش] براى هر بنده بازگشت کننده اى نشانه اى [از قدرت خداوند] است. (9)
۞ وَلَقَدْ آتَيْنَا دَاوُودَ مِنَّا فَضْلًا ۖ يَا جِبَالُ أَوِّبِي مَعَهُ وَالطَّيْرَ ۖ وَأَلَنَّا لَهُ الْحَدِيدَ (10)
و همانا به داوود از جانب خود فضلى [بزرگ] داديم [و گفتيم:] اى کوه ها و اى پرندگان! [در تسبيح خدا ]با او هم صدا شويد و آهن را براى او نرم کرديم. (10)
أَنِ اعْمَلْ سَابِغَاتٍ وَقَدِّرْ فِي السَّرْدِ ۖ وَاعْمَلُوا صَالِحًا ۖ إِنِّي بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ (11)
[و گفتيم] که زره هاى فراخ بساز و بافت آن را با اندازه گيرى يکنواخت کن و [اى خاندان داوود!] عمل شايسته کنيد بى شک من به آنچه مى کنيد بينا هستم. (11)
وَلِسُلَيْمَانَ الرِّيحَ غُدُوُّهَا شَهْرٌ وَرَوَاحُهَا شَهْرٌ ۖ وَأَسَلْنَا لَهُ عَيْنَ الْقِطْرِ ۖ وَمِنَ الْجِنِّ مَنْ يَعْمَلُ بَيْنَ يَدَيْهِ بِإِذْنِ رَبِّهِ ۖ وَمَنْ يَزِغْ مِنْهُمْ عَنْ أَمْرِنَا نُذِقْهُ مِنْ عَذَابِ السَّعِيرِ (12)
و باد را براى سليمان [مسخّر کرديم] سير آن در صبح [به قدر] يک ماه بود و بعد از ظهر [به قدر] يک ماه; و چشمه مس را براى او روان ساختيم و از جنّ کسانى بودند که در برابر او به اذن پروردگارش کار مى کردند و هر کدام از آنها از فرمان ما سرپيچى مى کرد، از عذاب آتش افروخته به او مى چشانديم. (12)
يَعْمَلُونَ لَهُ مَا يَشَاءُ مِنْ مَحَارِيبَ وَتَمَاثِيلَ وَجِفَانٍ كَالْجَوَابِ وَقُدُورٍ رَاسِيَاتٍ ۚ اعْمَلُوا آلَ دَاوُودَ شُكْرًا ۚ وَقَلِيلٌ مِنْ عِبَادِيَ الشَّكُورُ (13)
براى او آنچه مى خواست از محراب ها (قلعه هاى نظامى) و تمثال ها و کاسه هايى در بزرگى چون حوض ها و ديگ هايى ثابت مى ساختند. اى خاندان داوود! شکر به جا آوريد و از بندگان من تعداد اندکى شکر پيشه اند. (13)
فَلَمَّا قَضَيْنَا عَلَيْهِ الْمَوْتَ مَا دَلَّهُمْ عَلَىٰ مَوْتِهِ إِلَّا دَابَّةُ الْأَرْضِ تَأْكُلُ مِنْسَأَتَهُ ۖ فَلَمَّا خَرَّ تَبَيَّنَتِ الْجِنُّ أَنْ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ الْغَيْبَ مَا لَبِثُوا فِي الْعَذَابِ الْمُهِينِ (14)
پس چون مرگ را بر او مقرّر کرديم آنان را از مرگ او آگاه نکرد، مگر جانور جونده چوب که عصاى او را مى خورد; پس چون بيفتاد روشن شد که [جنّيان غيب نمى دانند زيرا] اگر جنّيان غيب مى دانستند، در آن عذاب خوارکننده (کارهاى سخت) باقى نمى ماندند. (14)
🌸🌸🌸🌸
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۲۹🌷
سه نکته ی مهم از سرگذشت عجیب داود و سلیمان :
این آیات به گوشه ای از زندگی حضرت داود و فرزند گرامی اش حضرت سلیمان اشاره می کنند. در اینجا به سه نکته ی مهم از نکات این آیات اشاره می شود:
1ـ این آیات به اتّفاقاتی عجیب و باورنکردنی در مورد این دو پیامبر اشاره می کند. هم آواز شدن کوه ها و پرندگان با تسبیح و مناجات داود، نرم شدن فولاد سخت در دستان او برای ساختن زره های جنگی، مسخّر شدن باد برای سلیمان و حرکت دادن او در یک نیم روز به اندازه ی مسافت حرکت در یک ماه، روان شدن خارق العاده ی چشمه ای از مس و گذاشتن این فلز ارزشمند در اختیار سلیمان، به تسخیر سلیمان در آوردن گروه بزرگی از جنّیان برای انواع خدمات مانند ساختن معبدها و مجسّمه ها و ظرف های بسیار بزرگ غذا و دیگ های عظیم و ثابت، همه و همه، اموری است که با قوانین جاری و طبیعی جهان که اساس علوم مشهور مانند فیزیک و شیمی هستند، موافق نیست؛ ولی همان خدایی که این قوانین را بنا کرده، گاهی برای نشان دادن قدرت خود، آن ها را تغییر می دهد و از حالت عادّی خارج می کند. بنابراین نمی توان به تمام اتفاقات جهان با عینک مادّی نگاه کرد؛ بلکه باید بپذیریم که ما از بسیاری از حقایق جهان بی خبریم، و به فرموده ی آیه ی 85 سوره ی اسراء، تنها از بخش بسیار بسیار اندکی از حقایق جهان اطّلاع داریم.
2ـ نمایش این اتّفاقات خارق العاده به دست دو انسان برگزیده ی خدا، نشانگر این حقیقت است که خداوند می تواند به برخی از بندگان خویش، توانایی دخل و تصرّف در قوانین طبیعی جهان را بدهد و اجازه دهد که آنان کارهای خارق العاده ای انجام دهند.
بنابراین دور از ذهن نیست که خدا به افرادی مانند چهارده معصوم نیز چنین توانایی هایی داده باشد. ما بر اساس روایات بسیاری که از پیامبر و خاندان ایشان به ما رسیده، معتقدیم و به تجربه نیز ثابت شده و که آنان می توانند با اجازه ی خدا در زمان زندگی خود و حتّی پس از آن، حاجات مردم را برآورند و بیماری هایشان را شفا بخشند. از این رو به ایشان توسّل می کنیم و از آنان می خواهیم که حاجات و مشکلات ما را سامان دهند.
3ـ از آیه ی 14 فهمیده می شود که سلیمان در حالی که بر عصای خویش تکیه زده بود، جان داد و مدّتی در همان حال باقی ماند. در روایات آمده است که فرشته ی مرگ به شکل جوانی زیبارو نزد او آمد و بی آن که به او مهلت نشستن یا خوابیدن دهد، جانش را گرفت. آری. این ماجرا به همگان فهماند که هر کس با هر مقام و در هر قدرتی باشد، سرانجام در کمال ناتوانی به چنگال مرگ خواهد افتاد و قدرت و شکوهش نمی تواند هیچ کمکی به او بکند. امیر مؤمنان علی چه زیبا فرموده است:
«اگر کسی در این جهان می توانست نردبانی به عالم بقا یابد یا مرگ را از خود دور کند، آن کس سلیمان پسر داود بود که حکومت بر جنّیان و انسان ها همراه نبوّت در اختیارش بود [امّا او نیز طعم مرگ را چشید].»
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۲۹🌷
سه نکته ی مهم از سرگذشت عجیب داود و سلیمان :
این آیات به گوشه ای از زندگی حضرت داود و فرزند گرامی اش حضرت سلیمان اشاره می کنند. در اینجا به سه نکته ی مهم از نکات این آیات اشاره می شود:
1ـ این آیات به اتّفاقاتی عجیب و باورنکردنی در مورد این دو پیامبر اشاره می کند. هم آواز شدن کوه ها و پرندگان با تسبیح و مناجات داود، نرم شدن فولاد سخت در دستان او برای ساختن زره های جنگی، مسخّر شدن باد برای سلیمان و حرکت دادن او در یک نیم روز به اندازه ی مسافت حرکت در یک ماه، روان شدن خارق العاده ی چشمه ای از مس و گذاشتن این فلز ارزشمند در اختیار سلیمان، به تسخیر سلیمان در آوردن گروه بزرگی از جنّیان برای انواع خدمات مانند ساختن معبدها و مجسّمه ها و ظرف های بسیار بزرگ غذا و دیگ های عظیم و ثابت، همه و همه، اموری است که با قوانین جاری و طبیعی جهان که اساس علوم مشهور مانند فیزیک و شیمی هستند، موافق نیست؛ ولی همان خدایی که این قوانین را بنا کرده، گاهی برای نشان دادن قدرت خود، آن ها را تغییر می دهد و از حالت عادّی خارج می کند. بنابراین نمی توان به تمام اتفاقات جهان با عینک مادّی نگاه کرد؛ بلکه باید بپذیریم که ما از بسیاری از حقایق جهان بی خبریم، و به فرموده ی آیه ی 85 سوره ی اسراء، تنها از بخش بسیار بسیار اندکی از حقایق جهان اطّلاع داریم.
2ـ نمایش این اتّفاقات خارق العاده به دست دو انسان برگزیده ی خدا، نشانگر این حقیقت است که خداوند می تواند به برخی از بندگان خویش، توانایی دخل و تصرّف در قوانین طبیعی جهان را بدهد و اجازه دهد که آنان کارهای خارق العاده ای انجام دهند.
بنابراین دور از ذهن نیست که خدا به افرادی مانند چهارده معصوم نیز چنین توانایی هایی داده باشد. ما بر اساس روایات بسیاری که از پیامبر و خاندان ایشان به ما رسیده، معتقدیم و به تجربه نیز ثابت شده و که آنان می توانند با اجازه ی خدا در زمان زندگی خود و حتّی پس از آن، حاجات مردم را برآورند و بیماری هایشان را شفا بخشند. از این رو به ایشان توسّل می کنیم و از آنان می خواهیم که حاجات و مشکلات ما را سامان دهند.
3ـ از آیه ی 14 فهمیده می شود که سلیمان در حالی که بر عصای خویش تکیه زده بود، جان داد و مدّتی در همان حال باقی ماند. در روایات آمده است که فرشته ی مرگ به شکل جوانی زیبارو نزد او آمد و بی آن که به او مهلت نشستن یا خوابیدن دهد، جانش را گرفت. آری. این ماجرا به همگان فهماند که هر کس با هر مقام و در هر قدرتی باشد، سرانجام در کمال ناتوانی به چنگال مرگ خواهد افتاد و قدرت و شکوهش نمی تواند هیچ کمکی به او بکند. امیر مؤمنان علی چه زیبا فرموده است:
«اگر کسی در این جهان می توانست نردبانی به عالم بقا یابد یا مرگ را از خود دور کند، آن کس سلیمان پسر داود بود که حکومت بر جنّیان و انسان ها همراه نبوّت در اختیارش بود [امّا او نیز طعم مرگ را چشید].»
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d