✨﷽✨
🔴پرخوری
✍در نظام آفرینش ،«خوردن»، ابزاری برای قوّت پیداکردن برای زندگی و بندگی خدای متعال و به طور کلی یک وسیله است، نه آن که زندگی، ابزاری برای خوردن بوده و به عبارتی، زندگی وسیله باشد و خوردن هدف. یکی از راهنمایی های اسلام درباره خوردن، دوری نمودن از پُرخوری و روی آوردن به کم خوری است. پُرخوری از منظر احادیث، به شدت نکوهیده است.
آنچه از روایات معصومین (ع) به دست می آید این است که پرخوری یعنی خوردن و یا آشامیدن بیش از حدّ نیاز، و می توان این زیاده روی را با توجه به احادیث، این طور بیان کرد که انسان، طوری غذا خورده و یا نوشیدنی – اعم از آب و دیگر نوشیدنی ها - بیاشامد، که هم دارای کسالت جسمی شده و هم به راحتی نتواند نفس بکشد و به سختی و دشواری کاری و یا عبادتی را انجام دهد و چنین چیزی وقتی بر انسان عارض می شود که قبل از این که گرسنه شود، غذا خورده و وقتی شروع به خوردن و یا آشامیدن می نماید، تا آخرین مرحله این خوردن و آشامیدن را ادامه داده و شکم خود را پر نماید. در اصل، پرخوری را می توان از اثرات منفی و زیان هایش شناخت و تعریف کرد. پرخوری در منظر احادیث، تأثیرات منفی مانند کسالت در عبادت، ازبین بردن نورانیت دل، کم خواندن نماز و... را به دنبال دارد.
💠رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:"از پر خوری بپرهیزید که دل را سخت و اعضای بدن را در اطاعت خدا تنبل می سازد و همت ها را از شنیدن پند و اندرز کر می کند".
📙بحارالانوار ج17 ص 187
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✍ امیرالمومنین علی (ع):
آدمى با:
نيّت نيكو،
و اخلاق خوش،
به تمام آنچه در جستجوى آن است،
از زندگى خوش و امنيّت محيط و وسعت
روزى، دست مى يابد.
📚 غرر الحكم: ۱۰۱۴۱
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
و بر پای دار نماز را به درستی که نماز
نهی می کند از کارهای زشت و ناپسند ..
وَأَقِمِ الصَّلَاةَ إنَّ الصَّلَاةَ
تَنْهَی عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنْکَرِ
عنکبوت | ۴۵🌸
#آیه_گرافی
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
✨﷽✨
✍گرچه درخت سبز به خودی خود دارای فواید بسیار می باشد اما بزرگان دین بر کاشت درخت دارای محصول تاکید بیشتری نموده اند. در اکثر آیات و روایات نیز از درختانی سخن به میان آمده است که دارای میوه می باشند. چنانکه در قرآن از درختان انار، خرما، انگور، زیتون و... سخن به میان آمده است.
رسول خداصلی الله علیه و آله می فرماید:" هر كه نهالی بنشاند خدا به مقدار میوه ایی كه از آن درخت به دست آید به در نامه اعمال او پاداش می نویسد."
نقل است که روزی انوشیروان از روستایی عبور می کرد. پیرمردی را دید که نهال گردو می نشاند. انوشیروان گفت: ای پیر زمانه! درخت نشاندن تو گذشته؛ زیرا تو پیرمرد ناتوانی و درخت گردو دیر بار می دهد. پیرمرد گفت: کسانی که پیش از ما بودند، درخت نشاندند، ما خوردیم، ما هم می نشانیم، بعد از ما می خورند.
انوشیروان، او را آفرین گفت و کیسه ای زر به او داد. پیرمرد گفت: دیگران درخت می نشانند و چند سالی زحمت می کشند تا درختشان به بار بنشیند و حاصل بدهد، درخت من چه زود به بار نشست و حاصل داد. انوشیروان که از این جمله خوشش آمده بود کیسه زر دیگری به او داد و از آنجا گذر کرد.پیرمرد گفت: برای هر درخت در هر سال یک مرتبه میوه است و من از درخت خود در یک ساعت، دو مرتبه بهره بردم و میوه چیدم.
🌴چه زیبا است که این مسئله به عنوان یک سنت ترویج گردد و برای کاشت نهال های جدید در پارکها و خیابانها از درختان دارای محصول و متناسب با خاک آن منطقه استفاده شود تا علاوه بر فواید ذاتی درخت، مردم از محصولات آن نیز استفاده نمایند چنانکه در برخی شهرهای شمالی کشور از درختان مرکبات در کنار خیابانها استفاده نموده اند و در برخی دیگر از مناطق با درخت توت و ... محیط را صفا بخشیده اند.
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✍امام حسين عليه السلام :
کسی که بخواهد از راه گناه به مقصدی برسد ،دیرتر به آرزویش می رسد و زودتر به آنچه می ترسد گرفتار می شود.
📚تحف العقول صفحه ۲۴۸
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
سخنرانی حاج آقا قرائتی
موضوع: از خدا چه بخواهیم؟
کوتاه و شنیدنی
💠 @Qaraati313_ir
✨﷽✨
#پندانه
🔴 از جر و بحث با فرد نادان بپرهیز
✍روزی عالمی، شاگرد خود را در حال دست به یقه شدن با یک نادان دید.
به او گفت:
مدتها بهدنبال این سؤال بودم که چرا خداوند به هیچ پرندهای شاخ نداده است؟
سرانجام فهمیدم، چون پرنده در زمان برخورد با خطر میتواند پَر بکشد و پرواز کند، پس نیازی به شاخ در آفرینش او نبوده است.
انسان نیز، زمانی که میتواند از جر و بحث با یک فرد نادان پَر بکشد و فرار کند، نباید بایستد و با او جر و بحث کند.
🔺بدان زمانی که پَر پرواز داری، نیازی به شاخ گاو نداری. این پَر پرواز را فقط علم به انسان میدهد و شاخ گاو را جهالت.
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✍امام صادق (ع) فرمودند :
همانا آنگاه كه قائم ما ظهور كند ، خداوند نيروي شنوايي و بينايي شيعيان و پيروان ما را آن چنان تقويت خواهد كرد كه از فاصله بسيار دور صداي امام را ميشنوند و آن حضرت را ميبينند و با او صحبت ميكنند ، در صورتي كه امام در جايگاه خويش مستقر است.
📚الكافي ، ج ۸ ، ص ۲۴۰
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
#آیه_گرافی
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًا كَثِيرًا
ای کسانی که ایمان آوردهاید! خدا را بسیار یاد کنید
📚آیه 41 سوره احزاب
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
✨﷽✨
✍یكی از صفات بسیار پسندیده - كه اگر در هر فرد وجود داشته باشد، فضیلتی بزرگ محسوب میشود - مهمانداری و مهماندوستی است.
تمامی پیامبران به این صفت زیبا و پسندیده آراسته بودند و یكی از صفات بارز آنان مهماندوستی بود. ما هیچ پیامبری را سراغ نداریم كه از مهمان روگردان بوده باشد.
بعضی از پیامبران اگر شب در منزل مهمان نداشتند، لب به غذا نمیزدند و گرسنه میخوابیدند! حضرت ابراهیم علیه السلام یكی از پیامبران عظیم الشان بود كه هیچ وقت بدون مهمان غذا نمیخورد و لب به غذا نمیزد.
تمامی مؤمنان وظیفه دارند در حد توان، دیگران را به مهمانی دعوت كنند و اگر كسی آنها را به مهمانی دعوت كرد، بپذیرند؛ هر چند مسافت دور باشد و مشقت داشته باشد.
نپذیرفتن دعوت برادر مؤمن، ظلم و پایمال كردن حق او است، در حالی كه ادای حقوق برادر مؤمن واجب است و انسان فردای قیامت باید جوابگو باشد.
وقتی كسی رسول گرامی اسلام را به مهمانی دعوت میكرد، میپذیرفت و به مهمانی میرفت؛ حتی اگر میزبان او غیرمسلمان بود.
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✍امام حسین علیه السلام:
ناتوانترین مردم کسی است که از دعا کردن عاجز باشد.
📚موسوعه کلمات الامام الحسین، ۷۸۱
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir