✨﷽✨
💠 منطقِ حق
▫️ چرا ائمه (علیهم السلام) اصرار دارند بر گرامی داشت تعزیت و تسلیت سالار شهیدان؟
می بینید او حرف های جهانی می زند؛ تنها وارث خلیل حق نیست تنها وارث موسای کلیم و عیسای مسیح (علیهما السلام) نیست.
او به عنوان #خلیفة_الله، مثل اینکه دارد جهان را اداره می کند و کاری که مستخلف عنه او دارد، او هم همان حرف را می زند: ﴿وَمَا كُنْتُ مُتَّخِذَ الْمُضِلِّینَ عَضُدًا﴾. این استدلال خداست که در دستگاه من آدم فاسدی نیست، #سید_الشهداء هم فرمود در دستگاه من آدم گمراهی نیست؛ کسی که بین واجب و غیر واجب، بین اهمّ و غیر اهمّ فرق نگذارد، در دستگاه ما نیست.
دستگاه ما دستگاهی است که همه را با چشم_حق می بیند.
▫️ همه ما شنیدیم که وجود مبارک حسین بن علی، در بالای سر علی بن الحسین خم شد و این پسر را بوسید، یک غلام سیاه هم در کربلا بود، وجود مبارک حسین بن علی خم شد و صورت این غلام سیاه را بوسید:
یکجا رخ غلام و پسر بوسه داد و گفت ٭٭٭ در دین ما سیه نکند فرق با سفید
👈 این یک حکم_ابدی است، اختصاصی به جریان آن روز ندارد و بساط اموی را بالکل برچید.
▫️ سخنان نورانی زینب کبرا این طور بود، سخنان نورانی امام سجاد این طور بود که فرمودند ما آمدیم آنچه وظیفه ما بود انجام دادیم و ذات اقدس الهی این قربانی را پذیرفته و این هدف را به مقصد رسانده و ما را پیروز کرد و #ما_پیروز_شدیم:
«إذا أرَدتَ أن تَعلَمَ مَن غَلَب ودَخَلَ وَقتُ الصَّلاة فَأذِّن ثُمَّ أقِم».
📚 سخنرانی محرم
تاریخ: 1397/06/27
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✅ واعظِ مرگ
✍مرگ بهترین #موعظه کننده انسان هاست، (کفی بالموت واعظاً)*. و لذا #حضرت_امیر به آن کسی که در #تشییع_جنازه مردی می خندید، فرمودند که خیال می کنی مرگ تنها برای دیگران است؟! انسان باید در تشییع جنازه هایی که شرکت می کند، متّعظ بشود و باور کند که مرگ برای همه است*.
چون مرگ عصاره و نتیجه حیات انسانی است، پس ای انسان موعظه بپذیر و به گونه ای زندگی کن که نه باری بر دوش دیگری بگذاری و نه بگذاری کسی باری بر روی دوشت بگذارد.
📚 الکافی / جلد ۲ / صفحه ۲۷۵
📚 ر.ک نهج البلاغه / حکمت ۱۲۲
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
🖤اینکه طوری زندگی کنی که همسایهاتاز دست تو در امن و آسایش باشد خوب است اما خوبهمسایهداری کردن فراتر از این است؛ روایت میگوید: «نیکو همسایهداری کردن تنها خوددارى از آزار دادن همسايه نيست؛ بلكه شيكباىی بر آزار ديدن از همسايه نیز هست»
📖نساء:۳۶
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
✨﷽✨
🟢 خلط «توکل در سرنوشت» و «توکل در وظیفه»
🔹 یکی از اشتباهاتی که در باب توکل میشود، خلط میان «توکل در سرنوشت» و «توکل در وظیفه» است. ما در باب توکل یک وظیفه داریم که همان اطاعت است. ما باید کار را به منظور اطاعت و به منظور امتثال امر انجام دهیم ولی اوست که ما را در حفاظت خود قرار می دهد.
🔹بعضی از افراد به جای اینکه توکل در سرنوشت کنند، توکل در وظیفه میکنند، یعنی به جای اینکه اطاعت کنند، توکل میکنند. نه، اطاعت کن، ببین او چه دستور داده است؛ اگر دستور داده است که حرکت کنی حرکت کن و اگر دستور داده است نروی نرو، تو خود را آماده اجرای دستور او کن و آنوقت اعتماد داشته باش که او تو را به خود وا نمیگذارد... اگر بگویی به جای کارکردن توکل میکنم صحیح نیست.
📙 استاد مطهری، آشنایی با قران، ص۱۹۶
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✍امام سجاد علیهالسلام:
پر خورى و سستى اراده و مستى سيرى و غرور قدرت ، از عوامل باز دارنده و كند كننده در عمل است و ياد [خدا] را از دل مى برد .
📚بحار الأنوار ج75 ص128
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥صدقه زیاد نباید بدیم!
👤استاد قرائتی
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✨﷽✨
إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاهَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكَاهَ وَهُمْ رَاكِعُونَ * وَمَن يَتَوَلَّ ٱللَّهَ وَرَسُولَهُۥ وَٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ فَإِنَّ حِزبَ ٱللَّهِ هُمُ ٱلغالِبُونَ (مائده۵۵ ،۵۶)
ترجمه: همه کاره تان فقط خداست و پیامبرش و مؤمنانی (مانند علیبنابیطالب) که نماز را با آدابش می خوانند و در حال رکوع صدقه میدهند.*هرکه خدا و پیامبرش و اینطور مؤمنان را به سرپرستیِ خودش بپذیرد، از حزب خداست؛ و حزب خداست که پیروز است.*
🔸️[بر اساس این آیه شریفه] فقط خدا (جل و علا) و رسول و علی (علیهماالصلاة و السلام) صلاحیت ولایت بر شما را دارند. اگر کسانی موفق شدند این ولایت را در خودشان به وجود بیاورند و رابطه قلبی با آنها برقرار کردند، خداوند یک لقب به آن ها می دهد؛ آن لقب چیست؟ حزب الله.
🔸️آن هایی که می خواهند حزب اللهی باشند، [می بایست پیوند قلبی شان] با خدا (جل و علا) و رسول و علی (علیهما الصلاة و السلام) محکم تر باشد. کسانی که این رابطه را احساس می کنند و می فهمند که قلبشان با قلب مقدس ولیعصر (علیهالسلام) ارتباط دارد. آن کسانی که این محور را داشته باشند [و حزب اللهی باشند،] آن وقت خداوند می فرماید: مطمئن باشید که پیروز، همین ها هستند.«فان حزب الله هم الغالبون»
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✅مردگانتان را که در قبرها آرمیدهاند از یاد نبرید
✍️پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: مردگانتان را که در قبرها آرمیدهاند از یاد نبرید. مردگان شما امید احسان شما را دارند. آنها زندانی هستند و به کارهای نیک شما رغبت دارند. شما صدقه و دعایی به آنها هدیه کنید.
📚انوار الهدایه، ص 115
امروز پنجشنبه
یادی كنيم از مسافرانی که
روزی در کنارمان بودند
و اكنون فقط یاد و خاطرشان
در دلمان باقیست
با ذكر فاتحه و صلوات
روحشان را شاد کنیم
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
🖤جنگ با دشمن ستیزهجو دست کم چهار دستاورد دارد: تنبیه دشمن، رسوایی جبهۀ باطل، نصرت جبهۀ حق، تسکین قلوب جریحهدار امت اسلام.
📖توبه:۱۴
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
✨﷽✨
ملانقطی نشوید!
استاد ابوالحسن نجفی در غلط ننویسیم می گوید: « ملّانقطی در استعمال فارسیزبانان در وصف کسی گفته میشد که فقط از عهدهٔ خواندن متنی که کلمات آن نقطهدار بودهاست برمیآمده، و لذا بر کاتبانی که نقطهها را از قلم میانداختهاند ایراد میگرفتهاست»، سپس توسّعاً کسی را میگویند «که به ظاهر کلام بیش از اندازه اهمیت میدهد و چهبسا که از معنای آن غافل میماند.»
اگر ملانقطی به آیات قرآن بنگریم شاید اینگونه بپنداریم که حکم خدا درباره پرخاش نکردن با پدر و مادر، تنها مخصوص برش پایانی عمر آنها یعنی دوره کهنسالی است! چون می فرماید: و امَّا یَبْلُغَنَّ عِندَک الْکبرَ أَحَدُهُمَا أَوْ کِلاهُمَا فَلاتَقُل لهَّمَا أُفٍ وَ لاتَنهَرْهُمَا وَ قُل لَّهُمَا قَوْلاً کرِیماً(اسری/23).
این برداشت البته صحیح نیست. خواهید پرسید پس چرا قرآن بخصوص از سن پیری (عندک الکبر) نام می برد؟
علامه طباطبایی، حکمت این مساله را اینگونه توضیح می دهد که:
«اگر حکم را اختصاص به دوران پیرى پدر و مادر داده از این جهت بوده که پدر و مادر، در آن دوران سخت ترین حالات را دارند، و بیشتر احساس احتیاج به کمک فرزند مى نمایند، زیرا از بسیارى از واجبات زندگى خود ناتوانند، و همین معنا یکى از آمال پدر و مادر است که همواره از فرزندان خود آرزو مى کنند، آرى روزگارى که پرستارى از فرزند را مى کردند و روزگار دیگرى که مشقات آنان را تحمل مى نمودند، و باز در روزگارى که زحمت تربیت آنها رابه دوش مى کشیدند، در همه این ادوار که فرزند از تاءمین واجبات خود عاجز بود آنها این آرزو را در سر مى پروراندند که در روزگار پیرى از دستگیرى فرزند برخوردار شوند.
پس آیه شریفه نمى خواهد حکم را منحصر در دوران پیرى پدر و مادر کند، بلکه مى خواهد وجوب احترام پدر و مادر و رعایت احترام تام در معاشرت و سخن گفتن با ایشان را بفهماند، حال چه در هنگام احتیاجشان به مساعدات فرزند و چه در هر حال دیگر، ومعناى آیه روشن است.»
📚 ترجمه المیزان،ج13، صص109-110
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
✍امام على عليه السلام:
عاجزترین مردم کسی است که نتواند دعا کند
📚غررالحكم حدیث3080
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
10.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥لحظه به لحظه زندگیشون نکتهست
👤استاد قرائتی
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e