#پای_درس_مولا_علی 24
ای بنده خدا، در اظهار عیب هیچ کس درباره گناهی که مرتکب شده است، شتاب مکن. زیرا شاید برای او بخشیده شده باشد. و برای خود درباره معصیت کوچک احساس امان مکن؛ شاید برای همان معصیت کوچک دچار عذاب شوی.
پس هر کس از شما که به عیب دیگری اطلاع پیدا کرده است، به جهت اطلاعی که از عیب خود دارد از ابراز آن خودداری نماید. و شکر و سپاسگزاری برای محفوظ ماندن از خطا او را از توجه به آنچه که دیگری به او مبتلا شده است، منصرف سازد.
🍃خطبه 140🍃
#تفسیر_تمثیلی_سوره_یوسف 7⃣1⃣
... بعضی ها فکر می کنند که تسبیح دست بگیرند و روزی سیصد بار ، چهار صد بار مثلا سبحان الله بگوید ،لا اله الا الله بگوید ، این ذکر است .
این به قول صائب تبریزی بند بازی است . ذکر یعنی خدا را یاد کردن یعنی وقتی که انسان می تواند معصیتی بکند به یاد خدا بیافتد و ترک کند ، به این ذکر می گویند .
الان می توانم غیبت فلانی را بکنم به یاد خدا بیفتم و بگویم خدا خوشش نمی آید پس من هم غیبت فلانی را نمی کنم . این می شود ذکر .
شما نه سبحان الله گفته اید نه لا اله الا الله گفته اید ، شما ذاکرید . ولی کسی صبح تا شب تسبیح دستش است ، سبحان الله می گوید به وقتش هم غیبت می کند، به وقتش هم تهمت می زند. این به عمرش یک ذکرهم نگفته است.
لذا درروایت داریم خیلی ها که ذاکرند دردنیا وقتی به آن عالم می روند می بینند هیچ اثری از ذکرآنها در پرونده آنها نیست ؛ می گویند : ما یک عمر ذکر گفتیم .
می شنوند که :
به ما چیزی نرسیده است . چون حقیقت ذکر همین است . و این آیه حقیقت ذکر را برای ما نشان می دهد .
ذاکر واقعی و ذکر حقیقی و حقیقت ذکر هم اینست که انسان در وقت گناه به یاد خدا بیافتد و از گناه فاصله بگیرد . همین کاری که پیشنهاد گناه به او می شود .
"قال معاذ الله" می گوید : پناه بر خدا "إنّه ربّی أحسن مثوای ولقد همّت به "همسر عزیز مصر به او توجه کرد "همّ بها" یوسف هم توجه کرد" لو لا أن راء برهان ربّه " اگر برهان پروردگارش را نمی دید".....
#بشنوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/3151953920C9ba2a2301d
هدایت شده از سرباز کوچک
ranjbar17.mp3
10.21M
هدایت شده از سرباز کوچک
ابراهیم ۴- از ماه من تا ماه گردون.pdf
443.8K
#ابراهیم_خلیل_الله
♻️قسمت چهارم
🍀از ماه من تا ماه گردون
@Qoranekarim
هدایت شده از سرباز کوچک(کتاب شهید pdf)
#پای_درس_مولا_علی 25
مردم 5 گروه اند:
1_ گروهی که فساد نمی کنند اما به دلیل پستی و ناتوانی!
2_ فسادگران
3_ کسانی که به وسیله عمل آخرت، دنیا را طلب می کنند و آخرت را به وسیله عمل دنیا نمی جویند. شخصیتشان را پایین می گیرند و پرده پوشی خداوندی را وسیله معصیت کاری خود قرار می دهند و خود را به امانت داری می آرایند!
4_ گروهی هم احساس حقارت در شخصیت خویش است که آنان را از سلطه جویی دور می سازد و نداشتن وسیله مانع از خودنمایی و جاه طلبی آنان می گردد. با نام قناعت خود را می آرایند و با لباس مردم پارسا خود را زینت می بخشند در حالیکه این ناتوانان هرگز نه در شبی و نه در روزی شایسته قناعت و پارسایی نیستند.
5_ گروهی که یاد سرنوشت نهایی دیدگان آن ها را از محرمات فرو بسته و بیم روز رستاخیز اشک های آنان را سرازیر می نماید.
🍃خطبه 32🍃
#تفسیر_تمثیلی_سوره_یوسف 8⃣1⃣
... "من یتق الله یجعل له مخرجا "
هرکس تقوای الهی پیشه کند خداوند در تنگناها ، درمخمصه ها یک راه برون رفتی راپیش پای اوخواهدگذاشت .
وقتی که همه درها بسته است ، قفل و مسدود است خداوند دری را باز خواهد کرد .
این را ماجرای یوسف به نمایش گذاشت . وقتی همسرعزیز مصر" غلقت الابواب " تمام درها را خودش با دست خودش بست " خانه خلوت ، زلیخا در اوج زیبایی ، یوسف در اوج جوانی ، هیچکس هم خبر دار نبود ، هیچکس هم خبر دارنمی شد اما یوسف خدا را در نظر گرفت و چون خدا را در نظر گرفت ، در بسته باز شد.
زلیخا به دنبال او بود حالا که به سمت در حرکت کرد، دری که قفل بود یکباره باز شد .
چون همسر زلیخا پشت در بود ، کلید انداخت و در را باز کرد. همین که در باز شد، همسر زلیخا صحنه را دید ، گوشه گوشه صحنه به زیان یوسف بود ، خانه خلوت ؛ زن جوان ، جوانی مثل یوسف ، سخن خود زلیخا که گفت : اگر کسی قصد خیانت داشته باشد جزای او چیست؟ آن هم قصد خیانت به همسرتوکه عزیز مصرهستی .
تماما صحنه به سود زلیخا بود. تنها دفاعی که یوسف می توانست از خودش داشته باشد دو سه کلمه بود :
" قال هی راودتنی عن نفسی "
او به دنبال من بود من به دنبال او نبودم .
اما ببینید درهمین صحنه ای که همه چیزبه حمایت زلیخا است وهیچ چیز به حمایت یوسف نیست ، چگونه بی گناهی یوسف ثابت میشود....
#بشنوید 👇
http://eitaa.com/joinchat/3151953920C9ba2a2301d
هدایت شده از سرباز کوچک
ranjbar18.mp3
8.84M