❖﷽❖
#آیات_الولایة
#آیات_خاص_در_شان_14_معصوم
#تفاسیر_قرآن
#آیات_در_تاویل_امیرالمومنین_ع
📜[١١٧٢]٩١-عليّ بن محمّد،عن بعض أصحابنا،عن ابن محبوب،عن محمّد بن الفضيل،عن أبي الحسن الماضي عليه السّلام قال:
سألته عن قول اللّه عزّ و جلّ:
✨قلت: وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِلْمُكَذِّبِينَ
قال:يقول:ويل للمكذّبين يا محمّد!بما أوحيت إليك من ولاية عليّ[بن أبي طالب]عليه السّلام
✨أَ لَمْ نُهْلِكِ الْأَوَّلِينَ* ثُمَّ نُتْبِعُهُمُ الْآخِرِينَ قال:
الأوّلين الّذين كذّبوا الرّسل في طاعة الأوصياء
✨كَذلِكَ نَفْعَلُ بِالْمُجْرِمِينَ
قال:من أجرم إلى آل محمّد و ركب من وصيّه ما ركب،
✨قلت: إِنَّ الْمُتَّقِينَ ؟ قال:نحن و اللّه و شيعتنا ليس على ملّة إبراهيم غيرنا و سائر النّاس منها برآء،
✨قلت: يَوْمَ يَقُومُ الرُّوحُ وَ الْمَلائِكَةُ صَفًّا لا يَتَكَلَّمُونَ الآية،قال:نحن و اللّه المأذون لهم يوم القيامة و القائلون صوابا،قلت:ما تقولون إذا تكلّمتم؟قال نمجّد ربّنا و نصلّي على نبيّنا و نشفع لشيعتنا،فلا يردّنا ربّنا،
✨قلت: كَلاّ إِنَّ كِتابَ الفُجّارِ لَفِي سِجِّينٍ قال:هم الّذين فجروا في حقّ الأئمّة و اعتدوا عليهم،
✨قلت: ثُمَّ يُقالُ هذَا الَّذِي كُنْتُمْ بِهِ تُكَذِّبُونَ ؟قال:يعني أمير المؤمنين قلت:تنزيل؟قال:نعم.
📝محمّد فضيل گويد:از حضرت ابو الحسن ماضى[امام كاظم]عليه السّلام دربارۀ اين سخن خداوند عزّتمند پرسيدم:
❓من خواندم:واى در آن روز بر تكذيبگران.[مرسلات(٧٧):١٥]
✴️فرمودند:يعنى اى محمّد!واى بر تكذيبكنندگان ولايت على[ابو طالب]عليه السّلام كه بر تو وحى كردهام.
❓آيا پيشينيان را نابود نكرديم؟سپس ديگران را به دنبال آنان خواهيم فرستاد.
[مرسلات(٧٧):١٦ و ١٧]
✅فرمودند:پيشينيان كسانىاند كه رسولان را در اطاعت از اوصيا تكذيب كردند.
❓اينگونه با مجرمان رفتار مىكنيم.[مرسلات(٧٧):١٨]
⛔️فرمود:كسانى كه نسبت به خاندان محمّد[درود خدا بر او و بر خاندانش]گناه كرده و دربارۀ وصىاش كردند آنچه كردند.
❓عرض كردم:همانا پرهيزگاران [مرسلات(٧٧):٤١]چيست؟
❇️فرمود:به خدا سوگند!ما و شيعيانمان هستيم.
كسى جز ما بر آيين ابراهيم نيست و مردمان ديگر از آن دورند.
❓من خواندم:
روزى كه روح و فرشتگان در صفى مىايستند و سخن نمىگويند.[نبا(٧٨):٣٨]
💟فرمود:به خدا سوگند ماييم كه در روز قيامت اجازه[سخن گفتن]داريم و راست گفتاران هستيم.
من عرض كردم:چه مىگوييد وقتى سخن بگوييد؟
فرمود:از بزرگى پروردگارمان مىگوييم و بر پيامبران درود فرستاده،براى شيعيانمان شفاعت و خواهشگرى مىكنيم و پروردگارمان ما را رد نمىكند.
❓من اين آيه را خواندمچنين نيست،همانا نامۀ بدكاران در سجّين است.[مطففين(٨٣):٧]
❌فرمودند:آنان كسانىاند كه در حقّ ائمّه بد كرده و به آنان ستم كردند.
❓من خواندم سپس به آنان گفته مىشود:اين است آنچه تكذيبش مىكرديد.[مطففين(٨٣):١٧]
💎فرمودند:مقصود،امير مؤمنان عليه السّلام است.من عرض كردم:آيه است؟فرمود:بله.
📚اصول کافی - جلد2، صفحه 365
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام در ایتا👇👇
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
❖﷽❖
#آیات_الولایة
#آیات_خاص_در_شان_14_معصوم
#آیات_در_تاویل_امیرالمومنین_ع
#تفاسیر_قرآن
[سورهى صافّات] [آيهى ٨٤]
وَ إِنَّ مِنْ شِيعَتِهِ لَإِبْراهِيمَ
(و به راستى كه از جملهى شيعيان او،ابراهيم است.)
✨✨✨✨✨✨✨✨
📜الشّيخ محمّد بن العبّاس [رحمه اللّه]:عن محمّد بن وهبان،عن أبي جعفر محمّد بن عليّ بن رحيم،عن العبّاس بن محمّد،قال:حدّثني أبي،عن الحسن بن [عليّ بن]أبي حمزة[قال:حدّثني أبي]،عن أبي بصير يحيى بن أبي القاسم،قال:
سأل جابر بن يزيد الجعفيّ جعفر بن محمّد الصّادق عليه السّلام عن تفسير هذه الآية: وَ إِنَّ مِنْ شِيعَتِهِ لَإِبْراهِيمَ .فقال عليه السّلام:
«إنّ اللّه سبحانه لمّا خلق إبراهيم عليه السّلام كشف له عن بصره،فنظر فرأى نورا إلى جنب العرش،فقال:إلهي ما هذا النّور؟فقيل له:هذا نور محمّد(صلّى اللّه عليه و آله و سلم) صفوتي من خلقي،و رأى نورا إلى جنبه،فقال:إلهي و ما هذا النّور؟فقيل له:هذا نور عليّ بن أبي طالب(عليه السّلام)ناصر ديني،و رأى إلى جنبهما ثلاثة أنوار،فقال:
إلهي(و)ما هذه الأنوار؟فقيل[له]:هذه فاطمة (عليها السّلام)-فطمت محبّيها من النّار- و نور ولديها الحسن و الحسين(عليهما السّلام).
[و رأى تسعة أنوار قد حفّوا بهم]،فقال:إلهي و ما هذه الأنوار التّسعة ؟ قيل:يا إبراهيم هؤلاء الأئمّة من ولد عليّ و فاطمة،فقال إبراهيم:إلهي بحقّ هؤلاء الخمسة إلاّ(ما)عرّفتني من التّسعة.
فقال :يا إبراهيم أوّلهم عليّ بن الحسين و ابنه محمّد و ابنه جعفر و ابنه موسى و ابنه عليّ و ابنه محمّد و ابنه عليّ و ابنه الحسن و الحجّة القائم ابنه عليهم السّلام.
فقال إبراهيم عليه السّلام:إلهي و سيّدي،أرى أنوارا قد أحدقوا بهم لا يحصي عددهم إلاّ أنت !قيل:يا إبراهيم هؤلاء[شيعتهم]شيعة أمير المؤمنين عليّ بن أبي طالب عليه السّلام،فقال إبراهيم:و بما تعرف شيعته؟قال:بصلاة إحدى و خمسين،و الجهر ببسم اللّه الرّحمن الرّحيم،و القنوت قبل الرّكوع،و التّختّم باليمين،فعند ذلك قال إبراهيم:اللّهمّ اجعلني من شيعة أمير المؤمنين.»
قال:فأخبر اللّه في كتابه فقال: وَ إِنَّ مِنْ شِيعَتِهِ لَإِبْراهِيمَ .»
🔰شيخ محمّد بن الحسن،از محمّد بن وهبان،از ابو جعفر محمّد بن علىّ بن رحيم،از عبّاس بن محمّد،روايت آورده است كه گفت:پدرم برايم حديث گفت از حسن بن [علىّ بن]ابى حمزه،از ابو بصير يحيى بن ابى القاسم كه گفت:جابر بن يزيد جعفى از امام جعفر بن محمّد صادق عليه السّلام راجع به تفسير اين آيه پرسيد:(و به راستى كه از جملهى شيعيان او،ابراهيم است).آن حضرت عليه السّلام فرمود:
♥️«همانا هنگامى كه خداوند سبحان ابراهيم عليه السّلام را آفريد،پرده از روى چشمش برگرفت.ابراهيم نگريست و نورى در كنار عرش ديد.عرضه داشت:الها،اين نور چيست؟(از درگاه حق)به او گفته شد:اين نور محمّد(صلّى اللّه عليه و آله و سلم)برگزيدهى آفريدگان من است.آنگاه نورى(ديگر)در كنار آن ديد.پرسيد:خدايا،اين نور چيست؟(از سوى خداوند)به او گفته شد:اين نور علىّ بن ابى طالب عليه السّلام،ياور دين من است.در كنار آن دو نور،سه نور ديگر ديد.پرسيد:خدايا،اين نورها چيست؟پاسخ آمد:اين فاطمه عليها السّلام است-كه دوستانش را از آتش بازمىدارم-و نور دو پسرش حسن و حسين(عليهما السّلام).
❣[(ابراهيم)همچنين،نه نور(ديگر)گرداگرد آنها ديد.]اين بود كه گفت:
بار الها،نه نور(ديگر)هم مىبينم كه پيرامون آنان را گرفتهاند.گفته شد:اى ابراهيم، اينان،امامان از فرزندان على و فاطمهاند.
ابراهيم عرضه داشت:بار خدايا،به حقّ اين پنج تن تو را سوگند مىدهم كه به من بشناسانى آن نه تن كياناند.(خداوند)فرمود:اى ابراهيم،اوّلينشان علىّ بن الحسين است و پسرش محمّد و پسرش جعفر و پسرش موسى و پسرش على و پسرش محمّد و پسرش على و پسرش حسن و حجّت قائم پسر اوست عليهم السّلام.
💗پس ابراهيم عليه السّلام گفت:اى معبود و سرور من،نورهايى را مىبينم حلقه زده پيرامونشان كه شمارهى آنها را جز تو كسى نمىداند.گفته شد:اى ابراهيم،اينان شيعيان امير اهل ايمان علىّ بن ابى طالب عليهالسّلاماند.
📍ابراهيم گفت:شيعيان او به چه(نشانههايى)شناخته مىشوند؟(خداوند) فرمود:به(خواندن)پنجاه و يك ركعت نماز و بلند خواندن بسم اللّه الرّحمن الرّحيم و قنوت گرفتن پيش از ركوع و انگشترى به دست راست كردن .
💎در اين هنگام ابراهيم گفت:بار خدايا،مرا از شيعيان اميرالمؤمنين قرار ده.»
امام صادق عليه السّلام فرمود:«آنگاه خداوند اين را در كتاب خود خبر داد كه فرمود:
(و به راستى كه از جملهى شيعيان او،ابراهيم است).»
📚سیمای حضرت مهدی (علیه السلام) در قرآن، صفحه 382
سید هاشم بن سلیمان بحرانی
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام در ایتا👇👇
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
❖﷽❖
#آیات_الولایة
#آیات_خاص_در_شان_14_معصوم
#آیات_در_شان_رسول_اکرم_ص
#آیات_در_تاویل_امیرالمومنین_ع
#تفاسیر_قرآن
♥️وَالَّذِي جَاءَ بِالصِّدْقِ
❣وَصَدَّقَ بِهِ
أُولَٰئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ
ﻭ ﺁﻧﻜﻪ ﺳﺨﻦ ﺭﺍﺳﺖ ﻭ ﺩﺭﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩ
ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺎﻭﺭ ﻛﺮﺩﻧﺪ ،
ﺍﻳﻨﺎﻧﻨﺪ ﻛﻪ ﭘﺮﻫﻴﺰﻛﺎﺭﺍﻧﻨﺪ .
💫ایه (٣٣) سوره زمر
✨✨✨✨✨✨✨✨
💎در -مـجـمـع البـيـان در ذيـل جمله و الّذى جاء بالصدق و صدق به مى گويد: بعضى گـفـتـه انـد: مـنـظور از آن كس كه صدق آورده، رسول خدا (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم) اسـت و مـنظور از آنكه وى را تصديق كرده على بن ابى طالب (عليه السلام) است. و اين معنا از ائمه هدى از آل محمد (صلّى اللّه عليه و آله و سلّم) نيز روايت شده.
📚برگرفته از تفسیر المیزان
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام در ایتا👇👇
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
157_Page.MP3
910.8K
#ترتیل #صفحه_157 سوره مبارکه
#اعراف
#سوره_7
#جزء_8
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
صفحه 157
و محققا ما برای ایشان کتابی آوردیم که در آن هر چیز را بر اساس علم و دانش تفصیل دادیم برای هدایت و رحمت آن گروه که ایمان میآورند. (۵۲) آیا جز این انتظار دارند که تأویل آن (آیات و مآل اعمال آنها هنگام مرگ یا ظهور قیامت) به آنان برسد؟ آن روز که تأویل آن فرا رسد کسانی که آن را پیش از این فراموش کرده بودند خواهند گفت: همانا رسولان پروردگارمان حق را برای ما آوردند (کاش مخالفت نمیکردیم) آیا کسی به شفاعت ما بر خواهد خاست یا بار دیگر به دنیا باز میگردیم تا غیر از این اعمال زشت به اعمال صالحی بپردازیم؟ راستی که آن کافران خود را در زیان سخت افکندهاند و آنچه به دروغ میبافتند همه نابود شده و از دستشان رفته است. (۵۳) پروردگار شما آن خدایی است که آسمانها و زمین را در شش روز خلق کرد، آن گاه بر عرش (فرمانروایی) قرار گرفت، روز را به پرده شب (و به عکس) در پوشاند که با شتاب در پی آن پوید، و نیز خورشید و ماه و ستارگان را مسخّر فرمان خود آفرید. آگاه باشید که ملک آفرینش خاص خداست و حکم نافذ فرمان اوست، بس منزه و بلند مرتبه است خدای یکتا که پروردگار عالمیان است. (۵۴) خدای خود را به تضرع و زاری و نهانی (به صدای آهسته که به اخلاص نزدیک است) بخوانید (و از اندازه مگذرید) که خدا هرگز متجاوزان را دوست نمیدارد. (۵۵) و هرگز در زمین پس از آنکه کار آن (به امر حق و شرع رسول حق) نظم و صلاح یافت به فساد و تباهکاری برنخیزید، و خدا را هم از راه ترس و هم از روی امید بخوانید، که البته رحمت خدا به نیکوکاران نزدیک است. (۵۶) و او خدایی است که بادها را به بشارت باران رحمت خویش در پیش فرستد، تا چون بار ابرهای سنگین را بر دارند ما آنها را به شهر و دیاری که (از بی آبی) مرده است برانیم و بدان سبب باران فرو فرستیم و هرگونه ثمر و حاصل از آن بر آوریم، همین گونه مردگان را هم از خاک برانگیزیم، باشد که (بر اهوال قیامت خود) متذکر گردید. (۵۷)
❖﷽❖
#تفاسیر_قرآن
#حج
🕋سرّ ناميده شدن مكّه به نام بكّه
إِنَّ أَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ
⬅️ لَلَّذِي بِبَكَّةَ مُبَارَكًا وَهُدًى لِّلْعَالَمِينَ
ﻳﻘﻴﻨﺎً ﻧﺨﺴﺘﻴﻦ ﺧﺎﻧﻪ ﺍﻱ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ [ ﻧﻴﺎﻳﺶ ﻭ ﻋﺒﺎﺩﺕ ] ﻣﺮﺩم ﻧﻬﺎﺩﻩ ﺷﺪ ، ﻫﻤﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻣﻜﻪ ﺍﺳﺖ ، ﻛﻪ ﭘﺮ ﺑﺮﻛﺖ ﻭ ﻭﺳﻴﻠﻪ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﺑﺮﺍﻱ ﺟﻬﺎﻧﻴﺎﻥ ﺍﺳﺖ .
💫ایه (٩٦) سوره ال عمران
✨✨✨✨✨✨✨✨
📜 أَبِي رَحِمَهُ اللَّهُ قَالَ حَدَّثَنَا سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ بَشِيرٍ عَنِ اَلْعَزْرَمِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ:
🕋 إِنَّمَا سُمِّيَتْ مَكَّةُ بَكَّةَ لِأَنَّ النَّاسَ يَتَبَاكُّونَ فِيهَا.
📜حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ مُوسَى بْنِ الْمُتَوَكِّلِ رَحِمَهُ اللَّهُ قَالَ حَدَّثَنَا عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ السَّعْدَآبَادِيُّ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الْبَرْقِيِّ عَنِ اَلْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ لِمَ سُمِّيَتِ اَلْكَعْبَةُ بَكَّةَ
🕋 فَقَالَ لِبُكَاءِ النَّاسِ حَوْلَهَا وَ فِيهَا.
📜 أَبِي رَحِمَهُ اللَّهُ قَالَ حَدَّثَنَا إِدْرِيسُ قَالَ حَدَّثَنَا أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنِ اَلْحُسَيْنِ بْنِ سَعِيدٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ النُّعْمَانِ عَنْ سَعِيدِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ الْأَعْرَجِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ:
🕋 مَوْضِعُ اَلْبَيْتِ بَكَّةُ وَ الْقَرْيَةُ مَكَّةُ.
📝 پدرم رحمة اللّه عليه،از سعد بن عبد اللّه،از محمّد بن الحسن،از جعفر بن بشير، از عزرمى،از حضرت ابى عبد اللّه عليه السّلام،حضرت فرمودند:
🕋مكّه را به خاطر اين بكّه ناميدند كه مردم در آن تباكى و زارى مىكنند.
📝 محمّد بن موسى بن متوكّل رحمة اللّه عليه،از على بن الحسن سعدآبادى،از احمد بن ابى عبد اللّه برقى،از حسن بن محبوب،از عبد اللّه بن سنان،وى مىگويد:از حضرت ابا عبد اللّه عليه السّلام پرسيدم:چرا كعبه را بكّه خواندهاند؟
🕋 حضرت فرمودند:زيرا مردم در آن و در اطرافش مىگريند.
📝 پدرم رحمة اللّه عليه از ادريس،از احمد بن محمّد بن عيسى،از حسين بن سعيد، از على بن نعمان،از سعيد بن عبد اللّه اعرج،از حضرت ابى عبد اللّه عليه السّلام نقل كرده كه آن حضرت فرمودند:
🕋مكانى كه بيت قرار دارد بكّه است و شهر را كه مسجد الحرام در آن است مكّه گويند.
📙علل الشرایع -جلد 2، صفحه 285
باب 137/حدیث1,2,3
ابن بابویه
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام در ایتا👇👇
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
❖﷽❖
#حدیث
#حج
🕋معنى حجّ
📜 أَبِي رَحِمَهُ اللَّهُ قَالَ حَدَّثَنَا سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ عَنْ حَمَّادِ بْنِ عِيسَى عَنْ أَبَانِ بْنِ عُثْمَانَ عَمَّنْ أَخْبَرَهُ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ السَّلاَمُ
❓لِمَ سُمِّيَ الْحَجَّ
🕋 قَالَ الْحَجُّ الْفَلاَحُ يُقَالُ حَجَّ فُلاَنٌ أَيْ أَفْلَحَ .
📝أبان بن عثمان از شخصى كه حديث را به او گفته است نقل نموده كه:
به حضرت باقر عليه السّلام عرض كردم؛ چرا (آن مناسك مخصوص) حجّ ناميده شده؟
🕋 فرمود: حجّ به معنى رستگارى است و وقتى كه گفته مىشود: «حجّ فلان» يعنى فلانى رستگار شد.
📙 معانی الأخبار -جلد 1، صفحه 378
باب140/حدیث1
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام در ایتا👇👇
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
❖﷽❖
#آیات_الولایة
#آیات_خاص_در_شان_14_معصوم
#تفاسیر_قرآن
أَمَّنْ هُوَ قَانِتٌ
🕯 آنَاءَ اللَّيْلِ سَاجِدًا وَقَائِمًا
يَحْذَرُ الْآخِرَةَ
وَيَرْجُو رَحْمَةَ رَبِّهِ
💎قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ
⚡️وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ
❣ إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ
[ ﺁﻳﺎ ﭼﻨﻴﻦ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻛﻔﺮﺍﻥ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺍﻱ ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺳﺖ ] ﻳﺎ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺳﺎﻋﺎﺕ ﺷﺐ ﺑﻪ ﺳﺠﺪﻩ ﻭ ﻗﻴﺎم ﻭ ﻋﺒﺎﺩﺗﻲ ﺧﺎﻟﺼﺎﻧﻪ ﻣﺸﻐﻮﻝ ﺍﺳﺖ ،
ﺍﺯ ﺁﺧﺮﺕ ﻣﻰ ﺗﺮﺳﺪ
ﻭ ﺑﻪ ﺭﺣﻤﺖ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺵ ﺍﻣﻴﺪ ﺩﺍﺭﺩ ؟
ﺑﮕﻮ : ﺁﻳﺎ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻣﻌﺮﻓﺖ ﻭ ﺩﺍﻧﺶ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺑﻲ ﺑﻬﺮﻩ ﺍﺯ ﻣﻌﺮﻓﺖ ﻭ ﺩﺍﻧﺶ ﺍﻧﺪ ، ﻳﻜﺴﺎﻧﻨﺪ ؟
ﻓﻘﻂ ﺧﺮﺩﻣﻨﺪﺍﻥ ﻣﺘﺬﻛّﺮ ﻣﻰ ﺷﻮﻧﺪ .
💫ایه (٩) سوره زمر
✨✨✨✨✨✨✨✨
✴️ در كـافـى و عـلل الشـرايـع هـر يـك به سند خود از زراره از امام باقر (عليه السلام) روايت آورده اند كه در ذيل جمله (اناء الليل ساجدا و قائما) فرمود: منظور نماز شب است.
🌾و در كـافـى بـه سـنـد خـود از امـام ابـى جـعـفـر (عـليـه السلام) روايـت آورده كـه در ذيـل ايـن آيـه از كـلام خـداى عـزّوجـلّ كـه مـى فـرمـايـد: (هـل يـسـتـوى الّذيـن يـعلمون و الّذين لا يعلمون انّما يتذكر اولوا الالباب ) فرموده:
💎ما هستيم كه داراى علميم
⚡️ و دشمنان مايند كه بى علمند
❣ و شيعيان ما صاحبان خردند.
📚برگرفته از تفسیرالمیزان
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام در ایتا👇👇
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
❖﷽❖
#آیات_در_تاویل_امام_حسین_ع
#آیات_الولایة
#آیات_خاص_در_شان_14_معصوم
#تفاسیر_قرآن
#44_سورة_الدخان
✴️تفسیر زیبای ایه 29 سوره دخان در ارتباط با امام حسین (ع):
⬅️فَمَا بَكَتْ عَلَيْهِمُ السَّمَاءُ وَالْأَرْضُ وَمَا كَانُوا مُنظَرِينَ
ﭘﺲ ﻧﻪ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﺑﺮﺁﻧﺎﻥ ﮔﺮﻳﺴﺖ (فرعونیان) ﻭ ﻧﻪ ﺯﻣﻴﻦ ﻭ [ ﻫﻨﮕﺎم ﻧﺰﻭﻝ ﻋﺬﺍﺏ ﻫﻢ ] ﻣﻬﻠﺖ ﻧﻴﺎﻓﺘﻨﺪ .(٢٩)
✨✨✨✨✨✨✨✨
📜در مـجـمـع البـيان آمده كه زراره بن اعين از امام صادق (عليه السلام ) روايت كرده كه آن جـنـاب فـرمـود:
🕯آسـمـان بـر يـحـيـى پـسـر زكـريـا و بـر حـسين بن على (عليهماالسلام ) چـهـل روز گـريـه كـرد. عـرضـه داشتم گريه آسمان چه بود؟ فرمود آفتاب با سرخى طلوع مى كرد، و با سرخى هم غروب مى نمود.
📝و در الدر المنثور است كه ابن ابى حاتم از عبيد المكتب از ابراهيم روايت كرده كه گفت :
🌠 از روزى كـه دنـيـا خـلق شـده آسـمـان نـگـريـسـتـه، مـگـر بـه حـال دو نـفـر.
❇️شـخـصـى از عـبـيـد پـرسـيـد آيـا جـز ايـن اسـت كـه آسـمـان و زمـيـن بـه حـال مؤمن مى گريند؟ گفت : اين در همان محلى است كه مؤمن در آنجاست، و اعمالش از آنجا به آسمان بالا مى رود،
❓و اما هيچ مى دانى كه معناى گريستن آسمان در اين آيه چيست ؟ گفت : نـه.
✴️گـفـت آسـمـان سرخ مى شود و گلگون مى گردد، و اين دو نوبت شده، يكى در آن وقـتـى كه يحيى بن زكريا كشته شد، و آسمان خون بباريد، و يكى هم در وقتى كه حسين بن على (عليهماالسلام ) كشته شد كه در آن روز نيز آسمان سرخ شد.
💎و در فقيه به سند خود از امام صادق (عليه السلام ) روايت آورده كه فرموده :
وقتى مؤمن مـى مـيـرد نـقـاط مختلف زمين كه مؤمن در آن نقاط خدا را عبادت مى كرده بر او مى گريند.
و نـيـز از درهـاى آسـمـان آن درى كـه اعـمـالش از آن بـه سـوى بالا صعود مى كرده، و نيز محل سجده اش بر او مى گريد.
🔖مؤلف: و در ايـن مـعـنـا و در مـعـناى دو روايت سابق روايات ديگرى از طرق شيعه و طرق اهل سنت نقل شده.
📚برگرفته از تفسیر المیزان
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام در ایتا👇👇
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
❖﷽❖
#آیات_الولایة
#آیات_خاص_در_شان_14_معصوم
#تفاسیر_قرآن
#41_سورة_فصلت
إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنتُمْ تُوعَدُونَ
ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﻣﺎ ﺧﺪﺍﺳﺖ ; ﺳﭙﺲ [ ﺩﺭ ﻣﻴﺪﺍﻥ ﻋﻤﻞ ﺑﺮ ﺍﻳﻦ ﺣﻘﻴﻘﺖ ] ﺍﺳﺘﻘﺎﻣﺖ ﻭﺭﺯﻳﺪﻧﺪ ، ﻓﺮﺷﺘﮕﺎﻥ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﻧﺎﺯﻝ ﻣﻰ ﺷﻮﻧﺪ [ ﻭ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻨﺪ : ]ﻣﺘﺮﺳﻴﺪ ﻭ ﺍﻧﺪﻭﻫﮕﻴﻦ ﻧﺒﺎﺷﻴﺪ ﻭ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺑﻬﺸﺘﻲ ﻛﻪ ﻭﻋﺪﻩ ﻣﻰ ﺩﺍﺩﻧﺪ ، ﺑﺸﺎﺭﺕ ﺑﺎﺩ .
🔅ایه (٣٠) سوره فصلت
✨✨✨✨✨✨✨✨✨
📜[١١٢١]٤٠-الحسين بن محمّد،عن معلّى بن محمّد،عن محمّد بن جمهور، عن فضالة بن أيّوب،عن الحسين بن عثمان،عن أبي أيّوب،عن محمّد بن مسلم قال:
سألت أبا عبد اللّه عليه السّلام عن قول اللّه عزّ و جلّ:
✨ اَلَّذِينَ قالُوا رَبُّنَا اللّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا
فقال أبو عبد اللّه عليه السّلام:استقاموا على الأئمّة واحدا بعد واحد
✨تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلائِكَةُ أَلاّ تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ.
📝محمّد مسلم گفت:از حضرت صادق عليه السّلام دربارۀ اين آيۀ خداوند عزّتمند پرسيدم:
🌠كسانى كه گفتند پروردگارمان خداوند است و سپس پايدارى كردند.[فصّلت(٤١):٣٠]حضرت فرمودند:[يعنى]بر ائمّه يكى پس از ديگرى استوار ماندند.كهفرشتگان بر آنان نازل مىشوند كه:نترسيد و اندوهگين نباشيد.و بشارت بر شما به آن بهشتى كه وعده داده شدهايد.[فصّلت(٤١):٣٠]
📚 اصول کافی - جلد2، صفحه 327
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام در ایتا👇👇
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin