تفسیر نور《سوره فتح》.pdf
318.8K
فایل pdf
تفسیر نور سوره فتح
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام در ایتا
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
40.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تلاوت
سوره #فتح
#عبدالباسط
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام در تلگرام
@qoranvamamhoosein
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام در ایتا
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
❖﷽❖
🌙 #حدیث
#ماه_رمضان
🔰توصيۀ امام صادق عليه السلام
به فرزندانش
امام صادق عليه السلام در توصيه به فرزندانش فرمود:
هنگامى كه ماه رمضان فرا مىرسد:
💠تا آخرين حدّ توان، كوشش كنيد(واجبات و مستحبّات را انجام دهيد و از مكروهات و اعمال حرام بپرهيزيد).
💠چرا كه در آن ماه،ارزاق تقسيم مىشود.
💠و مدتهاى عمر،مقرر مىگردد.
💠در اين ماه،نام حجّكنندگان نوشته مىشود.
💠در اين ماه،شبى است(شب قدر)كه انجام عمل خيرى در آن شب،برابر با عمل در هزار ماه است .
📚گلچین صدوق -جلد 2، صفحه 19/حدیث86
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام در تلگرام
@qoranvamamhoosein
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام در ایتا
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
هدایت شده از کانال امین الله : ویژه تلاوت ، ادعیه و زیارات معصومین
4_5841492771982018781.docx
93.9K
هدایت شده از کانال امین الله : ویژه تلاوت ، ادعیه و زیارات معصومین
4_5879609704790884519.mp3
10.3M
#دعای_افتتاح
#ادعیه_و_زیارات_ایام_خاص
#فرهمند
کانال زیارت امین الله
https://eitaa.com/joinchat/2395013167Cdd29461dd7
❖﷽❖
#شرح_دعای_افتتاح
📝مقدمه
دعاى شريف افتتاح از جمله ادعيهاى است كه قرائت آن در ليالى ماه مبارك رمضان سفارش شده است.
اين دعا همچنين در زمره نيايشهايى است كه از ناحيه حضرت ولى عصر - اروحنا لتراب مقدمه الفدا - صادر شده و منسوب به وجود نازنين آن حضرت است.
اگرچه غالب علما و بزرگان اين انتساب را پذيرفته و در تأييد آن سخن گفتهاند، اما ترديدهايى نيز در اين باره وجود دارد؛ كه بررسى سند و منبع اين دعا را لازم مىنمايد.
در بيان منابع اين دعا بايد گفت كه شش تن از بزرگان در كتب خود، آن را ذكر كرده و متن آن را آوردهاند. اولين كسى كه اين دعا را نقل كرده، شيخ الطائفه محمد بن حسن طوسى (م ٤٦٠) است كه در دو كتاب ارزشمند خود، تهذيب الاحكام١ و مصباح المتهجد آن را بيان كرده است.
پس از ايشان، مرحوم سيد بن طاووس در كتاب الاقبال بالاعمالالحسنهاين دعا را با سند از محمد بن عثمان عمرى ذكر كرده است.
بعد از اين دو بزرگوار، مرحوم كفعمى در بلد الامين و المصباح بدون ذكر سند و به دنبال ايشان، مرحوم محمد محسن فيض كاشانى (م ١٠٩١) در الوافى به نقل از تهذيب اين دعاى شريف را نقل كردهاند.
همچنين علامه مجلسى (م ١١١٠) در زاد المعاد و ملاذ الاخيار به تبعيت از تهذيب شيخ طوسى، متن دعا را ذكر كرده و در بحار الانوار تنها چند فراز از آن را - كه به خلافت امام زمان در زمين اشاره دارد - آورده است.
از معاصرين نيز مرحوم شيخ عباس قمى اين دعا را بدون ذكر منبع و سند، در مفاتيح الجنان ذكر كرده است.
اما درباره سند اين دعا بايد گفت كه مرحوم شيخ طوسى تنها به زمان خواندن اين دعا اشاره، و سند آن را ذكر نكرده است؛ ولى سيد بن طاووس در اقبال الاعمال بيان كرده كه دعاى مذكور را از كتاب ابن ابى قره اخذ نموده است.كتاب محمد بن ابى قره از جمله كتبى است كه هم اكنون در دسترس نيست؛ لكن فقهاى شيعه در كتابهايشان، بسيار از او نقل روايت كردهاند كه اين، خود، دليلى بر اعتبار كتاب ابى قره است.
ممكن است كسى اشكال كند كه در اين سند، دعاى افتتاح به معصوم استناد داده نشده، بلكه در نهايت به نايب خاص امام زمان عجل الله تعالى فرجه الشريف يعنى محمد بن عثمان منتهى شده است.
ادامه مطلب👇👇
در پاسخ بايد گفت شواهدى وجود دارد كه ثابت ميكند اين دعا، از محمد بن عثمان صادر نشده، بلكه ايشان، آن را از ناحيه امام عصر عجل الله تعالى فرجه الشريف نقل كرده است؛ از جمله:
🔺١. محدث و حديث شناسى چون مرحوم مجلسى، از اين سند چنين برداشت كرده كه دعاى مذكور، منتسب به امام زمان عجل الله تعالى فرجه الشريف است.
چنانكه در بحار به نقل از اقبال فرموده است: « الْإِقْبَالُ، نَقْلًا مِنْ كِتَابِ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي قُرَّةَ بِإِسْنَادِهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عُثْمَانَ الْعَمْرِيِّ عَنِ الْقَائِمِ ع مِنْ أَدْعِيَةِ لَيَالِي شَهْرِ رَمَضَانَ - اللَّهُمَ إِنِّي أَفْتَتِحُ الثَّنَاءَ بِحَمْدِكَ».
🔺2.اين دعا در تهذيب الاحكام - به عنوان يكى از كتب اربعه - نقل شده است و اگرچه علما و فقها در ادله سنن و مستحبات، تسامح نموده و سختگيرى نمىكردهاند، اما اين بدان معنا نيست كه كلام غير معصوم را در كتب معتبر نقل نمايند. از اين جهت اين دعا نمىتواند صرف كلام محمد بن عثمان باشد.
🔺3. مرحوم كفعمى در المصباح حكم به استحباب اين دعا در شبهاى ماه مبارك رمضان كرده است: « يُسْتَحَبُّ أَنْ يُدْعَى فِي كُلِّ لَيْلَةٍ مِنْهُ بِهَذَا الدُّعَاءِ اللَّهُمَ إِنِّي أَفْتَتِحُ الثَّنَاءَ بِحَمْدِك...»
بنابراين، از آنجا كه منشأ احكام شرعيه، آيات قرآن و روايات معصومين است، نظر ايشان بر مأثور بودن اين دعا است؛ زيرا كلام معصوم است كه مشروع بوده و ارزش دارد به عنوان عملى مستحب، مورد متابعت قرار گيرد و در غير اين صورت، حكم به مستحب بودن اين دعا معنا نداشت.
اين شواهد، اگرچه به تنهايى كارى از پيش نمىبرند، اما در مجموع، اين اطمينان را حاصل مىكنند كه اين دعا كلام معصوم است. به علاوه اينكه مفاد دعا با ديگر كلمات معصومين - كه از يك منبع عرفانى ارتزاق مىشدند - هماهنگى و اينهمانى دارد.
اين نكته نيز قابل تذكر است كه طبق قاعده معروف «تسامح در ادله سنن» كه در علم اصول مطرح مىباشد، در ادله مستحبات، سختگيرى لازم نيست؛ چون مستحبات اعمالى هستند كه انجام آنها واجب نيست و ترك آن نيز حرام نمىباشد.
مطابق اين قاعده معروف - كه متكى به احاديث بسيار و معتبر است - فقهاى اسلام درباره سند مستحبات و ادعيه ايراد نمىگيرند و به همين اندازه كه در كتابى مشهور نقل شده باشند و مضمون آنها با آيات قرآن و روايات قطعى منافات نداشته باشد، به آنها اعتماد مىكنند. لذا در سند اين دعا نيز نبايد سختگيرى كرد.
📚شرح دعای شریف افتتاح
حجت الاسلام و المسلمين محسن قرائتى
کانال قرآن و امام حسین علیه السلام در ایتا
http://eitaa.com/Qoranwamamhoosin
هدایت شده از کتابخانه مقتل امام حسین ع و معصومین ع
باسلام خدمت دوستان عزیز
لطفا کتب را با مضامین قرآنی با زدن هشتک های زیر جستجو کنید:
#قران_کریم
#کتب_تفسیر_قرآن_کریم
#ایات_ولایت_در_قرآن
#کتب_قرآن_و_حضرت_امام_حسین_علیه_السلام
#تفسیر_روایی_برهان
#کتب_تفسیر_موضوعی_قرآن
#تفسیر_المیزان
#تفسیر_نمونه
#تفسیر_نور
#اعجاز_علمی_قرآن
#کتب_علوم_قرآنی
#کتب_تحریف_شناسی_قرآن
#مفسران_قرآن_کریم
کتابخانه ضامن اشک در تلگرام
@zameneashkbook
کتابخانه ضامن اشک ایتا
@zamenashkbook1