خبرگزاری بین المللی قرآن( ایکنا) انتشار مجلات قرآنی کوثر شماره ۷۱ و ۷۲ را منتشر ساخت
1_2264180706.pdf
2.08M
بررسی تربیت اعتقادی با الگوی عباد الرحمن در سیر نزول
دکتر سید عبد الوهاب طالقانی
نقش تربیتی اذان گفتن بر مردم
آیت الله حائری شیرازی ره: از اذان گفتن غافل نباشید. اول ظهر که شد بایستید و اذان بگویید. نه اینکه همیشه اذان رادیو را باز کنید. اذان شما یک اثر دیگری دارد. باید صدای اذانتان در دانشگاه بلند شود. از این عارتان نشود که مثلا بگویند: فلانی دارد اذان میگوید. بروید پشت دانشکده بایستید و اول وقت، اذان بگویید.
مخصوصاً آنجایی که آدم برای خدا کنف میشود، ارزشش نیز بیشتر است. جاهایی که به آدم بارک الله و احسنت میگویند، میتواند آدم را جهنمی کند؛ اما جایی که به آدم فحش میدهند، ممکن است انسان را بهشتی کند. شما اذان را فراموش نکنید.
خدا رحمت کند نواب صفوی را. دستور داده بود به فدائیان اسلام که وقتی اذان شد، هرجا که بودید اذان بگویید. اینها در هر خیابانی که بودند، اول اذان ظهر که میشد هرکدامشان پشت یک مغازهای یا هر جا که بودند صدای اذانشان بلند می شد.
1_2264182279.pdf
1.17M
راهکارهای تربیت دینی بر پایه علوم شناختی در سوره یوسف
حجه الاسلام دکتر احمد فعال اصفهانی
سبک زندگی قرآنی:
به آن بندگانم که (به گناه) اسراف بر نفس خود کردند بگو هرگز از رحمت خدا ناامید مباشید البته خدا همه گناهان را (چون توبه کنید) خواهد بخشید که او خدایی بسیار آمرزنده و مهربان است.قرآن : سوره زمر آیه ۵۳
هر چقدر هم خراب کرده باشیم از همین امروز با اراده قوی به طرف خدا برگردیم
سبک زندگی قرآنی(۲)
آیت الله مصباح یزدی ره:
در مقابل دشمنان، نرمش و سازش و لبخند و اين حرفها چيست؟ كسى كه به خون شما تشنه است، شما با او نرمى مىكنيد؟ چراغ سبز به او نشان مىدهيد؟ سفت بايد بايستيد! محكم بگوييد ابدا ما با شما آشتى نمىكنيم. راه آشتى وجود ندارد مگر از خوى سلطهگريتان دست برداريد يا آدم بشويد. و الاّ با شما وحشىها ما هيچ وقت آشتى نمىكنيم. صاف [وصریح] بايد بگوييد مرگ بر آمريكا! اين آيه مىگويد، قرآن ما را اينجورى تربيت مىكند.
سبک زندگی قرآنی ۳
در مورد اموری که اگر فاش شود
تو را اندوهگین میکند سوال بیجا نپرس( مائده : ۱۰۱)
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تَسْئَلُوا عَنْ أَشْياءَ إِنْ تُبْدَ لَكُمْ تَسُؤْكُمْ وَ إِنْ تَسْئَلُوا عَنْها حِينَ يُنَزَّلُ الْقُرْآنُ تُبْدَ لَكُمْ عَفَا اللَّهُ عَنْها وَ اللَّهُ غَفُورٌ حَلِيمٌ «۱۰۱»
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! از امورى كه اگر برايتان آشكار شود ناراحتتان مىكند نپرسيد، و اگر هنگام نزول قرآن از آنها سؤال كنيد، برايتان روشن مىشود. خداوند از سؤالهاى نابجاى شما گذشت و خداوند آمرزندهاى بردبار است.
قَدْ سَأَلَها قَوْمٌ مِنْ قَبْلِكُمْ ثُمَّ أَصْبَحُوا بِها كافِرِينَ «۱۰۲»
همانا (از اين گونه سؤالها) گروهى از پيشينيان نيز پرسيدند (و چون طاقت عمل نداشتند) نسبت به آن منكر و كافر شدند.رسول الله(صلى الله عليه و آله )با مردم دربارهى حج سخن مىگفت. كسى پرسيد: آيا حج، همه ساله واجب است يا در تمام عمر تنها يكبار؟ پيامبر پاسخ نداد. او چند بار پرسيد، رسول خدا فرمود: اين همه اصرار براى چيست؟ اگر بگويم: «هر سال، كار بر شما سخت مىشود»، تا موضوعى را مطرح نكردهام، شما هم نپرسيد: «يكى از عوامل هلاكت امّتهاى پيشين سؤالهاى نابجاى آنان بود»« بحار، ج ۱، ص ۲۲۱»
گرچه آنچه را نمىدانيم، بايد از اهلش بپرسيم، «فَسْئَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ» ، امّا برخى سؤالهاست كه اگر جوابش روشن شود، به زيان فرد يا جامعه است، مثل سؤال از عيوب ديگران، يا اسرار نظامى.
سبک زندگی قرآنی (۴)
پاسخ مناسب به بدرفتاری دیگران
خداوند در قرآن میفرماید: و لا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَ لاَ السَّيِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذي بَيْنَكَ وَ بَيْنَهُ عَداوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَميمٌ (فصلت:۳۴)
هرگز نيكى و بدى يكسان نيست؛ بدى را با نيكى دفع كن، ناگاه (خواهى ديد) همان كس كه ميان تو و او دشمنى است، گويى دوستى گرم و صميمى است!بیگمان عمل به این آیه شریَف بسیاری از اختلافات اجتماعی و کینه و کدورتهای بیمورد را برطرف خواهد کرد.
سبک زندگی قرآنی (۵)
به یاد حق داران بر خود باشیم
️ از پیامبر گرفته تا امام واز علما گرفته تا شهداء واز والدین گرفته تا خویشان، همه بر گردن ما حق دارنند حداقل پاسداشت آنها به یاد آنها بودن وذکر خیر آنها کردن است.
از رسول الله(صلی الله علیه و آله) روایت شده است : ميت در قبر مانند كسی است كه در دريا غرق شده باشد، هرچه را ديد چنگ به آن ميزند، كه شايد نجات يابد و منتظر دعای كسی است كه به او دعا كند. و از دعای زندگان نورهايی مانند كوهها داخل قبور اموات ميشود.
و اين مثل هديه است كه زندگان از برای يكديگر ميفرستند. پس چون كسی از برای ميتی استغفاری يا دعايی كرد، فرشتهای آن را بر طبقی ميگذارد و از برای ميت ميبرد و ميگويد:
️ اين هديهای است كه فلان برادرت يا فلان خويشت برای تو فرستاده است و آن ميت به اين سبب شاد و خوشحال ميشود برای شادی اونهایی که چشمشون به دستان ماست، هدیه ای بفرستیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نکته ای از گفته های استاد اخلاق آیه الله فاطمی نیا رحمه الله علیه