👂مراقب باشیم؛ گوشمان را به چه کسانی میسپاریم!
🌿...عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ يَقْطِينٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ:
🍃«مَنْ أَصْغَى إِلَى نَاطِقٍ فَقَدْ عَبَدَهُ فَإِنْ كَانَ النَّاطِقُ يُؤَدِّي عَنِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَقَدْ عَبَدَ اللَّهَ وَ إِنْ كَانَ النَّاطِقُ يُؤَدِّي عَنِ الشَّيْطَانِ فَقَدْ عَبَدَ الشَّيْطَانَ.»
📚الكافي، ج۶، ص۴۳۴
🔶از امام جواد (علیهالسلام) نقل شده است:
🔸«هرکس به گویندهای گوش میسپارد، در حقیقت او را عبادت میکند؛
👈پس اگر آن گوینده از جانب خداوند (عزّوجلّ) سخن گوید، در حقیقت خداوند را عبادت کرده است
👈و اگر گوینده از جانب شیطان سخن گوید، در حقیقت شیطان را عبادت کرده است.»
📝پانوشتـــــــــــــــــــــــــــــــــ
1️⃣در متن عربی حدیث، برای «گوش سپردن» از ماده «صغي» استفاده شده. گوهر معنایی این ماده، «میل و گرایش» است. لذا این گوش سپردن، گوش سپردنی است انفعالی، که در آن درجاتی از فروتنی، تمکین، انقیاد و پذیرش در برابر طرف مقابل، وجود دارد. بههمینخاطر است که این گوش سپردن، نوعی عبادت محسوب میشود و اینجاست که امام جواد (علیهالسلام) این هوشدار را به ما میدهند.
2⃣آنچه نسبت به آن هوشدار داده شده است، گوش سپردنِ منفعلانه است. اگر گوشمان را به کسی بسپاریم که خودش و سخنش خدایی است، این، خود عبادت خداوند محسوب میشود، اما اگر به کسی گوش بسپاریم که شیطان بر او مسلط است و سخنش را بر زبان او جاری میکند، این گوش سپردن، عبادت شیطان خواهد بود.
3⃣شنیدن سخن دیگران، اگر فعالانه باشد؛ یعنی با این پیشفرض باشد که این سخنان قطعی نیست و معلوم نیست درست باشد و قرار نیست من آن را بپذیرم و بر اساس آن عمل کنم و...، در اینصورت اینگونه شنیدن، عبادت محسوب نمیشود و خطرش کمتر خواهد بود.
4⃣اینکه مطالعه کتب ضالّه و تماشای شبکههای معاند و قرار گرفتن در معرض شبهات متعدد، برای عامه مردم جایز نیست، به همین دلیل است. اما آن عالمِ باتقوای هوشیاری که به مبانی دین آگاه است و با حقههای شیاطین آشناست و از فریب معاندان بهدور است، با هدف پاسخ به شبهات و جلوگیری از فساد جامعه، نهتنها جایز است که سخن شیطانصفتان را بشنود، بلکه واجب نیز هست.
5⃣مرحوم کلینی (رحمهالله) این حدیث را در باب غناء (آواز آهنگین) ذکر کرده است. لذا این احتمال زیاد است که امام جواد (علیهالسلام) این سخن را ناظر بر همین موضوع فرموده باشند. بنابراین سخن ایشان در مورد گوش سپردن به آوازهای آهنگین نیز صادق است.
👌درهرصورت، مراقب باشیم که به چه کسانی گوش فرا میدهیم و دل میسپاریم.
#امام_جواد_علیه_السلام #گوش_سپردن #عبادت #سخنرانی #گویندگی #آواز #آوازخوانی #موسیقی #شیطان #شبهه #ماهواره #کتب_ضاله #حدیث
10.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #ببینید | یک تجربه متفاوت
♨️ عدالتخواهی در مسجد و پیگیری مطالبات مردم
🔶 گوشهای از سرگذشت #حجت_الاسلام_راجی در دوران نوجوانی و فرماندهی پایگاه بسیج
10.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سیاسی_اجتماعی
⁉️ پاسخ به سوال مرسوم: چرا بعد از انقلاب وضع اقتصاد اصلاح نشد؟
🕊جوانان مسجد قبا🕊
•┈┈•••✾•🌷🌿🌺🌿🌷•✾•••┈┈•
@masjedghobabir
💠فرق نماز باتوجه و نماز بیتوجه
🌿...عَنِ الصَّادِقِ (عَلَيْهِ السَّلَامُ) قَالَ:
🍃«إِذَا اسْتَفْتَحَ الْعَبْدُ صَلَاتَهُ أَقْبَلَ اللَّهُ عَلَيْهِ بِوَجْهِهِ الْكَرِيمِ وَ وَكَّلَ بِهِ مَلَكاً يَلْتَقِطُ الْقُرْآنَ مِنْ فِيهِ الْتِقَاطاً فَإِنْ أَعْرَضَ عَنْ صَلَاتِهِ أَعْرَضَ عَنْهُ وَ وَكَلَهُ إِلَى الْمَلَكِ وَ إِنْ أَقْبَلَ عَلَى صَلَاتِهِ بِكُلِّهِ أَقْبَلَ اللَّهُ عَلَيْهِ بِوَجْهِهِ الْكَرِيمِ حَتَّى تُرْفَعَ صَلَاتُهُ كَامِلَةً وَ إِنْ سَهَا فِيهَا أَوْ غَفَلَ أَوْ شُغِلَ بِشَيْءٍ غَيْرِهَا رُفِعَ مِنْ صَلَاتِهِ بِقَدْرِ مَا أَقْبَلَ عَلَيْهِ مِنْهَا وَ لَا يُعْطَى الْقَلْبُ الْغَافِلُ شَيْئاً.»
📚مكارمالأخلاق، ص۳۰۰
🌿از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده است:
🔸«هنگامی که بنده نمازش را آغاز میکند، خداوند با چهرهی کریمش به او رو میکند و فرشتهای را وکیلِ (خود) مینماید تا قرآن را از دهان بندهاش برگیرد.
🔹اما وقتی (آن بنده حواسش پرت شود و) از نمازش روی برگرداند، خداوند نیز از او روی برمیگرداند و او را به همان فرشته وامیگذارد.
🔸اگر با تمام وجودش به نمازش متوجه شود، خداوند تا زمانی که نمازش بهطور کامل بالا رود، با چهرهی کریمش به او توجه مینماید.
🔹اما اگر در نمازش دچار سهو یا غفلت شود یا به چیزی غیر از نماز مشغول گردد، آن مقدار از نمازش بالا میرود (مقبول میشود) که به آن توجه داشته است و به قلب غافل چیزی داده نمیشود.»
#امام_صادق_علیه_السلام #نماز #فرشته #قلب #حدیث
اسلام میگوید انسان محترم است ولی آیا لازمه احترام انسان این است که #انتخاب او محترم باشد؟! یا لازمه آن این است که استعدادها و کمالات انسانی محترم باشد؟ لازمه احترام انسان این است که استعدادها و کمالات انسان محترم باشد یعنی انسانیت محترم باشد.
📕آشنایی با قرآن ج ۳ ص۲۱۶
درگیری با موانع
جهاد یعنی درگیری، حتی در تعبیر معنوی آن که جهاد با نفس است. انسان با موانع و مشکلات روبرو میشود. آیا انسان باید همیشه اسیر و زبون موانع باشد؟ نه، همینطور که انسان نباید اسیر و زبون محیط خود باشد، اسیر و زبون موانع نیز نباید باشد: ای انسان! تو برای این آفریده شدهای که به دست خود موانع را از سر راه خویش برداری.
📕استاد مطهری آزادی معنوی ص ۱۸۸
✅ ملاکها و معیارهای انتخاب اصلح ازدیدگاه امامین انقلاب در ۱۴ واژه و با مخفف" معتمد- شجاع- متقی"عبارتند
از:
💠 قسمت اول: #معتمد
🍃🌻🍃
1⃣ م: مومن به اسلام، انقلاب، ولایت و مردم.
2⃣ ع: عالم بلکه عالمترین.
3⃣ ت: توانمند در مدیریت.
4⃣ م: مردمی بودن.
5⃣ د: دلسوز، باوجدان کاری
❌ توجه:
👈 آدرس آیات متناسب با ملاکهای ۱۴ گانه انتخاب اصلح:
🔻 مومن: آیه۷۴، انفال.
🔹 عالم: آیه۱۱، مجادله و آیه ۹۰، زمر.
🔸 توانمندی در مدیریت: آیه ۵۸، نساء و ۳۹ نجم.
🔹 مردمی: آیه ۳۷، اسراء و آیات ۱تا۵، عبس.
🔺دلسوزی: آیه۲۹، فتح و آیه۱۴۶، آل عمران.
⭕ رهبر معظم انقلاب: جز خیر از صیاد چیزی ندیدم
🔸️بخش گزیدهای از بیانات رهبر انقلاب در دیدار سال ۱۳۷۸ با خانواده شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، برای نخستین بار در شماره ۲۸۳ خط حزبالله منتشر شده است.
🔸️رهبر معظم انقلاب ۱۹ اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۸ و در دیدار با خانواده امیر شهید سپهبد علی صیاد شیرازی فرمودند:
🔹️ما تقریباً از اوایل انقلاب با ایشان آشنا شدیم. آن موقع با بعضی از دوستانشان از اصفهان پیش ما آمدند. از آن زمان تا وقت شهادت، حقاً و انصافاً جز خیر از این مرد چیزی ندیدیم. آنچه در میدانهای جهاد از او بروز کرد، کارهای بزرگی بود؛ بعضی را مردم میدانند، بعضی را نمیدانند بعضی را هم یادشان رفته؛ ولی ما در طول سالهای متمادی به کارهای بزرگی که این شهید عزیز انجام داد، توجه داشتیم و میدانیم واقعیشان چه کارهای بزرگی انجام داده؛ هم در میدان جنگ و هم بیرون از میدان جنگ.
🔹️چیزی که مهم است، این است که یک نفر علاوه بر جنگ با دشمنان، در جهاد با نفس هم پیروز شود. ایشان اینگونه بود؛ برای خودش هیچ چیز نمیخواست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توبه گرگ مرگ است😂