نکته تفسیری صفحه ۳۰۰:
قرآن، کتابی کامل:
بدون تردید هر فرد اندیشمند و عاقلی می پذیرد که انسان برای داشتن سلامت، و رسیدن به سعادت، به برنامه ی دقیق و حساب شده ای در زندگی نیاز دارد. البته باید دانست که سعادت انسان فقط مربوط به زندگی دنیای او نیست. امّا اختلاف بزرگ اندیشمندان در طول تاریخ بر سر این بوده که آیا انسان ها می توانند خودشان برای زندگی شان برنامه ی دقیق و بی عیبی تنظیم کنند و بر اساس آن به سعادت برسند یا نه. طبق نظر پیامبران و دانشمندان توحیدی، تنظیم چنین برنامه ای توسّط خود انسان ها محال است؛ زیرا کسی می تواند برای انسان برنامه ی دقیق و بی نقصی بنویسد که از تمام ابعاد وجود او، استعدادها و نقاط ضعف و قوّتِ وی باخبر باشد؛ همچنین به خوبی بداند که انسان در کجا و در چه مرحله ای از این جهان واقع شده و چه مراحلی را پیش رو دارد. آیا انسانی که چند دهه در دنیا زندگی می کند، می تواند برای همنوعان خود نسخه ی سعادت بپیچد؟! واقعیت این است که تاریخ نیز پاسخ منفی به این پرسش می دهد.
از این رو آفریدگار مهربان انسان ها که از تمام نیازهای بندگانِ خود آگاه است، برنامه ی دقیق و
بی نقصی را برایشان فرو فرستاده و به آنان تضمین داده که در صورت به کار بردن این برنامه، در دنیا و آخرت به سعادت می رسند. در آیات 15 و 16 سوره ی مائده می خوانیم: «بی شک از سوی خدا نور و کتاب روشنگری نزدتان آمده است که خداوند با آن، کسانی را که از خشنودی¬اش پیروی کنند، به راههای سلامت راهنمایی می کند و آنان را از تاریکی ها خارج کرده، به نور می رساند و به راه راست هدایت می کند.» آیه ی مورد بحث(54 کهف) نیز می فرماید: «به راستی در این قرآن هر مطلب مهمّی را [که برای هدایت مردم لازم باشد،] بیان کرده ایم.» آری، قرآن با زیباترین روش، آفریدگار هستی را به انسان ها شناسانده و آنان را از آفرینش جهان و نیز خودشان آگاه کرده و به آنان آموخته که چگونه در دنیا زندگی کنند، و راه پیش رویشان را به روشنی به ایشان نشان داده و موانع راه را برایشان برشمرده است، و در یک کلام، آنچه را که انسان برای سعادت به آن نیاز دارد، بیان کرده است. در روایتی از امام ششم می خوانیم: «خدای متعال به وسیله ی قرآن مطالبی را نازل کرده که تمام حقایق را روشن کرده است؛ تا آنجا که به خدا سوگند هیچ چیزی را که بندگان خدا به آن نیاز دارند، فروگذار نکرده است؛ به طوری که هیچکس نمی تواند بگوید: ای کاش این مطلب [نیز] در قرآن بود؛ مگر آن که خدا آن را هم در قرآن نازل کرده است. » البتّه به یاد داشته باشیم که یکی از مهم ترین دستورهای قرآن، مراجعه به پیشوایان معصوم دین و پیروی از آنان است؛ کسانی ¬که به خواست خدا از هر عیب و نقصی، پاک هستند و از تمام نیازهای بشـر کاملاً آگاهند. در حقیقت، قرآن هنگامی هدایت گر کامل انسان هاست که با امام معصوم همراه باشد. از این رو در روایتی از امام صادق می خوانیم: «اخبار گذشتگان و اخبار آیندگان و داوری و قانون گزاری در میان شما، در کتاب خدا آمده است و [البتّه] ما [اهلبیت] از این مطالب خبر داریم [نه دیگران].»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
💠 از آثار دعا برای دیگران
❤️ امام محمد باقر عليه السلام:
🔸«علَيكَ بالدعاءِ لإخوانِكَ بظَهْرِ الغَيبِ فإنّهُ يَهِيلُ الرِّزقَ.»
🤲 پشت سر برادرانت دعا كن،كه اين كار روزى را به طرف تو سرازير مى كند.👌
📚 بحار الأنوار، ج76، ص60
صدا ۰۰۲_sd-۱۳-AudioConverter.mp3
2.57M
دعای ماه رجب
بانوای
محرم کریمی
🍃🍃
در روايت هست:
در روز قيامت در موقف محشر،
یعنی در آن تنهایی محض،
ندا میآید: «اَيْنَ الرَّجَبِيُّون»؛
یعنی كجايند کسانی كه در ماه رجب،
با خدای خود اُنس خاص گرفتند
و نگذاشتند ماه رجب،
براحتی از دستشان برود؟
#دوره_ماه_رجب_ماه_پرواز
💫 نماز بسیار مهم شب پنجم ماه رجب (امشب)
🌷پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله:
هر کس در شب پنجم ماه رجب ۶ رکعت نماز (۳نماز ۲رکعتی)، در هر رکعت بعد از حمد، ۲۵ مرتبه سوره قل هو الله احد بخواند، خداوند پاداش ۴۰ پیامبر و ۴۰ صدیق و ۴۰ شهید را به او عطا میکند و سوار بر اسبی از نور، همانند آذرخش درخشان از [پل] صراط میگذرد.
(اقبال الاعمال سید ابن طاووس)
http://eitaa.com/Quran_etrat_saripnu
بسم الله الرحمن الرحیم
📗 #روزی_یک_صفحه_قرآن
#صفحه_301
بسم الله الرحمن الرحیم
📗 #روزی_یک_صفحه_قرآن
#صفحه_301
4_5800877018610406650.mp3
2.83M
ترتیل استاد طبلاوی 🌸
301
4_5967329597153347390.mp3
917.5K
🔸ترتیل صفحه ۳۰۱ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : سه گاه
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
4_5967329597153347391.mp3
2.04M
🔸ترتیل صفحه 301 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام سه گاه
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
قرآن ترجمه المیزان
سوره 18
سوره مبارکه الكهف
صفحه 301
فَلَمَّا جَاوَزَا قَالَ لِفَتَاهُ آتِنَا غَدَاءَنَا لَقَدْ لَقِينَا مِنْ سَفَرِنَا هَٰذَا نَصَبًا (62)
و هنگامى که [از آن جا] گذشتند [موسى] به خدمتگذار خود گفت: غذاى چاشتمان را نزدمان بياور که از اين سفرمان خستگى بسيار ديديم. (62)
قَالَ أَرَأَيْتَ إِذْ أَوَيْنَا إِلَى الصَّخْرَةِ فَإِنِّي نَسِيتُ الْحُوتَ وَمَا أَنْسَانِيهُ إِلَّا الشَّيْطَانُ أَنْ أَذْكُرَهُ ۚ وَاتَّخَذَ سَبِيلَهُ فِي الْبَحْرِ عَجَبًا (63)
گفت: ديدى [چه شد]؟ آن وقت که به آن صخره پناه برديم من [مراقبت از ]ماهى را از ياد بردم و [آن] با وضع عجيبى راه خود را در دريا گرفت و رفت و فقط شيطان بود که از ياد من برد که آن را [براى تو] ياد کنم. (63)
قَالَ ذَٰلِكَ مَا كُنَّا نَبْغِ ۚ فَارْتَدَّا عَلَىٰ آثَارِهِمَا قَصَصًا (64)
[موسى] گفت: اين همان است که ما در طلبش بوديم پس با پى گرفتن ردّ پاى خود [از همان راهى که آمده بودند] برگشتند. (64)
فَوَجَدَا عَبْدًا مِنْ عِبَادِنَا آتَيْنَاهُ رَحْمَةً مِنْ عِنْدِنَا وَعَلَّمْنَاهُ مِنْ لَدُنَّا عِلْمًا (65)
پس بنده اى از بندگان ما (خضر) را يافتند که از نزد خويش رحمتى به او داده و علمى از پيش خود به وى آموخته بوديم. (65)
قَالَ لَهُ مُوسَىٰ هَلْ أَتَّبِعُكَ عَلَىٰ أَنْ تُعَلِّمَنِ مِمَّا عُلِّمْتَ رُشْدًا (66)
موسى به وى گفت: آيا [اجازه مى دهى] من دنبال تو بيايم بر اين قرار که از آنچه به تو آموخته شده است مايه رشدى به من بياموزى؟ (66)
قَالَ إِنَّكَ لَنْ تَسْتَطِيعَ مَعِيَ صَبْرًا (67)
گفت: تو هرگز بر همراهى من صبر نتوانى کرد. (67)
وَكَيْفَ تَصْبِرُ عَلَىٰ مَا لَمْ تُحِطْ بِهِ خُبْرًا (68)
و چگونه مى توانى بر چيزى صبر کنى که به آن احاطه علمى ندارى؟ (68)
قَالَ سَتَجِدُنِي إِنْ شَاءَ اللَّهُ صَابِرًا وَلَا أَعْصِي لَكَ أَمْرًا (69)
گفت: إن شاءاللّه مرا شکيبا خواهى يافت و با هيچ فرمانى از تو مخالفت نخواهم کرد. (69)
قَالَ فَإِنِ اتَّبَعْتَنِي فَلَا تَسْأَلْنِي عَنْ شَيْءٍ حَتَّىٰ أُحْدِثَ لَكَ مِنْهُ ذِكْرًا (70)
گفت: پس اگر دنبال من آمدى هيچ چيز از من نپرس تا خود درباره آن مطلبى براى تو بگويم. (70)
فَانْطَلَقَا حَتَّىٰ إِذَا رَكِبَا فِي السَّفِينَةِ خَرَقَهَا ۖ قَالَ أَخَرَقْتَهَا لِتُغْرِقَ أَهْلَهَا لَقَدْ جِئْتَ شَيْئًا إِمْرًا (71)
پس به راه افتادند تا وقتى که در کشتى سوار شدند، او شکافى در آن پديد آورد [موسى] گفت: آيا آن را شکافتى که اهلش را غرق کنى؟! راستى که کارى زشت انجام دادى! (71)
قَالَ أَلَمْ أَقُلْ إِنَّكَ لَنْ تَسْتَطِيعَ مَعِيَ صَبْرًا (72)
گفت : آيا نگفتم که تو هرگز بر همراهى من صبر نتوانى کرد؟ (72)
قَالَ لَا تُؤَاخِذْنِي بِمَا نَسِيتُ وَلَا تُرْهِقْنِي مِنْ أَمْرِي عُسْرًا (73)
گفت: مرا به خاطر فراموش کردن (قرارمان) مؤاخذه نکن و در کارم به من سخت مگير. (73)
فَانْطَلَقَا حَتَّىٰ إِذَا لَقِيَا غُلَامًا فَقَتَلَهُ قَالَ أَقَتَلْتَ نَفْسًا زَكِيَّةً بِغَيْرِ نَفْسٍ لَقَدْ جِئْتَ شَيْئًا نُكْرًا (74)
پس به راه افتادند تا وقتى که به پسرى برخوردند [خضر] او را کشت [موسى ]گفت: آيا فرد بى گناهى را بى آن که کسى را کشته باشد کشتى؟! راستى که کارى ناپسند مرتکب شدى! (74)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🌷نکته تفسیری صفحه ۳۰۱🌷
موسی و خضرـ قسمت اول:
روزی حضرت موسی در میان بنی اسرائیل سخنرانی می کرد. کسی از او پرسید: چه کسی در زمین از همه داناتر است؟ موسی گفت: داناتر از خودم سراغ ندارم. در این هنگام، به موسی وحی شد که ما بنده ای داریم که در مجمع البحرین(محل اتصال دو خلیج عقبه و سوئز) زندگی می کند و (در برخی موارد) از تو دانشمندتر است. موسی عرض کرد: آیا ممکن است او را ببینم؟ خدا فرمود: یک ماهی در زنبیل بگذار و حرکت کن. موسی همراه جوان باایمان بنی اسرائیل و جانشین خود یعنی «یوشع بن نون» به راه افتاد تا به صخره ای رسید. در آنجا قدری خوابیدند. در آن هنگام، ماهی در زنبیل جان گرفت و تکانی خورد و به طور شگفت انگیزی به دریا افتاد. یوشع این صحنه را دید؛ ولی فراموش کرد که به موسی بگوید. سپس دوباره به راه افتادند و بقیه ی آن روز و شب را تا بامداد راه رفتند. در آن هنگام، موسی به یوشع گفت: صبحانه مان را بیاور که از این سفر خسته شدیم. یوشع، ماجرای دیروز را برای موسی بازگو کرد و موسی نیز مانند هم سفرش شگفت زده شد. در این هنگام، موسی گفت: این همان نشانه ای بود که دنبالش بودیم، و از همان راهی که آمده بودند، بازگشتند تا به کنار صخره رسیدند. در آنجا، مردی را دیدند که با یک تکّه پارچه خود را پوشانده بود. او «خضر» بود. موسی به او سلام کرد و خود را شناساند و هدفش را از آمدن به آنجا بازگفت. خضر گفت: تو تحمّل با من بودن را نداری. خدا به من دانشی بخشیده که به تو نداده، و به تو علمی بخشیده که به من نداده است. موسی گفت: به خواست خدا خواهی دید که من فرد صبوری هستم و تو را نافرمانی نمی کنم. خضر گفت: اگر می خواهی دنبال من بیایی، حق نداری از کارهایی که من انجام می دهم، سؤال کنی تا اینکه خودم راز کارهایم را برایت روشن کنم. سپس از کنار دریا به راه افتادند. یک کشتی آمادهی حرکت بود. از سرنشینان کشتی خواستند که آن ها را نیز سوار کنند. آن ها خضر را شناختند و هر دو را رایگان سوار کردند. امّا همین که آن دو سوار کشتی شدند، خضـر، یکی از تخته های کشتی را با تیشه کَند. موسی گفت: این ها ما را بدون کرایه سوار کردند؛ چرا کشتی شان را سوراخ کردی؟ ممکن است همهی آنها غرق شوند. واقعاً کار زشتی کردی! خضر گفت: نگفتم نمی توانی صبر کنی؟ موسی گفت: مرا به سبب فراموش کاری ام بازخواست مکن و بر من سخت نگیر. سپس از کشتی پیاده شدند و در ساحل دریا به راه افتادند. در همین حال، به پسربچه ای رسیدند که با بچّه ها مشغـول بازی بود. خـضر، سر پـسر را گرفت و از بدنش جدا کرد و او را کشت. موسی با حیرت تمام پرسید: چرا خون بی گناهی را ریختی؟ چه کار ناپسندی کردی! ... .
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 توصیه های آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی (ره) برای ماه رجب
💫 نماز بسیار مهم شب ششم ماه رجب (امشب)
🌷پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله:
هر کس در شب ششم ماه رجب ۲ رکعت نماز در هر رکعت بعد از حمد، ۷ بار آیة الکرسی ) را بخواند، منادیای از آسمان ندا در میدهد: ای بندهی خدا، تو حقیقتا و واقعا دوست خدا هستی و در برابر هر حرف که در این نماز خواندهای، شفاعت یک مسلمان برای تو است و نیز ۷۰،۰۰۰ عمل نیک که هر کدام از آنها نزد خدا برتر از کوههای دنیا است، برای تو خواهد بود.
(اقبال الاعمال سید ابن طاووس)
http://eitaa.com/Quran_etrat_saripnu
بسم الله الرحمن الرحیم
📗 #روزی_یک_صفحه_قرآن
#صفحه_302
بسم الله الرحمن الرحیم
📗 #روزی_یک_صفحه_قرآن
#صفحه_302