dickin 2022- noah’s ark.pdf
1.26M
📚 The Design of Noah’s Ark and Its Significance for Biblical Faith
✍️ Alan Dickin
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
🌐 پورتال قرآن و استشراق 👈 https://eitaa.com/Quranic_Studies
dickin 2018- dating noah's flood.pdf
2.74M
📚 New Historical and Geological Constraints on the Date of Noah’s Flood
✍️ Alan Dickin
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
🌐 پورتال قرآن و استشراق 👈 https://eitaa.com/Quranic_Studies
🔰سلسله نشستهای «حلقه علمی قرآن کریم و استشراق»
❇️ نشست پنجم:
ترجمه و بررسی مقاله «برخی ویژگی های قرآن کریم (بخش چهارم)»
از کتاب«درآمدی تاریخی انتقادی بر قرآن» اثر نیکولای ساینای
🌷استاد ارائه دهنده:
آقای دکتر مهدی حبیب اللهی
⏳زمان: پنجشنبه ۱۵ شهریور ۱۴۰۳، ساعت ۹:۳۰ صبح.
🌐لینک حضور:
m8r.ir/pmajlesi
@ENOEnsani
🔵 سخنرانی عمومی چهارمین مدرسه تابستانی انعکاس | شهریور ۱۴۰۳
💠 قرآن آشنایی با کدام بایبل را مفروض میگیرد؟
👤جان ریوز (دانشگاه کارولینای شمالی شارلوت)
🎤به میزبانی: عبدالله گلدری (دانشگاه خلیفه)
🌐ارائه به زبان انگلیسی با ترجمه همزمان فارسی
💳 جمعه ۱۶ شهریور، ساعت ۱۸:۳۰ (به وقت تهران)
⭐️ چکیده:
قرآن و بایبل به طور قابل توجهی در تعدادی از شخصیتها، داستانها و آموزههای اخلاقی اشتراک دارند. این نشان میدهد که قرآن در جهان گستردهتر گفتمانی «بایبل» در اواخر دوران باستان وارد گفتوگوی فعال شده است؛ یا به عبارت دیگر، به نظر میرسد قرآن سطح خاصی از آشنایی با بایبل را از سوی مخاطبان مورد نظر خود فرض کرده است. اما این کدام ورژن بایبل و یا بایبل متعلق به چه گروهی است؟ در این ارائه، جان ریوز، پیامدهای آنچه این فرض میتواند برای درک تاریخی ما از پسزمینه اجتماعی و فرهنگی که قرآن در آن ظهور کرد و شکوفا شد داشته باشد را بررسی خواهد کرد.
⭐️ معرفی:
جان سی. ریوز استاد پیشکسوت مطالعات بایبلی از سال ۱۹۹۶، استاد بلومنتال مطالعات یهودی و استاد مطالعات دینی در گروه مطالعات دینی دانشگاه کارولینای شمالی در شارلوت بوده است.
او از نخستین محققان بایبلی است که با رویکرد آکادمیک و با دانش عمیق از سنتهای اسلامی و بایبلی به مطالعهٔ دیالوگ قرآن با کتاب مقدس پرداخت و در این راستا مجموعه مقالاتی را از محققان برجسته با عنوان «بایبل و قرآن: مقالاتی در بینامتنیت نصّی» گرد هم آورد و در انتشارات انجمن مطالعات بایبلی (SBL) در سال ۲۰۰۱ منتشر کرد.
بخش عمدهای از آثار او سنتهای گروههای اقلیت در دستهبندیهای متعارف فرق را کاوش میکند و به بررسی همپوشانیها و اشتراکات قابلتشخیص در میان عده زیادی از فرق و متون اقلیت در ادیان خاور نزدیک میپردازد.
▶️ این برنامه به طور زنده از طریق صفحات انعکاس در یوتوب (به زبان انگلیسی) و آپارات (ترجمه همزمان فارسی) پخش خواهد شد و شرکت در آن برای عموم آزاد است.
@inekas
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
🌐 پورتال قرآن و استشراق 👈 https://eitaa.com/Quranic_Studies
🔰 ناامیدی شکاکان در مورد وجود اشتباهات تاریخی در قرآن
🔻 میشل کویپرس و ژنویو گوبیلو در کتاب تصورات غلط درباره قرآن می نویسند:
🔸 باید اذعان کرد که همه کسانی که تاکنون تلاش کردهاند اشتباهاتی تاریخی در قرآن را افشا کنند، ناکام ماندهاند. در اینجا فقط یک مثال آورده خواهد شد. قرآن از دیرباز به دلیل ذکر سامری ( در آیه ۲۰:۹۷ ) در زمان موسی [ع] به خاطر عدم تطابق زمانی مورد انتقاد قرار گرفته است. با این حال، اکتشافات اخیر متون حفظ شده توسط خود سامریان نشان داده است که آنها از دیرباز ادعا کردهاند که اصل آنها به یوشع بازمیگردد.
📚 Idées reçues sur le Coran
🔻 il faut reconnaître que tous ceux qui, jusqu'à présent, ont tenté de dénoncer une erreur historique dans les informations données par le Coran en ont été pour leurs frais. Un seul exemple sera donné ici. ...
🔗 منبع: https://t.me/quransahabah
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
🌐 پورتال قرآن و استشراق 👈 https://eitaa.com/Quranic_Studies
🔥قرآن و زیرمتن فرقه ای آن
سخنران: دکتر محسن گودرزی، مدرسه الهیات هاروارد (HDS)
🔻توضیحات: محسن گودرزی استادیار مطالعات اسلامی در دانشکده الهیات هاروارد است. او از دانشمندان دین است که با استفاده از رویکردهای تحلیلی گوناگون از دیدگاه های ادبی، زبانی، تطبیقی و تاریخی، قرآن و تاریخ صدر اسلام را مطالعه می کند. در حال حاضر، او در حال کار بر روی دو پروژه کتاب است. اولی تفسیر جدیدی از عناصر اصلی جهان بینی قرآنی، از جمله دیدگاه قرآن از تاریخ، نبوت و کتاب مقدس ارائه می دهد. پروژه دوم او به بررسی اهمیت آیین های فرقه ای، به ویژه آنهایی که بر حرم مکه متمرکز هستند، برای آموزه های مذهبی حضرت محمد(ص)، هویت اولین پیروان او، و تعامل آنها با سایر گروه های مذهبی در محیط خود می پردازد.
⌚️زمان: 12 مهر 1403 ساعت 19:30 به وقت تهران
🔻 اسپانسر: برنامه مطالعات ایرانی/ مرکز مک میلان
🆓 پذیرش: رایگان
📩تماس: شورای مطالعات خاورمیانه
cmes@yale.edu
🔗لینک اصلی خبر:
https://calendar.yale.edu/cal/event/eventView.do?b=de&href=/public/cals/MainCal/CAL-8a808a98-90c406e5-0191-47fd023c-00006b6d.ics
#بافتار_تاریخی
#نشست
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
🌐 پورتال قرآن و استشراق 👈 https://eitaa.com/Quranic_Studies
افزودههایی چند بر واژههای دخیل در قرآن نوشتهی آرتور جِفری.pdf
1.41M
#دانلود_مقاله
📚 افزوده هایی چند بر واژگان دخیل در قرآن آرتور جِفری
✍️ دیوید ساموئل مارگلیوث
🔻 Margoliouth, David Samuel, “Some Additions to Professor Jeffery’s Foreign Vocabulary of the Qur’an”, Journal of the Royal Asiatic Soci- ety, Volume 71, Issue 1, January 1939, pp. 53-61.
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
🌐 پورتال قرآن و استشراق 👈 https://eitaa.com/Quranic_Studies
#معرفی_کتاب
📚 عنوان کتاب: Solomon and the Ant: The Qur'an and Bible in Dialogue
نویسنده: David Penchansky
سال انتشار: 2021
ناشر: Wipf and Stock
🧐 درباره کتاب
کتاب Solomon and the Ant به بررسی ارتباط و گفتوگوی میان قرآن و کتاب مقدس میپردازد. نویسنده، با تحلیل داستانهای مشترک و شخصیتهای موجود در هر دو متن، به خوانندگان کمک میکند تا همافزایی و تفاوتهای موجود میان این دو منبع مذهبی را درک کنند.
📖 محتوای کتاب
در این کتاب، داستان معروف سلیمان و مورچه به عنوان نقطه شروعی برای بررسی عمیقتر مفاهیم و پیامهای اخلاقی و روحانی در هر دو متن انتخاب شده است. نویسنده به بررسی ابعاد زیر میپردازد:
👑 شخصیت سلیمان: تحلیل شخصیت سلیمان در قرآن و کتاب مقدس و نقش او به عنوان یک حکیم و پادشاه.
💡 پیامهای اخلاقی: بررسی پیامهای اخلاقی و اجتماعی موجود در داستانها و چگونگی تاثیر آنها بر جوامع مذهبی.
🔗 گفتوگو میان متون: بررسی نحوه تعامل و گفتوگو میان قرآن و کتاب مقدس و چگونگی شکلگیری تفاسیر مختلف.
🌟 اهمیت کتاب
این کتاب برای افرادی که به مطالعات مذهبی، تاریخ ادیان و تفسیر متون مقدس علاقهمند هستند، منبعی ارزشمند به شمار میآید. همچنین، این اثر میتواند به درک بهتر از تنوع فرهنگی و دینی کمک کند و پل ارتباطی میان ادیان مختلف باشد.
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
🌐 پورتال قرآن و استشراق 👈 https://eitaa.com/Quranic_Studies
#معرفی_مقاله
📚 عشای ربانی در قرآن
✍️ محسن گودرزی (دانشگاه هاروارد)
Mohsen Goudarzi (2023) The Eucharist in the Qur’an, Islam and Christian–Muslim Relations, 34:2, 113-133, DOI: 10.1080/09596410.2023.2246314
🔻 فرازی از سورۀ مائده (آیات ۱۱۲ تا ۱۱۵) حکایت میکند که شاگردان عیسی از او پرسیدند که آیا خداوند میتواند برای آنها سفره یا مائدهای از بهشت بفرستد. اهمیت این حکایت و مرجع دقیق اشارات آن، همواره در قرآنپژوهی [مدرن] مورد بحث بوده است. این تحقیق در ابتدا، با نشان دادن ارتباط این فراز به آیات قبلی سوره که به عبادت مسیحی اشاره دارد، و اینکه عبادت یکی از دغدغههای اصلی سورۀ مائده است، تلاش میکند تا نشان دهد که این فراز مورد بحث، ناظر به مراسم عشای رَبّانی یا آیین سپاسگزاری مسیحی است. در ادامه، این تحقیق، بحث مختصری از فهم مسیحیان دوران باستان متاخر از "عشای ربانی" و دعاهای در طول این مراسم ارائه میکند، و اینگونه پیشنهاد میکند که روایت قرآن در این فراز و سیاق آن، به طور انتقادی سه مسئله اصلی را مورد توجه قرار داده است: ۱) تأیید عقیده مسیحی در آیین عشای ربانی، ۲) ظرفیت این آیین برای ایجاد بخشش و نجات، و ۳) انگارهای مرتبط که مسیح را به عنوان واسطه اصلی بین خدا (پدر) و بشریت میبیند. به نظر می رسد این انتقادات نسبت به شیوۀ عبادت مسیحی، واکنشی است به انتقاد مسیحیان [آن زمان] از شیوۀ عبادت مؤمنان [به اسلام]، که پیش از این در سوره به آن اشاره شده است.
🔗 منبع: @inekas
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
🌐 پورتال قرآن و استشراق 👈 https://eitaa.com/Quranic_Studies
#معرفی_مقاله
📚 مقاله نظر به پشت خطوط
✍️ محسن گودرزی
🗓 سال انتشار: 2020
🏫محل چاپ: بررسی الهیات هاروارد / دانشگاه کمبریج
🔻 وی در این مقاله به ارزیابی انتقادی کتاب «قرآن و انجیل: متن و تفسیر» گابریل سعید رینولدز و تأملی در پیامدهای پژوهش بینامتنی در مطالعه قرآن می پردازد.
این مطالعه نشان می دهد که تمرکز بر ادبیات سریانی در مطالعات اخیر ممکن است اغراق آمیز باشد و کاوش گسترده تری در نوشته های مسیحی برای تأیید رابطه ژنتیکی بین قرآن و ادبیات سریانی ضروری است. همچنین اهمیت در نظر گرفتن دادههای غیرکتاب مقدسی، مانند درون متنهای قرآنی و یافتههای باستانشناسی و کتیبهشناسی، برای درک بهتر بینش تاریخی قرآن را برجسته میکند.همچنین درک دقیقتری از نقش سنتهای مسیحی در شکلدهی محیط قرآنی و اهمیت در نظر گرفتن سنتهای متعدد، از جمله یونانی و سریانی به ما می دهد.
🔗لینک دریافت متن کامل مقاله:
https://B2n.ir/t02275
#بینامتنیت
#بافتار_تاریخی
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
🌐 پورتال مطالعات بینالمللی قرآن کریم 👇👇👇
https://eitaa.com/Quranic_Studies
https://eitaa.com/Quranic_Studies
✅#همایش بین المللی پژوهشهای قرآنی با موضوع «مطالعات قرآن بنیان» در چهار محور
1️⃣ماهیت، مبانی و شاخصهها
2️⃣قلمرو و گونهها
3️⃣پیامدها، آسیبها و چالشها
4️⃣راهکارها
🗓آخرین مهلت ارسال مقالات: 30 آذر 1403
🔗سامانه ارسال مقالات
https://qhem.quran.ac.ir/Topic.aspx
🔰سلسله نشستهای «حلقه علمی قرآن کریم و استشراق»
❇️ نشست ششم:
ترجمه و بررسی مقاله «برخی ویژگی های قرآن کریم (بخش پنجم)»
از کتاب«درآمدی تاریخی انتقادی بر قرآن» اثر نیکولای ساینای
🌷استاد ارائه دهنده:
آقای دکتر مهدی حبیب اللهی
⏳زمان: پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳، ساعت ۹:۳۰ صبح.
🌐لینک حضور:
m8r.ir/pmajlesi
@Enoensani
#معرفی_کتاب
📚نقاط تماس؛ تاریخچه فکری مشترک آواسازی در زبان های سریانی، عربی و عبری
✍️نیک پوسگای
🗓سال 2021
🏫دانشگاه کمبریج
🔻در چند قرن اول اسلام، مسیحیان، مسلمانان و یهودیان در خاورمیانه به طور یکسان با چالش های حفظ متون مقدس خود در میان یک چشم انداز مذهبی در حال تغییر مواجه بودند. این وضعیت دانشمندان سریانی، عرب و عبری را بر آن داشته تا زمینه های جدیدی از علوم زبانی را به منظور تحلیل بهتر زبان های کتاب مقدس و قرآن توسعه دهند.
این کتاب شامل بررسی گستردهای از اصطلاحات فنی است که توسط محققان عربی، سریانی و عبری برای توضیح مصوتها استفاده میشود، با هدف تعریف دقیق آنها در بافتهای بومیشان.همچنین در تلاش است تا خوانش دقیق منابع، از سنتهای دینی و زبانی مختلف، از جمله آثار دستوری سریانی، عربی، و عبری، و شناسایی اصطلاحات فنی که در منابع اولیه در سنتهای متعدد آمده است، را ارائه دهد.
همچنین سه مفهوم اصلی را که دانشمندان سامی برای تشخیص واجشناسی مصوتها از صامتها به کار بردند، شناسایی میکند: حروف، حرکات و ماهیت دوگانه به لاتین matres lectionis (حروفی که برای تشخیص مصوت به کار می رود. در عربی، الف، و، ی می باشد)
🔗دریافت کتاب https://hcommons.org/deposits/item/hc:43759/
#مطالعات_متن_قرآن
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
🌐 پورتال مطالعات بینالمللی قرآن کریم 👇👇👇
https://eitaa.com/Quranic_Studies
https://eitaa.com/Quranic_Studies
#معرفی_کتاب
📚تأثیر خاورشناس فرانسوی رژی بلاشر بر مطالعات قرآنی معاصر در میان نوگرایان؛ پژوهشی انتقادی
📚أثر المستشرق الفرنسي ريجيس بلاشير في الدراسات القرآنية المعاصرة عند الحداثيين دراسة نقدية
✍️رقيّة حيدر طاهر القاضي
🗓سال 2023/1444
🏢مرکز اسلامی مطالعات راهبردی؛ نجف
🔻بر هیچ محققی در زمینه مطالعات قرآنی معاصر پوشیده نیست که شرق شناسی نقش فعالی در ایجاد شبهات و کمک به طرح مشکلاتی دارد که نواندیشان در مطالعات و نقد خود به بهانه نوسازی و تبدیل قرآن به متنی معتبر، به آن پرداخته اند. بر اساس مطالعات و تلاشهای نوگرایانهای که امروز شاهد آن هستیم، مطالعات قرآنی را به گونهای منطبق با رویکردهای شرقشناسی دانسته اند. مطالعاتی که نوگرایان در آثار خود بر آن تکیه کرده اند. اکثر آنها از نزدیک و یا حتی دور به مطالب مستشرقین مراجعه نکرده اند، و حتی برخی از آنها این نظرات را به خود نسبت می دهند، همانطور که جابری در نحوه ترتیب داستان های قرآنی بر اساس تاریخ نزول آنها انجام داده است. این پژوهش با هدف ردیابی تأثیر شرق شناس فرانسوی رژی بلاشر در مطالعات قرآنی مدرنیست ها و بررسی دیدگاههایشان و سپس نقد و پاسخ به آنها انجام شده است و در این زمینه الگوهای پژوهشی تجددگرایان را انتخاب کردیم که هنگام ردیابی بیشتر نوشته های خود، تأثیر بسزایی از رژی بلاشر در دیدگاه ها و نوشته های قرآنی خود یافتند.
دریافت کتاب https://iicss.iq/?id=3760
#بررسیهای_کلی_مطالعات_قرآنی
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
▫️▫️▫️▫️
🌐 پورتال مطالعات بینالمللی قرآن کریم 👇👇
https://eitaa.com/Quranic_Studies