قرآن جیبی
اگر به عملی، عادت کنیم، در وجودمان «ملکه» میشود؛ و ما مثل سربازی، در خدمتش. وَجَاءَهُ قَوْمُهُ يُه
گاهی دیگر موعظه و نصیحت فایده ندارد، یا اینکه برای هر کسی و با شرایط و مشکلاتی که دارد جواب نمیدهد. باید برای ترویج تقوا و جلوگیری از گناه هزینه و حلالش را تامین، سپس به تقوا دعوت کرد.
قَالَ يَا قَوْمِ هَٰؤُلَاءِ بَنَاتِي هُنَّ أَطْهَرُ لَكُمْ ۖ فَاتَّقُوا اللهَ ... (۷۸ هود)
💌 لوط گفت: ای قوم من! اینها دختران منند (با آنها ازدواج کنید)؛ برایتان پاکیزهترند! پس از خدا بترسید.
خدا کاری کند، سفرههای زیرزمینی آب، جابهجا شوند و مترها یا کیلومترها پایینتر روند، چه کاری از دستتان برخواهد آمد؟
قُلْ أَرَأَيْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ مَاؤُكُمْ غَوْرًا فَمَنْ يَأْتِيكُمْ بِمَاءٍ مَعِينٍ
💌 بگو: به من خبر دهيد، اگر آب [آشاميدنى] شما [به زمين] فرو رود، چه كسى آب روان برايتان خواهد آورد؟ (۳۰ مُلک)
🔶 در روایات حضرت صاحب علیهالسلام را مصداق ماء معین دانستهاند.
قرآن جیبی
فرزند باید پدر و مادرش را حفظ کند، نه اینکه کمی پیر شدند ببرد خانهی سالمندان. خدا نکند، به فکر خا
معلممان میگفت: استادی داشتیم، تحصیل کردهی خارج. به شدت با تحصیل مادرانی که فرزند خود را میگذاشتند مهد و میآمدند دانشگاه مشکل داشت، مُدام به اینطور زنها و دخترانی که در آینده مادر خواهند شد میگفت: کودکانتان را به این «یتیمخانههای مدرن» نسپارید.
آقای جوادیآملی هم میگفت: پدر و مادری که در هفت سال اول زندگی کودک، که او باید سرشار از محبت مادر شود، بچهشان را به مهد میسپارند و از محبت محروم میکنند، این فرزند که بزرگ میشود، پدر و مادرش را به خانهی سالمندان میسپارد.
... رَبِّ ارْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِي صَغِيرًا
💌 خدایا هوای پدر و مادرم را داشته باش، همانطور که آنها در کوچکی هوای مرا داشتند و بزرگم کردند. (۲۴ إسراء)
تو شدی دنیای من، رویای من، ای جانجانان!
نکند بخاطر دوست داشتن خود «از پیامبر دست بکشیم» او جانِ جانان است. اگر کسی فدای پیامبر شد، خودِ پست و نازلش را فدای خودِ کاملش کرده است.
النَّبِيُّ أَوْلَىٰ بِالْمُؤْمِنِينَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ ...
💌 پیامبر نسبت به مومنان از خودشان سزاوارتر و مقدمتر است. (۶ احزاب)
قرآن در تمام آیاتی که درباره پیغمبر صلیالله علیه و آله است، بهگونهای مدح مخفیانهی لطیفی از رسول خدا صلیالله علیه و آله کرده است. خداوند میفرماید:
وَ ما مُحَمَّدٌ إِلاَّ رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ؛ (و محمد نیست مگر پیامبر و فرستادهاى، که پیش از او پیامبران و فرستادگان گذشتند. ۱۴۴ آلعمران)
تعبیر "قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ" را آورده است. قرآن خیلی تعبیرها میتوانسته بیاورد، این را میخواهد بهگونهای بیان کند که انبیای قبل از ایشان، پهلو تهی کردند. رُسُل، صحنه را خالی کردند. این تعبیر را بهخاطر عظمت رسول خدا آوردند؛ یعنی انبیا و رسل در مقابل تجلّی او و برای آمدن او، صحنه را خالی کردند.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
صاحب هر کتابی وقتی کتابش را عرضه میکند، خود را از آن بی نیاز میبیند، برای خواندنش وقت صرف نمیکند، ولی در مورد پیامبر و قرآن فرق میکرد، پیامبر برای خواندن قرآن، زیاد وقت میگذاشت. پیامبر به قرآن ایمان داشت ...
آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ ...
💌 پیامبر، به آنچه از سوی پروردگارش بر او نازل شده، ایمان آورده (و به تمام سخنان خود، کاملاً ایمان دارد.)
(۲۸۵ بقره)
🔻یکی میگوید که من روزی نصف صفحۀ قرآن را میخوانم و فکر میکنم. شما خواندنِ قرآن را اضافه کن، فکر هم بکن، منافاتی ندارد؛ ولی فکر را خود قرآن باید بدهد.
🔸توجه، حس و حالی است ماورای توهمی که میکنیم. گاهی تعریف کردنش سخت است؛ توجه را خود خدای متعال باید عنایت کند. همین که تفرقۀ حواس و پراکندگی ذهن و تشتّت خیال نداشته باشیم، راه زیادی رفتهایم. بعد از آن، توجه نصیب انسان میشود و اوراد و اذکار او، وِرد واحد و ذکر واحد میشود. نباید در اجرا کم گذاشت؛ یعنی در کیفیت اشتغال و حتی کمّیت اشتغال به عبادات، آنهم قرآن و تلاوت قرآن.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری
قرآن جیبی
🔻یکی میگوید که من روزی نصف صفحۀ قرآن را میخوانم و فکر میکنم. شما خواندنِ قرآن را اضافه کن، فکر هم
... فَاقْرَءُوا مَا تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ ...
💌 پس هر قدر که شد، قرآن بخوانید.
(۲۰ مُزَّمِّل)
قرآن و پیامبر صلواتالله علیه و آله، میخواهند مسلمانان را طوری تربیت کنند که، همه دست در دست هم بگذارند و متحد باشند، تا در برابر ابرقدرتها و حاکمان سلاحی قوی داشته باشند.
برعکس آن کاری است که استعمار به دنبالش است، اختلاف. آنهم گاهی با اصولی که فقط یک گروه به آن پایبندند. برای بالا رفتن باید کل طناب را گرفت نه رشتهها را.
وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ «جَمِيعًا» وَلَا تَفَرَّقُوا (۱۰۳ آلعمران)
💌 و همگی به کل ریسمان خدا چنگ زنید، و پراکنده نشوید!
مطالعه بیشتر 👈 ۲۰۸ بقره
علامه طباطبایی به سیدهادی محدّث: حلقهی مفقودهی قرآن، در ایران اسلامی، عدم فهم صحیح از آیات قرآن است. شما باید روی این کار وقت بگذارید تا مردم قرآن را درک کنند.
وَ لَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِن مُدَّكِر
💌 قطعاً قرآن را برای پندآموزی آسان کردهایم، پس کسی هست که متذکّر شود؟ (۱۷ قمر)
از عوامل حسرت در قیامت، دوست است. دوست سبک زندگی آدم را تعیین میکند.
وَيَوْمَ يَعَضُّ الظَّالِمُ عَلَىٰ يَدَيْهِ يَقُولُ يَا لَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا * یا وَيْلَتَىٰ لَيْتَنِي لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِيلًا * لَقَدْ أَضَلَّنِي عَنِ الذِّكْرِ بَعْدَ إِذْ جَاءَنِي ...
💌 روزی که هر بدکاری پشت دستهایش را گاز میگیرد و با حسرت میگوید: « کاش سبک زندگیام را با پیامبر هماهنگ کرده بودم. ای وایِ من! کاش با فلانی دوست نمیشدم. با آنکه تعلیمات قرآن به دستم رسیده بود، مرا از زندگی کردن طبق آن، منحرف کرد.» (۲۷ تا ۲۹ فُرقان)
قرآن جیبی
از عوامل حسرت در قیامت، دوست است. دوست سبک زندگی آدم را تعیین میکند. وَيَوْمَ يَعَضُّ الظَّالِمُ
💡 امیرالمومنین علیهالسلام، در نهجالبلاغه از خلفا با اصطلاح «فلانی» یاد میکند.
پرندهی مادر، جوجههایش را تا زمانی که بتوانند پرواز کنند، زیر بال و پرش میگیرد. بالش را باز و پهن میکند تا آنها را تحت حمایت خود بگیرد.
خدا به رسولش میگوید: تو كه قدرت پرواز داری، میتوانی معراج بروی، اوج نگير، مردم را رها نكن. اينها را زير بال و پر بگير، تا اينها رشد بكنند، پر در بياورند و پرواز كردن ياد بگيرند؛ وقتی پر درآورند و پرواز كردن ياد گرفتند حالا آزادند.
وَاخْفِضْ جَنَاحَكَ لِمَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ (۲۱۵ شعرا)
💌 و براى آن مؤمنانى كه تو را پيروى كردهاند، بال خود را فرو گستر.
💌 قدمهای شیطان را دنبال نکنید.
(۲۱ نور)
همانا شيطان، راههاى خود را برای شما آسان جلوه مىدهد، تا گرههاى محكم دين شما را يكى پس از ديگرى بگشايد.
(خطبه ۱۲۱، نهجالبلاغه)
کار شیطان فقط وسوسه و دعوت است. ترساندن از فقر و مرگ، دستور و دعوت به زشتی، بازداشتن از یاد خدا، وعده و فریب دادن، زیبا نشان دادن کارهای بد و دنیا از مواردی است که او استفاده میکند.
آیات مرتبط 👈 ۲۶۸ بقره، ۱۷۵ آلعمران، ۶۸ انعام، ۱۹ مجادله، ۳۹ حجر
وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا ...
(۷۳ انبیا)
💌 و آن پیامبران را امامانی قرار داديم كه به فرمان ما هدايت مىكردند.
امام، هدایت کنندهای است که با اراده و امر الهی، هدایت میکند. به محض خواست محقق میشود. یعنی اگر امام توجهی کند، تمام است. مثل انبیا که فقط راهنمایی و نصحیت کنند، نیست. بلکه دست خلق را گرفته و به حق میرساند. امر الهی در قرآن اینطوری تعریف شده:
إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَيْئًا أَنْ يَقُولَ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ (۸۲ یس)
💌 وقتی که خدا اراده چیزی را کند، همین بس كه مىگويد: «باش»؛ پس [بىدرنگ] موجود مىشود.
خوش بهحال افرادی که با توجهی از جانب امام علیهالسلام، مس وجودشان طلا شدهاست.
اعمال بد ما باری هستند که در قیامت بار شدنش روی دوشمان را متوجه خواهیم شد. اگر دیگری را به بدی بکشانیم، بار او را هم به دوش خواهیم کشید. حرفی را میزنم که طرف دچار شبهه میشود و ممکن است مدتها طول بکشد تا برایش حل شود، وسوسهای میکنم، شرایط گناهی را فراهم میکنم، پیام، عکس یا فیلمی را میفرستم و ... بعضیوقتها هر کاری میکنم نمیتوانم کار خیری را انجام دهم، سنگینی و بیحالی زیادی دارم، حواسم به «بارها» باشد.
💌 و قطعاً بارهاى سنگین خودشان و بارهاى سنگین [ديگر] را با بارهاى گران خود به دوش خواهند کشید.
(۱۳ عنکبوت)
آیه مرتبط 👈 ۸۵ نساء
در مسائل، دیگران را سرزنش و قضاوت نکنیم. از کجا معلوم، شاید ما بودیم بدتر میشدیم. زنان مصر، زلیخا را سرزنش میکردند، اما خودشان هم کم آوردند.
... فَلَمَّا رَأَيْنَهُ أَكْبَرْنَهُ وَقَطَّعْنَ أَيْدِيَهُنَّ ... قَالَتْ فَذَٰلِكُنَّ الَّذِي لُمْتُنَّنِي فِيهِ ...
(۳۱ و ۳۲ یوسف)
💌 هنگامی که چشمشان به او افتاد، او را بسیار بزرگ (و زیبا) شمردند؛ و دستهای خود را بریدند. گفت: این همان جوانی است که بخاطر او سرزنشم میکردید.
📢 مگه میشه بدون خوندن نهجالبلاغه، قرآن رو فهمید؟
آیتالله خامنهای: هر كسى نهجالبلاغه را نمىخواند از قرآن خبرى ندارد. (۸۸/۰۶/۰۱)
توجه به عفّت و تربیت جنسی کودک آنقدر مهم است که خدا خودش در قرآن دربارهاش حرف زده، ولی یکسری احکام و مسائل را به پیامبرش سپرده است. اگر جامعه در دوران کودکی بچهها، حواسش به این مسئله باشد، جامعهای عفیف شکل میگیرد. پدر و مادر باید به کودکشان یاد بدهند که با اجازه وارد خلوتشان شود.
مثلا وسط روز است پدر یا مادر از سر کار آمده و دارد لباس عوض میکند، شب لباس خواب میپوشند و تا صبح لباس معمولی تنشان نیست. پدر و مادر حق ندارند هرطوری پیش فرزندشان بنشیند و بگردند.
💌 اى مومنان، قطعاً بايد غلام و كنيزهاى شما و كسانى از شما كه به [سنِ] بلوغ نرسيدهاند سه بار در شبانه روز از شما كسب اجازه كنند: پيش از نماز صبح، و نيمروز كه جامههاى خود را بيرون مىآوريد، و بعد از نماز عشاء ... و وقتی که بچههایتان به سنّ بلوغ برسند باید اجازه بگیرند، همانطور که اشخاصی که پیش از آنان بودند اجازه میگرفتند. (۵۸ و ۵۹ نور)
زندگی و مرگ در دست خداست، و به نقطهی شروع برمیگردیم نه جای دیگر، به اصل و وطنمان. مثل فرزندی که به آغوش پدر و مادرش برمیگردد. امیرالمومنین علیهالسلام فرموده:
دنيا و آخرت، هر يك فرزندانى دارند. سعی کنید از فرزندان آخرت باشيد، نه دنيا، زيرا در روز قيامت، هر فرزندى به پدر و مادر خويش باز مى گردد.
(نهج، خطبه ۴۲)
هُوَ يُحْيِي وَيُمِيتُ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ
💌 اوست که زنده میکند و میمیراند، و به سوی او بازگردانده میشوید. (۵۶ یونس)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آهن
#معجزه_علمی
... وَأَنْزَلْنَا الْحَدِيدَ فِيهِ بَأْسٌ شَدِيدٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ ... (۲۵ حدید)
💌 آهن را «پایین فرستادیم»، که در آن نیروی شدید و منافعی برای مردم است.
آهن را از زمین بیرون میکشند، چرا قرآن گفته پایین فرستادیم؟
وقتی مشکلات در زندگی بیشتر میشود یا کارهای خاص جدی پیش میآید، توجهمان به خدا و اهلبیت بیشتر میشود. برنامهها برای استفاده بهتر از زندگی و رابطه با خدا میریزیم، ولی وقتی رفع میشود دیگر توجهها تمام میشود. حداقل شکر این است که، توجهی که هنگام مشکلات بدست آمده ادامه داشته باشد.
💌 اگر ما را از این گرفتاری نجات دهی، حتماً از سپاسگزاران و کسانی که درست استفاده میکنند، خواهیم بود! (۲۲ یونس)
زندگی سراسر تلخی در جهنم و سراسر شیرینی در بهشت است، و دنیا مخلوطی از تلخ و شیرین.
این دنیا دست به دست میگردد. یک روز به کام ما و روز دیگر به کام دیگران. همه نصیبی از غم و شادی دارند، مهم سست و بیهدف نشدن است.
... وَتِلْكَ الْأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا ...
💌 و ما این روزها(ی پیروزی و شکست) را در میان مردم دست به دست میکنیم؛ تا خدا مومنان را، مشخص کند. (۱۴۰ آلعمران)