☀️ امروز:
هجری شمسی: یکشنبه - ۴خرداد ۱۳۹۹
هجری قمری: الأحد، 1 شوال 1441
میلادی: Sunday - 24 May 2020
🌹 امروز متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
💠 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (100 مرتبه)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین (1000 مرتبه)
- یا فتاح (489 مرتبه) برای فتح و نصرت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹عید سعید فطر
🔹مرگ عمرو بن عاص، 43_41ه-ق
🔹جنگ قَرقَرة الکُدر، 2ه-ق
🔹روز مقاومت و پایداری، روز دزفول
📆 روزشمار:
▪️6 روز تا سالروز تخریب قبور ائمه علیهم السلام در بقیع
▪️14 روز تا شهادت حضرت حمزه و وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیهما السلام
(اقتباس از تقویم شیعه)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
روزبرگ ایام..... روزبرگ قرآن....
همراه با یک هدیه روزانه
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
👉@ROOZBARG👈
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِمِ
موضوع: اختلاف در روز عید فطر؟!
تاریخ: ١٣٩٩/٠٣/٠۴
📖 إنَّما هُوَ عيدٌ لِمَن قَبِلَ اللّهُ صِيامَهُ وشَكَرَ قِيامَهُ، وكُلُّ يَومٍ لا يُعصَى اللّهُ فيهِ فَهُوَ عيدٌ .
امام علی (ع): عید فطر، عيد كسى است كه خداوند، روزه او را پذيرفته و عبادتش را قبول كرده است و هر روزى كه در آن، خدا معصيت نشود، آن روز عيد است. (نهج البلاغة، حكمت٤٢٨)
💐عید رمضان آمد و ماه رمضان رفت
صدشکرکه این آمدوصدحیف که آن رفت!
✍️ امروز، روز اول ماه شوال و از مهمترین اعیاد مسلمانان است و در تمامی کشورهای اسلامی تعطیل رسمی است.
✨ در این روز، روزه حرام است و مسلمانان نماز عید برگزار میکنند و پرداخت زکات فطره بر آنها واجب میشود.
✨در روز عید، اهمیت پیوندهای اجتماعی در اسلام بیش از پیش نمایان میگردد و جامعه در جهت عاری شدن از فضای دو قطبی فقیر و غنی پیشروی میکند که پرداخت زکات فطره در این راستا میباشد؛
👈 عید فطر از شادمانه ترین اعیاد مسلمانان است اما در برخی از سالها، این شادی عیدانه، با تلخی و اضطرابی برای مؤمنین همراه میگردد، چون رؤیت هلال اول ماه و اثبات روز عید فطر برای شخص آنها میسر نمیشود! و نظر مراجع عظام تقلید نیز درباره روز عید متفاوت میگردد!
👈 لذا این سؤال برای مؤمنین مطرح میگردد که اگر قوانین و احکام فقهی در این مسئله، مشترک است، پس چرا در نظر فقها و مراجع، وحدت رویه وجود ندارد و یک روز واحد را عید سعید فطر اعلام نمیکنند؟
✍️ در پاسخ به این سؤال، باید توجه داشت که اختلافی که بعضاً در مورد تعیین روز عید فطر پدید می آید، دو منشأ می تواند داشته باشد:
١. اختلاف در مبنای فقهی: به این معنی که برخی از مراجع در تعیین اوّل ماه، اختلاف افق را قبول ندارند و رؤیت هلال در دوردستها را نیز قبول میکنند ولی مراجع دیگری، آنرا قبول نمیکنند، و یا مرجعی تنها رؤیت ماه از طریق چشم غیر مسلح را مِلاک میداند اما مرجع دیگر، یقین به حلول ماه از هر طریقی ولو با چشم مسلح را کافی میداند!
👈 بنابراین ثبوت رؤیت هلال برای یک مرجع تقلید، دلیل آن نیست که برای مرجع دیگری نیز ثابت شده باشد، چرا که چه بسا، همانطور که گفتیم، فتاوای آن دو در مورد ثبوت هلال، متفاوت باشد!
٢. اختلاف در شهادت بَیّنه: به این معنا که همه مراجع، اتفاق نظر دارند که شهادت دو مرد عادل، برای ثبوت هلال، کافی است اما باید توجه داشت که:
👈 اولاً: با عنایت به اختلاف مبنای فقهی که بیان شد، معتبر بودن شهادت دو بَیّنه عادل نزد یک مرجع، به آن معنا نیست که لزوماً شهادت آن دوفرد، نزد مرجع دیگر نیز معتبر باشد! زیرا ممکن است مثلاً آن دو نفر، ماه را با تلسکوپ دیده باشند در حالی که مرجعی، دیدن با چشم مسلح را، برای ثبوت ماه، کافی نمیداند!
👈 ثانیاً: عدالت افراد برای پذیرش قولشان شرط است، لذا عدالت هر یک از دو بَیّنه، باید برای مرجعی که می خواهد به حرف آنها اتکاء کند، ثابت شده باشد!
✨ضمناً در بسیاری از موارد، معتمدان یک منطقه، رؤیت خود را تنها به اطلاع یکی از مراجع می رسانند که آن مرجع نیز به استناد حرف آنها، حکم به عید فطر می کند اما مراجع دیگر که از این شهود، اطلاع نیافته است، چنین حکمی صادر نمیکند!
✨بنا بر این در مواردی که در تعيين روز عید فطر اختلاف پیش می آید، این اختلاف براساسِ سلیقه و انگیزههای شخصی نیست، بلکه کاملاً ریشه در مبانی و مسائل فقهی دارد!
✍️ ضمناً باید بدانیم که این اختلاف و بعضاً اشتباه در اول و آخر ماه، چیز عجیب و جدیدی نیست و در طول تاریخ و حتی در عهد حضرات معصومین علیهم السلام، نیز رخ داده است که به یک نمونه از آن، اشاره می نماییم:
👈 شیخ طوسى(ره) در تهذیب نقل کرده است که در دوران حکومت امیرالمؤمنین (ع)، مردم پس از بیست و هشت روز روزه، هلال عید فطر را مشاهده کردند!
پس امام(ع) به مُنادى، دستور دادند که به مردم اعلام کند که ماه رمضان حداقل 29 روز است و مسلمانان باید یک روز بعد از عید فطر، روزه قضا بگیرند! «تهذیب الاحکام، ج 4، ص 158، ح 444؛ الوافى، ج 11، ص 132، ح 10549.».
✨احتمالاً در اوّل ماه رمضان آن سال به دلیلی مثلاً ابری بودن هوا، دیدن ماه میسر نگردیده است! از این رو مردم ماه شعبان را کامل و سى روزه حساب کرده اند و در پایان ماه رمضان با رؤیت هلال در شب ٢٨، معلوم شده است که ماه شعبان ٢٩ روز بوده و مردم یک روز از آغاز ماه رمضان را روزه نگرفتهاند! از این رو، حضرت امیر(ع) دستور دادند یک روز، روزه قضا به جا آورده شود.
✨این ماجرا را ابوریحان بیرونى (ره) نیز در «الآثار الباقیة، ص 75» نقل کرده است.
ادامه دارد... 👇👇👇
@ROOZBARG
ادامه روزبرگ ایام مورخ ١٣٩٩/٠٣/٠۴ 👇
✍️ لذا اختلاف در روز عید، امری کاملاً طبیعی است و ریشه فقهی دارد ولی متأسفانه در جامعه فعلی ما، مسأله اختلاف در تعیین روز عید فطر بسیار بزرگ جلوه داده شده است و خیلی ها آن را موجب هتک دین و ایجاد اختلاف و بروز مشکلات برای مسلمانان قلمداد کردهاند!
✨در حالی که با این مسأله باید بسیار ساده و همانند بقیه اختلاف فتاوا در سایر مسائل جزئی عبادات برخورد نمود!
👈 آیا این که مثلاً مرجعی، قرائت نماز به نحوه ای خاص را، واجب می داند و مرجع دیگری آن را، واجب نمی داند، موجب اختلاف مسلمانان و هتک دین می شود؟ بی تردید پاسخ منفی است؛ در مسأله عید فطر نیز مسأله به همین سادگی و سهولت است!
👈 البته نکته ای که بسیار مهم است و مؤمنین باید بدانند، این است که وظیفه هر مُکلّف، عمل به تکلیف خود است که این تکلیف با تبعیت از مرجع تقلید او، انجام میشود، بنابراین اگر اگر فردی نتواند شخصاً رؤیت هلال نماید و مرجع تقلید او، حکم به عید فطر کرد و وی بنابر نظر مرجع، روزه خود را خورد، او کاملاً به وظیفه شرعی خود عمل کرده است ولو در واقع آن روز روز عید فطر نباشد!
✨و اگر هم مرجعی حُکم کرد که امروز، روز آخر ماه رمضان است و مقلّد وی، روزه گرفت، او نیز به وظیفه شرعی خود عمل کرده است، گرچه در واقع آن روز، روز عید فطر باشد!
👈 بنابراین با توجه به آنچه گذشت، معلوم می شود که اگر اختلافی در تعیین روز عید فطر از ناحیه مراجع وجود داشت و صرف این که عده ای امروز را عید بدانند و عده ای دیگر، امروز را روزه بگیرند و فردای آن روز را عید خود بدانند به هیچ وجه موجب اختلاف در دین نخواهد شد و تنها هر گروه به وظیفه شرعی خود عمل کردهاند!
✍️در این زمینه، رهبر معظم انقلاب نیز سخنی فرمودهاند که راهگشاست:
«در قضیهی عید فطر... ، به نظر من، اینکه ما بگوئیم باید جوری بشود که همه، در یک روز، عقیدهی به عید پیدا کنند، این نشدنی است؛ یعنی طبق مبانی فقهی ما، نشدنی است؛ همهی فقها بر یک فتوا، متفق بشوند؛ خوب، نمیشود!
بالاخره یک فقیهی ممکن است پیدا بشود که نظرش چیز دیگری باشد؛ بنابراین اختلاف نظر به وجود خواهد آمد.
ما این اختلاف را خیلی بزرگ نکنیم؛ چه اهمیتی دارد؟ چه اشکالی دارد؟ یک نفری است، فتوائی دارد و مقلدینی هم دارد... و طبق فتوای خودش عمل میکند...
البته ممکن است دشمن، یک کلمه حرف بزند و این را بزرگ کنند و جنجال کنند و هیاهو کنند؛ اما ما تابع نغمهی دشمن که نیستیم...». (١٣٨٨/٠۶/٠٢)
✍️ در پایان سخن، ذکر این نکته نیز، ضروری به نظر می رسد که ممکن است رؤیت هلال برای مرجع تقلیدی ثابت نشود، ولی برای بعضی از مقلدان وی، کاملاً احراز شود، که در این صورت، آنان وظیفه دارند به یقین خودشان عمل نمایند!
👈 بنابراين اگر كسی، مثلاً هلال ماه شوال را خودش ببيند، بايد فردايش را افطار كند، حتی اگر مرجع تقليد وی و يا رهبر نظام اسلامی آن روز را عيد اعلام نکرده باشند! و اگر چنين فردی كه خودش ماه را ديده است، باز هم به خاطر عدم اعلام رسمی عيد، روزه بگيرد، قطعاً مرتكب فعل حرام شده است!
✍️ احکام عید سعید فطر (پرسش و پاسخ):
💠 سؤال: کسی که در کل سال بیشتر برنج استفاده می کند، آیا باید برنج یا مبلغ سه کیلو برنج را برای فطریه محاسبه کند؟
✅ جواب: فطریه اگر از گندم، جو، خرما، برنج و مانند اینها یا پول هر کدام داده شود، کفایت می کند و منحصر به قوت غالب شخص نیست.
💠 سؤال: آیا می توان زکات فطره را برای فقیر کارت به کارت بانکی کرد؟
✅ جواب: اشکالی ندارد، ولی اگر زکات فطره را جدا کرده باشد، تعویض آن (پول) جایز نیست و اگر در شهرش، فقیر وجود دارد، پس از جداکردن فطریه، انتقال آن به شهر دیگر هم بنا بر احتیاط واجب جایز نیست.
✍️ معرفی یک کتاب مفید:
✨مطالعه کتاب « روزهای شادی مسلمانان» نوشته آقای یدالله نفری ، توصیه میشود.
🤲 انشاالله خداوند رحمان و رحیم، این عید بزرگ را برما مبارک فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
👉 @ROOZBARG 👈
4_625468218936396199.pdf
5.29M
هدیه امروز روزبرگ شیعه:
کتاب «اصطلاحات روز»
🌻فرهنگ فارسی به عربی
مؤلفان:محمدغفرانی ومرتضی شیرازی
@ROOZBARG
@ketabemobin114
☀️ امروز:
هجری شمسی: دوشنبه - ۵خرداد۱۳۹۹
هجری قمری: الإثنين، 2 شوال 1441
میلادی: Monday - 25 May 2020
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (100 مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (1000 مرتبه)
- یا لطیف (129 مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹روز نسیم مهر (حمایت از خانواده زندانیان)
🔹پیروزی حزب اللَّه لبنان بر رژیم صهیونیستی اسرائیل 1380
🔹آغاز عملیات نصر 1366
🔹وفات ابوالحسین ورّام بن ابى فراس 605ه-ق،
📆 روزشمار:
▪️5 روز تا سالروز تخریب قبور ائمه علیهم السلام در بقیع
▪️13 روز تا شهادت حضرت حمزه و وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیهما السلام
(اقتباس از تقویم شیعه)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
روزبرگ ایام..... روزبرگ قرآن....
همراه با یک هدیه روزانه
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
👉@ROOZBARG👈
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِمِ
موضوع: اختلاف در روز عید فطر؟! (٢)
تاریخ: ١٣٩٩/٠٣/٠۵
✍️امروز نیز بنابر نظر برخی از مراجع عظام تقلید، روز عید فطر، اعلام گردیده است که این موضوع ،ما را بر آن داشت تا در این رابطه ،باز هم سخن بگوییم!
👈 همانطور که می دانید در شریعت مقدّس اسلام بسیاری از وظایف و عباداتِ فردی و اجتماعیِ مسلمانان بر اساس ماههای قمری است، و تشخیص آغاز و انجام هر ماه قمری نیز مبتنی بر رؤیت هلال می باشد.
✨مراسم بسیار مهم و اساسی حج، تعیین روز عرفه و عید قربان، روزه ماه مبارک رمضان، شبهای قدر و ایام تاریخی مهم مانند: مبعث، غدیر، عاشورا و مهمتر از همه عید فطر، همگی وابسته به رؤیت هلال، هستند و حتی برخی وظایف مانند روزه عید فطر، مردّد بین محذورین است، که اگر روز آخر ماه رمضان باشد، روزه اش واجب و اگر روز اول ماه شوال باشد، روزه اش حرام است!
👈به دلیل همین نقش اساسی و تأثیر گسترده، رؤیت هلال وسیلهای برای تحقق اختلاف یا اتّحاد مسلمانان است!
✨حتی اگر بتوان با وجود اختلاف در اموری مثل روزه ی یوم الشکّ اوّل ماه رمضان یا احیای شبهایی به نیّت لیلةالقدر، مشکل این ایام را حل کرد، ولی در تعیین روز عرفه، عید قربان و عید فطر چنین راهی وجود ندارد!
✍️ البته برای روشن شدن موضوع بر اساس مبانی فقهی، دلایلی وجود دارد كه اختلافات موجود را بدیهی، دانسته و راه هایی نیز برای كم كردن اختلافات در آن پیش بینی شده است؛
👈 طبق رساله های عملیه فقها، اول ماه بر اساس پنج چیز ثابت مى شود:
✨اول ـ آنكه خود انسان ماه را ببیند.
✨دوم ـ عده اى كه از گفته آنان یقین پیدا مى شود، بگویند ماه را دیده ایم و همچنین است هر چیزى كه به واسطه آن یقین پیدا شود.
✨سوم ـ دو مرد عادل بگویند كه در شب، ماه را دیده ایم، ولى اگر صفت ماه را برخلاف یكدیگر بگویند، اول ماه ثابت نمى شود. (بینه شرعیه)
✨چهارم ـ سى روز از اول ماه شعبان بگذرد كه به واسطه آن، اول ماه رمضان ثابت مى شود.
✨پنجم ـ حاكم شرع حُكم كند كه اول ماه است.
✨البته بجز موارد فوق، هرآنچه برای مُکلف، یقین آور باشد، میتواند ملاک و مستند قرار بگیرد، و از اینجاست که اختلاف حاصل میگردد!
یعنی برای شخصی از طریق یکی از راهها، یقین حاصل می شود و برای شخص دیگری چنین یقینی، حاصل نمی گردد، و البته چنین چیزی، کاملاً طبیعی است و مشکل شخصی هم، برای کسی ایجاد نمی کند؛ چون هر کس، وظیفه دارد به یقین خود عمل کند ولو اینکه دیگران از این یقین برخوردار نباشند!
👈 بنابراین اختلافی که در روز عید پدید می آید، مبنای فقهی دارد و بدون دلیل نیست که روز گذشته درباره دلایل فقهی این اختلاف نظر، صحبت نمودیم؛
✍️ اما گذشته از جنبه های شرعیِ فردی، که انسان مُکلَّف به تکلیف خود عمل کرده است، بالأخره این موضوع، خواه یا ناخواه، دارای بازتاب اجتماعی دوگانگی میگردد و زمینه سوءاستفاده مغرضان و جاهلان را فراهم نموده و حتی در برخی از مواقع به اعتقادات مسلمانان نیز ضربه می زند!
❓لذا کماکان برای مؤمنین، یک سؤال مهم وجود دارد، که با تمام دلایلی که گذشت، آیا راهی برای اتحاد نظر مردم و علماء و فقها و در اصل برای اعلام یک روز واحد به عنوان عید مسلمین، وجود ندارد؟!
✍️ برای پاسخ به این پرسش، با توجه به آنچه که ادلیه عقلیه و نقلیه در شرع، ما را بدان رهنمود می نمایند، راه حل را فقط باید در «حُکم حاکم شرع» جستجو نمود!
و همانطور که گفتیم در فقه، حکم حاکم شرع، یکی از طُرُق اثبات رؤیت هلال، شمرده شده است.
👈 برای روشن شدن بهتر این مسئله، ابتدا باید معیارها و شرح وظایف و حوزه کاری مرجعیت تقلید و حکومت اسلامی را شناخت تا بتوان موضوع را به خوبی تبیین نمود؛ در این راستا، توجه به نکات ذیل ضروری است:
✨١. از نظر دین اسلام، اصول دین و مبادی استنباط، تقلیدی نیست و همچنین در ضروریات فقهی نیز تقلید معنایی ندارد!
به طور مثال در اصل وجوب نماز، تقلید لازم نیست و موضوعات عُرفیه و عِلمیه نیز جای تقلید ندارد، و تنها در احکام فَرعیه و عَملیه، احتیاج به نظر و اجتهاد است که فردی که مجتهد نیست باید از فقیه و مجتهد جامعالشرایط تبعیت نماید.
✨٢. اَدِلّه وجوب تقلید از فقهاء ،از باب رجوع جاهل به عالِم است، که فقط در محدوده بیان احکام شرعی فقهی اعتبار دارد و شامل موضوعات احکام نیست! زیرا تشخیص موضوع بعهده شخص مُکلف است و تقلید در آن جایز نیست، لذا در ثبوت رؤیت هلال که از موضوعات است، تقلید جایی ندارد!
✨٣. در علم فقه، نظر فقیه و مرجع تقلید، از موارد و معیارهای اثبات رؤیت هلال ذکر نگردیده و آثار شرعی بر قول فقیه و مرجع تقلید (بما هو فقیه و مفتی) مُتُرَتِّب نشده است!
ادامه دارد... 👇👇👇
@ROOZBARG
ادامه روزبرگ ایام مورخ ١٣٩٩/٠٣/٠۵ 👇
✨۴. صدور حکم حکومتی جزء اختیارات و وظایف حاکم شرع اسلامی است و صدور این گونه احکام و اوامر در موضوعات نیز دارای حجیت شرعی بوده و لازم الاتباع است!
علاوه بر آنکه در این خصوص، مُرَدَّد بودن اول ماه رمضان و عید فطر در چند روز، موجب هرج و مرج و سرگردانی مؤمنین و اختلال در نظام جامعه اسلامی می گردد که از این رو، ضرورت ورود حاکم اسلامی در آن دوچندان گردیده و حتی این امر را میتوان از اختیارات انحصاری حاکم شرع و رهبری سیاسی مذهبی فرض نمود!
✨۵. صدور حکم حکومتی حاکم اسلامی، هم، دربرگیرنده حکم شرعی است و هم، از تَکَثُّر و اختلاف مسلمین جلوگیری میکند، بر خلاف احکام معمول شرعی که قابل تکثّر و محل ابراز آراء و نظرات مختلف است!
✍️ بنابر آنچه گذشت، اگر حاکم اسلامی، عید فطر را اعلام نموده و حُکم حکومتی صادر نماید، بر همه مسلمانان و حتی مجتهدین، تبعیت از این حکم، واجب است و در عَرضِ حُکم حاکم اسلامی، فرد دیگری نمی تواند حُکم صادر نماید! به جهت اینکه، حاکم اسلامی نمیتواند بیش از یک نفر باشد و اگر در عَرضِ حُکم حاکمِ شرعِ عادل، شخص دیگری هم حق حُکم کردن داشته باشد، ناامنی و هرج و مرج و اختلال در نظام اسلامی ایجاد میگردد که قطعاً این مسئله، مورد تأیید شرع مقدس نیست!
👈البته همانطور که قبلاً عرض کردیم در رابطه رؤیت هلال، تشخیص و عِلم فردی، مِلاک است، لذا اگر کسی تشخیص داد که حاکِم در حُکم یا تشخیص موضوع، خطا کرده! فقط بر شخص خودش واجب میشود که بدون معارضت و اعلام عمومی، به تشخیص و عِلم خود عمل نماید!
✍️ در پایان این نوشتار باید عرض شود، آنچه گذشت، پیشنهاد یک راه حل، جهت رفع این معضل بزرگ اجتماعی است که مسلماً در این رابطه، علما و فقهای بزرگوار باید اظهار نظر و ارائه طریق فرمایند.
✍️ احکام شرعی:
١٧٣١. اگر حاكمِ شرع، حُكم كند كه اول ماه است، كسى هم كه تقليد او را نمیكند، بايد به حُكم او عمل نمايد، ولى كسى كه میداند حاكم شرع اشتباه كرده، نمىتواند به حُكم او عمل نمايد.
١٧٣٢. اول ماه با پيشگويى مُنجّمين، ثابت نمىشود، ولى اگر انسان از گفته آنان يقين پيدا كند، بايد به آن عمل نمايد.
١٧٣٣. بلند بودن ماه يا دير غروب كردن آن، دليل نمىشود كه شب پيش، شب اول ماه بوده است.
١٧٣٧. روزى را كه انسان نمیداند آخر رمضان است يا اول شوال، بايد روزه بگيرد، ولى اگر پيش از مغرب بفهمد كه اول شوال است، بايد افطار كند.
📚استفتائات امام خامنه ای(مدظلهالعالی)
✍️ معرفی یک کتاب مفید:
مطالعه کتاب «الگوی شادی از نگاه قرآن و حدیث»، نوشته استاد محمد محمدی ریشهری، توصیه میشود.
انشاالله خداوند رحمان و رحیم، با ظهور منجی عالم بشریت بر اتحاد مسلمانان جهان بیافزاید به برکت صلوات محمد و آل محمد.
👇👇👇با ما همراه شوید👇👇👇
👉 @ROOZBARG 👈
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۰۶ خرداد ۱۳۹۹
میلادی: Tuesday - 26 May 2020
قمری: الثلاثاء، 3 شوال 1441
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (100 مرتبه)
- یا الله یا رحمان (1000 مرتبه)
- یا قابض (903 مرتبه) برای رسیدن به حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹قتل متوکل عباسی، 247ه-ق
📆 روزشمار:
▪️4 روز تا سالروز تخریب قبور ائمه علیهم السلام در بقیع
▪️12 روز تا شهادت حضرت حمزه و وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیهما السلام
(اقتباس از تقویم شیعه)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
روزبرگ ایام..... روزبرگ قرآن....
همراه با یک هدیه روزانه
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
👉@ROOZBARG👈
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
موضوع: نیكی و احسان از نگاه قرآن
تاریخ: ١٣٩٩/٠٣/٠۶
✍️ پس از ایام عید فطر و تمام شدن ماه مبارک رمضان، برخی از ما، فکر میکنیم که فرصت نیکوکاری هم به اتمام رسیده است!
غافل از اینکه با چشیدن یکماه گرسنگی و تشنگی، و ایجاد آمادگی معنوی، این روزها، وقت گرفتن نتیجه و برنامهریزی برای کمک به گرسنگان و نیکی و احسان به دیگران است، لذا سخن امروز را به نیکی و احسان از نگاه قرآن کریم، اختصاص میدهیم؛
✍️ ضرورت نیكوكاری:
✨١. «أحْسِنُوا إنَّ اللهَ یحِبُّ المُحْسِنینَ»؛ (بقره/١٩۵)
«نیكی كنید كه خداوند نیكوكاران را دوست می دارد.»
✨٢. «أحْسِنْ كَما أحْسَنَ اللهُ إلَیكَ»؛ (القصص/٧٧)
«نیكی كن همان گونه كه خداوند به تو نیكی كرد.»
✨٣. «إنَّ اللهَ یأمُرُ بِالعَدْلِ وَالاحْسانِ»؛ (نحل/٩٠)
«به درستی كه خداوند بر عدالت و نیكوكاری فرمان می دهد.»
✍️ بخشی از پاداش نیكوكاران:
✨١. دوستی خداوند:
«فَأَتاهُمُ اللهُ ثَوابَ الدُّنیا وَحُسْنَ ثَوابِ الاخِرَةِ واللهُ یحِبُّ المُحْسِنینَ»؛ (آل عمران/ ١۴٨)
«پس خداوند به آنها (نیكوكاران) ثواب دنیا و پاداش نیك آن جهان را داد و خداوند نیكوكاران را دوست دارد.»
✨ ٢. پاداش دنیایی:
«لِلَّذین أَحْسَنُوا فی هذِه الدُّنیا حَسَنَة»؛ (زمر/١١)
«برای كسانی كه احسان میكنند در همین دنیا پاداشی است.»
✨ ٣. پاداش ده برابری در آخرت:
«مَن جَاءَ بِالحَسنَةِ فَلَهُ عَشرُ أَمْثَالِهَا». (انعام/١۶٠)
«هر کس (کار) نیکی آورد، پس برایش ده برابر مثل آن (پاداش) است»
✨ ۴. برگشت خیر کثیر به نیکوکار:
«مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضاً حَسَناً فَيُضاعِفَهُ لَهُ أَضْعافاً كَثِيرَةً وَ اللَّهُ يَقْبِضُ وَ يَبْصُطُ وَ إِلَيْهِ تُرْجَعُونَ». (بقره/٢۴۵)
«كيست كه به خداوند وام دهد، وامى نيكو تا خداوند آن را براى او چندین برابر بيافزايد و خداوند (روزى بندگان را) محدود و گسترده مىسازد، و به سوى او بازگردانده مىشويد».
✨ ۵. پشتیبانی الهی:
«إنَّ اللهَ لَمَعَ المُحسِنینَ»؛(عنكبوت/۶٩)
«خداوند هر آینه با نیكوكاران است.»
✍️ بعضی از شرایط نیكوكاری:
✨١. پاسخگویی با نیكی بیشتر:
«وَإذا حُییتُم بِتَحِیةٍ فَحَیوا بِأحْسَنَ مِنها»؛ (نساء/٨۶)
«هر گاه با نیكی، مورد لطف قرار گرفتید، با نیكی برتر از آن پاسخ گویید.»
✨٢. دوری از منت گذاشتن:
«تَمامُ الاحسانِ تَرْكُ المَنِّ بِهِ» ؛ (غرر الحكم، حدیث ٢٢۴١)
امیرالمؤمنین (ع): «احسان با دوری از منت گذاشتن [بر دیگران] كامل می شود.»
✨٣. عدم تبعیض در نیکوکاری:
«المُحسِنُ مَنْ عَمَّ النَّاسَ بِالْاِحْسانِ»؛ (غرر الحكم، باب حسن)
امیرالمؤمنین (ع): «نیكوكار كسی است كه همگان را مورد احسان قرار دهد.»
✍️ نمونه ای از احسان در سیره اهلبیت (ع):
👈 روزی «انس» نزد امام مجتبی (ع) نشسته بود كه كنیزی بر امام وارد شد و شاخه گلی را به امام مجتبی (ع) هدیه داد.
امام گُل را گرفتند و لبخندی زده و فرمودند: «تو آزادی!»،
انس عرض كرد: «یا بن رسول الله! او فقط یك شاخه گل به شما هدیه كرد و شما او را آزاد می كنید؟»
حضرت فرمودند: «خداوند فرموده است: «وَإذا حُییتُم بِتَحِیةٍ فَحَیوا بِأحسَنَ مِنهَا»؛ هرگاه با نیكی، مورد لطف قرار گرفتید، با نیكی بهتر، آن را پاسخ گویید! این كنیز به من احسان كرد و من نیز به او احسان كردم و بهترین احسان به او، آزادی اش بود.» (ابن شهرآشوب، مناقب آل ابی طالب ع، ج4).
✍️ احکام شرعی:
✨در دین اسلام، همانگونه که کسب درآمد از هر راهی مجاز نیست، خرج کردن مال نیز در هر راهی درست نیست، یکی از نیکوترین راههای مورد تأیید اسلام، برای صرف مال، صدقه دادن آن در راه خداست،
✨ چیزی که انسان آن را به قصد قربت از مالش خارج میکند و به فقیر و مسکین و... میدهد، صدقه نام دارد، که شامل صدقات واجب،(مانند: زکات) ؛ و صدقات مستحب می شود.
✨دادن صدقه مستحب به سادات فقیر اشکالی ندارد.
✍️ معرفی یک کتاب مفید:
مطالعه کتاب «احسان در قرآن»، نوشته آقای محمد حسین فیض، توصیه میشود.
🤲 انشاالله خداوند رحمان و رحیم، توفیق نیکی و احسان به دیگران را به ما عطاء فرماید به برکت صلوات محمد و آل محمد.
👇👇👇با ما همراه شوید👇👇👇
👉 @ROOZBARG 👈
☀️ امروز:
هجری شمسی: چهارشنبه ٧خرداد ۱۳۹۹
هجری قمری: الأربعاء، 4 شوال 1441
میلادی: Wednesday - 27 May 2020
🌹 امروز متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (100 مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (1000 مرتبه)
- یا متعال (541 مرتبه) برای عزت در دو دنیا
❇️ وقایع مهم روز:
🔹معرکه حنین، 8ه-ق
🔹روز قانون و آغاز هفته مجلس
🔹افتتاح اولین دوره مجلس شورای اسلامی 1359
📆 روزشمار:
▪️3 روز تا سالروز تخریب قبور ائمه علیهم السلام در بقیع
▪️11 روز تا شهادت حضرت حمزه و وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیهما السلام
(اقتباس از تقویم شیعه)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
روزبرگ ایام..... روزبرگ قرآن....
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
👉@ROOZBARG👈
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِمِ
موضوع: ارزیابی منطقی و اخلاقی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی
تاریخ: ١٣٩٩/٠٣/٠٧
📖 مَن تَوَلّي اَمراً مِن اُمُورِ النّاسِ وَ فَتَحَ بابَهُ وَ رَفَعَ سِترَهُ وَ نَظَرَ في اُمُورِ النّاسِ کانَ حَقًّا عَلَي اللهِ اَن يؤمِنَ رَوعَتَهُ يومَ القِيامَةِ وَ يدخِلَهُ الجَنّةَ. (بحار الأنوار، ج ٧۵، ص ٣۴٠)
امام صادق(ع): کسی که کاری از کارهای مردم را به عهده بگیرد و او درب محل کار خود را روی مردم باز کند، پرده ها و موانع را کنار بزند و با دقت به فکر اصلاح امور مردم باشد، بر خداوند است که روز قيامت او را در امان قرار دهد و به بهشت برد.
📖 مَن وَلّي شَيئاً مِن اَمرِ اُمَّتي فَلَم ينصَح لَهُم وَ يجتَهِد لَهُم کَنَصيحَتِهِ لِنَفسِهِ کَبَّهُ اللهُ عَلي وَجهِهِ يومَ القِيامَةِ فِي النّارِ. (تاريخ بغداد، ج ٨ ، ص ۴٢٧)
رسول خدا (ص): کسی که متولی کاری از کارهای امت من شود و همان طور که برای خود دل می سوزاند برای امت من دل نسوزاند و خير خواهانه و با تلاش برای آنان قدم بر ندارد، خداوند در قيامت او را با صورت در آتش می اندازد.
✍️ امروز یادآور هفتم خرداد ماه ١٣۵٩ شمسی است که در این روز، اولین دوره مجلس شورای اسلامی افتتاح شد و به همین مناسبت این روز، روز قانون و آغاز هفته مجلس نامگذاری شده است، و ما نیز با توجه به این موضوع، در روزبرگ امروز از مجلس و از مسئولیت سنگینی سخن میگوییم که طبق احادیث فوق، پذیرندگان آن یا بهشت را برای خود می خرند و یا با صورت وارد آتش جهنم میشوند!
✍️ دهمین دوره مجلس شورای اسلامی پس از چهار سال به کار خود پایان داده و طبق گفته ریاست محترم آن، در رسانه ملی، از کارنامه مورد قبولی برخوردار بوده است!
اما اجازه دهید برای کشف نمرات واقعی ثبت شده در کارنامه مجلس دهم، به سراغ متن نامه استاد بزرگوار حوزه علمیه قم، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، برویم و قضاوت را به شما واگذار نماییم:
بسم الله الرحمن الرحیم
والعصر ان الانسان لفی خسر الا الذین آمنوا و عملوا الصالحات و تواصوا بالحق و تواصوا بالصبر
🔸 دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با ریاست جناب دکتر علی لاریجانی همانند هر دوره دیگری به پایان رسید.
عده ای از عالمان و نخبگان به شکل کتبی و حضوری تقدیر کردند و مدح و ثنا نمودند و خدا قوت گفتند؛ ما نیز از باب ادای ادب لازم است تلاش خالصانه و خدمات مجلس و ریاست محترمش را سپاس گویم.
اما عقلانیت اسلامی اقتضا می کند که آزادانه و دور از تعارف های معمولی به ارزیابی منطقی و اخلاقی مجلس دهم پرداخته و به پرسشهای جمع دیگری از نخبگان پاسخ داده شود.
🔸 امتیازهای مجلس دهم به تصریح رئیس محترم مجلس عبارتند از: داشتن ۶۲درصد رای مردم، سابقه اجرایی ۸۰ درصد نمایندگان، ۱۶۷ دکترا و... ، ۱۳۰ ایثارگر و ۱۶ فرزند شهید از ۲۹۰ نماینده، اصلاح قانون بازنشستگی و منع بکارگیری آنها، تصویب بودجه خاص برای شرکتهای دانش بنیان، تصویب قانون مربوط به توسعه اشتغال در مناطق روستایی و عشایری، تقویت و توسعه نظام استاندارد، حمایت از سپاه پاسداران علیه تروریست خواندن آمریکا و غیره.
🔻 اینک بعد از سپاس مجدد، پرسشهای اساسی را از مجلس دهم میپرسم:
1⃣ چرا مجلس دهم نظارت قانونی بر عملکرد نمایندگان را مصوب نکرد؛ نظارتی که از فساد اخلاقی و مالی آنها پیشگیری می کرد؟ آیا رد صلاحیت جمع قابل توجهی از نمایندگان توسط شورای نگهبان به جهت فساد اقتصادی یا اخلاقی، کارنامه مجلس دهم را متزلزل نمی کند؟
2⃣ نظارت مجلس دهم بر عملکرد دولت به ویژه وضعیت خودرو و فروش شرکتهای اقتصادی به ثمن بخس چگونه بوده است؟
3⃣ کارشناسان اقتصادی معترفند که اصلاح قانون مالیاتی و الکترونیک سازی آن به ویژه برای اقشار پردرآمد جامعه از جمله جراحان و وکیلان و ملاکان، مشکلات مالی دولت را ترمیم میکند؛ آیا مجلس دهم بدان اهتمام ورزید؟
4⃣ چرا هر نماینده ای که وارد مجلس میشود باید خودرو و مبلغی نزدیک به یک میلیارد تومان به او داده شود و چرا مبالغ کلان در اختیار آنها است و نظارتی بر نحوه مصرف مبالغ به ویژه در تبلیغات انتخاباتی آنها وجود ندارد؟
5⃣ چرا نمایندگان مجلس دهم بیش از هر دوره دیگر مجلس در امور اجرایی کشور دخالت کردند و وزرا به ویژه وزیر کشور را در تعیین استانداران و فرمانداران تحت فشار قرار دادند و همین باعث ضعف تقنین و نظارت مجلس گردید که وظیفه اصلی این نهاد ارزشمند است.
6⃣ طبق نظر متخصصان، قوانین ساختاری بانکها از مهمترین عوامل نقدینگی و تورم در کشور است و به جای گردش ثروت در مسیر اشتغال زایی و جهش تولید به سمت خرید و فروش زمین و ارز و طلا میروند؛ چرا مجلس به تجمیع بانکها و اصلاح قانون آنها گام اساسی برنداشت؟
ادامه دارد... 👇👇👇
@ROOZBARG
ادامه روزبرگ ایام مورخ ١٣٩٩/٠٣/٠٧ 👇
7⃣ مطابق نظر کارشناسان اقتصادی، قدرتهای مافیای مالی و وارداتچی ها که مدیریت کالاهای اساسی کشور از کود و بذر و حبوبات و خودرو و ارز و طلا و غیره را در اختیار دارند؛ از عوامل مهم رکود تولید و اشتغال است؛ مجلس دهم برای مقابله با این تهاجم اقتصادی چه کرد؟ آیا نباید قصه دردناک گمرک را حل می کرد؟ آیا نباید جلو واردات بی رویه کالاها را می گرفت؟ چرا باید تولید بذر در کشور تعطیل شود و در وضع تحریم حداکثری محتاج غرب شویم؟ چرا با وجود ظرفیت تولید گیاهان دارویی و گل محمدی در کشور باید ۹۵ درصد اسانس کشور از خارج وارد شود؟
💢 جناب دکتر لاریجانی عزیز که عمری در خدمت سپاه و صدا و سیما و شورای عالی امنیت ملی و مجلس بودید؛ خداوند متعال را به خون دوستان شهیدم شاهد میگیرم که این پرسشها از رنج دل فقیران و مساکینی است که قلبم را به درد آورده است و نه از سر غرض ورزی یا گرایش سیاسی که این کمترین همانند عموم مردم از همه گرایشهای سیاسی که گرفتار رانت و فساد شدند برائت می جویم.
اعتدال و امت وسط بودن با خواندن و نوشتن خطبه های علی علیه السلام تحقق نمی یابد که باید از طریق انطباق عمل کارگزاران نظام با سیره علوی ظهور یابد.
امیدوارم مجلس یازدهم به ویژه هيأت رئیسه آن به پرسشهای این مرقومه توجه نمایند که تا چشم به هم زنند چهار سال خواهد گذشت و در پیشگاه محکمه عدل الهی پاسخگو خواهند بود و در معرض داوری امت حزب الله قرار خواهند گرفت.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
👈 قضاوت با شما!👉
✍️ احکام شرعی: (پرسش و پاسخ)
❓شخصی که توانایی انجام مسئولیت را در خود میبیند، آیا قرار دادن خود در معرض مسئولیت بر او واجب است؟
✅ پاسخ: بر کسانی که حقیقتاً خود را دارای شرایط برای خدمتگزاری به نظام اسلامی میدانند، واجب کفایی است؛
و همچنین جایز نیست که شخصی از عهده کاری برنمی آید، آن را بپذیرد و مسئولان مافوق نیز حق ندارند، مسئولیتی را به شخصی بدهند که آن شخص نمیتواند آن را انجام دهد.
✍️ معرفی یک کتاب مفید:
مطالعه کتاب «احکام و آداب مدیریت و کارمندی» به قلم آقای محمدعلی بخشی، تهیه شده زیر نظر حضرت استاد محمد حسین فلاح زاده، توصیه میشود.
انشاالله خداوند رحمان و رحیم، توفیق خدمت به خَلق خود را به ما عطاء فرماید به برکت صلوات محمد و آل محمد.
👇👇👇با ما همراه شوید👇👇👇
👉 @ROOZBARG 👈
☀️ امروز:
هجری شمسی: پنجشنبه - ٨خرداد ۱۳۹۹
هجری قمری: الخميس، 5 شوال 1441
میلادی: Thursday - 28 May 2020
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- لا اِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین (100 مرتبه)
- یا غفور یا رحیم (1000 مرتبه)
- یا رزاق (308 مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹حرکت امیر المومنین علیه السلام به سمت صفین، 36ه-ق
🔹ورود حضرت مسلم بن عقیل به کوفه، 60ه-ق
📆 روزشمار:
▪️2 روز تا سالروز تخریب قبور ائمه علیهم السلام در بقیع
▪️10 روز تا شهادت حضرت حمزه و وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیهما السلام
(اقتباس از تقویم شیعه)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
روزبرگ ایام..... روزبرگ قرآن....
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
👉@ROOZBARG👈
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِمِ
موضوع: مسلم بن عقيل(ره)، سفير انقلاب كربلا
تاریخ: ١٣٩٩/٠٣/٠٨
✍️ امروز پنجم ماه شوال و سالروز ورود سفير انقلاب جهانی كربلا، جناب مسلم ابن عقیل (ع) در سال ۶۰ هجری قمری به کوفه است؛
بیشک مسلم (ع) را باید الگوهاى حماسه و ايثار و ديندارى دانست، اما متأسفانه، ما، کمتر با شخصیت بالا و والای ایشان آشنا هستیم، لذا در این مجال کوتاه، سعی میکنیم به گوشه ای از جلوه های عظمت روح و ادب و فداكارى این سفیر شهید، بپردازیم؛
✍️ خاندان پاك و شجاع:
خاندان با شرافت «بنى هاشم»، چهره هاى تابناك و شخصيت هاى ارزشمندى را به عنوان «الگو و اسوه» به جامعه بشرى تقديم كرده است؛
یکی از چهرههای پرفروغ این خاندان، «مسلم بن عقيل» است، قهرمانی که با ايمان و شجاعت مثالزدنی خود، میتواند سرمشق ما و فرزندانمان قرار گيرد!
حضرت ابوطالب (ع) ، عموى بزرگوار پيامبر (ص) و بزرگ مكه و طايفه بنى هاشم، چهار پسر به نام هاى: عقيل، طالب، جعفر و على (ع) داشتند.؛
مسلم، فرزند عقيل بود و عقيل نيز فرزند بزرگ حضرت ابوطالب، با اين حساب، مسلم بن عقيل، برادرزاده امیرالمؤمنین (ع) و پسر عموى سيد الشهدا (ع) است.
او نيز مانند همه افراد اين خاندان با کرامت، بزرگوار، كريم، شجاع، پاك و با شخصيت بودند، از برجستهترین خصلت هاى انسانى برخوردار بود و در ميان جوانان بنى هاشم، يكى از رشيدترين و مؤمن ترين چهره ها به شمار میرفت؛
پيامبر خدا (ص)، او و پدرش را ستودهاند و در سخنى خطاب به حضرت على (ع) میفرمایند: «فرزند او (مسلم) كشته راه محبت فرزند تو خواهد شد و چشم مؤمنان بر او اشك می ريزد و فرشتگان مقرّب پروردگار بر او درود می فرستند». (تنقيح المقال، ج 3، ص 214)
✍️ پيوند مضاعف:
هرچند مسلم بن عقيل با اهلبیت (ع)، پيوند نَسَبى داشت، اما پس از آنكه افتخار يافت، داماد اميرمؤمنان (ع) شود و يكى از دختران آن حضرت به نام «رقيه» را به همسرى بگيرد، اين پيوند مستحكمتر گشت و بر موقعيت او افزوده شد؛ (نفس المهموم، ص 36)
مسلم (ع) ، در دوران امیرالمؤمنین (ع) جوانى رشيد و پاك بود و به شهادت مورخین، در دوران خلافت ایشان، عهده دار برخى منصب هاى نظامى در سپاه آن حضرت بوده و در جنگ صفين نیز مأموريت جناح راست لشكر اسلام را بر دوش داشت.
او، پس از شهادت اميرمؤمنان (ع)، به عنوان سربازى فرمانبردار، در خدمت امام حسن مجتبى(ع) بود و در دوران ده ساله امامت آن حضرت، همواره در دفاع از ولایت، ايفاى نقش مى كرد؛
وی پس از شهادت امام مجتبى (ع)، اين فرمانبردارى را در خدمت حضرت سیدالشهدا (ع) ادامه داد، تا آنكه قضاياى كربلا پيش آمد و اوج فضايل و ايمان و شجاعت اين شخصيت بزرگوار، نمايان گشت.
✍️ سفیر انقلاب کربلا:
دليل انتخاب حضرت مسلم (ع) به نمايندگى از سوى امام حسين (ع) و اعزام به كوفه، علاوه بر نسبت نزديك وى با آن حضرت، شجاعت، دلاورى، كاردانى، ايمان قوى و ثبات قدم او بود؛
حضرت در بخشی از نامه اى كه به كوفيان نوشتند، چنین آوردند:
«... اينك من برادرم، عموزاده ام و شخص مورد اعتمادم از خانواده خويش؛ يعنى مسلم بن عقيل را به سوى شما فرستادم...»(ارشاد، ص 204)
✍️ مسلم (ع) پس از رسیدن به کوفه در خانه جناب مختار ثقفی (ره) مستقر گردید و کوفیان دسته به دسته برای بیعت نزد وی آمدند و بالاخره نزدیک به هجده هزار نفر با او بيعت كردند و سفیر امام ، طى نامه اى، اوضاع مساعد و شرايط مناسب را به امام حسین (ع) گزارش داد و از آن حضرت درخواست كرد هر چه زودتر خود را به كوفه برسانند؛ (مقتل الحسين، ص 166)
✍️ قیام مسلم و بی وفایی کوفیان:
پس از نامه حضرت مسلم (ع) به امام، ناگهان وضع كوفه دگرگون شد و به جاى نُعمان بن بشير، يكى از چهره هاى پلید تاریخ به نام «ابن مرجانه» به امارت كوفه منصوب شده و رعب و وحشتی از لشگر دروغین شام در میان کوفیان پدیدار گردید؛
حضرت مسلم (ع) ، از خانه مختار نقل مكان كرده و در خانه هانى بن عروه، از چهره هاى سرشناس و با نفوذ شيعه در كوفه، مخفی میشود تا بالاخره ابن زیاد ملعون محل اختفای ایشان را شناسایی و جناب هانى را به دارالاماره احضار كرده و پس از بازخواستى تند و خشن، او را زخمی و مظلومانه به زندان می افكند؛
در این زمان حضرت مسلم بن عقيل مصمم می شوند که قيام کرده و جناب هانی را نجات دهند و با چهار هزار نيروی جنگی، قصر «ابن زياد» را محاصره میکنند. (ابن اثير، كامل، ج 4، ص 30)
ادامه دارد... 👇👇👇
@ROOZBARG
ادامه روزبرگ ایام مورخ ١٣٩٩/٠٣/٠٨ 👇
اما بعد از اندك زمانى، ابن زياد با به كار بستن شيوه هاى ارعاب، تهديد، فريب و بهره گيرى از رؤساى قبايل و چهره هاى سرشناس و نيز ايجاد وحشت در دل زنان كه شرح آنها در اين مختصر نمى گنجد، توانست بر اوضاع مسلط شده و کوفیان بیوفا را از گرد حضرت مسلم پراكنده سازد و كار به جايى رسید که پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء، وقتى ایشان خواست از مسجد بيرون برود، مشاهده نمود تنهای تنها مانده و حتى يك نفر هم همراه او نبود كه وی را به جايى راهنمايى كند.(بحارالانوار، ج 44، ص 350)
✍️ غریبی سفیر کربلا:
داستان غريبى مسلم بن عقيل (ع) و تنها ماندنش در كوفه، ماجراى غم انگيز تاریخ بیوفایی بشر است!
پناه بردن او به خانه زنى شيعه به نام «طوعه» و جاسوسی فرزند ناخلف وی و بالاخره جنگ شجاعانه و غریبانه ایشان با انبوه سپاه دشمن كه محاصره اش كرده بودند ادامه این ماجرای تلخ است!
حضرت مسلم که در حال جنگیدن میفرمود: «سوگند خورده ام كه جز آزاد مرد، كشته نشوم، هر چند كه مرگ را چيز ناخوشآيندى ببينم! اما بيم آن دارم كه به من دروغ گفته، يا فريبم داده باشند! بالاخره اين آب خنك، با آب گرم درياى تلخ در مى آميزد! پس پراكندگى خاطر را بزداى و با تمركز و استقرار بجنگ، كه هر كس اين روز سخت را ملاقات خواهد كرد...». (مقاتل الطالبيّين، ص 103)
و سرانجام با نيرنگ دشمنان، حضرت مسلم (ع) را داخل يك گودال انداخته و دستگير نمودند.
✍️ اولین شهید حماسه کربلا:
مسلم بن عقيل، اين قهرمان نستوه و مبارز با ايمان را، كه قلبى مالامال از عشق حسين بن على (ع) داشت، را نزد ابن زياد ملعون بردند؛
آن بزرگوار بيش از آنكه به فكر خود باشد، در انديشه مولاى خويش و خاندان ایشان بود كه در پى نامه اش از مكه به سمت كوفه حركت كرده اند؛ كوفه اى كه دگرگون شده و هواداران و بيعت كنندگان، پيمان شكسته و به خانه ها خزيده اند و اكنون مُسلم (ع)، پيشآهنگ اين نهضت، مجروح و دست بسته در اختيار والى خون آشامى همچون، ابن زياد گرفتار است!
طبق ثبت مورخین، گفت و گوهاى تندى ميان اين اسير آزاده و حاكم سنگدل كوفه گذشت و هر چه ابن زياد مى گفت، مسلم جوابى كوبنده به او می داد تا بالاخره ابن زياد دستور داد مسلم بن عقيل (ع) را به بالاى دارالاماره بردند و در حالى كه نام خدا بر زبان داشت، ذكر و تكبير مى گفت و بر خاندان پيامبر درود می فرستاد، با تيغ جور، گردن او را زده و سر مبارکش را از پيكر جدا كردند و بدن مقدس او را از بالای دارالاماره به زير افكندند.(ارشاد، ج 2، ص 62)
شهادت او در روز عرفه، نهم ذى الحجه سال شصت هجرى قمری واقع شد و زمانى که خبر شهادت مسلم بن عقيل در راه کوفه به سيد الشهدا (ع) دادند، آن حضرت، طى سخنانى فرمودند: «خدا مسلم را رحمت كند، او به رحمت و رضوان خدا شتافت و تكليفش را ادا كرد و آنچه بر دوش ماست، هنوز باقى مانده است». (جلاء العيون، ج 2، ص 52)
📚(برداشتی از مسلم بن عقیل (سفیر انقلاب کربلا)، نوشته استاد جواد محدثی، مجله معارف اسلامی، شماره 63)
✍️ احکام شرعی:
✨ شهید مانند میّتِ بعد از غسل است و لذا مسّ شهید غسل ندارد.(597)
✨غسل از شهید ساقط است و او کسی است که در رکاب امام(علیه السلام) یا نایب خاص او، در جهاد کشته شده است، به شرط آنکه در گرماگرم جنگ و در میدان نبرد یا بیرون میدان قبل از آنکه مسلمانان او را زنده درک کنند، جان تسلیم نماید. اما اگر بعد از جنگ در میدان نبرد در حالتی که هنوز رمقی دارد به او برسند بنابر احتیاط واجب در صورتی که در بیرون میدان جان تسلیم کند باید او را غسل و کفن او واجب است. و کسی که در راه حفظ اساس اسلام کشته شده مانند شهید غسل و حنوط و کفن ندارد بلکه با همان لباسش باید دفن شود مگر آنکه برهنه باشد که باید کفن شود.(598)
📚منبع: پرتال امام خمینی (ره)
✍️ معرفی یک کتاب مفید:
مطالعه کتاب «مسلم بن عقیل و اسرار پایتخت طوفانی کوفه» نوشته آقای خلیل الکمرهای، توصیه میشود.
انشاالله خداوند رحمان و رحیم، توفیق شهادت در رکاب امام زمان (عج) را به ما عطاء فرماید به برکت صلوات محمد و آل محمد.
👇👇👇با ما همراه شوید👇👇👇
👉 @ROOZBARG 👈
☀️ امروز:
هجری شمسی: جمعه ٩خرداد ۱۳۹۹
هجری قمری:الجمعة،6 شوال1441
میلادی: Friday - 29 May 2020
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (100 مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (1000 مرتبه)
- یا نور (256 مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹صدور اولین توقیع امام زمان علیه السلام، 305ه-ق
🔹کشته شدن (مستعین بالله) خلیفه دوازدهم عباسى 252ه-ق
📆 روزشمار:
▪️1 روز تا سالروز تخریب قبور ائمه علیهم السلام در بقیع
▪️9 روز تا شهادت حضرت حمزه و وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیهما السلام
▪️19 روز تا شهادت امام صادق علیه السلام
(اقتباس از تقویم شیعه)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
روزبرگ ایام..... روزبرگ قرآن....
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
👉@ROOZBARG👈
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِمِ
موضوع: حقیقت مرگ و وحشت از بیماری کرونا ؟!
تاریخ: ١٣٩٩/٠٣/٠٩
📖 كُلُّ نَفْسٍ ذَآئِقَةُ الْمَوْتِ... وَما الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلاَّ مَتَاعُ الْغُرُورِ ﴿آلعمران/185﴾
«هر نَفْسی، طعم مرگ را خواهد چشید... و زندگانى دنيا، جز مايهى فريبِ (انسان) نيست!»
✍️ این روزها، واژه «مرگ» را زیاد می شنویم و بیماری منحوس کرونا، با همه بدیهایش، یک حقیقت حتمی را، بارها به ما یادآوری نموده است، بله، حقیقت بیوفایی و فانی بودن دنیا، لذا امروز ما نیز از «مرگ»، سخن میگوییم؛
✍️حقیقت مرگ:
مرگ، قانونی قطعی از قوانین فراگیر جهان هستی است که همه موجودات، بلااستثناء، طعم آن را خواهند چشید.[۱][۲]
در مکاتب غیر الهی، مرگ به معنای نيستى و نابودى و فناست! ولی در نگاه ادیان الهی، مرگ یعنی اتمام حیات در عالَم دنیا و انتقال به عالَمِ دیگری به نام آخرت. [٣]
خداوند در قرآن کریم برای درک بهتر مرگ، از خواب به عنوان حالتی شبیه مرگ یاد میکند و میفرماید همانطور که گویی روح در خواب از بدن جدا میشود؛ در مرگ نیز، روح بدن را ترک میکند، با این تفاوت که دیگر بازگشتی به بدن وجود ندارد! [۴]
پس مرگ، فی نفسه ترسناک نیست و مانند خواب و همچون پُلی برای انتقال از سرایی به سرای دیگر است، اما بسیاری از ما، حتی با شنیدن اسم مرگ و حتی نام ملک الموت، ترس و وحشت، سراپای وجودمان را فراگرفته و لرزه بر بدنمان می افتد! [۵][۶]
✍️ هراس از مرگ؟!
بیشتر مردم از مرگ میهراسند و این ترس ریشه در امور بسیاری دارد، از جمله: ندانستن حقیقت مرگ و نابودی پنداشتن آن، رفاقت و دوستی زیاد با دنیا و عدم آمادگی برای مرگ، گناهکاری و بیخبری از سرنوشت و پیشامدهای پس از مرگ و طولانی بودن راه آخرت و ترس از سَکَرات موت. [٧][٨][٩][١٠][١١]
✍️ سَکَرات مرگ:
سَکَرات مرگ، همان سختیهایی است که هنگام مرگ پیش میآیند و آدمی را سرگردان و حیران میکنند.[١٢][١٣]
هر چند مؤمنین نیکوکار، پس از مرگ به جهانی پرنعمت و خوش میروند و سختیهای مرگ برای آنها بسیار آسانتر از دیگران است، امّا بالاخره جدایی روح از بدن، دارای سختیهایی میباشد! [١۴]
از این رو، در روایات آمده است که آدمی را سه روز بسیار سخت است: یکی آن گاه که به دنیا میآید و این جهان را میبیند! و دیگر آن روز که میمیرد و مرگ را می چشد! و سوم، روزی که پا به میدان محشر مینهد! [١۵]
البته بر اساس روایات، نیکی به پدر و مادر، صله رحم، وابسته نبودن به دنیا و شهوات، انفاق، و خواندن سوره یاسین و صافات در دنیا از دشواری های لحظه مرگ میکاهد! [١۶]
✍️ انواع مرگ:
مرگ و اَجَل از نگاه قرآن، دو گونه دارد: «مرگ حتمی یا اجل مُسَمّیٰ»، «مرگ غیر مُسَمّیٰ یا اَجَل مُعَلََّقْ».[١۶]
👈 هر موجود زندهای به حَسَب طبیعت خلقت، تا مدّت معیّنى میتواند در دنیا زنده بماند که اگر مانعی در ادامه حیات وی رخ ندهد، او تا پایان عمر طبیعی خود حیات خواهد داشت، اینگونه مرگ را «اجل مسمَّى» گویند که زمان حتمی مرگ انسان است و تغییری در آن نیست و تنها خداوند متعال به زمان آن آگاهی دارد!
👈 اما «اَجَل مُعَلََّقْ»، زمان نامعين و تغییرپذیر مرگ انسان است!
این اَجَل در برابر اَجَلِ مُسَمّیٰ است و طِبق آن، زمان مرگ هر فرد براثر عوامل و کارهای او، میتواند عقب یا جلو بیفتد و بلایا، بیماری ها، تصادفات در بسیاری از موارد از جمله مصادیق اَجَلِ مُعَلََّقْ است. [١٧]
✍️ عوامل مؤثر بر اَجَل مُعَلََّقْ:
برپایه آیات قرآن و احادیث، انجامدادن بعضی از کارها، سبب بهتأخیرافتادن یا جلوافتادن اَجَل مُعَلََّقْ میشود![١٨]
علامه سیدمحمدحسین طباطبایی(ره) با استناد به آیات سوم و چهارم سوره نوح، نوشته است: عبادت خدا، تقوا و اطاعت ازدستورات پیامبرخدا، مرگ را به تأخیر میاندازد.[١٩]
در روایات اسلامی، اموری چون صدقه، صله رحم، خوشرفتاری با همسایگان، ترک گناه، زیارت امام حسین (ع)، شکر فراوان و قرائت سوره توحید پس از هر نماز و... اَجَل مُعَلََّقْ را بهتأخیر میاندازند! [٢٠]
و همچنین ارتکاب برخی از گناهان مانند زنا، آزار پدر و مادر، قسم دروغ و قطع ارتباط با بستگان و... اَجَل مُعَلََّقْ را جلو میاندازند! [٢١]
✍️ از آنچه گذشت، نتیجه میگیریم که برخی از افرادی که بر اثر بیماری کرونا فوت می کنند، اَجَل حتمی آنها رسیده است که مسلماً اگر کرونایی هم وجود نداشت به عامل دیگری از دنیا می رفتند و فرار از آن ممکن نبود!
ولی عده زیاد دیگری از بيماران کرونایی، که دار فانی را وداع می گویند، به اَجَل مُعَلََّقْ از دنیا می روند و همانطور که بیان شد، انسانها می توانند با دوری از گناهان و انجام برخی از اعمال نیک، اَجَل مُعَلََّقِ خود را تغییر دهند!
ادامه دارد... 👇👇👇
@ROOZBARG
ادامه روزبرگ ایام مورخ ١٣٩٩/٠٣/٠٩ 👇
✍️ با دقّت در حقایق فوق، درمییابیم که به جای وسواس و ترس و اضطراب و وحشت بیش از اندازه از بیماری کرونا، می بایست در رفتار و اعمال خود تجدیدنظر نموده و در رابطه با این بیماری تنها رعایت توصیههای بهداشتی برای جلوگیری از ضرر رساندن به خودمان و دیگران در این زمینه، کافی است!
و البته دعا برای رفع تمامی بلایا و بیماریها و شفای بیماران و تعجیل در فرج را نباید فراموش نماییم!
✍️ احکام شرعی:
✨شایسته است که شخص مسلمانی را در حال احتضار و مرگ است به پشت و به سمت قبله بخوابانند، به طوری که کف پای او به جانب قبله باشد. (بسیاری از فقها این عمل را بر خود محتضر در صورتی که قادر باشد و بردیگران، واجب دانستهاند).
✨مستحب است شهادتین و اقرار به دوازده امام علیهم السلام و سایر عقاید حقّه را، به کسی که در حال جان دادن است طوری تلقین کنند که بفهمد، و نیز مستحب است چیزهایی را که گفته شد تا وقت مرگ تکرار کنند.
✨مستحب است برای راحت جان دادن محتضر بر بالین او سوره مبارکۀ یس، و الصافات و احزاب و آیة الکرسی و آیۀ پنجاه و چهارم از سورۀ اعراف و سه آیۀ آخر سورۀ بقره وبلکه هر چه از قرآن ممکن است بخوانند.
✨تنها گذاشتن محتضر و گذاشتن چیز سنگین روی شکم او و بودن جُنُب و حائض نزد او و همچنین حرف زدن زیاد، و گریه کردن در نزد او مکروه است.
✍️ معرفی یک کتاب مفید:
مطالعه «کتاب مرگ، پایانی برای یک آغاز...» نوشته آقای جابر رضوانی، توصیه میشود.
🤲 انشاالله خداوند رحمان و رحیم، مرگ ما را به شهادت در راه خودش، مقرر فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
✍️ پینوشت ها:
۱.↑ الرحمن/آیه۲۶.
۲.↑ آل عمران/آیه۱۸۵.
٣.↑ تفسير نمونه، ج۲۰، ص ۱۶۷.
۴.↑ زمر/ آیه۴۲.
۵.↑ سجده/آیه۱۱.
۶.↑ انعام/آیه۶۱.
٧.↑ میزان الحکمة، ج۱۲، ص۵۶۷۲.
٨.↑ میزان الحکمة، ج۱۲، ص۵۶۹۸.
٩.↑ میزان الحکمة، ج۱۲، ص۵۶۹۰.
١٠.↑ معاد، ص۷۵-۷۶.
١١.↑ بحارالانوار، ج۶، ص۱۵۶.
١٢.↑ مجمع البیان، ج۹، ص۲۴۰.
١٣.↑ المیزان، ج۱۸، ص۳۴۸.
١۴.↑ بحارالانوار، ج۶، ص۱۵۸.
١۵.↑ بحارالانوار، ج۶، ص۱۵۸.
١۶.↑ بحارالانوار، ج٩۴، ص٣٣.
١٧.↑ بحارالانوار، ج۹۷، ص۸.
١٨.↑ بیات، «اجل معلق و اجل مسمی از منظر آیات و تجلی آن در روایات»، ص۸.
١٩.↑ ابوطالبی، «اجل»، ص۱۶۳.
٢٠.↑ طباطبایی، المیزان، ۱۴۱۷ق، ج۲۰، ص۲۸.
٢١.↑ ابوطالبی، «اجل»، ص۱۶۳.
٢٢↑ ابوطالبی، «اجل»، ص۱۶۳و۱۶۴.
👇👇👇با ما همراه شوید👇👇👇
👉 @ROOZBARG 👈
☀️ امروز:
هجری شمسی: شنبه - ۱۰ خرداد ۱۳۹۹
هجری قمری: السبت، 7 شوال 1441
میلادی: Saturday- 30 May 2020
🌹 امروز متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلّم
💠 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (100 مرتبه)
- یا حی یا قیوم (1000 مرتبه)
- يا غني (1060 مرتبه) برای غنی گردیدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹جنگ حمراء الأسد، 3ه-ق
🔹سالروز وفات سید فاضل حکیم متکلّم رفیع الدّین محمد بن سید حیدر معروف به میرزا رفیع نایینى (ره) 1080ه-ق
📆 روزشمار:
1روز تا سالروز تخریب قبور ائمه علیهم السلام در بقیع
▪️8 روز تا شهادت حضرت حمزه و وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیهما السلام
▪️18 روز تا شهادت امام صادق علیه السلام
(اقتباس از تقویم شیعه)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
روزبرگ ایام..... روزبرگ قرآن....
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
👉@ROOZBARG👈
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِمِ
موضوع: پایان شب سیه، سفید است!؟
تاریخ: ١٣٩٩/٠٣/١٠
📖 «أَمْ حَسِبْتُمْ أَنْ تَدْخُلُوا الْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُمْ مَثَلُ الَّذِينَ خَلَوْا مِنْ قَبْلِكُمْ مَسَّتْهُمُ الْبَأْسَاءُ وَالضَّرَّاءُ وَزُلْزِلُوا حَتَّى يَقُولَ الرَّسُولُ وَالَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ مَتَى نَصْرُ اللهِ أَلاَ إِنَّ نَصْرَ اللهِ قَرِيبٌ»؛ (بقره/٢١۴)
آیا گمان کردهاید که به بهشت داخل می شوید، بدون امتحاناتی که پیش از شما بر سر گذشتگان آمد؟ که بر آنان رنج و سختیها رسید و همواره پریشان خاطر و هراسان بودند تا آن گاه که رسول و گروندگان با او (از خدا مدد خواستند و) گفتند: بار خدایا، کی ما را یاری کنی؟ (در آن حال خطاب شد: بشارت دهید که) همانا یاری خدا نزدیک است».
📜 و لَو أنّ النّاسَ حِينَ تَنزِلُ بِهِمُ النِّقَمُ و تَزولُ عَنهُمُ النِّعَمُ ، فَزِعوا إلى ربِّهِم بِصِدقٍ مِن نِيّاتِهِم و وَلَهٍ مِن قُلوبِهِم ، لَرَدَّ علَيهِم كُلَّ شارِدٍ ، و أصلَحَ لَهُم كُلَّ فاسِدٍ .[نهج البلاغه/خطبه ١٧٨]
امام على عليه السلام: اگر مردم به هنگامى كه، بلاها بر آنان فرود مى آيد و نعمت ها از ايشان زوال مى پذيرد، با نيّت هاى درست و دل هاى مشتاق، به پروردگارشان پناه برند، بى گمان هر گريخته اى، را به آنان باز گرداند و هر فسادى را برايشان به اصلاح آورد!
✍️ این روزها همه جا سخن از بیماری و بلاست و فضای جامعه مملوّ پرسش از چگونگی و اتمام ویروس کرونا است!
لذا ما نیز بر آن شدیم تا در روزبرگ امروز با بهرهگیری از دریای بیکران علم و حکمت علوی، پاسخی کوتاه، اما راهگشا از احادیث گهربار حضرت امیر (ع) در کتاب شریف غررالحکم، انتخاب و تقدیم شما کنیم؛ باشد که بهره لازم، نصیبمان گردد:
👈 در بیماری به پزشکان مراجعه کنیم؟
✅«مَنْ کَتَمَ الاَطباء مَرَضَه خٰانَ بَدَنَه»
🔸کسی که مریضی خود را از پزشکان کتمان نماید، به بدن خود خیانت نموده است!
👈 چگونه میشود بلاء را دفع کرد؟
✅«اَلْصَّدَقَةُ تَستدْفَعُ الْبَلاء»
🔸صدقه بلا را دفع مینماید.
👈 محتکران نیازمندیهای بهداشتی مردم، خیانت کارند!
✅«إِیّاکَ وَالَخِیٰانَةَ فَإِنَّهَا شَرُّ مَعْصِیَةٍ»
🔸بپرهیز از خیانت به دیگران، زیرا آن بدترین گناه است.
👈 وحدت و همگرایی، باعث رحمت الهی!
✅«فَإِنّ یَدَاللهِ مَعَ الْجَمَاعَةِ وَ إِیّاکُمْ وَالْفُرْقَةَ»
🔸همانا دست رحمت خدا با اجتماع مردم است، پس از تفرقه پرهیز کنید.
👈 بهترین انسانها در این ایام؟
✅«خَیْرُ الْنّٰاس مَنْ نَفَع الْنّٰاس»
🔸برترین مردم کسی است که به مردم خیر و نفع برساند.
👈 کادر درمانیِ مؤمن و ایثارگر:
✅ «اَلْاِیثارُ اَحْسَنُ الْاِحسان وَ اَعْلٰی مَراتِبِ الْاِیمان»
🔸ایثار و از خود گذشتن، بهترین نیکیها و بالاترین درجهٔ ایمان است.
👈 سختی کار پزشکان و پرستاران چه میشود؟
✅«ثَوابُ الْعَمَلِ عَلٰی قَدَر الْمَشقَّة فیه»
🔸پاداش کار به اندازهٔ میزان سختی آن است.
👈 چگونه سختیها آسان میشود؟
✅«مَنْ تَوَکّلَ عَلَیاللهِ تسَهُلَتْ لَهُ الْصِّعَابُ»
🔸هر کس به خدا توکل کند، کارهای سخت بر او آسان میگردد.
👈 بلاء برای تأدیب یا آزمون و ارتقاء؟
✅ «اِنَّ البَلاء لِلْظّالم اَدبُ و لِلْمَؤمِنِ اِمْتِحٰانُ»
🔸بلاها برای ستمگر، تأدیب است و برای مؤمن، امتحان و آزمون است.
👈 فرجام گرفتاریها ؟
✅ «إِنَّ لِلْمِحَنِ غٰایاتٌ و لِلْغٰایاتِ نهایاتٌ فَاْصْبِروا»
🔸همانا برای ناراحتیها غایت و هدفی است و برای آنها، پایانی است، پس صبر پیشه کنید!
👈 گرفتاران، اميدوار باشند؟!
✅ «عِنْدَ تَنَاهِي الشِّدَّةِ تَكُونُ الْفَرْجَةُ، وَعِنْدَ تَضَايُقِ حَلَقِ الْبَلاَءِ يَكُونُ الرَّخَاءُ»
🔸هنگامى كه سختى ها به آخرين درجه شدت برسد، گشايش روى مى دهد و در هنگامی كه حلقه هاى بلاء تنگ مى شود، نوبت آسايش و راحتى فرا مى رسد!»؛
👈 کمکی در توان همه!
✅«اَعْجَزَ الْناس مَن عَجَزَ عَنِ الْدُّعا»
🔸ناتوانترین مردم کسی است که از دعا نیز ناتوان باشد.
👈 در این ایام چه کنیم؟
✅«لكِنِ اسْتَعِنْ بِاللهِ وَاصْبِرْ وَأكْثِرْ مِنَ الاِْسْتِغْفارِ فَإِنَّ اللهَ عَزَّوَجَلَّ وَعَدَ الصّابِرينَ خَيْرآ كَثِيرآ» ؛
🔸از خدا يارى بطلب و شكيبايى پيشه كن و بسيار استغفار كن كه خداى متعال به صابران وعده خير بسيار داده است.
ادامه دارد... 👇👇👇
@ROOZBARG
ادامه روزبرگ ایام مورخ ١٣٩٩/٠٣/١٠ 👇
👈 در این ایام گرفتاری و بلاء، چه دعایی را به توصیه حضرت امیر (ع) بخوانیم؟
✅«يَا عِمَادَ مَنْ لَا عِمَادَ لَهُ وَ يَا ذُخْرَ مَنْ لَا ذُخْرَ لَهُ وَ يَا سَنَدَ مَنْ لَا سَنَدَ لَهُ وَ يَا حِرْزَ مَنْ لَاحِرْزَ لَهُ وَ يَا غِيَاثَ مَنْ لَا غِيَاثَ لَهُ وَ يَا كَنْزَ مَنْ لَا كَنْزَ لَهُ وَ يَا عِزَّ مَنْ لَا عِزَّ لَهُ يَا كَرِيمَ الْعَفْوِ يَا حَسَنَ التَّجَاوُزِ يَا عَوْنَ الضُّعَفَاءِ يَا كَنْزَ الْفُقَرَاءِ يَا عَظِيمَ الرَّجَاءِ يَا مُنْقِذَ الْغَرْقَى يَا مُنْجِيَ الْهَلْكَى يَا مُحْسِنُ يَا مُجْمِلُ يَا مُنْعِمُ يَا مُفْضِلُ أَنْتَ الَّذِي سَجَدَ لَكَ سَوَادُ اللَّيْلِ وَ نُورُ النَّهَارِ وَ ضَوْءُ الْقَمَرِ وَ شُعَاعُ الشَّمْسِ وَ حَفِيفُ الشَّجَرِ وَ دَوِيُّ الْمَاءِ يَا اللَّهُ يَا اللَّهُ يَا اللَّهُ لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ وَحْدَكَ لَا شَرِيكَ لَكَ يَا رَبَّاهْ يَا اللَّهُ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ افْعَلْ بِنَا مَا أَنْتَ أَهْلُهُ»؛ (مفاتیح الجنان)
🔸اى تکیه گاه کسى که تکیه گاه ندارد، اى ذخیره کسى که ذخیره ندارد، و اى پشتیبان کسى که پشتیبان ندارد، و اى پناه کسى که پناهى ندارد، و اى دادرس کسى که دادرس ندارد، و اى گنج آن کس که گنجى ندارد، و اى عزت آن کس که عزتى ندارد، اى بزرگوارِ با گذشت، اى نیکو درگذر، اى یار ناتوانان، اى گنج بى نوایان، اى بزرگ امید من، اى نجات دهنده غریقان، اى رهاننده هلاک شدگان، اى احسان کننده، اى نیکوکار، اى نعمت بخش، اى زیاده بخش، تویى که سجده (وخضوع) کرد برایت، سیاهى شب و روشنى روز و تابش ماه و پرتو خورشید و صداى درخت و صداى مخصوص آب، اى خدا اى خدا اى خدا، معبودى نیست جز تو خداى یگانه اى که شریکى برایت نیست، پروردگارا اى خدا، درود فرست بر محمّد وآل محمّد و انجام ده درباره ما آنچه را تو شایسته آنى.
✍️ احکام شرعی: (پرسش و پاسخ)
❓آیا درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا بر کادر درمانی و پزشکان واجب است؟
✅ جواب: حفظ جان مسلمان، واجب کفایی است و خدمت رسانی به بیماران از بهترین اعمال صالح است.
❓اگر کسی از کادر درمانی بیمارستان ها، در راه خدمت رسانی به بیماران مبتلا به کرونا از دنیا برود، آیا شهید محسوب می شود؟
✅ جواب: ان شاء الله پاداش عظیم شهدا را خواهد داشت ولی حکم شهید در میدان جنگ را ندارد.
🆔 @leader_ahkam.
✍️ معرفی یک کتاب مفید:
مطالعه «کتاب بصیرت و انتظار فرج»، نوشته آقای اصغر طاهرزاده، توصیه میشود.
🤲 انشاالله خداوند رحمان و رحیم، فرج و گشایش امور آل محمّد را تعجیل فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
«اللّهم صلّ علی محمد وآلمحمد و عجّل فرجهم»
👇👇👇با ما همراه شوید👇👇👇
👉 @ROOZBARG 👈
☀️ امروز:
هجری شمسی: یکشنبه ۱۱خرداد ۱۳۹۹
هجری قمری: الأحد، 8 شوال 1441
میلادی: Sunday - 31 May 2020
🌹 امروز متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
💠 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (100 مرتبه)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین (1000 مرتبه)
- یا فتاح (489 مرتبه) برای فتح و نصرت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹سالروز تخریب قبور ائمه علیهم السلام در بقیع، 1343ه-ق
🔹وفات عضدّالدوله دیلمى
در این روز سنه 372ه-ق
🔹روز جهانی بدون سیگار و دخانیات
📆 روزشمار:
▪️7 روز تا شهادت حضرت حمزه و وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیهما السلام
▪️17 روز تا شهادت امام صادق علیه السلام
(اقتباس از تقویم شیعه)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
روزبرگ ایام..... روزبرگ قرآن....
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
👉@ROOZBARG👈
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِمِ
موضوع: وهابیت و تخریب بقیع (١)
تاریخ: ١٣٩٩/٠٣/١١
📖 «كُلَّما كَانَ لَيْلَتها مِنْ رسول اللَّه ﷺ يَخْرُجُ مِنْ آخِرِ اللَّيْلِ إِلى البَقِيعِ؛ فَيَقُولُ: السَّلامُ عَلَيْكُمْ دَارَ قَوْمٍ مُؤمِنينَ»، (صحیح مسلم، ج2، ص669)
«همسر پیامبر میگوید: رسول خدا ﷺ هر شب به بقیع میرفتند و به مدفونین آن، سلام میکردند و برای آنان از خداوند آمرزش میطلبیدند» .
✍️ امروز هشتم ماه شوال و سالروز تخریب مقبره اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام در قبرستان بقیع به دست وهابیون جنایتکار است که ضمن عرض تسلیت، سخن امروز را به این مسئله مهم، اختصاص میدهیم؛
👈 تَخریبِ بَقیع، اشاره به رویدادی است که طی آن، وهابیان پس از محاصره مدینه در سال ۱۳۴۴ه-ق، قبرستان بقیع و بقعههای آن، از جمله، بارگاه امام حسن، امام سجاد، امام باقر و امام صادق(علیهمالسلام) را تخریب کردند؛
البته وهابیان دو بار در تاریخ، این قبرستان را تخریب نمودهاند، ابتدا در ۱۲۲۰ه-ق بخشی از آن و سپس در ۱۳۴۴ه-ق با اتکاء به فتوای ۱۵ تن از مفتیان خود، مبنی بر ممنوعیت اجماعیِ ساختن بنا بر روی قبور و لزوم تخریب آنها، به ویران کردن تمام اماکن و بقعههای بقیع اقدام نمودند.
✍️ تاریخچه بقیع:
بقیع به معنای زمین وسیعی است که دارای انواع درختان باشد؛ لذا آن را جَنةالبقیع [باغستان بقیع] نیز نامیدهاند.[١]؛ البته برخی نیز بقیع را از بقعه گرفته اند، زیرا قبور در آن، بقعه داشتهاند[٢]؛ و عدهای دیگر گفتهاند، بقیع را از آن رو «بقیع الغرقد» نامیده اند که نوعی درخت خاردار در آنجا می روییده و نامش «غرقد» بوده است.[٣]
👈 در ابتدا این مکان، قبرستان مردم یثرب بود و اموات خود را در آن به خاک می سپردند ولی پس از اسلام، تنها به دفن اموات مسلمانان اختصاص یافت.[۴]
✨با رسمیت یافتن بقیع به عنوان قبرستان مسلمانان، پیامبر اکرم (ص) جسد عثمان بن مظعون(ره) و ابراهیم فرزند عزیز خودشان را در آنجا دفن نمودند و از آن پس، مردم به ویژه صحابه، به آنجا توجه ویژه داشتند.
👈 در تاریخ آمده که پیامبر(ص) در جایی نزدیک به این مکان می ایستادند و به اهل قبور، سلام داده و دیگران نیز به پیروی از آن حضرت، به دفن شدگان بقیع احترام می کردند!
✨البته هاشمیان به تناسب ارتباطشان با همدیگر و انتسابشان به رسول خدا«ص» در یک نقطه معین و جایگاه مخصوص و در کنار هم دفن شده اند. به طور مثال قبور ائمه چهارگانه با قبر جناب عباس و فاطمه بنت اسد در یک نقطه و در کنار هم و همسران پیامبر(ص) در یک نقطه معین، و رقیه و ام کلثوم دختران پیامبر در کنار هم دفن شده اند و در مجموع این بخش به نام «مقابر بنی هاشم» معروف شده است.[۵]
✍️ ساخت بنا بر قبور بقیع:
از عصر رسول خدا(ص) هر قبیلهای تلاش می کرد برای حفظ قبور بزرگان خود، بنا و بقعه ای هر چند کوچک بسازند و پیامبر هم هیچگونه منعی ننمودهاند و این روند ادامه داشت تا اینکه در سالیان بعد برای حفظ قبر جناب عباس بن عبدالمطلب (ره) ، بنایی روی آن ساخته شد.[۶]
👈 حرم، گنبد و ضریح های بقیع:
گنبد و بارگاه حرم ائمه بقیع (ع) به دستور مجدالملک ابوالفضل اسعد بن محمد ابن موسی البراوستانی القمی، وزیر برکیارق، از سلاطین سلجوقی، در اواخر قرن پنجم ساخته شد که از استحکام بسیار بالایی برخوردار بوده و به مدت هشتصد سال، آسمان مدینه را مُنوّر کرده است.[٧]
همچنین مورخین آوردهاند که در طول سالهای متمادی، سه ضریح در حرم ائمه بقیع (ع) نصب گردیده است:
👈 اولین ضریح:
تاریخ تقریبی ساخت اولین ضریح همزمان با ایجاد بقعه ائمه بقیع، در نیمه دوّم قرن پنجم هجری بوده که به دستور مجدالملک ساخته شده است.[٨]
👈 ضریح دوم:
این ضریح مسلماً پس از قرن دهم ساخته شده، ولی متأسفانه از تاریخ و همچنین از مشخصات سازنده آن هیچ اثری به دست نیامده است.[٩]
👈 ضریح سوم:
این ضریح در شهر اصفهان از جنس فولاد برای قبور ائمه بقیع به صورتی ظریف و زیبا ساخته شده بود که در قسمت های بالای آن اسمای الهی با آب طلا و خط زیبا ترسیم شده بودند، این ضریح پس از جلب موافقت دولت عثمانی به وسیله دولت ایران و انتقال آن به جدّه، روی ضریح قبلی نصب شد.[١٠]
ادامه دارد... 👇👇👇
@ROOZBARG
ادامه روزبرگ ایام مورخ ١٣٩٩/٠٣/١١👇
✍️ ویژگی های حرم ائمه بقیع قبل از تخریب:
قبر نورانی چهار امام همام، در بقعه بزرگی قرار داشت، که به طور هشت ضلعی ساخته و داخل گنبد آن، سفیدکاری شده بود.[١١]
این قُبّه مُنوّر، دو درب داشت، که یکی از آنها هر روز برای زیارت باز میشد؛ دور بقیع نیز حصاری بود که دو درب داشت و یکی از این دربها، روبروی بقعه ائمه(ع) و دیگری، روبروی در ورودی شهر مدینه قرار داشت.[١٢]
👈 حرم شریف بقیع مانند سایر حرم ها دارای خادم، کفش دار و زیارتنامه خوان های متعدد و همچنین دارای ضریح، روپوش، چلچراغ، شمعدان و فرش بود؛ اما مانند حرم سایر ائمه (ع)، صحن و سرای جانبی نداشته است.[١٣]
✍️ تخریب بقیع در ادوار تاریخ:
مروان بن حکم، نخستین کسی بود که به برداشتن سنگ قبر اولین مسلمان مدفون در بقیع یعنی «عثمان بن مظعون» اقدام کرد! این سنگ قبر با دست مبارک پیامبر(ص) نصب شده بود.[١۴] براین اساس می توان او را، اولین کسی به حساب آورد که به تخریب قبور شریف بقیع، پرداخته است.
👈 وهابیان، بار نخست در سال ۱۲۲۱ ه-ق بخشی از بناهای قبرستان بقیع را ویران کردند، آنان پس از طرد شدن از سرزمین حجاز به وسیله نیروهای عثمانی، تجدید قوا کرده و با تکمیل سلطه خود بر حجاز، در هشتم شوال سال ۱۳۴۴ ه. ق بار دیگر، به این منطقه حملهور شده و اینبار، تمامی بناها، گنبدها و آثار آن را ویران نمودند و اموال و اشیاء گران قیمت موجود در این اماکن مقدّس را به تاراج بردند و نه تنها در مدینه، بلکه در هر جا، گنبد و بارگاه و زیارتگاهی مییافتند، ویران میکردند.[١۵]
✍️ چهره بقیع پس از تخریب:
علامه محسن امین(ره) در مقدمه خود در «کشف الارتیاب» در این باره می نویسد: «آنها پس از تخریب قبور ائمه (ع) و بزرگان مسلمین و هم سطح کردن قبور آنان با زمین، این مکان ها را محل رفت و آمد، ریختن کثافات و سرگین چهار پایان و محل استراحت آنها و انواع اهانت های دیگر قرار دادند! »[١۶]
همچنین یکی از جهانگردان غربی به نام مستر ریتر [١٧] که به فاصله کوتاهی از ویرانی این حرم و سایر مقابر و حرم ها، بقیع را دیده، ویرانی آنجا را چنین ترسیم کرده است:
«چون وارد بقیع شدم، آنجا را همانند شهری دیدم که زلزله شدیدی در آن به وقوع پیوسته و آن را به ویرانه ای مبدّل ساخته است؛ زیرا در جای جایِ بقیع، به جز قطعات سنگ و کلوخ به هم ریخته و خاک ها و زباله های روی هم انباشته و تیرهای چوب کهنه و شیشه های درهم شکسته و آجرها و سیمان های تکه تکه شده، چیز دیگری دیده نمیشد... البته این ویرانی ها و خرابی ها نه در اثر وقوع زلزله و یا حادثه طبیعی، بلکه با عزم و اراده انسان ها به وجود آمده و همه آن گنبد و بارگاه های زیبا و سفید رنگ که نشانه قبور فرزندان و یاران پیامبر اسلام بودند، با خاک یکسان گردیده بود! ».[١٨]
✍️ واکنش مسلمانان پس از تخریب:
خبر هتک حرمت مقابر ائمه (ع) و نام آوران تاریخ صدر اسلام، موجی از نگرانی و نفرت را در بین مسلمانان جهان به وجود آورد!
👈 هنگامی که این خبر در ایران، انعکاس یافت، علماء دست به تشکیل مجالس مشورتی زدند [١٩] و آیت الله مدرس (ره) در مجلس شورای ملی سخنرانی و دولت وقت نیز آن روز را تعطیل اعلام کرد.
مراجع، علماء و حوزه های علمیه نیز با ارسال نامه و مخابره تلگراف، خواستار برخورد قاطع با عوامل تخریب قبور اماکن متبرکه شدند.[٢٠]
👈 مسلمانان مناطق دیگر نیز با ارسال نامه و تلگراف، انزجار خود را از این عمل ننگین اعلام کردند و بر حفظ و حراست اماکن باقیمانده همچون مقبره پیامبر گرامی اسلام (ص) تأکید ورزیدند.
همچنین در ایران کمیسیونی با عنوان «کمیسیون دفاع از حرمین شریفین»، تشکیل شد؛ ولی متأسفانه با ترور آیتالله مدرس (ره)، فعالیت این کمیسیون متوقف گردید، و بالاخره امروز پس از گذشت سالها، هنوز این درد و غم و اندوه بی پایان، بر قلب عاشقان خاندان عصمت و طهارت، سنگینی مینماید!
انشاالله به شرط حیات و توفیق الهی، این مبحث در روزهای بعد ادامه دارد...
ادامه دارد... 👇👇👇
@ROOZBARG
ادامه روزبرگ ایام مورخ ١٣٩٩/٠٣/١١ 👇
✍️ احکام و آداب زیارت:
✨آداب زیارت، مجموعهای از رفتارها و گفتارهای شایسته است که در باب زیارت معصومین (ع) در منابع روایی بیان شده است و این آداب به دو دسته اختصاصی و مشترک تقسیم میشوند.
✨داشتن وضو و غسل زیارت، حضور قلب، ترک سخن بیهوده و لغو، اذن دخول و تسبیح خدا و صلوات بر پیامبر(ص) و اهل بیت (ع) از جمله آداب مشترک زیارت معصومین (ع) است.
✨پوشیدن لباس پاک و تمیز و ترجیهاً سپید رنگ و خوشبو کردن خود با مواد معطر، جز در زیارت حضرت سیدالشهداء (ع) مستحب است.
✍️ معرفی یک کتاب مفید:
مطالعه کتاب «تخريب و بازسازی بقيع به روايت اسناد»، نوشته استاد سید علی قاضی عسكر، توصیه میشود.
برای دریافت فایل این کتاب ارزشمند میتوانید به روزبرگ هدیه، در کانال روزبرگ شیعه در ایتا، مراجعه فرمایید.
🤲 انشاالله خداوند رحمان و رحیم، با نابودی آلسعود و وهابیت، اسباب ساخت حرمی زیبا و باشکوه در قبرستان بقیع را فراهم فرماید به برکت صلوات بر محمد و آل محمد.
«اللّهم صلّ علی محمد وآلمحمد و عجّل فرجهم»
✍️ پینوشتها:
[١] دائره المعارف تشیع، ج ۳، ص۳۸۳
[٢] لسان العرب، ج ۱، ص ۴۶۲
[٣] همان.
[۴] تاریخ و آثار اسلامی مکه و مدینه، ص ۲۷۹
[۵] تاریخ حرم ائمه بقیع (ع) و آثار دیگر در مدینه منوره، ص ۶۲-۶۶
[۶] همان.
[٧] همان، ص ۹۰
[٨] همان، ص۱۰۳
[٩] همان، ص ۱۰۵
[١٠] همان، ص ۱۰۶
[١١] درسنامه آشنایی با تاریخ مکه مکرمه و مدینه منوره، ص ۱۲۷
[١٢] آثار اسلامی مکه و مدینه، ص۳۸۳
[١٣] تاریخ حرم ائمه بقیع علیهم السلام و آثار دیگر در مدینه منوره، ص۹۸- ۱۰۲
[١۴] تاریخ و آثار اسلامی مکه و مدینه، ص: ۲۸۲
[١۵] تخریب و بازسازی بقیع به روایت اسناد، ص ۴۲
[١۶] کشف الارتیاب فی اتباع محمد بن عبد الوهاب، ص۶
[١٧] همان
[١٨] تاریخ حرم ائمه بقیع علیهم السلام و آثار دیگر در مدینه منوره، ص ۱۱۰
[١٩] آثار اسلامی مکه و مدینه، ص ۷۲
[٢٠] تخریب و بازسازی بقیع به روایت اسناد، ص۵۰-۱۴۶
👇👇👇با ما همراه شوید👇👇👇
👉 @ROOZBARG 👈