📚 محدودۀ همسایگی مسجد
💠 سؤال: از آنجایی همسایۀ مسجد اگر عذری نداشته باشد، مکروه است در غیر مسجد نماز بخواند؛ طبق نظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) تا چند خانه یا چند متر، همسایۀ مسجد به حساب میآید؟
✅ جواب: همسایگی، مفهومی عرفی است؛ یعنی کسی است که در عرف جامعه به او همسایه میگویند و تعیین حدود آن بسته به نظر عرف است. گاهی در یک شهرک خلوت با فاصله دور، همسایگی مسجد صدق میکند اما در یک محله شلوغ ممکن است ساکنان یک یا دو کوچه آن طرفتر، همسایه محسوب نشوند.
#احکام_مسجد
#حدود_همسایگی_مسجد
#احکام_نماز
🆔 @leader_ahkam
📚 محرمیت مادرخواندۀ همسر
💠 سؤال: آیا شوهر و فرزند پسر یک زن با مادر خوانده (همسر جدید پدر) او، محرم است؟
✅ جواب: شوهر آن زن با مادرخوانده او نامحرم می باشد ولی فرزندان پسر آن زن با مادرخوانده اش محرم می باشند.
#احکام_محرمیت
#محرمیت_مادر_خوانده
#احکام_فرزند_خواندگی
🆔 @leader_ahkam
📚 ضمان پزشک پس از اثبات مضرات دارو
💠 سؤال: در صورت اثبات علمی عوارض و مضرات یک دارو و کنار گذاشته شدن آن توسط مراجع علمی ذیصلاح؛ آیا پزشکانی که سالها آن را برای بیماران خود تجویز میکردهاند، ضامناند؟
✅ جواب: اگر بیمار خود به پزشک مراجعه کرده و به خواست خود، عملیات درمان را به وی سپرده است و از طرف دیگر پزشک هم از روش های متعارف و داروهای متداول استفاده کرده باشد، ضامن نیست.
#احکام_ضمانت
#احکام_پزشکی
#ضمانت_پزشکی
🆔 @leader_ahkam
📚 حکم استفاده از ژلاتین حیوانی
💠 سؤال: آیا استفاده از ژلاتین حیوانی جایز است؟
✅ جواب: حلال یا حرام بودن ژلاتین بستگی به موادی دارد که از آن تهیه میشود. اگر از استخوان حيوان حلال گوشت که ذبح شرعى نشده تهیه شود، چنانچه ظاهر استخوان را قبل از تبديل به ژلاتين تطهير کنند، پاک و حلال است، اما ژلاتين تهيه شده از پوست حيوان حلال گوشت که ذبح شرعى نشده یا از اجزای حیوان حرام گوشت، حرام است. در هر حال، اگر ندانيد ژلاتینی که مىخواهيد مصرف کنید از قسم حلال است یا حرام، خوردن آن اشکال ندارد.
#احکام_خوردنی_ها
#حلیت_ژلاتین
#ژلاتین
🆔 @leader_ahkam
🔳 السَّلامُ عَلَیْکَ یَا مَوْلایَ یَا مُوسَی بْنَ جَعْفَر
☑️ مقام معظم رهبری (مد ظله):
امروز خیال میکنیم موسیبنجعفر علیه السلام، یک آقای مظلوم بی سر و صدای سر به زیری در مدینه بود و رفتند او را زندانی کردند و بعد مسموم کردند، از دنیا رفت، همین و بس، قضیه این نبود. قضیه یک مبارزهی طولانی تشکیلاتی، یک مبارزهای با داشتن افراد زیاد در تمام آفاق اسلامی بود.
۶۴/۰۱/۲۳
🆔 @leader_ahkam
📚 صندوق ذخیرۀ کارکنان دولت
💠 سؤال: آیا مبالغی که تحت عنوان صندوق پس انداز، قانون تسرّی، صندوق تأمین آتیه و... از حقوق و مزایا کسر و در پایان مدّت خدمت (هنگام بازنشستگی) یکجا پرداخت می شود، متعلّق خمس است؟
✅ جواب: اگر این مبالغ بدون اختیار از حقوق کسر می شود، جزء درآمد سال وصول است که اگر تا سر سال خمسی در مئونه مصرف نشود، خمس دارد؛ امّا اگر با توافق کسر می شود و قابل دریافت است، باید در پایان هر سالِ خمسی، خمس آن پرداخت شود و اگر قابل دریافت نیست، پس از دریافت باید بلافاصله خمس مقداری که قبلاً سال بر آن گذشته است، پرداخت شود و مقداری که مربوط به سال اخیر است و هنوز سال خمسی بر آن نگذشته است، جزء درآمد سال وصول است.
#احکام_خمس
#خمس_پس_انداز
#خمس_صندوق_ذخیره
🆔 @leader_ahkam
🔷 به مناسبت مبعث حضرت رسول اکرم صلّی اللَّه علیه و آله
🌷 روز مبعث، عید همه است؛ نه فقط عید مسلمانان. ولادت هر پیغمبری و بروز هر بعثتی، عید و روز نو برای همهی بشریت است. پیغمبران الهی هر کدام که آمدند، قافلهی سرگردان بشری را به سوی کمال و علم و اخلاق و عدالت راندند و آنها را یک قدم به مراحل کمال انسانی نزدیک کردند. همهی خردورزیهای بشر در طول تاریخ، ناشی از تعالیم پیغمبران است. خلقیات انسانها - که قدرتِ ادامهی حیات را برای آنها فراهم میکند - و فضائل اخلاقی، همه تعالیم پیغمبران است. اندیشهی توحید و عبودیت در مقابل خدا، درس پیغمبران است. پیغمبران زندگی را برای انسانها آماده کرده و آن را به میدان رشد و حرکت و تکامل تبدیل کردند؛ و نبی مکرم اسلام (صلّی اللَّه علیه و آله) خاتم پیغمبران و آورندهی سخن نهایی و پایانناپذیر برای بشریت است.
بیانات در دیدار کارگزاران نظام به مناسبت عید مبعث ۱۱/شهریور/۱۳۸۴
🆔 @leader_ahkam