🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ جمعه - ٢۴ بهمن ۱۳۹٩
🌙 الجمعة، 29 جمادیالثانی 1442
Friday 12 February 2021🌲
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «منجی، امید بشریت»
روز جمعه، ١٣٩٩/١١/٢۴
✍️ مناسبت روز: امروز روز جمعه است و روزى كه انتظار فرج و ظهور حضرت صاحب الزّمان (عج) میرود! انتظار طاقت فرسایی که مخصوصاً در این ایام که ویروس منحوس کرونا، تا کنون جان بیش از دو میلیون انسان را گرفته و میلیاردها انسان را به خطر انداخته، بیش از هر زمان دیگر در دنیا احساس میشود! و به راستی اعتقاد به منجی و کسی که قدرت نجات بشریت را با اتصال به قدرت لایزال الهی دارد، چقدر در این وضعیت اسفناک، برای بشریت، امیدبخش و آرام کننده است!
❓اما سؤال اینجاست که آیا این امید و اعتقاد به آمدن منجی، فقط مخصوص مسلمانان و به ویژه شیعیان است؟
✅ بر اساس مطالعات و بررسى هاى صورت گرفته در متون دینى مذاهب مختلف و باورها و اعتقادات اقوام و ملل جهان، اعتقاد به ظهور «منجى و مصلح جهانى» و باورداشت آینده اى روشن و مطلوب، عقیده اى عمومى و فراگیر است و اختصاص به یک یا دو دین و مذهب ندارد!
تمامى ادیان ابراهیمى و بیشتر مذاهب و مکاتب موجود، معتقد و منتظر آمدن «نجات دهنده اى» در واپسین دوره از تاریخ هستند که در آن عصر طلایى، جامعه جهانى، آکنده از صلح و صفا، معنویت و نورانیت و قسط و عدالت شود، و کاستى ها و دشوارى ها، زدوده شده، و رذایل و ناراستى ها از بین رفته، و انسان ها به مراحل بالاى کمال و تعالى معنوى و مادى دست یافته و از نعمت و برکات بى شمار بهره مند میگردند!
مسئله عقیده به ظهور یک رهبر الهى و آمدن نجات دهنده اى در آخرالزمان، به قدرى اصیل و ریشه دار است که در اعماق دل همهی ملّت ها و پیروان تمامی ادیان الهى و اقوام و ملل جهان جا گرفته است تا جایى که در طول تاریخ بشریت، انسان ها در فراز و نشیب هاى زندگى، با یادآورى ظهور چنین منجی و رهبر مقتدرى، پیوسته خود را از یأس و ناامیدى دور کرده و در انتظار ظهور «مصلح موعود جهانى» در روزهای سخت زندگی، لحظه شمارى کردهاند!
✍️ فوتوریسم(fotorism) به معنای آینده گرایى و توجّه ویژه به آینده و چشمداشت تغییر و تحوّلى ژرف در آتیه، یک اعتقاد عمومی ثابت است که همواره، همه جا و در همهی زمانها، نزد تمام ملتها شایع و رایج بوده و به مفهوم اعتقاد به ظهور یک نجات دهنده بزرگ آسمانی و امید به آیندهای روشن است!
💠 «منجی» در کتب مربوط به مکاتب، مذاهب و ادیان مختلف به نام ها و القاب متفاوتی ذکر شده؛ از جمله:
👈 در دین یهود: «سرور میکائیلی، عزیر، منحاس، ماشیح»؛
👈 در دین مسیحیت: «مهمید آخر، مسیح، پسر انسان»؛
👈 در مکتب زرتشت: «سوشیانس»؛
👈 در مکتب هندوها: «ویشنو، منصور، فرخنده»؛
👈 در مکتب بودا: «مایتریا، بودای پنجم»؛
👈 در دین اسلام: «مهدی، قائم و...»؛
لذا در ادیان مختلف، منجی به افراد مختلفی اطلاق می شود؛ ولی در ویژگی های دوران ظهور، مشترکات فراوانی یافت میگردد:
👈 تحت یک آیین قرار گرفتن مردم در دوران ظهور، اجرای عدالت فراگیر، نابودی مظاهر شرک و فساد، امنیت و آرامش کامل، حق گرایی عموم مردم، از بین رفتن فقر و آشکار شدن همه خوبیها و زیبایی ها، از جمله نکات مشترکی است که ادیان مختلف برای ظهور منجی به تصویر کشیدهاند!
✍️البته اعتقاد به وجود «منجى موعود» و به اصطلاح «مهدویت»، یک عقیده اصیل اسلامى است که ریشه قرآنى دارد و احادیث متواترى در منابع معتبر روایى شیعه و سنی، درباره آن وارد شده است و به عبارت دقیق تر این باورداشت در بین مسلمانان و مخصوصاً پیروان مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، ملموس تر، یقینى تر و روشن تر است و یکى از ارکان مهم اعتقادى آنها به شمار میرود! با این حال، این حقیقت معهود و اندیشه اصیل، ریشه در کهن ترین آموزه هاى آسمانى و فرهنگ هاى بشرى دارد و فقط مخصوص مسلمانان و شیعیان نیست!
🔰 «گلبرگ احکام»
❓پرسش: آیا از نظر شرع مقدس، پیروان تمامی ادیان و مذاهب، پاک هستند؟
✅ پاسخ: فِرَق مسلمین و سایر مذاهب و ادیان که اهل کتاب هستند یعنی مسیحیان، یهودیان، زرتشتیان و صابئین، همه پاک هستند؛ دربارهی ارتباط با غیر اهل کتاب هم، صِرف اینکه دست خشک به آنها زده شود، یا حتی اگر رطوبت داشته باشد، ولی رطوبت سرایت نکند، یا شک داشته باشد که رطوبت از بدن آنها یا بدن ما سرایت کرده، باز محکوم به طهارت است!
📚 منبع: https://farsi.khamenei.ir
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ شنبه - ٢۵ بهمن ۱۳۹٩
🌙 السبت، 01 رجب 1442
Saturday 13 February 2021🌲
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 آغاز ماه پربرکت رجب
🔹 ميلاد مسرور حضرت باقرالعلوم (ع)، (۵٧ قمری)
🔹 صدور حکم تاریخی حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر ارتداد سلمان رشدی، نویسنده خائن کتاب آیات شیطانی (١٣۶٧ شمسی)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «آغاز ماه فضیلت»
روز شنبه، ١٣٩٩/١١/٢۵
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز میلاد باسعادت پنجمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت، حضرت باقرالعلوم (ع) است، امام همامی که دريای دانش را شكافت و اسرار علوم الهی را برای بشریت آشكار ساخت! لذا این روز عظیم را تبریک و تهنیت عرض نموده و انشاالله در روزبرگ فردا پیرامون حضرت باقرالعلوم (ع) سخن خواهیم گفت!
✍️ اما امروز اولین روز از ماه بزرگ رجب است که پیامبر اکرم(ص) درباره آن فرمودند: «آگاه باشید که رجب، ماه خداست و آن ماه بسیار بزرگی است؛ این ماه، «اصم» نامیده شده! بدان سبب که هیچ ماهی در فضیلت و حرمت در نزد خدا با این ماه برابری نمی کند!» (بحارالانوار، ج٩٧، ص٢۶)، لذا سخن امروز را با تبریک حلول این ماه پربرکت، آغاز مینمائیم؛
✍️ انسان گاهی نسبت به مکان ارزشمندی و یا زمان مهم و ويژهای، بی توجهی و غفلت مینماید؛ تنها بدان سبب که شناختی از آنها ندارند و در نتیجه، بهره لازم و وافری را از دست میدهد که هرگز قابل جبران نیست!
بیشک، ماه رجب، یکی از مصادیق بارز این اوقات بسیار مهم و ویژه است! که برای اینکه، بدون بهرهگیری لازم، این فرصت طلایی را از دست ندهیم، میبایست نسبت به آن، معرفت خود را افزایش دهیم، به همین منظور در این مجال کوتاه به گوشهای از روایات فراوانی که پیرامون فضیلت این ماه و شناساندن قدر و منزلت آن از طریق اهل بیت(ع) به دست ما رسیده است، میپردازیم:
✅ ابن عباس (ره) نقل میکند که هرگاه ماه رجب می آمد، رسول خدا(ص) مسلمانان را دور خود جمع می کردند... ومیفرمودند: «ای مسلمانان، ماه بسیار بزرگ و بابرکتی بر شما سایه انداخته است و آن ماه رجب است که در آن، رحمت خدا بر کسی که خدا را عبادت کند، فرو میریزد؛ بدان شرط که مشرک و بدعت گزار نباشد! آگاه باشید که در ماه رجب، شبی است که هر که خواب را در آن، بر خود حرام کند و به عبادت خدا بپردازد، خدا بدنش را بر آتش حرام می کند و هفتاد هزار ملک با او مصافحه می کنند و برایش تا ماه رجبِ سال آینده، آمرزش می طلبند!» (بحارالانوار، ج٩٧، ص۴٧)
👈 علماء با استفاده از روایات دیگر، در رابطه با این شب، چهار احتمال دادهاند: ١. شب اول ماه رجب؛ ٢. شب جمعه اول ماهرجب که به آن، لیلةالرغائب میگویند؛ ٣. شب نیمه ماه رجب؛ و
۴. شب بیست و هفتم ماه رجب میباشد!
✅ امیرالمؤمنین (ع): «هر کس در ماه رجب صدقه بدهد، خداوند روز قیامت در بهشت، او را به ثوابی گرامی میدارد که هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده و به خاطر بشری خطور نکرده است!» (بحارالانوار، ج٩٧، ص٣٣)
✅ امام رضا(ع): «هر که به اشتیاق ثواب، روز اول ماه رجب را روزه بدارد، خدای عزوجل، بهشت را بر او واجب گرداند؛ هر که روز وسط رجب را روزه بدارد، میتواند دو قبیلهی...(پرجمعیت) را شفاعت کند، و هر که روز آخر ماه را روزه بدارد، خدای عزوجل او را از پادشاهان بهشت قرار میدهد و شفاعتش را دربارهی پدر، مادر و همهی بستگان و آشنایان و همسایگانش میپذیرد، گرچه در میان آنها مستحقان دوزخ باشند!» (امالی شیخ صدوق، ص١٠)
✅ شخصی به نام «ثوبان» نقل میکند: روزی با رسول خدا(ص) در قبرستان بودیم که حضرت ایستادند و گذشتند و دوباره ایستادند! عرض کردم: یا رسول الله، آیا اتفاقی افتاده است؟! پس آن حضرت گریه شدیدی فرمودند، بهگونهای که ما هم گریه کردیم! آن گاه فرمودند: «ای ثوبان، صدای ناله اهل عذاب را شنیدم و بر آنها رحم کرده و دعا کردم و خداوند عذاب آنها را تخفیف داد!» سپس فرمودند: «ای ثوبان! اگر کسانی از اهل این قبرستان، که در عذابند، یک روز (در طول عمرشان) از ماه رجب را روزه گرفته بودند و یک شب را تا صبح قیام می کردند و به عبادت می پرداختند، (امروز) در قبرشان (چنین) معذب نمی شدند!» (بحارالانوار، ج٩٧، ص٣٣)
✍️ آنچه گذشت، تنها بخش کوچکی از فضایل این ماه بزرگ است اما ممکن است پرسشی در ذهن آدمی ایجاد شود که:
❓چگونه امکان دارد، در برابر اعمالی ناچیز و اندک ما در ماه رجب، آن همه ثواب و پاداش مترتب شود؟
✅ در پاسخ این سؤال، باید گفت:
👈 اولاً، این پاداش عظیم، متناسب با مقام کبریایی حضرت حق و جود و بخشش بیکران و بیانتهای اوست که در برابر اندکی عمل خیر، پاداشی فراوان و دائمی، عطاء میفرماید!
👈 ثانياً، این گونه نیست که به صرف انجام دادن روزه و عبادات در این ماه، همه گناهان بخشیده و ثواب ها به دست آید! زیرا همان گونه که در روایات آمده، برخی گناهان همچون حقالناس بدون جبران و پرداخت حقوق دیگران بخشیده نمیشود! لذا بدون شک، بهره کامل از ثواب این ایام، از آنِ کسانی است که شرایطِ اِجتناب از گناهان و توبه واقعی به درگاه حق تعالی و جبران حق الناس و حق الله را فراهم آورند! 👇
🔰 «گلبرگ احکام»
❓پرسش: اعمال اولین روز از ماه رجب چیست؟
✅ پاسخ: در اقبال و مفاتیحالجنان، اعمال مخصوصی برای این روز آمده که بخشی از آن عبارت است از:
1️⃣ «روزه»؛ که طبق روایات، هرکس این روز را روزه بگیرد، آتش جهنم، یک سال از او دور میشود!
2️⃣ «غسل»؛
3️⃣ «زیارت امام حسین(ع)»؛ که از امام جعفر صادق(ع) روایت شده که هر کس امام حسین(ع) را در روز اول رجب، زیارت کند، خداوند او را بیامرزد!
4️⃣ «نماز حضرت سلمان (ره)»؛ بدین طریق که ده رکعت نماز گذارد و بعد از هر دو رکعت، تشهد و سلام دهد و در هر رکعت یک مرتبه حمد و سه مرتبه سوره توحید و سه مرتبه قُلْ یا اَیُّهَا الْکافِرُونَ بخواند و بعد از هر سلام دستها را بلند کند و بگوید : «لا اِلهَ اِلا اللّهُ، وَحْدَهُ لا شَریکَ لَه، لَهُ الْمُلْکُ وَلَهُ الْحَمْدُ، یُحْیى وَیُمیتُ، وَهُو حَىُّ لا یَمُوتُ، بِیَدِهِ الْخَیْرُ، وَهُوَ عَلى کُلِّشَىْءٍقَدیرٌ» پس بگوید: «اَللّهُمَّ لا مانِعَ لِما اَعْطَیْتَ، وَلا مُعْطِىَ لِما مَنَعْتَ، وَلا یَنْفَعُ ذَاالْجَدِّ مِنْکَ الْجَدّ»؛ پس دستها را بر روى خود بکشد و در روز نیمه و آخر ماه نیز این نماز را به همین کیفیّت بخواند؛ (با اندک تفاوتی در دعای آخر که در مفاتیح آمده) و حاجت خود را بطلبد و از فوائد این نماز غفلت ننماید که دارای ثواب بسیار است!
و...
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ یکشنبه - ٢۶ بهمن ۱۳۹٩
🌙 الأحد، 02 رجب 1442
Sunday 14 February 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG