🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ مسئله ١۵۵٠: روزه از عبادات است و لازم است که با نیت الهی بجا آورده شود و در موقع نیت لازم نیست که به زبان بگوییم یا از قلب خود بگذرانیم، بلکه همین اندازه که اگر از فرد پرسیده شود به چه علت مبطلات روزه را مرتکب نمی شود؟ بداند که برای اطاعت از فرمان خدا از اذان صبح تا مغرب ازمبطلات روزه، خودداری می کند، برای نیت کافی است؛
✅ مسئله ١۵۵١: انسان می تواند در شب اول ماه رمضان، قصد گرفتن روزه همه ماه را بکند و لازم نیست این نیت هر روز تکرار شود.
✅ مسئله ١۵۶٨: روزى را كه انسان شك دارد آخر شعبان است يا اول رمضان، واجب نيست روزه بگيرد، و اگر بخواهد روزه بگيرد نمىتواند نيت روزه رمضان كند، ولى اگر نيت روزه قضا و یا مستحب و مانند آن بنمايد و بعداً معلوم شود رمضان بوده، (روزه او) از رمضان حساب مىشود.
📚 توضیح المسائل مراجع عظام تقلید
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
عنوان: #مسجد_خانه_دوم_من_است
موضوع: « بانگ اذان »
بانگ اذان دلهای افسرده را زنده می كند... همه آحاد جامعه بايد سعی كنند كه صورت جامعه را يك صورت اسلامی قرار بدهند! من همين جا، خلأ اذان در جامعه مان را يادآور بشوم! در اين تهران، صدای اذان به گوش انسان نمی رسد! چرا؟!
اذان، يك شعار اسلامي است؛ ما با اينكه پشت بلندگو، تا دير وقتی از شب، شعر يا قرآن يا نوحـه بخواننـد و مزاحم همسايه ها بشوند، مخالفم و با چنين چيزی، مقابله هم میكنيم! اما با اينكه صدای اذان، اول ظهر و مغرب و صبح، بخصوص از حنجره ها خارج بشود، صددرصد موافقيم.
اذان، چيز خيلی خوبی است؛ «حی علی الصلوه» ، «حی علی الفلاح» ، «الله اكبر»؛ چرا در جامعه اذان نيست؟ اذان با توجه، به دلها اميد می دهد! بانگ اذان، دلهای افسرده را روشن می كند...
🎙️ گلچینی از بیانات مقام معظم رهبری حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) مورخ ١٣۶٩/٠٣/٠٢.
دهه تکریم و تعظیم مساجد گرامی باد.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٢۴ فروردین ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، 30 شعبان 1442
Tuesday 13 April 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 شب اول ماه مبارک رمضان
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه ماه رمضان در ایام شیوع بیماری کرونا»
❓س ۵٣٧۶: در شرایط کنونی که بیماری کرونا شیوع پیدا کرده است، روزه گرفتن در ماه رمضان چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: روزه به عنوان یک تکلیف الهی، در حقیقت نعمت خاص خداوند بر بندگان است و از پایه های تکامل و اعتلاء روحی انسان به شمار می رود و بر امت های پیشین نیز واجب بوده است؛ از آثار روزه پدید آمدن حالت معنوی و صفای باطن، تقوای فردی و اجتماعی، تقویت اراده و روحیه مقاومت در برابر سختی هاست و نقش آن در سلامت جسم انسان نیز روشن است و خداوند اجر عظیمی برای روزه داران قرار داده است؛ همچنین روزه از ضروریات دین و ارکان شریعت اسلام است و ترک آن در ماه مبارک رمضان جایز نیست مگر آنکه فرد، گمان عقلایی پیدا کند که روزه گرفتن موجب:
👈 ایجاد بیماری،
👈 و یا تشدید بیماری،
👈 و یا افزایش طول بیماری و تأخیر در سلامتی او می شود!
در این موارد، روزه ساقط، ولی قضای آن لازم است؛ و بدیهی است در صورتی که این اطمینان از گفته پزشک متخصص و متدین نیز به دست آید، کفایت می کند.
بنابراین اگر فردی نسبت به امور یاد شده خوف و نگرانی داشته و این خوف منشأ عقلایی داشته باشد، روزه از او ساقط میشود ولی قضای آن لازم است.
📚منبع: leader.ir
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: «رمضان، بهار قرآن و مهدویت»
روز سهشنبه، ١۴٠٠/٠١/٢۴
✍️ مناسبت روز: فردا اولین روز از ماه مبارک رمضان است، ماه بزرگی که طبق روایات، ماه نزول قرآن، ماه بهار قرآن، ماه اُنس با قرآن و شناخت و بهره بردارى فکرى و عملى از آیات نورانی قرآن است!
ماهى که در شب قدرش، قرآن از لوح محفوظ بر قلب وسیع و نورانى خاتم الانبیاء (ص) منعکس شد!
ماهى که همه مسلمانان با روزه گرفتن و عبادت و مناجات و دعا و زمینه سازى و آمادگى معنوى به استقبال دریافت قرآن رفته و در پرتو آثار پربرکت روزه خالص، و عبادات همراه آن، رابطه خود را با کتاب خدا، نزدیک تر، استوارتر و محکم تر مینمایند؛
هرچند در ماه مبارک رمضان، روزه، به عنوان عبادت ویژه این ماه، بر ما واجب شده و دارای ثواب بسیار است؛ اما با استفاده از آیات و روایات، به روشنی ثابت می شود که روزه، در این ماه، مقدمهای برای رسیدن به تقوای الهی است: «یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا کتِبَ عَلَیکمُ الصِّیامُ کما کتِبَ عَلَی الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکمْ لَعَلَّکمْ تَتَّقُونَ»: «ای کسانی که ایمان آورده اید! روزه بر شما مقرر شده، همان گونه که بر کسانی که پیش از شما [بودند] مقرر شده بود، باشد که کسب تقوا و پرهیزگاری نمایید»؛ [بقره، آيه ١٨٣]
و مایه هدایت انسانهای متقی و پرهیزگار نیز طبق آیات قرآن کریم، وابسته به مقدار بهرهمندی آنها از کتاب الهی است: «الم، ذلِک الْکتابُ لا رَیبَ فِیهِ هُدی لِلْمُتَّقِینَ»: «الم، این کتابی است که در [حقانیت] آن هیچ تردیدی نیست [و] مایه هدایت تقواپیشگان است»؛ [بقره، آيه ١ و ٢]
از این رو خداوند نزول قرآن را به عنوانِ یکی از فضائل بزرگ ماه رمضان، دانسته است: «شَهْرُ رَمَضانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدی لِلنَّاسِ»: «ماه رمضان [همان ماه] است که در آن، قرآن فرو فرستاده شده است که برای مردم، راهبر و هدایتگر باشد...»؛ [بقره، آيه ١٨۵]
✍️ در روایات اسلامی نیز، همواره به ما تأکید شده که در ماه خدا با قرآن مأنوس شویم، چنانچه پیامبر رحمت (ص) برای تشویق روزه داران به خواندن هرچه بیشتر قرآن و تدبر در آن، فرمودند: «خواندن یک آیه از قرآن در ماه رمضان، معادل با ثواب یک ختم قرآن، در ماه های دیگر است!» [عيون اخبار الرضا، ج ٢، ص ٢۶۶]
لذا مسلماً کسی که طالب هدایت و سعادت است، باید در این ماه، رابطه تنگاتنگ و جدی با قرآن برقرار نماید!
✍️ از طرف دیگر، ماه مبارک رمضان با این همه فضیلت و حرمت، مقدمه شب های قدر است، که طبق روایات اسلامی، این شبهای پر عظمت، متعلق به امام زمان (عج) است و تمامی ملائکه الهی و «روح» (تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَ الرُّوحُ) به حجت حَیِّ الهی نازل میشوند! لذا هر چه معرفت ما نسبت به امام زمان (عج) بیشتر شود، بهره و فیض ما از شبهای قدر هم بیشتر خواهد شد!
بنابراین میتوان بهترین راه استفادهی حداکثری در ماه فضیلت الهی را، افزایش شناخت و معرفت نسبت به «حضرت مهدی (عج) از دیدگاه قرآن» دانست! آیاتی که مفسرین، با بهرهگیری از روایات تفسیری و تبیینی اهلبیت (ع)، آنها را ناظر به موضوع مهدویت و به عنوان تأییدات و مصادیق آن ذکر نموده و آنها را «آیات المهدی» نامیدهاند!
لذا زیبنده است در ایام این ماه مبارک، هرروز، علاوه بر تلاوت یک جزء قرآن کریم، در یکی از آیات مهدوی نیز تدبر نماییم تا مجالس ما، به نور و عطر «ثقلین» (کتاب الله وعترتی)، منور و معطَّر و معرفتمان دربارهٔ این دو گوهر و امانت الهی افزون گردد!
✍️ بر همین اساس «روزبرگ شیعه» در نظر دارد در طول ماه مبارک رمضان، هر روز یکی از «آیات المهدی» را به محضر گرامی مخاطبان ارجمند تقدیم نماید و انشاالله در این ایام، علاوه بر متن روزبرگ، با همت بنیاد مهدویت و آینده پژوهی اصفهان، فایل صوتی و تصویری مباحث با کارشناسی حضرت استاد نیلی پور نیز جهت هرگونه بهرهبرداری در فضای حقیقی و مجازی به محضر شما گرامیان تقدیم میگردد و همچنین انشاالله در طول ماه مبارک رمضان با مشارکت تعدادی از مؤسسات فرهنگی استان اصفهان، مسابقه ای نیز تحت عنوان «والعصر» از آیات مهدوی قرآن، به صورت عمومی برگزار و جوایز نفیسی به شرکت کنندگان تقدیم خواهد شد!
انشاالله که همهی عزیزان با ارسال و گسترش این مباحث ارزشمند در فضای حقیقی و مجازی، در ترویج معارف قرآن و اهلبیت (ع)، در این ماه مبارک، مشارکت نمایند!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
AUD-20210412-WA0010.mp3
5.88M
«فایل شماره یک»
مبحث مقدماتی «آیات المهدی»
کارشناس: استاد نیلی پور
«ویژه ماه مبارک رمضان»
«مسابقه بزرگ والعصر»👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
➡️ @bonyadmahdaviatesf
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ٢۵ فروردین ١۴٠٠
🌙 الأربعاء، 01 رمضان 1442
Wednesday 14 April 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز اول ماه مبارک رمضان
🔹 روز بزرگداشت عطار نیشابوری
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: « آیات المهدی ١ »
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/٠١/٢۵
✍️ مناسبت روز: در اولین روز ماه مبارک رمضان قرار داریم لذا ضمن تبریک حلول این ماه مبارک، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
در روز گذشته گفتیم که طبق روایات اسلامی، ماه رمضان، بهار قرآن صامت و ناطق (ولایت) است و برای بهرهبرداری حداکثری از این ماه مبارک و شبهای قدر، میبایست شناخت و معرفت خود را نسبت به «حضرت مهدی (عج) از دیدگاه قرآن» افزایش دهیم! لذا عرض شد که انشاالله در این ماه، هر روز یکی «آیات المهدی» را که مفسرین، با بهرهگیری از روایات تفسیری و تبیینی اهلبیت (ع)، آنها را ناظر به موضوع مهدویت میدانند، تقدیم مینمائیم؛
💠 یکی از آیات مهدوی که در آغاز قرآن کریم آمده، آیه ششم سوره فاتحة الکتاب است، که در این آیه شریفه ما از خداوند رحمان و رحیم، درخواست مینمائیم که «همه ما را به راه راست هدايت فرماید»: «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ»
برای ورود به این مبحث، ابتدا باید «صراط مستقیم» را معنا کرده و سپس ببینیم از چه طریق میتوانیم این راه را شناخته و در مسیر آن قرار بگیریم!
«صراط مستقیم» به معنای کوتاهترین و بهترین و مطمئنترین راه از یک مبدأ به مقصد مورد نظر است، که بدیهی است در این آیه، ما از خداوند متعال، بهترین راه رسیدن به خودش را طلب مینمائیم؛
اما برای شناخت و تشخیص این راه مستقیم، مطمئن و نزدیک، از دیگر راههایی که برخی از تفکرات و ایدئولوژی های شیطانی به ما نشان میدهند! به سراغ رسول خدا و اهلبیت عصمت و طهارت (ع) میرویم:
✅ امام صادق(ع)، در تفسیر «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ» فرمودند: «آن صراط، راه و شناخت امام (زمان) است»: «عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع) فِی قَوْلِهِ اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ، قَالَ: الطَّرِيقَ وَ مَعْرِفَةَ الْإِمَام» (تفسير نورالثقلين، ج۱، ص۲۱)
✅ امام سجاد (ع) نیز در معرفی راه مستقیم فرمودند: «ما (اهلبیت)، صراط مستقيم هستیم»: «عن السجاد (ع): نَحنُ الصِّراطُ المُستَقيمُ» (بحارالأنوار، ج۲۴، ص۱۲)
✅ همچنین امام صادق(ع) در حدیث دیگری درباره معناى «صراط» فرمودند: «صراط، راه شناخت خداوند عزّوجلّ است، و دو صراط وجود دارد: صراطى در دنيا و صراطى در آخرت است؛ اما صراط در دنيا، همان امامى است كه اطاعتش واجب است و هركه در دنيا او (امام زمانش) را بشناسد و از وی پيروى كند، از صراط آخرت نیز كه پلى است بر روى دوزخ، بگذرد و هر كس در دنیا امام (زمان) خود را نشناسد، هنگام گذشتن از صراط آخرت نیز، گامش خواهد لغزيد و در آتش دوزخ خواهد افتاد!»: «الإمامُ الصّادقُ (ع)، فی معنى الصِّراط: هُو الطَّريقُ إلى مَعرِفَةِ اللّه ِ عَزَّوجلَّ، و هُما صِراطانِ: صِراطٌ في الدُّنيا و صِراطٌ في الآخِرَةِ، فأمّا الصِّراطُ الذي في الدُّنيا فهُو الإمامُ المَفروضُ الطاعَةِ، مَن عَرَفَهُ في الدُّنيا و اقتَدى بِهُداهُ مَرَّ على الصِّراطِ الذي هو جِسرُ جَهَنَّمَ في الآخرةِ وَ مَنْ لَمْ يَعْرِفْهُ فِي الدُّنْيَا زَلَّتْ قَدَمُهُ عَنِ الصِّرَاطِ فِي الْآخِرَةِ فَتَرَدَّى فِي نَارِ جَهَنَّمَ» (بحارالأنوار، ج٢۴، ص٣)
در پایان سخن امروز، میتوان به نکات تربیتی زیر اشاره نمود:
1️⃣ خداوند بر ما واجب کرده تا روزانه حداقل ده مرتبه در نمازهای یومیه، آیه «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ» را تکرار نماییم! تا صراطِ مستقیم را فراموش نکرده و به معرفت و اطاعت امام زمان(ع) هدایت شویم و نور توحید را از طریق نور ولایت به دست آوریم؛
2️⃣ از این آیه معلوم میشود که در دنیا، راههای دیگری نیز برای رسیدن به خدا به ما معرفی میگردد تا ما را فریب دهند و از راه مستقیم دور کنند! و باید بدانیم که صراط مستقیم و صراط امام زمان(ع)، راهزن بزرگی به نام «شیطان» دارد که بر اساس آیه ١۶ سوره اعراف، قسم خورده که در کمین بندگان خدا در مسیر صِراطِ مستقیم بنشیند: «...لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِراطَكَ الْمُسْتَقِيمَ»، پس باید همیشه مراقب شیطان و دسیسههای شیطانصفتان، با هدف جداسازی ما از امام زمان(عج) باشیم!
3️⃣ از نگاه اجتماعی، اینکه میگوییم «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ» و از صیغه جمع (اهْدِنَا) استفاده مینمائیم یعنی اینکه ما باید علاوه بر طلب هدایت فردی، برای همه و به صورت جمعی نیز، از خدا طلب هدایت کنیم و بجز خودمان، باید دیگران را نیز در صراط مستقیم قرار دهیم! لذا برای تحقق این امر، میبایست امّتسازی کرده و برای اجتماعِ قلوب و اتحاد اندیشهها حول امام زمان (عج) از هیچ کوششی فروگذار ننماییم!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
32.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جلسه اول «آیات المهدی» 👆
کارشناس: استاد نیلی پور
«ویژه ماه مبارک رمضان»
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
➡️ @bonyadmahdaviatesf
4_6028569044745979732.mp3
6.61M
جلسه اول «آیات المهدی»
کارشناس: استاد نیلی پور
«ویژه ماه مبارک رمضان»
«مسابقه بزرگ والعصر»👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
➡️ @bonyadmahdaviatesf
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓کسى که در سحر تا پایان اذان غذا بخورد، روزه اش چه حکمى دارد؟
✅ همه مراجع: ملاک امساک براى روزه، طلوع فجر صادق است. بنابراین اگر با شروع اذان، اطمینان به طلوع فجر پیدا کند، نباید چیزى بخورد و اگر لقمه اى در دهان دارد، نباید فرو برد. امّا اگر اطمینان به دخول وقت ندارد، مى تواند چیزى بخورد؛ البته براى آنکه دچار شبهه بطلان روزه و وجوب قضا نشود، احتیاط آن است که چند دقیقه قبل از اذان صبح، از خوردن و آشامیدن امساک کند.
❓اگر شخصى با اعتقاد به اینکه هنوزاذان صبح را نگفته اند، مشغول سحرى بشود ؛ سپس متوجه گردد که اذان صبح گذشته است حکم روزه او چیست؟
✅ همه مراجع: اگر روزهدار در سحر ماه رمضان بدون اینکه تحقیق کند صبح شده یا خیر، کاری که روزه را باطل میکند انجام دهد سپس معلوم شود که در آن هنگام صبح شده بود، باید قضای آن روز را بگیرد؛ ولی اگر تحقیق کند و بداند که صبح نشده و چیزی بخورد و بعد معلوم شود که صبح بوده است، قضای آن روز بر او واجب نیست.
البته فرد اول با وجود اینکه روزه اش باطل شده، اما طبق فتوای همه مراجع، حق ندارد، روزه خود را افطار کند؛ بلکه باید تا شب از مفطرات، امساک نماید.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
«مسابقه بزرگ مجازی والعصر»
با ۵٩ جایزه نفیس به نام حضرت مهدی (عج)
محتوای مسابقه: ٣٠ آیه از «آیات المهدی» که هر روز در ماه مبارک رمضان در «روزبرگ شیعه» و به صورت صوتی و تصویری به حضور شما گرامیان تقدیم میگردد.
عزیزان جهت دسترسی به محتوای مسابقه، به کانال های زیر مراجعه فرمایید:
https://eitaa.com/ROOZBARG
➡️ @bonyadmahdaviatesf
ضمناً سؤالات مسابقه در همین کانال ها☝️ اعلام خواهد شد.
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه - ٢۶ فروردین ١۴٠٠
🌙 الخميس، 02 رمضان 1442
Thursday 15 April 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری (ع)
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز دوم ماه مبارک رمضان
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓س 755: اگر پزشک، شخصی را از روزه گرفتن منع کند... عمل به گفته او واجب است؟
✅ پاسخ: اگر مکلّف از گفته پزشک يقين پيدا کند که روزه براى او ضرر دارد و يا از گفته وى يا منشأ عقلايى ديگرى براى او خوف از ضرر حاصل شود، روزه گرفتن براى او واجب نيست، بلکه جايز هم نيست.
❓س 748: بعضی از پزشکان که به مسائل شرعی ملتزم نیستند، بیماران را از روزه گرفتن به دلیل ضرر داشتن منع میکنند، آیا گفته این پزشکان حجت است یا خیر؟
✅ پاسخ: اگر پزشک امين نباشد و گفته او هم اطمينان آور نباشد و باعث خوف ضرر نشود، گفته او اعتبارى ندارد و در غير اين صورت نبايد روزه بگيرد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: « آیات المهدی ٢ »
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/٠١/٢۶
✍️ مناسبت روز: در دومین روز ماه مبارک رمضان قرار داریم و انشاالله امروز نیز به یکی دیگر از «آیات المهدی» که مفسرین، با بهرهگیری از روایات تفسیری و تبیینی اهلبیت (ع)، آنها را ناظر به موضوع مهدویت میدانند، اشاره مینمائیم؛
💠 یکی دیگر از آیات مهدوی در قرآن کریم، آیه سوم سوره مبارکه بقره است، که در وصف «متقین» چنین میفرماید: «الَّذينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ يُنْفِقُون»: «(متقین کسانی هستند) که به غیب ایمان دارند و نماز بپا داشته و از هر چه روزیشان کردهایم، انفاق میکنند»
خداوند متعال در اینجا، مهمترین و اولین شاخصه متقین را ایمان به غیب، بیان نموده است!
«غیب» در لغت به معنای «نادیدنی و پنهان» است، یعنی چیزی که وجود دارد ولی با چشم آدمی دیده نمیشود!
ایمان به غیب، اساسیترین اصل در جهانبینی اسلامی است، چراکه اصلیترین بنیانهای اعتقادی تمامی ادیان الهی و مخصوصاً مسلمانان، بر اساس ایمان به غیب، طراحی گردیده! اصولی همچون «توحید» و ایمان به خدای نادیدنی، و یا «معاد» و ایمان به سرای ناپیدای آخرت، و بالاخره «نبوت و امامت» در دوران غیبت حجت الهی؛ چنانچه بسیاری از انبیاء گذشته، مدتی از دوران نبوت خود را در غیبت، و مخفی از چشم مردم سپری نمودهاند، همچون حضرت عیسی، موسی، نوح، یوسف، صالح، شعیب، الیاس (ع) و...؛ و همچنین پس از بعثت پیامبر اکرم (ص)، دوران ظهور ایشان و اهلبیت عصمت و طهارت (ع) نیز تنها حدود ٢۵٠ سال بوده، ولی دوران غیبت امام زمان (عج) و غیب بودن حجت الهی، تا کنون بیش از هزار و صد سال بوده است!
لذا طبق آیه «الَّذينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ...» مهمترین شاخص افراد متقی و مؤمن، ایمان به غیب است، که طبق روایات متعدد این ایمان، در زمان ما، به معنای باور داشتن به وجود امام و حجت الهی غایب از نظر است، چنانچه از امام صادق(ع) دربارهٔ آیات «الم، ذلِک الْکتابُ لا رَیبَ فِیهِ هُدی لِلْمُتَّقِینَ، الَّذِینَ یؤْمِنُونَ بِالْغَیبِ» سؤال کردند، و ایشان فرمودند: «متقین و پرهیزگاران، پیروان حضرت علی (ع) هستند و (مراد از) «غیب»، حجت غائب است و شاهد آن قول خداوند است که میفرماید: «بگو: غیب تنها برای خدا است! شما در انتظار باشید، من هم با شما در انتظارم!»: «...فَقُلْ إِنَّمَا الْغَيْبُ لِلَّهِ فَانتَظِرُوا إِنِّي مَعَكُم مِّنَ الْمُنتَظِرِينَ» (یونس/٢٠).
در روایت دیگری نیز از حضرت صادق (ع) آمده است: «ایمان به غیب، یعنی اقرار به برانگیخته شدن و نشر و قيام قائم(ع) و رجعت است!» (بحار الانوار، ج٢۴، ص٣۵٢)
✍️ البته مسلماً ایمان به امام غایب، بسیار سختتر از ایمان به امام ظاهر است و نیاز به عقلانیت و درک بالایی دارد لذا در روایات متعدد، برای ایمان آورندگان به امام غایب، بشارت جایگاه و پاداش فروان داده شده است! چنانچه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «براى قائم ما غيبتى است كه مدّتش طولانى است...؛ بدانيد هر كه در آن دوران در دينش استوار باشد و قلبش به واسطه طول غيبت امامش سخت (منحرف) نشود، او در روز قيامت با من و در مرتبهی من است!» (کمال الدین، ج١، ص٣٠٣)
حضرت سجاد (ع) نیز فرمودند: «مردم زمان غيبت امام، كه معتقد به امامت و منتظر ظهور او هستند، از مردم هر زمان دیگر برترند؛ زيرا خداى تعالى، عقل و فهم و معرفتى به آنها عطاء فرموده است كه «غيبت» نزد آنان به منزله مشاهده (امام) است!» (کمال الدین، ج١،ص٣٢٠)
و حضرت در حدیث دیگری فرمودند: «هركه در زمان غيبت قائم ما، بر موالات و دوستى ما ثابت بماند، خداوند پاداش هزار شهيد، مانند شهيدان بدر و اُحد، به او عطاء میكند!» (بحارالأنوار، ج۵٢، ص١٢۵)
با عنایت به نکات فوقالذکر، در پایان سخن امروز، میتوان به موارد تربیتی زیر اشاره نمود:
1️⃣ هدایت و ایمان مشروط به اعتقاد داشتن نسبت به امام غایب از نظر است!
2️⃣ «غیبت»، تهدیدی بزرگ برای دینگریزی یا فرصتی برای دینباوری است و انسان را به بینهایت متصل کرده و از اسارت و حصار مادیت، نجات میبخشد؛
3️⃣ ایمان به معنای بینشی است که به گرایش و عمل منجر شود؛ پس ایمان واقعی به امام غائب، باید انسان را به سوی معرفت، محبت و اطاعت از امام هدایت نماید؛
4️⃣ ایمان به غیب و به امام غایب (ع)، منبع قدرت و امید است، چراکه انسان میداند امام غایب، شاهد و ناظر است و بالاخره ظهور خواهد کرد؛
5️⃣ اگر بخواهیم در دنیا، دچار ظواهر فریبنده و تجملات و محسوسات نشویم، باید تلاش کنیم که راهکارهای ایمان به غیب را در خودمان و دیگران تقویت نماییم.
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG