🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ٢۵ فروردین ١۴٠٠
🌙 الأربعاء، 01 رمضان 1442
Wednesday 14 April 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز اول ماه مبارک رمضان
🔹 روز بزرگداشت عطار نیشابوری
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: « آیات المهدی ١ »
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/٠١/٢۵
✍️ مناسبت روز: در اولین روز ماه مبارک رمضان قرار داریم لذا ضمن تبریک حلول این ماه مبارک، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
در روز گذشته گفتیم که طبق روایات اسلامی، ماه رمضان، بهار قرآن صامت و ناطق (ولایت) است و برای بهرهبرداری حداکثری از این ماه مبارک و شبهای قدر، میبایست شناخت و معرفت خود را نسبت به «حضرت مهدی (عج) از دیدگاه قرآن» افزایش دهیم! لذا عرض شد که انشاالله در این ماه، هر روز یکی «آیات المهدی» را که مفسرین، با بهرهگیری از روایات تفسیری و تبیینی اهلبیت (ع)، آنها را ناظر به موضوع مهدویت میدانند، تقدیم مینمائیم؛
💠 یکی از آیات مهدوی که در آغاز قرآن کریم آمده، آیه ششم سوره فاتحة الکتاب است، که در این آیه شریفه ما از خداوند رحمان و رحیم، درخواست مینمائیم که «همه ما را به راه راست هدايت فرماید»: «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ»
برای ورود به این مبحث، ابتدا باید «صراط مستقیم» را معنا کرده و سپس ببینیم از چه طریق میتوانیم این راه را شناخته و در مسیر آن قرار بگیریم!
«صراط مستقیم» به معنای کوتاهترین و بهترین و مطمئنترین راه از یک مبدأ به مقصد مورد نظر است، که بدیهی است در این آیه، ما از خداوند متعال، بهترین راه رسیدن به خودش را طلب مینمائیم؛
اما برای شناخت و تشخیص این راه مستقیم، مطمئن و نزدیک، از دیگر راههایی که برخی از تفکرات و ایدئولوژی های شیطانی به ما نشان میدهند! به سراغ رسول خدا و اهلبیت عصمت و طهارت (ع) میرویم:
✅ امام صادق(ع)، در تفسیر «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ» فرمودند: «آن صراط، راه و شناخت امام (زمان) است»: «عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع) فِی قَوْلِهِ اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ، قَالَ: الطَّرِيقَ وَ مَعْرِفَةَ الْإِمَام» (تفسير نورالثقلين، ج۱، ص۲۱)
✅ امام سجاد (ع) نیز در معرفی راه مستقیم فرمودند: «ما (اهلبیت)، صراط مستقيم هستیم»: «عن السجاد (ع): نَحنُ الصِّراطُ المُستَقيمُ» (بحارالأنوار، ج۲۴، ص۱۲)
✅ همچنین امام صادق(ع) در حدیث دیگری درباره معناى «صراط» فرمودند: «صراط، راه شناخت خداوند عزّوجلّ است، و دو صراط وجود دارد: صراطى در دنيا و صراطى در آخرت است؛ اما صراط در دنيا، همان امامى است كه اطاعتش واجب است و هركه در دنيا او (امام زمانش) را بشناسد و از وی پيروى كند، از صراط آخرت نیز كه پلى است بر روى دوزخ، بگذرد و هر كس در دنیا امام (زمان) خود را نشناسد، هنگام گذشتن از صراط آخرت نیز، گامش خواهد لغزيد و در آتش دوزخ خواهد افتاد!»: «الإمامُ الصّادقُ (ع)، فی معنى الصِّراط: هُو الطَّريقُ إلى مَعرِفَةِ اللّه ِ عَزَّوجلَّ، و هُما صِراطانِ: صِراطٌ في الدُّنيا و صِراطٌ في الآخِرَةِ، فأمّا الصِّراطُ الذي في الدُّنيا فهُو الإمامُ المَفروضُ الطاعَةِ، مَن عَرَفَهُ في الدُّنيا و اقتَدى بِهُداهُ مَرَّ على الصِّراطِ الذي هو جِسرُ جَهَنَّمَ في الآخرةِ وَ مَنْ لَمْ يَعْرِفْهُ فِي الدُّنْيَا زَلَّتْ قَدَمُهُ عَنِ الصِّرَاطِ فِي الْآخِرَةِ فَتَرَدَّى فِي نَارِ جَهَنَّمَ» (بحارالأنوار، ج٢۴، ص٣)
در پایان سخن امروز، میتوان به نکات تربیتی زیر اشاره نمود:
1️⃣ خداوند بر ما واجب کرده تا روزانه حداقل ده مرتبه در نمازهای یومیه، آیه «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ» را تکرار نماییم! تا صراطِ مستقیم را فراموش نکرده و به معرفت و اطاعت امام زمان(ع) هدایت شویم و نور توحید را از طریق نور ولایت به دست آوریم؛
2️⃣ از این آیه معلوم میشود که در دنیا، راههای دیگری نیز برای رسیدن به خدا به ما معرفی میگردد تا ما را فریب دهند و از راه مستقیم دور کنند! و باید بدانیم که صراط مستقیم و صراط امام زمان(ع)، راهزن بزرگی به نام «شیطان» دارد که بر اساس آیه ١۶ سوره اعراف، قسم خورده که در کمین بندگان خدا در مسیر صِراطِ مستقیم بنشیند: «...لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِراطَكَ الْمُسْتَقِيمَ»، پس باید همیشه مراقب شیطان و دسیسههای شیطانصفتان، با هدف جداسازی ما از امام زمان(عج) باشیم!
3️⃣ از نگاه اجتماعی، اینکه میگوییم «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقِيمَ» و از صیغه جمع (اهْدِنَا) استفاده مینمائیم یعنی اینکه ما باید علاوه بر طلب هدایت فردی، برای همه و به صورت جمعی نیز، از خدا طلب هدایت کنیم و بجز خودمان، باید دیگران را نیز در صراط مستقیم قرار دهیم! لذا برای تحقق این امر، میبایست امّتسازی کرده و برای اجتماعِ قلوب و اتحاد اندیشهها حول امام زمان (عج) از هیچ کوششی فروگذار ننماییم!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
32.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جلسه اول «آیات المهدی» 👆
کارشناس: استاد نیلی پور
«ویژه ماه مبارک رمضان»
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
➡️ @bonyadmahdaviatesf
4_6028569044745979732.mp3
6.61M
جلسه اول «آیات المهدی»
کارشناس: استاد نیلی پور
«ویژه ماه مبارک رمضان»
«مسابقه بزرگ والعصر»👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
➡️ @bonyadmahdaviatesf
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓کسى که در سحر تا پایان اذان غذا بخورد، روزه اش چه حکمى دارد؟
✅ همه مراجع: ملاک امساک براى روزه، طلوع فجر صادق است. بنابراین اگر با شروع اذان، اطمینان به طلوع فجر پیدا کند، نباید چیزى بخورد و اگر لقمه اى در دهان دارد، نباید فرو برد. امّا اگر اطمینان به دخول وقت ندارد، مى تواند چیزى بخورد؛ البته براى آنکه دچار شبهه بطلان روزه و وجوب قضا نشود، احتیاط آن است که چند دقیقه قبل از اذان صبح، از خوردن و آشامیدن امساک کند.
❓اگر شخصى با اعتقاد به اینکه هنوزاذان صبح را نگفته اند، مشغول سحرى بشود ؛ سپس متوجه گردد که اذان صبح گذشته است حکم روزه او چیست؟
✅ همه مراجع: اگر روزهدار در سحر ماه رمضان بدون اینکه تحقیق کند صبح شده یا خیر، کاری که روزه را باطل میکند انجام دهد سپس معلوم شود که در آن هنگام صبح شده بود، باید قضای آن روز را بگیرد؛ ولی اگر تحقیق کند و بداند که صبح نشده و چیزی بخورد و بعد معلوم شود که صبح بوده است، قضای آن روز بر او واجب نیست.
البته فرد اول با وجود اینکه روزه اش باطل شده، اما طبق فتوای همه مراجع، حق ندارد، روزه خود را افطار کند؛ بلکه باید تا شب از مفطرات، امساک نماید.
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
«مسابقه بزرگ مجازی والعصر»
با ۵٩ جایزه نفیس به نام حضرت مهدی (عج)
محتوای مسابقه: ٣٠ آیه از «آیات المهدی» که هر روز در ماه مبارک رمضان در «روزبرگ شیعه» و به صورت صوتی و تصویری به حضور شما گرامیان تقدیم میگردد.
عزیزان جهت دسترسی به محتوای مسابقه، به کانال های زیر مراجعه فرمایید:
https://eitaa.com/ROOZBARG
➡️ @bonyadmahdaviatesf
ضمناً سؤالات مسابقه در همین کانال ها☝️ اعلام خواهد شد.
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ پنجشنبه - ٢۶ فروردین ١۴٠٠
🌙 الخميس، 02 رمضان 1442
Thursday 15 April 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری (ع)
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز دوم ماه مبارک رمضان
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓س 755: اگر پزشک، شخصی را از روزه گرفتن منع کند... عمل به گفته او واجب است؟
✅ پاسخ: اگر مکلّف از گفته پزشک يقين پيدا کند که روزه براى او ضرر دارد و يا از گفته وى يا منشأ عقلايى ديگرى براى او خوف از ضرر حاصل شود، روزه گرفتن براى او واجب نيست، بلکه جايز هم نيست.
❓س 748: بعضی از پزشکان که به مسائل شرعی ملتزم نیستند، بیماران را از روزه گرفتن به دلیل ضرر داشتن منع میکنند، آیا گفته این پزشکان حجت است یا خیر؟
✅ پاسخ: اگر پزشک امين نباشد و گفته او هم اطمينان آور نباشد و باعث خوف ضرر نشود، گفته او اعتبارى ندارد و در غير اين صورت نبايد روزه بگيرد.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG