بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: « آیات المهدی ۵ »
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠١/٢٩
✍️ مناسبت روز: در پنجمین روز ماه مبارک رمضان قرار داریم و طبق وعدهای که در این ماه مبارک نمودیم، امروز نیز به یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم میپردازیم:
💠 «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَ صابِرُوا وَ رابِطُوا وَ اتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»: «اى كسانى كه ايمان آوردهايد، صبر كنيد و ايستادگى ورزيد و مرزها را نگهبانى كنيد و از خدا پروا نماييد، اميد است كه رستگار شويد» (آل عمران، آیه ٢٠٠)
در این آیهی شریفه به مؤمنین (يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا)، چهار فرمان الهی، برای چهار نوع ارتباط، جهت رشد و تعالی انسان، ذکر شده است:
1️⃣ اصْبِرُوا: ارتباط با خود و دستور به صبر فردی؛
2️⃣ صابِرُوا: ارتباط با دیگران و دستور به صبر جمعی؛
3️⃣ رابِطُوا: ارتباط با امام زمان (عج) و مؤمنین، و دستور به مرزبانی از حریم دین و سرزمین اسلامی؛
4️⃣ وَ اتَّقُوا اللَّهَ: ارتباط با خدا و فرمان به کسب تقوای الهی؛
👈 سپس نتیجه عمل به این چهار فرمان الهی، میشود فلاح و رستگاری: «لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»؛
✍️ بنابراین طبق این آیه، برای فلاح و جوانه زدن بذر معرفت الهی، که خداوند در درون همهی انسانها قرار داده و شکوفا شدن و ثمر دادن آن در وجود آدمی، پنج شرط لازم است: «ایمان، صبر فردی، صبر جمعی، ارتباط با امام زمان و مؤمنین و تقوای الهی!»
✍️ اما در این آیه، اولین دستور الهی برای مؤمنین، صبر فردی و اجتماعی است، که اهمیت آن تا بدانجاست که خداوند متعال ماده «صبر» و مشتقات آن را ۱۰۳ بار در قرآن کریم به کار برده است!
در روایت آمده که رسول خدا (ص) درباره حقیقت و تفسیر «صبر» از جبرئیل (ع) سؤال کرد و او گفت: «صبر یعنی اینکه در سختیها همان طور شکیبایی ورزی که در خوشیها؛ و در فقر همان طور شکیبایی ورزی که در غنا؛ و در بلاء همان طور شکیبایی ورزی که در عافیت؛ و هیچگاه به خاطر بلایی که به شخص میرسد لب به شکوه نزد مخلوق نگشاید!» (معانی الأخبار، ص۲۶۱)
✍️ نکاتی نیز در ارتباط با «رابِطُوا» که از ماده «ربط» است، عرض کنیم که در عرب «رابَطَ یُرابِط مُرَابَطَة» به معنای محافظت و مرزبانی به کار میرود؛ اما مفسرین، درباره کلمه «رابِطُوا» میگویند که این کلمه بر مراتب مختلفی از ربط دلالت میکند:
👈 یک مرتبهاش ارتباط مردم با کسی است که وظیفه هدایت آنان را برعهده دارد یعنی اهلبیت (ع) و در زمان ما، امام زمان (عج)؛
👈 و مرتبهی دیگرش، ارتباط بین خود مؤمنين است که با هم پیوند داشته باشند و در مقابل دشمن صف واحدی باشند؛
👈 و یک مرتبهاش هم آماده کردن تجهیزات دفاعی برای حفظ مرزهای مختلف جامعه از هجوم دشمن است!
✍️ در روایت از امام صادق (ع) درباره این آیه سؤال میکنند و حضرت میفرمایند: «اصْبِرُوا» [شکیبایی ورزید] بر انجام واجبات؛ «وَ صابِرُوا» [همدیگر را به شکیبایی وادارید] در مصیبتها و مشکلات؛ «وَ رابِطُوا» [به هم مرتبط شوید/مرزبانی کنید] بر ائمه اطهار (ع)»: «...اصْبِرُوا عَلَى الْفَرَائِضِ وَ صابِرُوا عَلَى الْمَصَائِبِ وَ رابِطُوا عَلَى الْأَئِمَّةِ (ع)» (الكافی، ج۲، ص۸۱)
👈 و حضرت در حدیث دیگری میفرمایند: «(...اصْبِرُوا وَ صابِرُوا عَدُوَّكُمْ مِمَّنْ يُخَالِفُكُمْ) صبر کنید در برابر دشمنی دشمنانتان؛ (وَ رابِطُوا إِمَامَكُمْ...) و با امام زمانتان ارتباط برقرار کنید» (بصائر الدرجات فی فضائل آل محمد، ج۱، ص۴۸۷)
👈 و همچنین امام باقر ع درباره این آیه فرمودند: «اصْبِرُوا» [شکیبایی ورزید] بر انجام واجبات؛ «وَ صابِرُوا» [همدیگر را به شکیبایی وادارید و صبر کنید] در برابر دشمنتان «وَ رابِطُوا» [ مرتبط شوید] با امامی که منتظر آمدنش هستید!»: «...اصْبِرُوا عَلَى أَدَاءِ الْفَرَائِضِ وَ صابِرُوا عَدُوَّكُمْ وَ رابِطُوا إِمَامَكُمُ الْمُنْتَظَرَ» (الغيبة للنعمانی، ص۱۹۹)
✍️ در پایان سخن امروز، باید به این نکته اشاره نماییم که در روایات اشکال مختلفی برای ارتباط با امام زمان (عج) بیان شده، ازجمله:
🔹ارتباط از طریق دعا؛
🔹ارتباط قلبی و عاطفی؛
🔹ارتباط با انجام امور خیر و اعمال نیابتی به نیت امام زمان (عج)،
🔹ارتباط رفتاری و عملی، یعنی اینکه ما از سیره و روش و رفتار و کلام اهلبیت (ع)، درس و الگو بگیریم و آن را در کل امور زندگی خود جاری و ساری نماییم و با رفتار و عمل خود با امام زمان (عج) مرتبط گردیم!
🔹... و بالاخره در مرتبه آخر، زیارت امام زمان (عج) است که البته در زمان غیبت جزو وظایف ما نیست، اما منتهای آرزوی ماست!
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ دوشنبه - ٣٠ فروردین ١۴٠٠
🌙 الإثنين، 06 رمضان 1442
Monday 19 April 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز ششم ماه مبارک رمضان
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان بر چند گروه واجب نیست از جمله:
الف: مسافری که نمازش شکسته است؛
ب: سالمندی که به جهت کهولت سن اصلا نمی تواند روزه بگیرید یا روزه برای او مشقت دارد؛
ج: زن حامله یا شیردهی که به واسطه حمل یا شیردادن روزه گرفتن برای خودش یا بچه اش ضرر دارد.
📚 رساله مراجع تقلید، مسئله ١٧٢۵ تا ١٧٢٩.
✅ کسی که به جهت عذری روزه نمی گیرد مانند مسافر بودن یا مریض بودن یا عذرهای دیگر نباید در برابر عموم تظاهر به روزه خواری کند! و برای چنین افرادی مکروه است که در روز ماه رمضان در خوردن و آشامیدن خود را کاملا سیر کنند.
📚استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
34.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جلسه ششم «#آیات_المهدی» 👆
کارشناس: استاد نیلی پور
«ویژه ماه مبارک رمضان»
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
➡️ @bonyadmahdaviatesf
«#مسابقه_بزرگ_مجازی_والعصر»
با ۵٩ جایزه نفیس به عدد ابجد نام مبارک حضرت مهدی (عج)
محتوای مسابقه: ٣٠ آیه از «آیات المهدی» که هر روز در ماه مبارک رمضان به صورت متنی، صوتی و تصویری به حضور شما گرامیان تقدیم میگردد.
ضمناً سؤالات مسابقه در روزهای پایانی ماه، در همین کانال اعلام خواهد شد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
➡️ @bonyadmahdaviatesf
4_6030820844559665452.mp3
7.09M
جلسه ششم «#آیات_المهدی» 👆
کارشناس: استاد نیلی پور
«ویژه ماه مبارک رمضان»
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
➡️ @bonyadmahdaviatesf
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: « آیات المهدی ۶ »
روز دوشنبه، ١۴٠٠/٠١/٣٠
✍️ مناسبت روز: در ششمین روز ماه مبارک رمضان قرار داریم و طبق وعدهای که در این ماه مبارک نمودیم، امروز نیز به یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم میپردازیم:
💠 «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ مَن يَرْتَدَّ مِنكُمْ عَن دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَي الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَي الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللّهِ وَلاَ يَخَافُونَ لَوْمَةَ لآئِمٍ ذَلِكَ فَضْلُ اللّهِ يُؤْتِيهِ مَن يَشَاءُ وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ»: «اى كسانى كه ايمان آورده ايد! هر كس از شما كه از دين خود برگردد (به خدا ضررى نمى زند، چون) خداوند در آينده قومى را خواهد آورد كه آنان را دوست دارد و آنان نيز خدا را دوست دارند! آنان نسبت به مؤمنان نرم و فروتن و در برابر كافران سرسخت و قاطعند؛ (آنان) در راه خدا جهاد مى كنند و از ملامت هيچ ملامت كننده ای نمى هراسند! اين فضل خداست كه به هر كه بخواهد (وشايسته ببيند) مى دهد و خداوند وسعت بخش بسيار داناست» (مائده/۵۴)
در این آیه خداوند در ابتدا، تأکید مینماید که اگر مؤمنین، از دین خارج شوند، آسیبی به دین خدا نمیرسد و سپس اشاره به قومی مینماید که در آینده میآیند و دارای شش خصوصیت هستند:
1️⃣ «يُحِبُّهُمْ»: خداوند آنها را دوست دارند؛
2️⃣ «يُحِبُّونَهُ»: عاشق خدا هستند؛
3️⃣ «أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنينَ»: در برابر مؤمنان، متواضع و فروتن هستند؛
4️⃣ «أَعِزَّةٍ عَلَى الْكافِرينَ»: در برابر دشمنان خدا، سرسخت و قاطع هستند؛
5️⃣ «يُجاهِدُونَ في سَبيلِ اللَّهِ»: اهل جهاد در راه خدا هستند؛
6️⃣ «وَ لا يَخافُونَ لَوْمَةَ لائِمٍ»: در راه حـــق ثـــابت قـــدم هستند و از سرزنشِ سرزنش کنندگان و جنگ روانی دشمنان نمیترسند!
مفسرین بر اساس روایات تفسیری و تبیینی اهلبیت (ع)، این آیه و صفات فوقالذکر را ناظر بر حضرت مهدی (عج) و یارانشان دانستهاند! چنانچه امام صادق (ع) در اینباره فرمودند: «همانا خداوند یاران صاحب الامر را براى او نگهدارى میکند، چنانچه اگر همه مردم نيز از بين بروند، خداوند يارانش را به او مى رساند، و آنان همان كسانى هستند كه خداى عزّوجلّ (در آیه ۵۴ سوره مائده) فرموده...«به زودى خداوند گروهى را میآورد كه آنان را دوست مىدارد و آنان نيز او را دوست مى دارند...» (الغيبة للنعمانی، جلد۱، صفحه۳۱۶)
✍️ نکته قابل توجه دیگر این است که برخی از مفسرین، این آیه را ناظر به یاران ایرانی حضرت مهدی (عج) دانستهاند! چنانچه امام صادق (ع) دربارهی این آیه فرمودند: آنها «موالی» (یاران و حامیان ایرانی) هستند! (بحارالأنوار، ج۶۴، ص۱۸۰ و العیاشی، ج۱، ص۳۲۷)
👈 همچنین در روایت آمده که چون آيه ۵۴ سوره مائده نازل شد، پيامبر اكرم (ص) دست به شانه سلمان فارسى زده و فرمودند: «هموطنان تو، مصداق اين آيه هستند!» (تفسير نورالثقلين، ذیل همین آیه)
با عنایت به موارد فوق، میتوانیم از این آیه شریفه، نکات زیر را برداشت نماییم:
1️⃣ مهمترین دغدغهٔ مؤمن، باید ثبات قدم بر راه حق و حسن عاقبت باشد، زیرا بسیار مؤمنان بودند كه مرتدّ شدند: «يا ايها الّذين آمنوا مَن يرتدّ»
2️⃣ خداوند، نيازى به ايمان ما ندارد و كفر يا ارتداد گروهى از مؤمنان، ضربه به راه خدا نمى زند: «فسوف يأتى اللّه...»
3️⃣ جهاد و یاری دین خدا از بزرگترین توفیقات و نعمتهای الهی است که باید مراقب باشیم شایستگی آن را از دست ندهیم: «ذلِک فَضْلُ اللَّهِ یؤْتیهِ مَنْ یشاءُ».
4️⃣ ارتداد، ثمره ى نداشتن معرفت و محبّت نسبت به خدا و حجت الهی است: «يأتى اللّه بقوم يحبّهم و يحبّونه»
5️⃣ جنگ روانى، در مؤمنين واقعى اثرى ندارد و در راه دفاع از دین خدا، نبايد از سرزنش ها و هوچى گرى ها و تبليغات سوء دشمن ترسى داشت و تسليم جوّ و محيط شد: «لا يخافون لومة لائم»
6️⃣ رفتار مسلمان، نرمش با برادران دينى و سرسختى در برابر دشمن است و هيچ يك از خشونت و نرمش، در او مطلق نيستند: «اذلّة على المؤمنين أعزّة على الكافرين»
7️⃣ اسلام رو به گسترش است، تنها به ريزش ها نگاه نكنيم به رويش ها نيز نگاه كنيم. «من يرتدّ... يأتى اللَّه» و پرچم اسلام در آينده بدست یاران امام زمان (عج) خواهد افتاد كه عاشق خدا و مجاهد و با صلابت هستند: «يأتى اللَّه بقوم يحبّهم و يحبّونه... اعزّة على الكافرين يجاهدون فى سبيل اللّه»
8️⃣ فضل خداوند، محدود نيست و به هركس به قدر همت و لياقتش، آگاهانه و عالمانه توفیقات را عطاء مى فرماید: «واللَّه واسع عليم».
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
... عمری سراپا مجاهدت، فکری پویا، دلی سرشار از ایمان راستین و آکنده از انگیزه و عزم راسخ، و نیرویی یکسره در خدمت اسلام و انقلاب، خلاصهئی از شخصیت این مجاهد فی سبیل الله است...
فقدان او (سردار پر افتخار، سردار سیدمحمد حجازی رضواناللهعلیه) حقاً مایه تأسف و اندوه است...
رحمت و مغفرت و رضوان الهی بر این برادر فقید باد.
سیّدعلی خامنهای ۳۰ فروردین ۱۴۰۰
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ سهشنبه - ٣١ فروردین ١۴٠٠
🌙 الثلاثاء، 07 رمضان 1442
Tuesday 20 April 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز هفتم ماه مبارک رمضان
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ اگر به سبب بیاطلاعی از حکم شرعی، کاری را انجام دهد که روزه را باطل میکند ـ مثل اینکه نمیدانست خوردن دارو نیز مانند سایر خوردنیها روزه را باطل میکند و در روز ماه رمضان دارو خورد ـ روزهاش باطل است و باید آن را قضا کند ولی کفاره بر او واجب نیست.
✅ اگر به جهتی باطل کردن روزه برای او جایز یا واجب شود، مانند اینکه او را مجبور کنند کاری که روزه را باطل میکند انجام دهد، یا برای نجات جان غریق خود را در آب بیندازد، در این صورت کفاره بر او واجب نیست ولی باید قضای آن روز را بجا آورد.
📚 منبع: leader.ir
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
42.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جلسه هفتم «#آیات_المهدی» 👆
کارشناس: استاد نیلی پور
«ویژه ماه مبارک رمضان»
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
➡️ @bonyadmahdaviatesf
«#مسابقه_بزرگ_مجازی_والعصر»
با ۵٩ جایزه نفیس به عدد ابجد نام مبارک حضرت مهدی (عج)
محتوای مسابقه: ٣٠ آیه از «آیات المهدی» که هر روز در ماه مبارک رمضان به صورت متنی، صوتی و تصویری به حضور شما گرامیان تقدیم میگردد.
ضمناً سؤالات مسابقه در روزهای پایانی ماه، در همین کانال اعلام خواهد شد.
https://eitaa.com/ROOZBARG
➡️ @bonyadmahdaviatesf
4_6046262845421652168.mp3
7.46M
جلسه هفتم «#آیات_المهدی» 👆
کارشناس: استاد نیلی پور
«ویژه ماه مبارک رمضان»
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
➡️ @bonyadmahdaviatesf
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: « آیات المهدی ٧ »
روز سه شنبه، ١۴٠٠/٠١/٣١
✍️ مناسبت روز: در هفتمین روز ماه مبارک رمضان قرار داریم و طبق وعدهای که در این ماه مبارک نمودیم، امروز نیز به یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم میپردازیم:
مفسرین، بخشی از آیه ٧١ سوره اعراف، را ناظر بر مبحث انتظار و مهدویت دانستهاند؛ آنجا که هود نبی (ع) به قوم عاد میفرماید:
💠 «...فَانْتَظِرُوا إِنِّي مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرينَ»: «پس منتظر باشيد كه من [هم] با شما از منتظرانم!»
هرچند در نگاه اولیه و ظاهر آیه، این انتظار مربوط به قوم حضرت هود (ع) میباشد، امّا امام رضا (ع)، با اشاره به بخش مذکور از آیه ٧١ سوره اعراف فرمودند: «ما اَحْسَنَ الصَّبْرَ وَ اِنْتِظارَ الْفَرَجِ، اَما سَمِعْتَ قَوْلَ اللّه ِ تعالى...«فَانْتَظِرُوا اِنّى مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرينَ»؛ فَعَلَيْكُمْ بِالصَّبْرِ فَاِنَّهُ اِنَّما يَجيئُ الْفَرَجُ عَلَى الْيَأْسِ، فَقَدْ كانَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِكُمْ اَصْبَرَ مِنْكُمْ»: «چقدر نیکوست صبر و انتظار فرج، آیا نشنیدید گفتار خداوند عزّوجلّ را که فرمود...«شما منتظر باشید، من هم با شما انتظار می کشم»؛ پس بر شما باد به صبر؛ زیرا فرج بعد از یأس و ناامیدی میرسد! به راستی کسانی که قبل از شما زندگی می کردند از شما صبورتر بودند.» (بحارالأنوار، ج ۵٢، ص ۶٢٩ و کمال الدین، ج٢، ص ۶۴۵]
✍️ در ادامه، به نکاتی کوتاه درباره این آیه شریفه، میپردازیم:
1️⃣ انتظار فرج و تحقق مدینه فاضله مهدوی، آرمان و سیره تمامی انبیاء و اولیاء الهی بوده و مختص دوران آخرالزمان نیست، چنانچه حضرت هود (ع) نیز در انتظار فرج، بودهاند: «...اِنّى مَعَكُمْ مِنَ الْمُنْتَظِرينَ»؛
2️⃣ انتظار فرج، به معنای انتظار برای گشایش در تمامی امور زندگی بشر است، لذا یکی از وظایف بزرگ مؤمنین از ابتدا تا کنون، انتظارِ فرج، بوده است: «فَانْتَظِرُوا...»
3️⃣ منظور از انتظار در این آیه، انتظار فعّال و پویا و دسته جمعی است، نه تنها و منفعل! «فَانْتَظِرُوا... الْمُنْتَظِرينَ»؛ که با اين نگاه، انسان منتظر، خود را همراه کاروان مؤمنین دانسته و هیچ گاه احساس تنهایی نمیکند!
4️⃣ انتظار برای مشرکین، کافران و منافقین، یک ترس و تهدید بزرگ است و برای منتظران، یک امید و پشتیبانی روحی و روانی است، که همین موضوع باعث شده در طول تاریخ، انبیاء و اولیاء الهی، بشارت به آن دهند و مؤمنین، علیرغم فشارهای زیاد، بر دین خود استوار و با امید و قدرت در انتظار منجی و گشایش باشند؛
5️⃣ انسان مسلمان، باید نگاهی تاریخی از گذشته تا به امروز و آینده داشته باشد و حرکت همهی انبیاء و اولیاء الهی را در یک راستا و در طول حرکت یکدیگر به سمت ایجاد مدینه فاضله مهدوی بداند که در این صورت، اولاً شکست ظاهری برخی از انبیاء و اولیاء برای او معنا پیدا میکند؛ و ثانیاً میفهمد که انتظار فرج، صبری به گستره و طول تاریخ میخواهد و باید در این راه، ثابت قدم بود و استقامت نمود تا انشاالله منجی بیاید و فرج و گشایش برای بشر ایجاد شود!
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ #تقویم_معارفی_شیعه
☀️ چهارشنبه - ٠١ اردیبهشت ١۴٠٠
🌙 الأربعاء، 08 رمضان 1442
Wednesday 21 April 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز هشتم ماه مبارک رمضان
🔹 روز بزرگداشت سعدی
👇👇👇👇👇👇👇
هرروز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓سؤال: آیا مسافرت عمدی در ماه رمضان به قصد افطار و فرار از روزه گرفتن، جایز است؟
✅ پاسخ: مسافرت در ماه رمضان اشکال ندارد، و در صورت مسافرت، ولو اینکه برای فرار از روزه باشد، افطار بر او واجب است.
❓سؤال: اگر کسی در صبح ماه مبارک رمضان به مسافرت برود و پیش از #اذان_ظهر مجددا به #وطن و یا جایی که #قصد_ اقامت_ده_روز دارد برسد، حکم روزه اش چگونه است؟
✅ پاسخ: اگر مبطلی انجام نداده باشد، لازم است #نیت_روزه نماید و #روزه آن روز صحیح می باشد.
#احکام_روزه #روزه_مسافر
📚 منبع: leader.ir
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: « آیات المهدی ٨ »
روز چهارشنبه، ١۴٠٠/٠٢/٠١
✍️ مناسبت روز: اول اردیبهشت ماه در تقویم، «روز سعدی» نام گرفته است، ابومحمّد مُشرفالدین مُصلِح بن عبدالله بن مشرّف، متخلص به سعدی، شاعر و نویسندهٔ مسلمان پارسیگوی ایرانی است که اهل ادب به او لقب «استاد» و «پادشاهِ سخن» و «شیخِ اَجل» دادهاند؛
او با برداشت ويژهای از آیات و روایات اسلامی، آسمان ادب فارسی را با نور خیره کنندهاش روشن ساخت و آن روشنی با چنان تلألویی همراه بود که هنوز پس از گذشت چند قرن، از تأثیر آن کاسته نشده است! لذا ضمن گرامیداشت روز سعدی، سخن امروز را با دوبیت از اشعار او آغاز مینمائیم:
دوست،نزديكتر از من به من است
وين عجبتر،كه من از وى دورم
چه كنم، با كه توان گفت كه دوست
در كنار من و من مهجورم!!!
✍️ اما در هشتمین روز ماه مبارک رمضان قرار داریم و طبق وعدهای که در این ماه مبارک نمودیم، امروز نیز به یکی دیگر از «آیات المهدی» در قرآن کریم میپردازیم:
💠 «يُريدُونَ أَنْ يُطْفِؤُا نُورَ اللَّهِ بِأَفْواهِهِمْ وَ يَأْبَى اللَّهُ إِلاَّ أَنْ يُتِمَّ نُورَهُ وَ لَوْ كَرِهَ الْكافِرُونَ🔹هُوَ الَّذي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى وَ دينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ»: «مىخواهند نور خدا را با سخنان خويش خاموش كنند، ولى خداوند نمىگذارد، تا نور خود را كامل كند، هر چند كافران را خوش نيايد🔹او كسى است كه پيامبرش را با هدايت و دين درست، فرستاد تا آن را بر هر چه دين است پيروز گرداند، هر چند مشركان خوش نداشته باشند!» (توبه/٣٢و٣٣)
خداوند در این آیات، هدف و بعثت کل انبیاء و اولیاء را «هدایت بشر» و ارائه «دین حق» بیان کرده و گرچه اسلام به عنوان دین کامل و حق، از نظر منطق و استدلال هميشه پيروز بوده است، امّا اين آيه، غلبهی ظاهرى و وعدهى حاكميّت اسلام بر جهان را بيان مى كند، که تاكنون تحقّق نيافته! و از آنجا که سخن و وعدهی الهی، قطعی است، لذا مفسرین طبق روايات تفسیری و تبیینی اهلبیت (ع)، اين آيات را مصداق عینی ظهور حضرت مهدى (عج) و حکومت جهانی حضرت میدانند!
✍️ مسألهى قيام و حکومت جهانى حضرت مهدی (عج)، در روايات بسيارى از طريق شيعه و اهل سنّت آمده و در اغلب كتب حديثى عامّه نيز مطرح شده و از مسلّمات اعتقادى همهی مسلمانان است! هرچند برخى منحرفین از جمله وهابيّت، سعی کردهاند که به دروغ، اين عقيده را فقط مخصوص شيعه معرفی نمایند!
👈 امام باقر (ع) درباره این آیات فرمودند: «زمانى خواهد آمد كه هيچ كس باقى نخواهد ماند، مگر اينكه به رسالت حضرت محمّد(ص) اقرار خواهد كرد!» [تفسير نورالثقلين، ذیل آیات مربوطه]
👈 همچنین از امیرالمؤمنین (ع) روايت شده است كه در زمان ظهور قائم ما، هيچ خانه اى و هيچ قريه اى نخواهد بود، مگر آنكه اسلام وارد آن خواهد شد، چه بخواهند، چه نخواهند! و صداى اذان هر صبح و شام در هر قريه اى شنيده خواهد شد. [تفسير صافى، ذیل آیه مربوطه]
👈 امام کاظم (ع) نیز منظور از دینِ حق در این آیه را، ولایت اهلبیت (ع) دانسته و پیروزی دین حق بر تمامی ادیان را در زمان قیام حضرت قائم (عج) بیان میفرمایند: «...هُوَ اَلَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدىٰ وَ دِينِ اَلْحَقِّ؟ قَالَ: «هُوَ اَلَّذِي أَمَرَ رَسُولَهُ بِالْوَلاَيَةِ لِوَصِيِّهِ، وَ اَلْوَلاَيَةُ هِيَ دِينُ اَلْحَقِّ»؛ قُلْتُ: لِيُظْهِرَهُ عَلَى اَلدِّينِ كُلِّهِ؟ قَالَ: «يُظْهِرَهُ عَلَى جَمِيعِ اَلْأَدْيَانِ عِنْدَ قِيَامِ اَلْقَائِمِ (ع)» (البرهان في تفسير القرآن، ج۵، ص۳۶۷)
✍️ و اما چند نکته درباره این آیات:
1️⃣ دینِ حق، برآیند مکتب تمامی پیامبران و اولیای الهی است و امام زمان (عج) کسی است که اهداف انبیاء و اولیای الهی را تحقق میبخشد؛
2️⃣ از آغاز تا انجام تاریخ، همواره دو جریان جبهه حق و جبهه باطل با یکدیگر مواجهه و تقابل داشتهاند، امّا این وعدهی الهی است و در پایان، امام زمان (عج) و یاران ایشان، جبهه باطل را در هم شکسته و حق بر باطل پیروز میشود؛ لذا مهدویت وعده و سنت قطعی خداست!
3️⃣ آشنایی با قوانین و سنتهای الهی، به مؤمنین آرامش میبخشد که در پایان پیروزی از آن آنهاست؛
4️⃣ اراده خداوند در این آیات، اراده تشریعی است نه تکوینی و به همین دلیل مؤمنین مجاهد برای تحقّق آن لازم است تلاش کنند! و بدانند که یاری امام زمان (عج) و کمک برای شکستن هیمنه جبهه باطل، همراهی با اراده خدا و یاری همه انبیاء و اولیای الهی است!
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
39.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جلسه هشتم «#آیات_المهدی» 👆
کارشناس: استاد نیلی پور
«ویژه ماه مبارک رمضان»
✅ با«مسابقه بزرگ مجازی والعصر» با ۵٩ جایزه نفیس، همراه شوید...👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
➡️ @bonyadmahdaviatesf